- 23 Şubat 2010
- 1.405
- 900
- 323
aynen dediğin şeyleri yaşıyorum. oğlanın yüzünden kızla da yeteri adar ilgilenemiyorum. kızda yanıma gelmek istiyor. kız gelince o da koşarak gelip kızı itiyor. geceleri beraber yatıoruz yoksa dediğin gibi yoklayıp uyanıyor. nasıl alıştırıcam kendi yatağına bilmiyorum onun için uyku eğitimi almayı düşünüyorum.Benim oğlum da öyle tuvalete girip çıkıyorum gurbetten gelmişim gibi sarılıp bana ağlıyor. Gece de eliyle yanında yatıyormuyum diye yokluyor. Bazen hoşuma gidiyor ama açıkçası bazen de çok daralıyorum hiçbir yerde rahat Yok
ozamna kadar işe gidecek halim kalmayacak sanırım :)Sen işe başlayınca daha uslu dururlar :))
Benim de ufaklık senin oğlan gibi sürekli gözünün önünde olmam yetmez kucağımda olacak ya da ben oturcam o ayakta paçamı tutacak :)
Ay kahkaha attım ilahi sen yaa :)))) inşaallah büyüdükçe huyu iyi olur canım. Ben çocukken çok çirkeftim şimdi genelde çevremdekiler severBenimki soyaçekim kaynakli komple cirkef.Yuzu de huyu da herseyi ile babannesi.Ondan gelinlere tavsiyem çok gormeyin ya sevdiğine ya kizdigina hesabi oldu bizimki ben sadece taşiyici annelik yapmışım:))
canım neymiş onlar bende yapayım. böyle hayat çok zorKızım da öyle canım. Odadan çıktığım an çığlık başlıyor. Ayrilik kaygisi yaşıyorlar. Gayet normal. Hatta zihinsel gelişiminin yerinde oldugunu gösterir. Ayılık kaygisini aşmak için 8.aydan başlayan alıştırmalar var. Bir saat süreyle. Ben onları yaptım. Şimdi sabah anneme bıraktığımda el sallıyor bana çok şükür
Kalır canım Allahın izniyle en zor dönemi geçirdin zaten. Çocuklar arasında o ilgi dengesini kurmak çok çok zor.. İnşaallah bu dönem de gelir geçer canım.ozamna kadar işe gidecek halim kalmayacak sanırım :)
Bende fidye veriyorum beni rahat biraksin diye önüne koyuyorum plastik gereclerden ama herşeyi de kurcalamasina izin vermiyorum cok yoruluyorum duzen takıntısı var. Nereye elimi atsam oraya koşuyor.Yeterki oyalansin diye goz yumuyorum ne de olsa minik bir kasif yaratılıştan bu merak duygusu olmasa nasil oogrenmeye acik olacakti çok şükür diyorum.İyiki ilgi ve ogrenmeye istek duyuyor onun icin dünya milyarlarca teferruat ile dolu herseyi tanimak istemesini saglikli gelisimin bir parçası görüyorum.Büyük kızımın bebekliğinden beri mutfaktayken yemek yapacaksam(şayet kanguruda sırtımda değillerse) mutfak babamın deyimiyle Sakarya meydan muharebesinden çıkmışa dönüyor :))) tüm o dolaplar boşalacak hepsi birbirine katılacak kaos en sevdikleri hadise :)) ben artık dokunmuyorum çünkü biliyorum ki arada toplasam yine dağılacak en iyisi iş bitince topluyorum onlar rahat ben rahat :)
yaaa benim ki de aynı hele annemin evinde işenmedik nokta kalmamış. tam annem bezi açınca kaçıomuş annem kalkıp yakalayana kdr işiomuş halı parke en son lavaboya zor yetişmişlerAynen birebir aynı ben ayaklarımla kollarını zaptetmeye çalışırken bir elimle iki bacağını tutup diğer elimle iş görmeye çalışıyorum altını almak tam bir işkence hele sıçtıysa off :)) büyük kızım aşırı mızmızdır her yeri birbirine katardı hep kucaktaydı/hala kucakta ama üstünü giydirirken ve altını alırken zulmü olmazdı. Her bebek farklı yönden çirkef oluyor :)
öğrendiklerini uygulamak için çabalıyosun ama kızında hakkını veriyor. bizimkiler gibi birer küçük canavar olsa ne yapsan olmuyor. aslında laf anlıyolar benim mi çok güzel yardım ediyo birlikte çamaşır asıp topluyoruz katlıyoruz. bişey isteyince koşup getiriyor. yapmaması gereken şeyleri biliyor. ama yine de merakına yenik düşüp yapıyor. :)Ayy canım ne güzel dedin. İnşallah bir yavrum daha olur :) sağ ol. Aynen canım kitap bilgileri. Ben öğretmenim, gelişim psikolojisi ve öğrenme psikolojisi derslerinde öğrendim hepsini. Eşim de akademisyen psikolojik danışman. Allah hakkıyla yetiştirmeyi nasip eder inşallah yavrumuzu.
Babasi cooook beyefendi coook sevilen bir insan müthiş insan idaresi bilir ben daha terelelli:) İnşallah o da sevilen naif yumusak kalpli bir kız olur ilerde. yeni jenerasyonu aslinda hic beğenmiyorum ogretmen arkadaşlarım ne düşünüyor bilmiyorum.Ay kahkaha attım ilahi sen yaa :)))) inşaallah büyüdükçe huyu iyi olur canım. Ben çocukken çok çirkeftim şimdi genelde çevremdekiler sever
bu mite lara karşı karışım yapıyorlar ondan alsana hergün yatağına sıkıyorsun ben ilk Art de Huile de gördüm ama instagramda takip ettiğim insanlardan kendi yapanlar da vardı. bi araştır istersenCanım sen de araştırmışsındır. Miteler evlerde kumaşta yaşayan mikroskopik canlılar. Herkes aynı duyarlılıkta olmuyor. Senin minnosun daha duyarlıymış. 50 derecenin üstünde ölüyorlar. Nevresimlerini açık renk seçip yüksek ısıda yıkarsan ve kıyafetlerini güzelce ütülersen biraz engellersin. İlk zamanlardaki sivilceler gayet normal. Kızım da olmuştu
bn uyku eğitiminde çok ikilemde kalıyorum işte okdr çok özlğyorum ki oğlumu kim bilir o beni ne kdr özlüyodur. kendi kendine sabaha kdr uyuması büyük bir lüks hrpimiz için. ama bana en ihtiyacı olan dönem emzirme dönemi bitene kdr yarı uyur yatı uyanık devam edicem sanırım. sizin 2 bebe olunca daha da zor tabiaynen dediğin şeyleri yaşıyorum. oğlanın yüzünden kızla da yeteri adar ilgilenemiyorum. kızda yanıma gelmek istiyor. kız gelince o da koşarak gelip kızı itiyor. geceleri beraber yatıoruz yoksa dediğin gibi yoklayıp uyanıyor. nasıl alıştırıcam kendi yatağına bilmiyorum onun için uyku eğitimi almayı düşünüyorum.
bn tuvalete giriyorum babasıyla oynsrken bakıo bn tuvaletteyim anneee die feryat figan bi ağlama babası diyo anne gelcrk şimdi çişe gitmiş yok ağlama devam bn apar topsr çıkıyorum duştada aynı tabi
allerji doktoru test dahi yapmadı.Haklısın tabi insan bu devirde herşeyden şüphelenir oluyor, alerji testleri temiz mi çıktı o zaman?
biz ikimizde çalıştığımız için akşamları dönüşümlğ bakıyoruz eşimle. o bakarken ben yemek bulaşık haşlediyorum ben bakarken o kendi işlerinş hallediyor. öyle geçinip gidiyoruz. 1 hafta izin kullnmıştm o zaman mama sandalyrsine koyup eline de sğrekli oyalancak yeni bişiler tutuşturmuştm ya da boğazında kalmayacak gıdalar mikser kettle fln çalıştığında çok ilgisini çekiyor ztn izliodu onları ama kısa süre sonra çıplık kıyamet ağlıodu tabiBüyük kızımın bebekliğinden beri mutfaktayken yemek yapacaksam(şayet kanguruda sırtımda değillerse) mutfak babamın deyimiyle Sakarya meydan muharebesinden çıkmışa dönüyor :))) tüm o dolaplar boşalacak hepsi birbirine katılacak kaos en sevdikleri hadise :)) ben artık dokunmuyorum çünkü biliyorum ki arada toplasam yine dağılacak en iyisi iş bitince topluyorum onlar rahat ben rahat :)
inşallah öyle olur, geçmeyince korku sarıyor insanı acaba bir şey mi var diyeGitgide azalıyosa tamamen tolere edicektir bence,2 yaşından sonra kalmaz Allahın izniyle.
seninki kaç saat uyuyor tam onu soracaktım sen yazmışsın. gece 11 de uyuyor diye hatırlıyorum. sabaha kaçta kalkıyor ve gün içinde ne kadar uyuyor? benim oğlan iyice zıvanadan çıktı bu sabah 7:30 da uayndı 11:30-12:00 arası 30 dk uyudu bir daha uyku yok. akşam 7 de uyudu tekrar. nasıl yapıcam bilmiyorum.bn uyku eğitiminde çok ikilemde kalıyorum işte okdr çok özlğyorum ki oğlumu kim bilir o beni ne kdr özlüyodur. kendi kendine sabaha kdr uyuması büyük bir lüks hrpimiz için. ama bana en ihtiyacı olan dönem emzirme dönemi bitene kdr yarı uyur yatı uyanık devam edicem sanırım. sizin 2 bebe olunca daha da zor tabi
Kabaca şöyle: bebeğe hoşça kal deyip el sallayip evden çıkıyorsun. Eğer çok ağlarsa dönüp sarılıyorsun. Şimdi gidiyorum ama geleceğim diyorsun. Sakinleşince tekrar vedalaşıyorsun ve gidiyorsun. En fazla bir saat uzak kalıp dönüyorsun. Bak geleceğim dedim, geldim diye birkac kez tekrarlıyorsun. Bu alıştırmayı birkaç kez tekrarlayıncanım neymiş onlar bende yapayım. böyle hayat çok zor
bu mite lara karşı karışım yapıyorlar ondan alsana hergün yatağına sıkıyorsun ben ilk Art de Huile de gördüm ama instagramda takip ettiğim insanlardan kendi yapanlar da vardı. bi araştır isterseninşallah öyle olur, geçmeyince korku sarıyor insanı acaba bir şey mi var diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?