2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Kizlar bir de son muayanemizde doktorumuz çocuğun yaninda anne baba tutumlarinin eş frekansli olmasi gerektigi yonunde tembihte bulundu.Baba o an cocuga almamasi gereken birseyi verdiyse bile bunu çocugun yaninda babayi ekarte etmeden duzeltecegiz.Bir de cocuk bardaga diyelimki "ba" diyor, biz duzeltmeyecegiz ancak kendimiz ifade ederken doğru telaffuz etmeliyiz.Bardagi tutar mısın diye örneğin.Ba'yi tutar mısın degil.Bu hatalar iki yaş sendromuna zemin hazırlar dedi.Henuz bu konuda kaynak taramadim derinligini bilmiyorum ama hoca uyarinca kavram kargaşası kaynakli bir buhran mi acaba diye düşündüm.Cocuk o gune kadar isimlendirdigi şeylerin gerçek anlam ve telaffuzuna yetkinlik kazandığı farkindaligin arttigi bir donum noktası mi diye kurdum kafamda.

Benim kizimda uzun boylu yasitlarindan buyuk duruyor diye endise ettigim sey beyin gelişimi yeterliliği ile beden gelişimi senkronize gitmeyeceği icin cocugumuza biz dahil kocaman kiz oldun öyle yapma boyle etme diye yanlış tutum gelistirecegimizden korkuyorum.El alem bize dese yine iyi cocuga soylenmesi hoş değil.

Ne güzel bir doktormuş o öyle. Ne hoş, gelişimi çok yönlü ele almış. Ben doktorumdan hiç memnun değilim. 15 dakika duruyoruz durmuyoruz 220 lira veriyoruz. Hem de hep klasik şeylerden bahsediyor. Değiştiresim vardı yazını okuyunca değiştirmeye karar verdim.

Biz de dikkat ediyoruz söylediklerine. Örneğin oğlum elini prize götürürse eşim oğlumu uyarır, beni de yanına çağırır, “annesi oğlun elini prize sokuyor der”, ben de aynı şekilde uyarırım. Bebekler deneme yanılmayla açıklarımızı kolayca buluyor o yüzden önemli bahsettiklerin.

Zeka kartlari bizdede var ama pek ilgilenmiyor genelde kemirmek istiyor

Kızımın gözünde arpacık çıktı birden acaba niye oldu ki? İçinde birşey yok ama göz kapağında sivilce gibi kızarıp şişmiş bir bölge var. Birşey yapmam gerekir mi?
Gecmis olsun canım.ilerlemez insallah.bi saglik ocagina gotur istersen..
Ayyyy canım hayirli olsun :)))) Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin :*
Bizimkide comelerek yapiyor kakasini :))

Üniversite hastanesinden profesor bir hoca bulun devamli izlemede olsun.Ogretim uyesi muayene ücretleri ozellere göre cok daha uygun ve ucretsiz ara kontrollerde yapabiliyor doktorunuz sikayet olursa.İzmir de iseniz kesinlikle öneririm dört yakinimizi daha tanistirdim hocamizla giden herkes memnun.İletisimi çok başarili biri.

Benim istediğim patik çok küçük geldi yenidoğan patiği gibi geri gönderin değiştirelim dediler gönderdim kargo aynı ürünü geri getirdi bana firmayı bulamamışlar bende uğraşmak istemedim bir daha iade ettim şimdi evde ne giydirsem diye düşünüyorum

Kızımın gözünde arpacık çıktı birden acaba niye oldu ki? İçinde birşey yok ama göz kapağında sivilce gibi kızarıp şişmiş bir bölge var. Birşey yapmam gerekir mi?

Geçmiş olsun canim. Nazar mı değdi acaba. Gül dikeni sürülüp okunur bizde inanır mısın bilmem ama. Insan çaresiz olunca herşeyi deniyor bir kere bende olmuştu gözüm şişmiş ve üstü morarmıştı. Ordan biliyorum

Bizimkide öyle

yaa tahinlede verdm tükürdü yine bnm kide pekmez dediğime bakma soğuk sıkım özleri

Yazarsan sevinirim. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…