Beraber buyusunler istedim:) belki ikisi buyuyup liseye falan gıdınce 3.yle jubile yaparımdomestic masallah yine de iyi cesaret ettin ikinciye.ben dört aylik ya da 6 aylik başlanmasini yani bu keskin gecisi dogru bulmuyorum.Yasadijlarimdan gordumki tibbi uygunluk ile psikolojik hazır bulunusluk eszamanli değilmiş.Ek gida seklinde beslenmeye alisma,kaniksama ,beslenme duzeninin degisiminden asiri eetkilenen alismasi güç olan bebekker var bence bizim durumumuz bu.6.ayda sindirim sistemi birşeyleri sindirebilmeye hazir ama gordukki bebekler ruhen hazir degil.Herseyi agzina goturerek tanıyan bebeklerimiz yemek sözkonusu olunca gecici olarak oral donemden cikiyor herhalde öğün aralarinda full oral donemdeler o ayri.
Geçmişolsun aminkızlar dün korkunç bir kaza geçirdik.oglumla dışarı çıktık. bebek arabasında karşıdan karşıya geçerken rampa vardı ne oldu anlayamadan arabanın dengesini kaybettim,tutayım dedim oğlumla birlikte düştük. arabanın içinde yüzüstü asfalta düştü ben de üzerine...trafik durdu gelip kaldırdılar. baktım burnu kanıyor yavrumun hemen ilerde hastane vardı. gittim ama sadece gözle muayene edip gönderdiler.kusarsa,bilinç kaybı olursa getir dediler.uyutmamak için çok uğraştık. bi kbb doktoru tanıdığınızı aradım. o da ün. hastanesine götürüp arka kısımda kanama var mı batırın dedi.acilde 1,5saat sonra kbb asistanı geldi.film çektiler 2 defa yine de becerememişler görüntü tam olmadı dediler çıldırdım. boşuna radrasyon aldı yawrum.bugun tekrar gideceğiz çünkü kanama bazen günler ya da haftalar sonra olabiliyormuş. burunda doku içindeki kanamayı vücut tolere edemediği için kıkırdağı curutuyormus.bu da burun deformesine sebep oluyormuş. nefes alırken hafif bir tisilti var.insallah hematom yoktur çünkü keserek cikariliyormusanestezi alacak eğer varsa.Allah'ım görünen, görünmeyen belalardan korusun evlatlarimzi
Beraber buyusunler istedim:) belki ikisi buyuyup liseye falan gıdınce 3.yle jubile yaparımOral donem olayı benim de uzuntume uzuntu katmakta. Turlu turlu yemekleri yemeyen kızım kagıt yiyor yerden bır seyler toplayıp agzına atıyor. Oral donemde oldugunu biliyorum ama bazen de ac bu cocuk ondan boyle yapıyor dıye kahırlanıyorum.Bence yemek yemenin onu doyuracıgının farkında degıl yemek yemeyi sevmedıgı bır oyun olarak goruyor ama bu fikirden onu nasıl cıkarırım bilemiyorum pek de bir yontem kalmadı denemedıgım
Babasını oyun arkadası onlara goruyor babası varken hıc yemıyor hep aklı oyuna gıdıyor. Cubuk kraker verıyorum oynuyor yutuyor oyalanıyor. Devamlı etkinlik halindeyiz oynamayı kitaplara bakmayı cok seviyor Belkı de bu yuzden oturup bir şey yemek istemiyor dıye dusunuyorum. Agzında bir anomali yok kardeşim uzman diş hekimi her gordugunde dıslerını agzını kontrol eder bir sorun yok sukur.Emmediği için KBB uzmanı da gormustu dıl dudak bagı vs. var mı dıye oyle bir şey de yoktu.Tamamen tez canlı oldugundan ben ona baglıyorum artık. Bana cekmıs bu konuda fena haldeCubuk kraker verin(valla yemeyen cocuk olunca care arıyorsunuz cok gormeyin analar emi ) kit kit cook guzel yiyorlar yemek yemenin korkutucu degil guuzel birsey olduğunu,anne sutunden baska tatlarinda varligini idrak etsin.Agzinda yapisal bir anomali yok ise cene ve dilinj kullanmayı kesfederse belki şevk gelir.Bir de kizlar babalarinj rol model aliyor onun elinden yiyebilir o da karsisinda yemek kaydi ile.Yemek yedigi için aferin demek istemiyorum ama beni nadiren az uzup yediginde olumlu pekistirec veriyorum.Yemeyi kendisi icin yemesi gerektiğinin farkinda henuz degil.Yemek sonrasi mutlaka sevecegi bir etkinlik yapınki yemek bitince oyun saati baslayacak bir an evvel yiyip bitirmeliyimi düşünsün.Aklima baska çareler gelmiyor çünkü bende cok uğraşıyorum.
Video bile kar eylemıyor. Aç bırakmama da gerek yok cunku zaten acYemek yedirme olayı konuşulmuş Benim kanayan yaram. Sabah olunca Allah’ın nasıl akşam olacak diye düşünüyorum oğlumun son yemeğini de yedirince üstümden bin ton yük kalkıyor sanki. Ben de mecbur video açıyorum sevdiği şarkıları dinlerken açıyor ağzını. Yarısını önüne bişeyler koyup onlarla oynarken yediriyorum baktım sıkılıyor kalkmaya yelteniyor video açıyorum diğer yarısını da yediriyorum. Zararlı olabilir ama ne yapayım. Onun dışında evde tv açmıyoruz eline telefon tablet de vermiyoruz sadece yemek yerken. Aç bırakıp açlığı tatmasını sağlamak mantıklı aslında ben hiç Yapamıyorum asla öğün atlamıyorum takıntı yaptım galiba yemesini bi de çok zayıf olunca.. o kadar yediriyorum günde 4 kere 5 kere hiç kilo almıyor ya..Tuğçe arkadaşımızı ben de çok merak ediyorum çok kere düşündüm gidip ziyaret edeyim diye ama ulaşmak lazım önce
O zaman aktiviteyi azaltin oyuna düşüp yemeği engel görüyor sanırım.Bir de surekli yemek teklif etmiyorum günde sadece uc kez ara ogun yok.anne sutu var.surekli yedirme ugrasi beni cok daga kotu yapiyor.Mesela annemin Tarhanasini içiyor kayinvalidemin yaptigininicmiyor cunku cunku anneminki uzun sure mayalandirildigi icin daha kokulu ikisi arasındaki tat farkını anlıyor.Babasını oyun arkadası onlara goruyor babası varken hıc yemıyor hep aklı oyuna gıdıyor. Cubuk kraker verıyorum oynuyor yutuyor oyalanıyor. Devamlı etkinlik halindeyiz oynamayı kitaplara bakmayı cok seviyor Belkı de bu yuzden oturup bir şey yemek istemiyor dıye dusunuyorum. Agzında bir anomali yok kardeşim uzman diş hekimi her gordugunde dıslerını agzını kontrol eder bir sorun yok sukur.Emmediği için KBB uzmanı da gormustu dıl dudak bagı vs. var mı dıye oyle bir şey de yoktu.Tamamen tez canlı oldugundan ben ona baglıyorum artık. Bana cekmıs bu konuda fena halde
Bende Ipek ismine bayılırım ikinci çocuğum kız olsaydı aklımdaydı ama oda erkek oldu nasip değilmiş, bizde isim işi benden sorulur eşim sadece son sözü söyleyebilir o da "peki karıcim" olur :)) NeyseGülce ne güzel isim ya ismiyle büyüsün inşallah :) benim içimde İpek ismi ukde kaldı. Eşim istemedi diye koymamıştım. Hayırlısı :)
Aktivite azaltmak benim elimde degıl ki kendisi oyun kurup beni de elimden cekip gel diyor ya da kitap alıp bu bu dıye soruyor.Dahil olmasam kotu hissederim. Gecen gun aynısını babasına yaptı telefonla konusuyordu babası 2 kere gel dedı elinden cekti babası konusmaya devam edince gıttı parkeye uzanıp babasına sırtını dondu. Babası telefonu kapattı yanına uzandı ozurler diliyor yok kusmus sarı papatya kafasını cevırıp durduO zaman aktiviteyi azaltin oyuna düşüp yemeği engel görüyor sanırım.Bir de surekli yemek teklif etmiyorum günde sadece uc kez ara ogun yok.anne sutu var.surekli yedirme ugrasi beni cok daga kotu yapiyor.Mesela annemin Tarhanasini içiyor kayinvalidemin yaptigininicmiyor cunku cunku anneminki uzun sure mayalandirildigi icin daha kokulu ikisi arasındaki tat farkını anlıyor.
Canım sen de ocean vıtamın kullanıyordun degıl mı gunde ne kadar verıyorsun ben dun bır tatlı kasıgı ile basladım ama az mı cok mu bilemedim. 10 ml vereyım dedım ama o da 1 corba kasıgına denk geliyor cok gelır dıye dusundumBende Ipek ismine bayılırım ikinci çocuğum kız olsaydı aklımdaydı ama oda erkek oldu nasip değilmiş, bizde isim işi benden sorulur eşim sadece son sözü söyleyebilir o da "peki karıcim" olur :)) Neysedimetilketon bebeğine koydu bizim sevdiğimiz ismi bunu düşünüp avunalım :)
esra_s geçmiş olsun Allah beterinden saklasın, benimkide bugün abisinin koca kamyonunun üstüne düştü dudağının kenarı kocaman çizildi yüzünde iz eksik olmuyor alışayım diyorum ama alışamıyorum düşmelerine..
Bugün kontrol etmemistim üst cene sag taraftan azı dişi çıkmış kızımın iki gündür ondandi asiri yemek reddi.Grev dedigimiz seyi artik buna yoruyorum ben cunku hiic ilac vermeden cikariyor dislerini bu da diger bebeklere nazaran asiri huysuz ve istahsiz yapabilir.Aktivite azaltmak benim elimde degıl ki kendisi oyun kurup beni de elimden cekip gel diyor ya da kitap alıp bu bu dıye soruyor.Dahil olmasam kotu hissederim. Gecen gun aynısını babasına yaptı telefonla konusuyordu babası 2 kere gel dedı elinden cekti babası konusmaya devam edince gıttı parkeye uzanıp babasına sırtını dondu. Babası telefonu kapattı yanına uzandı ozurler diliyor yok kusmus sarı papatya kafasını cevırıp durduen son dayanamadı tabı baba asıgı:) Ben de ilk baslarda her an yedirmeye calıstım esim sen 3 ogun dene yemezse kaldır zorlama diyince yanlıs yaptigimi farkettim artık ben de 3 ogun deniyorum ama bu denemeler en az 1 er saatten 3 saat suruyor. Hatta bazen 2 ogun deniyorum bir ogun de o oynarken agzına bır seyler koymaya calısıyorum.2 yasına gelmeden yemek konusu duzelmeyecek sanırım
Bizim de 2 diş geliyor salyalanmada da var. Peki sizinki meyve suyu vb bir şeyler içiyor mu. Bizimkinde o da yok meyve suyu da içmiyor. 1 yasını gecınce sut denedim asla ıcmedı. Su verdıgım bardakta denedim suyu da bıraktı zor ikna ettim zaten suyu bıle az ıcıyor.Bugün kontrol etmemistim üst cene sag taraftan azı dişi çıkmış kızımın iki gündür ondandi asiri yemek reddi.Grev dedigimiz seyi artik buna yoruyorum ben cunku hiic ilac vermeden cikariyor dislerini bu da diger bebeklere nazaran asiri huysuz ve istahsiz yapabilir.
Canım ben ocean saf balık yağı kullanıyorum çocukların ikisinede, multivitamin farklı sen hangisini kullanıyorsun? 5 ml yeter bir yemek kaşığı çok fazla bir tatlı kaşığı kullanmak gerekiyor ve gün aşırı.Canım sen de ocean vıtamın kullanıyordun degıl mı gunde ne kadar verıyorsun ben dun bır tatlı kasıgı ile basladım ama az mı cok mu bilemedim. 10 ml vereyım dedım ama o da 1 corba kasıgına denk geliyor cok gelır dıye dusundum
Benim ki portakallı multıvıtamın balık yagı karısık. Icınde 10 ml. yazıyor ama ben de tatlı kasıgıyla verdım 5 ml. yani. Fazla mı olur acabaCanım ben ocean saf balık yağı kullanıyorum çocukların ikisinede, multivitamin farklı sen hangisini kullanıyorsun? 5 ml yeter bir yemek kaşığı çok fazla bir tatlı kaşığı kullanmak gerekiyor ve gün aşırı.
Meyve suyu içmesi cok tavsiye edilmiyor zaten bunu dert etmeyin ama gaz yapmıyorsa nar ve mandalin sikip bir shot bardagi kadar icirin c vitamini olarak sunuyorum.isterse iciyor istemezse kasikla vermeye çalışıyorum.Pipetle de deniyorum ama oyun saniyor pipeti ısırıyor.Eger ugrasamayacak isem acelem varsa kahvaltisina yarim mandalin suyu koyuyorum posali.ordan ne alirsa artık.Sutu benimki de icmedi bende hic zorlamadim otuz yaşımda süt içmeye basladim tek teklif ettim icmedi sütü ekmege yulafa corbaya katarak veemeye calisiyorjm.Tatli hic sevmiyor muzdan nefret ediyor diyebilirim.Meyve tuketimi cok yok.elma tarcinli kefir verdim biraz.Kuru meyve haslamasi verebilirsiniz.Dolaptan soguk hurma,kayisi ve dut pestili kesip veriyirum biraz kemiriyor.Bu ara elimden et yemeyi de bıraktı uc ogun sununca biraz daha oyunla vs yemeye ilgi duyabiliyor.Once siz boşverin degerleri iyi ise cocuk canli ise aşırı istahli olmasina gerek yok.Mesela mercimek corbasi asla içmiyor ki sahiden lezzetli yaparım meshurdur corbalarim demekki ilk tabistigindagaz yaptı rahatsiz oldu ki asla icmek istemiyor bir bildigi var bu bana dokunuyor vermeyin diyor diye algikamaya çalışıyorum.Ama icine iki kofte cekip yedirdigimde oldu.Eminim bizi okuyan anneler yorulmustur.Yasamayan bilmiyor ne yazikki.Bizim de 2 diş geliyor salyalanmada da var. Peki sizinki meyve suyu vb bir şeyler içiyor mu. Bizimkinde o da yok meyve suyu da içmiyor. 1 yasını gecınce sut denedim asla ıcmedı. Su verdıgım bardakta denedim suyu da bıraktı zor ikna ettim zaten suyu bıle az ıcıyor.
Aynen oyle yasamaya bılmıyor. Annem hep dua ederdi 3 cocugum var bırı bıle iştahlı tombık degıl dıye kızardık. Şimdi anlıyorum kucukken de buyudukten sonra da iştahla yemek yemek anneyi en mutlu eden kriterlerden:)Meyve suyu içmesi cok tavsiye edilmiyor zaten bunu dert etmeyin ama gaz yapmıyorsa nar ve mandalin sikip bir shot bardagi kadar icirin c vitamini olarak sunuyorum.isterse iciyor istemezse kasikla vermeye çalışıyorum.Pipetle de deniyorum ama oyun saniyor pipeti ısırıyor.Eger ugrasamayacak isem acelem varsa kahvaltisina yarim mandalin suyu koyuyorum posali.ordan ne alirsa artık.Sutu benimki de icmedi bende hic zorlamadim otuz yaşımda süt içmeye basladim tek teklif ettim icmedi sütü ekmege yulafa corbaya katarak veemeye calisiyorjm.Tatli hic sevmiyor muzdan nefret ediyor diyebilirim.Meyve tuketimi cok yok.elma tarcinli kefir verdim biraz.Kuru meyve haslamasi verebilirsiniz.Dolaptan soguk hurma,kayisi ve dut pestili kesip veriyirum biraz kemiriyor.Bu ara elimden et yemeyi de bıraktı uc ogun sununca biraz daha oyunla vs yemeye ilgi duyabiliyor.Once siz boşverin degerleri iyi ise cocuk canli ise aşırı istahli olmasina gerek yok.Mesela mercimek corbasi asla içmiyor ki sahiden lezzetli yaparım meshurdur corbalarim demekki ilk tabistigindagaz yaptı rahatsiz oldu ki asla icmek istemiyor bir bildigi var bu bana dokunuyor vermeyin diyor diye algikamaya çalışıyorum.Ama icine iki kofte cekip yedirdigimde oldu.Eminim bizi okuyan anneler yorulmustur.Yasamayan bilmiyor ne yazikki.
Sabahtan beri 90 cc süt müVideo bile kar eylemıyor. Aç bırakmama da gerek yok cunku zaten acsabah 8 de kalktı ve saat kac oldu sadece 90 cc süt içti. Aç olmaması imkansız ama açlıgını bilmiyor. Ben de bılmem pek acıktıgımı tansiyonum duser gozum kararır o zaman anlarım ki acıktım galiba bana cekmıs
1 yaşında tartılmıstı 9200 9300 dü boy 78 cm.Bir kac gundur gece de sut içmek istemiyor bir ya da iki kez besleniyor. Normalde ıkı saatte bır vermesem bıle uyanırdı. En cok yedıgi gun sabah 1 yumurta 100 cc Sut. Oglen 2 kofte 1 kasık pilav 100 cc Sut aksam 2 kofte 1 kasık pilav 100 cc Sut gece yatarken 100 cc Sut. En fazla bu yani. Bir de geceleri 4 kez besleniyordu kendısı 2 ya da 1 e dusurdu biberonu versem de almıyorSabahtan beri 90 cc süt mükilosu nasıl? Valla oğlum sabah 8 de emdi 10 buçukta annemin yaptığı tarhana içine bi yemek kaşığı lor bi yumurta sarısı koydum onu yedi 1 de yarım kase yoğurt az önce 1 muz yedi ve uyudu. Kalkınca bamya yemeği yedircem 3 saat sonra sonra ıhlamurla bisküvi yatmadan da muhallebi. İstedği zaman da emecek. Her gün en az bu kadar yediriyorum yine de kilo almıyor acaba bi sıkıntı mı var diye düşünmeye başladım. Çok kaka yapıyır günde en az 2-3 kere. Yediğini çıkarıyor diye mi almıyor bilmiyorum artık bu olaya çok taktım Allah’a şükür sağlığı yerinde tabi takmamam lazım ama..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?