İçinde elyaf varsa ince gibi görünse de bayağı sıcak tutuyor aslında. Halo acayip pahalı geldi bana polar malzeme üstelik o kadar sağlıklı mı bilmiyorum pamuk olsa daha iyi olurdu sanki. Halo ya da baktım merak edip ama pamuk içi elyaflı olanlar 17 derece altı için uygun diyordu.Bunun farklı renklisi gelmişti bize ama ince geldi baya bana.gecen şene kullandığım halo polardi mesela sicak tutuyordu da bu penyegibi çok kararsız kaldim
Maşallah 41 kereTıpkısının aynısı:)
İyi geceler farecikleri ezberledik:) ışık yanıyor kulübede diyince Işık’ları gösteriyor, kirlenmiş ve yorulmuşlar diyince kafasını yana eğiyor, dedesine gitmişler diyince dedeyi ve Işık’ları gösteriyor, oyuncak sepeti, araba ve ışık var sırada onları gösteriyor, banyo yapıyorlar diyince saçlarını yıkıyor, yatağa giderlerken tiktak ve ışık var yine, odalarında tiktak var sonra yatıyorlar gözlerimizi kapatıyoruz:)
Ben de manyetik tahta beğendim ama erken sanırım ekliyorum. Bak istersen
bende adidas var bir arkadaşım baby shower da getirmişti çocuklara allah razı olsun çok memnunum ama çok pahalı 160 tl falan internetteki fiyatıCanım bizim bebeler benziyor ciddenbu hafta doktor kontrolümüz vardı kızım da uzun boylu ve doktor bu nedenle yürümesi 1-2 ay daha sürebilir merak etmeyin normal bir durum dedi. Söylediğin gibi denge kurması daha güç oluyormuş. 18 aya kadar normal dedi. Yeğenim de öyleydi benim 15-16 aylık yürümüştü sıpa şimdi de maşallahı var Napalım sağlıklı olsunlar da geç olsun güç olmasın Bu arada o deri makosenleri hiç tavsiye etmem ben kızıma almıştım sürekli yamuluyor ayağında düzgün basmasına engel oluyor hiç giydirmiyorum.
Benim okuduğum kaynaklar hep o yönde ben doğal ebeveynlik ekolünü takip ediyorum çoğunlukla.. İşte araba kendi ses çıkarınca Kaan’a fırsat bırakmıyor ama araba sessiz olunca Kaan kendisi seslendiriyor:) Çocuğu müzikli sesli oyuncaklara boğmadıktan sonra birkaç tane öyle oyuncağı da olmalı benceÖylemiymiş ? Bizimki hep sesli oyuncakları seviyor genelde. Bu aralar favorimiz araba ve top ama . Araba sesi çıkararak geziyor ortalarda:)
Ali çok sevdi canım, onlarla oyunlar yaptım en basitinden geldim geldim diyerek adım adım kuklanın yaklaşmasına bayılıyor.. Mesela kukla yanağından öpüyor ya da kukla onunla konuşuyormuş gibi yapınca çok hoşuna gidiyor.. Sadece kukla değil peluş hayvanlarıyla da yapınca çok hoşuna gitti.. Oyuncaklarının kendisiyle konuştuğunu düşünüp mutlu oluyor sanırım:)İKEA’nın parmak kuklalarından ben de aldım ama paketinde üç yaş be üzeri için yazıyor. Acaba çok küçük oldukları için bebeğin odaklanmasını zor olur
Oyy kiyamam kuzuma.Bizim doktor 25 persentil altini sinir sayiyor giderek düşebilir diye uyarmisti bizi de.Yazin yoğurt ve tarhana can kurtaranimdi benimde dişlerin azgın zamanında.tarhananin icine mutlaka dondurucudan haslanmis nohut ve haşlanmış kusbasi etlerden çekiyorum severek yedikleeini zenginlestirebilmek adına.baska bir seferde icine sehriye üstüne tulum rendesi yapiyorum.Anneme kalsa herşeyi cok karıştırıyorum ondan yemiyormus.Cani istedi mi öyle bir güzel yiyorki hayret ediyoruz.Ama bizde malesef ekrana maruziyet söz konusu yedirebilmek için.Bu konuda cok hayiflaniyorum,en buyuk yanlisim.Sadece muzikli çocuk videosu izliyor çizgi film, reklam.vs izlemiyor.yemeyince iste ben birakmiyorum otorite kurmasina izjn vermiyorum bu konuda kati tutumluyum neyi yiyeceğine de ne kadar yiyeceğine de çoğunlukla karar veren benim.Eger çok severek yediyse sadece o zaman zorlamiyorum.Genel olarak yemek yemesin istiyor çünkü.Boyle davranmamdaki neden kilo alimi olmaz ise kan degerleri vs kurcalamasinlar ve bağışıklığı duser hasta olursa cok daha zorlaniriz korkusu.düzenli yediği şeyler sadece tarhana muz balık :) geri kalan şeyler hangisinden nekdr yedirebilirsek dediğin gibi bn hala pekmez yiyemem tahin pekmez olarak yiyebilşyorum balı belki 20 yaşımdan sonra yemeye başladım :) tadını bile bilmediğim ön yargılı olduğum gıdalar var. isterim oğlum seçmesin ama ne mümkün. zorla hiç yedirmedim oyunla yedirmeye çalışıyorum yemiosa bırakıyorum. öyle herşeyi yesin acelem yok aslında ama persentili gitgide düşüyor. doğduğunda 75lerdeydi şimfi 25lere düştü nerdeyse
Bende duymuştum bunu hatta ben küçükken kocaman olmuş gözüm nazardan gözünde kocaman şişlik oldu diye anlatırlar , çok geçmiş olsunNazara inanırım tabi ama bunu hiç duymamıştım. Dünden beri okuyorum zaten sürekli. Geçmezse denerim hemen
Ne güzel:) Erol kedi köpeğe düşkün olmasına rağmen hayvan seslerini taklit etmiyor. Sadece hev hev der gibi ağzını oynatıyor sessizce niye sessiz bilmiyorum ilginç:)Maşallah 41 kereAli henüz Erol kadar detaylı tepkiler vermiyor, mitzi ve ikeanın fare kuklası çok benziyor ikide bir mitziyi gösteriyor birde kuklaya bakıyor, dede fareyi tanıyor birde banyoda oyun oynarken suların yükseldiği sayfada vuuu yapıyor:) Aç tırtılda ayı güneşi yumurtayı gösteriyor.. Onun dışında kedi köpek görüne miyavlıyor havlıyor:)) inek görünce möölüyor ineklere de ayrı bir düşkünlüğü var
Hep öyleler İnan ki.. Birşeyle uzun uzun ilgilenmeleri için sanırım daha çok zaman var..Ben ebebekten kukla almıştım onu oynatınca çok gülüyordu bu aralar elini uzatıyor onun eline takıyorum anlatıyor biseyler :))) ne görse onu yapıyor. tabiki oynama süresi 1-2 dk sonra çıkarıp atıyor
bnmki hiç dinlemiyo kitapları sayfaları çevirip duruyor. sevdiği sayfalarda oyalanıyor ama okuduklarımla hiç ilgilenmiyor. hevesle bekliyorum yatağa uzanıp bir hikaye okuyup ii geceler anneciğim diip yatağına yatıracağım zamanı yaş kaç olur meçhul imza bebesi hala uyumayan anneÇok uzun yazmışım yine uzun yazacağım inşallah sıkılmazsınız:) Bizde halka dizme ,numaralı kaplar , ikea labirentli boncuklu oyuncak , ikea parmak kuklaları , içine bakliyat doldurulmuş şişeler, intex havuzu var onun içine 100lü pilsan top aldım top havuzu oldu, Classic world 10lu boy boy kutu oyuncak, peluş oyuncakları var (inek,kedi,ceylan, domestos mikrobu ve yumoş ayısı) Bunun dışında çocuk evdeki kağıtları peçeteleri yırtmaya bayılıyor, bulaşık makinesine girip oturuyor orda kap kaşıkla çok güzel vakit geçiriyor.. Kitapları çok seviyor hareketli kitaplar aç tırtıl hayvanlar dokun hisset birde iyi geceler farecikler var onun hikayesine bayılıyor, resimlerine bayılıyor resmen anlatmamı dinliyor hikayenin ortasında çekip gitmiyor.. Lego hediye gelmişti pek ilgilenmedi.. Ben çocuğa ek olarak büyük boy top, ahşap puzzle ve 1 yaş boya kalemi ve duvara yapışan beyaz kağıtlardan almayı düşünüyorum şimdilik. @Polyanna82 manyetik tahta da çok güzel fikirmiş.. Birdecuytherock un yaptığı aktivite panosundan yapmaya başlayacağız
Ali de 21 giyiyor şimdidenBen hiç söylemiyim :))) benim kızlar malesef koca ayaklı :))) kime çektilerse(ben 40 eşim 45 giyiyor :))
Güle güle giysin cnm ben de çok seviyorum çocuklara kıyafet bakmyı,kendme bakarken sıkılıyorum artık,dediğin gbi daha önce köylerde öğrencilerime de alırdımEki Görüntüle 2207203 Eki Görüntüle 2207204 Eki Görüntüle 2207205 Eki Görüntüle 2207206
Kızlar h&m’den çok güzel şeyler aldım. Kızıma kıyafet almaya bayılıyorum. Geçen gün bir öğrencime kıyafet aldım. Ona almak da o kadar keyifli geldi ki bana. kıyafetleri seçmek falan . Sanırım çocuk kıyafetleri olunca insan sevmeden edemiyor :)
nerden aldın canım bende montun altına giydirmek için böyle birşey istiyorm benim kız astronotu giyer ama oğlan asla giymez montu bile çıkartmak için ağlıyorEvet böyle şeyler ihtiyaca göre şekilleniyor dediğin gibi ben kar da olsa dışarı çıkarıyorum açık hava alsın diye öyle zamanlarda kullanmıştım
Ama Kıvancın da daha değişik ilgi alanları var gelişimi de çok önde maşallah Benimki de yeni uyudu , okunacak sınav kağıtlarım var ama ben buralarda takılıyorumbnmki hiç dinlemiyo kitapları sayfaları çevirip duruyor. sevdiği sayfalarda oyalanıyor ama okuduklarımla hiç ilgilenmiyor. hevesle bekliyorum yatağa uzanıp bir hikaye okuyup ii geceler anneciğim diip yatağına yatıracağım zamanı yaş kaç olur meçhul imza bebesi hala uyumayan anne
Odasinda termometre var mi minnosun? Eger oda standart 23 derece ise usunmuyor.Yalitim problemi yok ise oda da sicakligin korunmasi gerekir mevsim şartlarına uygin kıyafetler giymesi bence yeterli diye düşünüyorum hic kat kat giydirmedim terlerse daha cok usur ve hasta olur korkusu yasiyorum.İzmirli için böyle konusmak rahat tabi ama eger aradiginizi bulamiyorsaniz modeli bebegin ihriyacina göre cizin pamuklu bir kumas alip saglikli bir dolgu malzemesi ile doldurup üstüne astar cekip giyilebilir bir yorgan türü ince birsey diktirin.Sanirim Pinterest te var bu tür modeller.Ama yakin çevrem mothercare kullanıyor ve memnunlar.Ust kapatma endisesi anneyi fena yoruyor. bazen kendimi Garfield gibi hissediyorum daha az calismak ,daha az yorulmak icin programlandim sanki çocuktan sonraSürekli üzerini açtığı için mecburen giydiriyorum üşür diye. Ama ince pamuklu ve bileğini sıkmayacak bir çorap giydiriyorum. Ben de çözüm bulamadım malesef. Mothercare deki uyku tulumları patikli ve altında kaydırmaz da var son çare öyle bir şey alacağım galiba. Ayak kısımları baya bol yani çorap gibi sarmıyor ayağı daha rahat edebilir belki.
Geçmiş olsun canım kan durduysa endişelenmeyin, bizde çok sık yaşıyoruz böyle kazalarAkşam akşam görünmez kaza yaşadık. Kızım babasının peşinden emekleyip mutfağa giderken birden yüz üstü düşüp ağzını mama sandalyesinin kenarına çarptı. Şiddetli Bi şekilde ağlamaya başladı, Bi baktık ağzından kan akıyosonra da üst dudak baya şişti. Dişleri kesti sanırım.
Bişi yapmaya gerek varmı ki ya:/
görünmez kaza işte Rabbim beterinden korusun yavrularınızı.
nerden aldın canım bende montun altına giydirmek için böyle birşey istiyorm benim kız astronotu giyer ama oğlan asla giymez montu bile çıkartmak için ağlıyor
Bu bebelerin hepsi ayrı bir cins :) Erol’un hızlı kapışına ve sosyalliğinw hayranım maşallah ona.. Tik takları dattileri öğrendiğinde daha küçücüktü.. Benimki öyle şeylere daha yeni başladı , Ali koşsun düşsün kalksın kurcalasın beni kovalasın bir yerlere saklansın biri onu hoplatsın hırpalasın falan :)))Ne güzel:) Erol kedi köpeğe düşkün olmasına rağmen hayvan seslerini taklit etmiyor. Sadece hev hev der gibi ağzını oynatıyor sessizce niye sessiz bilmiyorum ilginç:)
Benimki de cok mu büyük ki:)Ali de 21 giyiyor şimdiden
benimkilerde bu ara pütürlü şeyleri yemeği reddediyorlar sanrım bir geçiş evresindeyiz.Sebzeleri taneli yediremedim pırasayı bile incecik böreklik dilimleyip pisiriyorum veya kabagi da ama oyle hic yemiyor.Taneli diyebileceğim seyler pilav, makarna,sehriyeli yesil mercimekli pirincli bugdayli corbalar bunlarin icindeki puturleri yiyor ama kahvaltida peyniri yumurtayı onceden tek tek yerdi uzun zamandır yemiyor diye bende karışım yapiyorum.Cok bilinmeyenli karmaşık bir denklem teorisi gibiyiz velhasıl.Senin oglan gibi eline mandalina alsin yesin daha göremedik.Anca koltuga haliya surtsun elinde hurma kemiriyor muz bile yemiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?