- 1 Şubat 2012
- 2.023
- 3.794
- 333
Boylarına göre normal sanırım :)) İlk adım ayakkabısı almaya gidince 19 olmadı 20 olmadı derken 21 oldu.. Satıcı da 21den sonrası ilk adım ayakkabısı olmuyor zaten deyince bir bozuldumBenimki de cok mu büyük ki:)
Azi disler kaynıyor sanirim iki tane kabariklik var bizde yemek reddi ile yenidogan gibi memeye yapısma eş zamanlı artış gösteriyor ve uykuda inliyor ise yemek israrimi azaltiyorum o donemde.Dedigin gibi geçiş süreci sayıp cildirmadan kabullenbilsem en hayırlısı olacak bebe icindebenimkilerde bu ara pütürlü şeyleri yemeği reddediyorlar sanrım bir geçiş evresindeyiz.
Ben boyu ve ayaklari büyük diye kızim yavaş büyü boyuna göre damat bulamayacağiz diye espri yapıyorum baba ateş puskuruyor.Anneler pehlivanlar yetistiriyor evelallahBoylarına göre normal sanırım :)) İlk adım ayakkabısı almaya gidince 19 olmadı 20 olmadı derken 21 oldu.. Satıcı da 21den sonrası ilk adım ayakkabısı olmuyor zaten deyince bir bozuldum
valla çok yoruyo ya dün arkadaşlarımıza gittik 2 tsne kızları var biri 16 aylık diğeri 3 aylık aman Allah ımmbiz onlardan çok yorulduk büyğk kendi kendine oyuncaklarıyla oynuo küçükse ağzında bi emzik uyusa da uyansa da beşiğinde kendi kendine yatıyo. sadece emzirmek için kucağına aldı annesi ben şok oldum tabi. bnm oğlan her yeri talan etti. onlarda kıvanç a şok oldular.Ama Kıvancın da daha değişik ilgi alanları var gelişimi de çok önde maşallah Benimki de yeni uyudu , okunacak sınav kağıtlarım var ama ben buralarda takılıyorum
valla brnde çok merak ettim ama hiç ses yok heraldeTugce16 arkadasimizdân haber yok degil mi:/ Bursa Devlet Hastanesi'nde mi yatıyordu oğlu?
Yürümeye başlayınca ben çok rahatladım. Kucakta taşımaktan ağrılardan duramıyordum artık. Çok şükür bu günlere geldik. Başlardaki hata yapma korkusu da işi zorlaştırıyor. Şimdi bir tane daha bebişim olsa çok profesyonel hissediyorum kendimi
Aslında sindirememek değil onlar posalı olduğundan öyle çıkıyor bence, şimdi onların tuvaleti hep mercek altında çok afedersiniz kendimizinkini görmediğimizden sindirilmemiş gibi geliyor bence bize.
Ben haşlayıp buzluğa hiç atmadım çiğ haliyle atıyorum bir gece önceden buzdolabına çıkarıyorum.
Organik tavuğu ben minimum bir buçuk saat kaynatıyorum böyle iyice eti kemiği eline aldın mı ayrılıyor et yumuşacık oluyor. Tavuğun göğsünü büyük kızım bile yemiyor but veriyorum ikisine de. Öncelikle butun da en yumuşak yerini denersen belki farkeder canım.
ben e bebekten aldım hello baby. kızıma giydiriyorum pijamasının üstüne sabah haif terlemiş oluyor. oğlana giydirmiyorumçok terletiyor. hatta okuduğum şeylerden sonra oğlan sadece pijama ile üstü açık yatıyor öyle bile terliyor. erkek çocuğu sıcağa hiç gelemiyor.Kızlar lcwde böyle bir tulum buldum ne dersiniz? Birde bunun içine ne giydirmek lazim? Bize ebebekten hello baby uyku tulumu gelmişti hediye olarak onu hiç kullanmadim. 1.5 tog yazıyor. Ince mi olur kış için?
LC Waikiki'de çok güzel bir ürün beğendim ve seninle paylaşmak istedim.
https://www.lcwaikiki.com/model.aspx?modelId=3221602&optionId=586763
Akşam akşam görünmez kaza yaşadık. Kızım babasının peşinden emekleyip mutfağa giderken birden yüz üstü düşüp ağzını mama sandalyesinin kenarına çarptı. Şiddetli Bi şekilde ağlamaya başladı, Bi baktık ağzından kan akıyosonra da üst dudak baya şişti. Dişleri kesti sanırım.
Bişi yapmaya gerek varmı ki ya:/
görünmez kaza işte Rabbim beterinden korusun yavrularınızı.
Bu arada bizim balıklar eşimden sorulur, eşim tam Bi balıkçı hafta da iki kere balığa gider. İstanbul dayız.
Çupra levrek çinekopla doldu buzluk. Geçen sene palamutla dolmuştu ama bu yıl daha yok palamut hava çok soğumadığı için sanırım.
Eki Görüntüle 2207203 Eki Görüntüle 2207204 Eki Görüntüle 2207205 Eki Görüntüle 2207206
Kızlar h&m’den çok güzel şeyler aldım. Kızıma kıyafet almaya bayılıyorum. Geçen gün bir öğrencime kıyafet aldım. Ona almak da o kadar keyifli geldi ki bana. kıyafetleri seçmek falan . Sanırım çocuk kıyafetleri olunca insan sevmeden edemiyor :)
Sürekli üzerini açtığı için mecburen giydiriyorum üşür diye. Ama ince pamuklu ve bileğini sıkmayacak bir çorap giydiriyorum. Ben de çözüm bulamadım malesef. Mothercare deki uyku tulumları patikli ve altında kaydırmaz da var son çare öyle bir şey alacağım galiba. Ayak kısımları baya bol yani çorap gibi sarmıyor ayağı daha rahat edebilir belki.
canım geçen dinledim çocuğun üşüdüğünü ellerinden, yüzünden anlayamazsınız karnına bakın diyordu. bir de bebeklerde kan dolaşımı bize göre daha fazlaymış, kalp atışı da öyle. onun için bize göre daha sıcaklarmış ve bizden daha az üşüyorlarmış, hatta uyurken vücut sıcaklığını 34 dereceye düşürüyormuş. yani oda sıcaklığı 20-21 derece ise incecik bir battaniye örtün diyordu hatta zıbınla yatırarak incecik bir battaniye örtün diyordu ama hiçbir türk annesi bunu yapamaz :)Benim bıdık çok dönüyor hareket ediyor üzerindeki örtüyü açıyor bilinçli olarak hatta çorabını da çıkarıyor bazen :-/ O nedenle kalın giydiriyorum yatarken 2 kat üzerine yelek filan. Örtüyü de ince bir şey örtüyorum ama bazen üşüyor elleri sırtı filan bi türlü ayarlayamadım :-/ odayı 21-22 derecede tutuyorum. Odayı daha çok ısıtsam bu sefer burnu tıkanıyor. Uyku tulumunu giyer de rahatlarız inşallah.
İçinde elyaf varsa ince gibi görünse de bayağı sıcak tutuyor aslında. Halo acayip pahalı geldi bana polar malzeme üstelik o kadar sağlıklı mı bilmiyorum pamuk olsa daha iyi olurdu sanki. Halo ya da baktım merak edip ama pamuk içi elyaflı olanlar 17 derece altı için uygun diyordu.
bizim doktor somon levrek çupra hepsi çiftlik dedi sadece hamsi palamut ve sardalya verebilirsin dedi. bende onun için hamsi buğulama yapıyorum sürekli ama palamutta sevdilerEvet deneyim onu sağolbalığı seviyor ama kilciktan korkuyorum o yüzden genelde somon veriyorum. Onuda seviyor ama yiyip yediği serçe parmağım kadar anca
kıvanç ın da reflüsü vardı 6 aya kdr foşur foşur kustu burnundan bile geliodu yavrumun ay ne günlerdi yatağı yaptık rampa çocuk gece aşağı kayıyoduBende de takıntı vardı iste. Bir tanıdığımızin kızını hastaneye zor yetirtirmislerdi. Aslında ben 6. Ayda odasını ayırırım diyordum ama çok kusunca korktum ayırmaya. Allahtan geçti gitti o günler. Ne kadar zor olursa olsun o günler kadar zor olamaz. Yeni doğduklarında herşey daha zormuş :)
kıvanç ın da reflüsü vardı 6 aya kdr foşur foşur kustu burnundan bile geliodu yavrumun ay ne günlerdi yatağı yaptık rampa çocuk gece aşağı kayıyoduem kus em kus gaz gaz gaz
bizde yemeklerini çorbalarını hep etli kıymalı yapıyoruz ama az yiyo boğazlı bi çocuk diil ve inanılmaz hareketli görenler takip edemiyo bi orda bi burda 2 dk oturmuyo sürekli gezio koşa koşa nerden buluo bu enerjiyi bilmiyorumOyy kiyamam kuzuma.Bizim doktor 25 persentil altini sinir sayiyor giderek düşebilir diye uyarmisti bizi de.Yazin yoğurt ve tarhana can kurtaranimdi benimde dişlerin azgın zamanında.tarhananin icine mutlaka dondurucudan haslanmis nohut ve haşlanmış kusbasi etlerden çekiyorum severek yedikleeini zenginlestirebilmek adına.baska bir seferde icine sehriye üstüne tulum rendesi yapiyorum.Anneme kalsa herşeyi cok karıştırıyorum ondan yemiyormus.Cani istedi mi öyle bir güzel yiyorki hayret ediyoruz.Ama bizde malesef ekrana maruziyet söz konusu yedirebilmek için.Bu konuda cok hayiflaniyorum,en buyuk yanlisim.Sadece muzikli çocuk videosu izliyor çizgi film, reklam.vs izlemiyor.yemeyince iste ben birakmiyorum otorite kurmasina izjn vermiyorum bu konuda kati tutumluyum neyi yiyeceğine de ne kadar yiyeceğine de çoğunlukla karar veren benim.Eger çok severek yediyse sadece o zaman zorlamiyorum.Genel olarak yemek yemesin istiyor çünkü.Boyle davranmamdaki neden kilo alimi olmaz ise kan degerleri vs kurcalamasinlar ve bağışıklığı duser hasta olursa cok daha zorlaniriz korkusu.
yok diş değil canım yeni doktora gittik diş yok dedi. mamaya çok düştü bu ara nedense. gün içinde iyi yemiyor birkaç haftadır ondan mı acıkıyor bilemedm. bir de dalamıyor uyanınca onu öğrenmesi gerek. mesela aç deilse boş biberon emerek tekrar uykuya dalıyr. bu alışkanlığını bıraktırmam gerek ama nasıl bilmiyorum onun için uyku eğitimi alsam mı ki diye düşünüyoum.Önceden uyuyormus canım, simdisık uyanmaya başlamış. Dış sancısı olabilir mi? Calpol vermeyi denedin mi? Kızım da dış sancısı göz yedi kez falan uyanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?