2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
cuytherock benim doktorum da gelişimi ile ilgili bilgilere nerdeyse hiç değinmiyor, daha önce 2 doktor değiştirdim bu 3. Oldu ilk defa 3 aylıkken görmüştü bebeği o zaman göz teması çok güzel uyanık bir bebek demişti birde 7 aylıkken destekli oturabiliyor mu diye kendisi sormuştu.. Onun dışında hiçbir şey dile getirmedi.. Sorularımızı hep cevapladı ama ekstra birşey hiç anlatmadı, sadece bebeğiniz çok sağlıklı güle güle büyütün der genel olarak.. Sen söyleyince bende bu konudaki rahatsızlığımı farkettim

Oyuncak konusu konuşulmuş yazacaktım yazamadım bir türlü, eğitici oyuncak olarak Bizde kuzeninden kalma fisher price’ın kurabiye kavanozu , çiftlik hayvanları kitabı ve 3 değişik modda (sayılar,alfabe,şarkılar) çalışan kumanda gibi ama sadece tek tuşu olan bir oyuncağı var.. Bunlar uzun yolda kurtarıcı oldu yazın, ama evde iki oynayıp bir kenara attı.. Kendimizde emekleme oyuncağı yookidoo salyangoz almıştık hareket eden herşeye bayıldığı için çok sevdi, birde vardem oyuncağın hayvanlı piyanosunu almıştık bunu da çok sevdi çünkü hayvanlara bayılıyor.. En favori oyuncakları açık ara farkla sessiz olanlar.. Peluş hayvanlara ve arabalara bayılıyor, mesela kocaman bir ineği var üstüne binip dıgıdık dıgıdık yapıyor.. Geçen gün yemekli misafirliğe gittik mama sandalyesini çıkardık kuracağız derken Ali mama sandalyesinin ayağına gitti oturdu dıgıdık dıgıdık yaptı.. O hiçbir eğitici yönü olmayan sessiz oyuncağında oynadığı oyunu dışarı taşırıp hayali oyun kurmuş oldu.. Acaba eğitici diye nitelendirilen oyuncaklar gerçekten eğitici mi? Birde şöyle bir bakıyorsun çok şey vaat ediyor şöyle geliştirir böyle geliştirir insanda ben buna çocuğa almazsam çocuk eksik kalacak zannediyor insan.. Araştırmalarım okuduklarım bu tarz oyuncakların hayal gücünü kısıtladığı yönde bilgiler içeriyor o yüzden eğitici adı altındaki oyuncaklardan almamaya karar verdim

Haklısın canım bu konularda hep dikkatli olmak lazım, bizde de durum aynı, aynen millet direk çocuğa yöneliyor ama ben şimdiden panter gibiyim valla çıkardım tırnaklarımı laf söyleyeni deşerim :)))

Gerçekten ünlü denilen ya da çok rağbet gören doktorlar her zaman başarılı olmuyor. Ben 9aylık olana kadar rutin her ay götürdüm yine hastalık olduğunda gittik. Tek artısı telefonla her zaman ulaşıyor olabilmem ve whatsapptan iletişim kurabilmemdi.
Emme problemimiz oldu kilo problemimiz oldu olur gider diye rahatlattı sadece. 1 yaşında yürüyor mu diye sordu 18 aya kadar normal dedi geçti. Diş geç çıktı hala iki diş var, benim oğlum da böyleydi dedi geçti. Yemek yemiyor dedim hiç alternatif sunmadı. Gerçekten yazdıkça kuruluyorum:)
Oyuncak konusunda sana katılıyorum almayacağım fazla oyuncak. Kitap almayı düşünüyorum.

Çok uzun yazmışım yine uzun yazacağım inşallah sıkılmazsınız:) Bizde halka dizme ,numaralı kaplar , ikea labirentli boncuklu oyuncak , ikea parmak kuklaları , içine bakliyat doldurulmuş şişeler, intex havuzu var onun içine 100lü pilsan top aldım top havuzu oldu, Classic world 10lu boy boy kutu oyuncak, peluş oyuncakları var (inek,kedi,ceylan, domestos mikrobu ve yumoş ayısı) Bunun dışında çocuk evdeki kağıtları peçeteleri yırtmaya bayılıyor, bulaşık makinesine girip oturuyor orda kap kaşıkla çok güzel vakit geçiriyor.. Kitapları çok seviyor hareketli kitaplar aç tırtıl hayvanlar dokun hisset birde iyi geceler farecikler var onun hikayesine bayılıyor, resimlerine bayılıyor resmen anlatmamı dinliyor hikayenin ortasında çekip gitmiyor.. Lego hediye gelmişti pek ilgilenmedi.. Ben çocuğa ek olarak büyük boy top, ahşap puzzle ve 1 yaş boya kalemi ve duvara yapışan beyaz kağıtlardan almayı düşünüyorum şimdilik. Polyanna82 manyetik tahta da çok güzel fikirmiş.. Birde cuytherock un yaptığı aktivite panosundan yapmaya başlayacağız

1 yaş kontrolünde bizimki yürüyüp yürümediğini sormadı:) Bende sorar diye düşünmüştüm.. Bizim de aynı şekilde 9 aya kadar her ay kontrol oldu artısı whatsapp ile ulaşabilmekti.. En azından alerji tedavisindeki yaklaşımı çok iyiydi diye teselli ediyorum kendimi.. Bundan sonra zaten bir meginkokok aşısı için götüreceğim 18 ayda götüreceğim birde 2 yaşta.. Hasta olursa birde o zamanlar götürürüm.. Doktorlar uyarmasa bile Allah korusun gelişimlerinde bir sıkıntı olsa farkederiz diye umuyorum

Tıpkısının aynısı:)
İyi geceler farecikleri ezberledik:) ışık yanıyor kulübede diyince Işık’ları gösteriyor, kirlenmiş ve yorulmuşlar diyince kafasını yana eğiyor, dedesine gitmişler diyince dedeyi ve Işık’ları gösteriyor, oyuncak sepeti, araba ve ışık var sırada onları gösteriyor, banyo yapıyorlar diyince saçlarını yıkıyor, yatağa giderlerken tiktak ve ışık var yine, odalarında tiktak var sonra yatıyorlar gözlerimizi kapatıyoruz:)
Ben de manyetik tahta beğendim ama erken sanırım ekliyorum. Bak istersen

Eklentiler

• 58979408-25C6-4AEF-BD8F-A1F6044453FF.webp
    40,2 KB · Görüntüleme: 53
Zeka kartlari bizdede var ama pek ilgilenmiyor genelde kemirmek istiyor
İsbankasi yayinlarinin hareketli kitaplarından birini hallettik hunharca sayfalari oynatmaktan 23 Nisan'da indirimden ucuz masal kitapları almistim onlari da sirayla hallediyiruz
yaa tahinlede verdm tükürdü yine bnm kide pekmez dediğime bakma soğuk sıkım özleri
Aslinda bunu dert etmiyor olmamiz gerek ileri de şüphesiz ki yiyecek.Suan bizlere doğruymuş veya olması gereken buymus dayatmasi ile bilinçaltımıza islenen bebek beslenmesi temelleri icin hepimiz fazla aceleci fazla telasliyiz.İki yasindan once pek tavsiye edilmiyor zaten bal ve pekmez gibi agir gidalarin tuketilmesi.Ben 30umu gectim yeni yemeye başladığım veya eskiden hic tuketmedigim aimdilerde keyifle tükettiğim bircok şey oldu.Yeme kültürü zamanla oturan birşey.Benim kizim dışarda veya biryere gidince yemeyen,evde de yemege karşı agresif tutum geliştiriyor diye ne yedirebilsek kar mantifiyla seçenekleri deniyoruz.Duzenli tahin pekmez verdigimde egzama oldu mesela.

Bizim doktor ilk gunden beri islik calma,ayna önünde muayane,el cirpma, göz, son iki muayanedir de dizlerden patills refleksine bakma gibi nörolojik süreçleri de inceliyor.Bakis ve cevreyle ilgisi alakası olup olmadigini kendi gozlemliyor ancak oncedeb size gülümsüyor mu diye sormuştu 6 ay civarında.O nedenle üniversite hastanelerinden akademisyen hoca esliginde takip edilmenizi ben tavsiye ediyorum.Hocamizin uzmanlik alani cocuk nörolojisi de oldugu icin artisi oldu.

Kızlar merhaba oyuncaklardan bahsetmişsiniz
Bizde oldukça fazla aldık ama ilgisi max 10 dk
Üç dört gün önce ufak su şişelerine malzemeler koydum
Mercimek
Mor sim
Prinç
Renkli düğmeler
İplik gibi
Onlarla o kadar güzel oynuyorki oyuncaklara verdiğim paralara acıyorum :)
Sizlerde deneyin

Belki aroması yüksek geliyordur? Sizin orada köy tavuğu vardır belki bir de onları denesen?
Ben kizima yumurta ve süt haric hicbir ekstra özel ürün almadim.Etimiz kurban kesildigi icin var, yoğurt evden,un,pirinc unu ,irmik ,ekmek vs aşırı ve duzenli tuketim neredeyse yok.Simdilerde süt ile ekmegi isitip icine bal ceviz muz koymaya basladim ekmek tam bugday unu firindan alinma.Tek oldugum.icin asiri titizlenme bende daha anksiyete bozukluğuna yol acacakti olduğu kadariyla hijyenik ortamda tutmaya çalışıyorum bu kadar.Keciboynuzu unu aldim neye koysam sevmedi.Bebek irmigi sifir numara aldim olmasa da olur dedim pek kullanmadim.Eskiden bu kadar kolay market ve pazarlara ulasim imkani olmadigi için pirinc unlu,ekmekli tahil agirliklk beslenme önerileri agirliktaydi bence.Marketten aldigim cogunlukla yayla marka bakliyat ,makarna ve pirinc kullanıyorum.Kendimi diğer Instagram anneleri kadar dogal,gdosuz,katkisiz vs yiyecek diye paralamadigim icin kendimden de şüphe etmiyor degilim ama köy de kirk günlük iken cayli ekmekle annesiz buyutulen kuzenimin bugün Tr de en genç prof doktorlardan oldugunu görünce ( yüksek önem derecesinde bir mevkide) cokta tükenme diyorum.Beni esas panikleten iyi ahlaklı,vicdanli,durust ve hayırlı bir evlat olarak yetistirmenin zorlukları.

10 dk bişeyle ilgilenmesi bu yaş için çok iyi daha nolsun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…