Benim kizimda uzun boylu yasitlarindan buyuk duruyor diye endise ettigim sey beyin gelişimi yeterliliği ile beden gelişimi senkronize gitmeyeceği icin cocugumuza biz dahil kocaman kiz oldun öyle yapma boyle etme diye yanlış tutum gelistirecegimizden korkuyorum.El alem bize dese yine iyi cocuga soylenmesi hoş değil.Canım benim büyük kız 28 aylık oldu ve hala bezliyorum, yaza öğretmeyi düşünüyorum yani üç yaşında kendisi daha erken isterse başımın üstüne :)) söylediklerine çok büyük oranda katılıyorum beni tereddüte düşüren şey bez malum kimyasal ne kadar erken o kadar iyi, bir de kızım boylu poslu olunca parkta "aaa tuvaletini öğrenmesi mi daha?!" diyenler çocuğun egosunu negatif etkiler mi?(bir kendini bilmeze o kadar sinir oldum ki çok paramız var sıçsın içine dedim). İnşaallah doğru olanı yapıyoruzdur. Söylediğin sebeplerden ötürü çocuğa zorla öğretmek bana da uzak geliyor.
Ne güzel bir doktormuş o öyle. Ne hoş, gelişimi çok yönlü ele almış. Ben doktorumdan hiç memnun değilim. 15 dakika duruyoruz durmuyoruz 220 lira veriyoruz. Hem de hep klasik şeylerden bahsediyor. Değiştiresim vardı yazını okuyunca değiştirmeye karar verdim.Kizlar bir de son muayanemizde doktorumuz çocuğun yaninda anne baba tutumlarinin eş frekansli olmasi gerektigi yonunde tembihte bulundu.Baba o an cocuga almamasi gereken birseyi verdiyse bile bunu çocugun yaninda babayi ekarte etmeden duzeltecegiz.Bir de cocuk bardaga diyelimki "ba" diyor, biz duzeltmeyecegiz ancak kendimiz ifade ederken doğru telaffuz etmeliyiz.Bardagi tutar mısın diye örneğin.Ba'yi tutar mısın degil.Bu hatalar iki yaş sendromuna zemin hazırlar dedi.Henuz bu konuda kaynak taramadim derinligini bilmiyorum ama hoca uyarinca kavram kargaşası kaynakli bir buhran mi acaba diye düşündüm.Cocuk o gune kadar isimlendirdigi şeylerin gerçek anlam ve telaffuzuna yetkinlik kazandığı farkindaligin arttigi bir donum noktası mi diye kurdum kafamda.
Evet organik ve gezen(bazıları organik yemle besleniyor ama gezen tavuk olmuyor) alıyorum butu ve kanadı deriden sıyırıp kızlara veriyorum göğüs sert oluyor
Amin canım :)vuhuuuubn bitaneyle kafayı yedim bukdr küçükken 2. yi düşünemiyorum
hayırlısıyla büyüsün kucağına gelsin yabrun inşallahhh
bizde hareketli bahçem var çok sevdi bi kaç tane daha harekrtli alıcam iş bankası. minik kuş şarkısını arıyor var onuda sevio bide zeka kartlsrı var. oyuncaktna çok kitap alasm var bugün yarın alırım gibi ama karar veremedm henğz
Amin inşallah :)Saglikla kavusun İnşallah bir omur hakkiyla ana baba olmak nasip olsun arkadasim.
Gecmis olsun canım.ilerlemez insallah.bi saglik ocagina gotur istersen..Kızımın gözünde arpacık çıktı birden acaba niye oldu ki? İçinde birşey yok ama göz kapağında sivilce gibi kızarıp şişmiş bir bölge var. Birşey yapmam gerekir mi?
Ayyyy canım hayirli olsun :)))) Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin :*Müjdeeee
Bizimkide comelerek yapiyor kakasini :))Biraz daha kısa süreli durumlar için almak istiyorum canım hava çok soğuduğunda da kar yağdığında dışarı çıkartmak amacıyla. Kaka durumu olursa mecburen eve ya da dışarıdaysak en yakın bebek odası olan bir yere filan girmek gerekir. Ankara ciddi soğuk oluyor ve dışarı çıkarken kat kat giydirmek zor olduğundan pratik olabilir diye düşündüm.
Bir de benim kızım artık kaka yaparken masa altına, koltukların veya kapıların arkalarına saklanmaya başladı. Birden yok olup saklanıyor anlıyorum kaka yapacağını çok komik yaa utanıyor mu nedir anlayamadım
Cok tesekkurler canım:)Gecmis olsun canım.ilerlemez insallah.bi saglik ocagina gotur istersen..
Ayyyy canım hayirli olsun :)))) Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin :*
Bizimkide comelerek yapiyor kakasini :))
Üniversite hastanesinden profesor bir hoca bulun devamli izlemede olsun.Ogretim uyesi muayene ücretleri ozellere göre cok daha uygun ve ucretsiz ara kontrollerde yapabiliyor doktorunuz sikayet olursa.İzmir de iseniz kesinlikle öneririm dört yakinimizi daha tanistirdim hocamizla giden herkes memnun.İletisimi çok başarili biri.Ne güzel bir doktormuş o öyle. Ne hoş, gelişimi çok yönlü ele almış. Ben doktorumdan hiç memnun değilim. 15 dakika duruyoruz durmuyoruz 220 lira veriyoruz. Hem de hep klasik şeylerden bahsediyor. Değiştiresim vardı yazını okuyunca değiştirmeye karar verdim.
Biz de dikkat ediyoruz söylediklerine. Örneğin oğlum elini prize götürürse eşim oğlumu uyarır, beni de yanına çağırır, “annesi oğlun elini prize sokuyor der”, ben de aynı şekilde uyarırım. Bebekler deneme yanılmayla açıklarımızı kolayca buluyor o yüzden önemli bahsettiklerin.
bn instagramdan kokopatik almıştm sltı deri üstü pamuklu kumaş içi bahsrlık ve jışlık olmasına göre incr vrya kalın astarlı yaz sıcağınfa bile terlrtmedi evde de giydiriyorum üşütmüyor da bi arkadaş daha satın almıştı memnun mu fir bifr o yazsınPolyanna82
Kızımın gözünde arpacık çıktı birden acaba niye oldu ki? İçinde birşey yok ama göz kapağında sivilce gibi kızarıp şişmiş bir bölge var. Birşey yapmam gerekir mi?
Biraz daha kısa süreli durumlar için almak istiyorum canım hava çok soğuduğunda da kar yağdığında dışarı çıkartmak amacıyla. Kaka durumu olursa mecburen eve ya da dışarıdaysak en yakın bebek odası olan bir yere filan girmek gerekir. Ankara ciddi soğuk oluyor ve dışarı çıkarken kat kat giydirmek zor olduğundan pratik olabilir diye düşündüm.
Bir de benim kızım artık kaka yaparken masa altına, koltukların veya kapıların arkalarına saklanmaya başladı. Birden yok olup saklanıyor anlıyorum kaka yapacağını çok komik yaa utanıyor mu nedir anlayamadım
Senin bahsettiğin uyku tulumundan vardır inşallah bir bakayım haber verdiğin çok iyi oldu canım sağ ol.
yaa tahinlede verdm tükürdü yine bnm kide pekmez dediğime bakma soğuk sıkım özleriSenin oğlana koca bir maşallah annesi.Saniyorum dogmak istememesi hariç her konuda çok hızlı çıktı gelisimsel olarak.Lambalar , kapılar kac aylıktan beri kapatılıp açılıyor:)) Benimki tahin ile birlikte keçiboynuzu ozunun karisimjna bayılıyor Nutella yer gibi istekli kasik kaşık yiyecek
Yazarsan sevinirim. Teşekkürler.Üniversite hastanesinden profesor bir hoca bulun devamli izlemede olsun.Ogretim uyesi muayene ücretleri ozellere göre cok daha uygun ve ucretsiz ara kontrollerde yapabiliyor doktorunuz sikayet olursa.İzmir de iseniz kesinlikle öneririm dört yakinimizi daha tanistirdim hocamizla giden herkes memnun.İletisimi çok başarili biri.
Tesekkurler:)Aaaa hayırlı olsun '
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?