Canım boyu 79 cm di 1 yaşında. Baş ölçüsü de normaldi. Sadece kilosu düşük. Evet canın doktora gitsem iyi olacak galibaAblamın oğlunun 5 yaşındayken süt ve yumurta beyazı alerjisi olduğunu öğrendik tamamen tesadüfi biçimde yani hiçbir belirti olmayabilir. Hiçbir belirti olmaması bağırsağın normal çalıştığı anlamına gelmiyor canım ama taş devri diyeti gerçekten çok iyi geri dönüş veriyor şayet yapabilirim diyorsan kesinlikle tavsiye ederim.
Alt komşumun oğlu alerjik benim de büyük kızımla arası bir yaş ama büyük kızımın boyu ondan uzun ve kilosu oldukça fazla. Halbuki benim kızın iki katı kadar yiyor gün içinde ve iki yaşına kadar anne sütü de aldı.
En son gidip şifa buldukları doktor(hasan Önal) çok yemesinin en ufak bir anlamı yok çünkü ağızdan girmesi o yemekten faydalanabildiği anlamına gelmiyor demiş. Şimdi sen menüyü yazınca aklıma bu geldi canım. Seni pimpiriklendirmek katiyen istemem. Belki bir metabolizma hastalıkları uzmanına gidebilirsin? O bebeğine diyet düzenleyebilir. (bu arada yemesine 41 kere maşallah canım benim kızımın 2,5-3 katı filan yiyor ama yerken çocuğu zorluyorsan zorlamamanı tavsiye ederim 2 yaş sendromu döneminde çok olumsuz geri dönüşü olabiliyor o zorlamaların)
Çocukların kendi uyku saatlerini anneye babaya göre ayarlama durumları oluyormuş bizimki de öyle geç uyuyor.. Baba işten 7de çıkıyor evde yemek ye çay iç derken evin içinde bir hareket oluyor çocuk onu görünce uyumak istemiyor..Erken yatırma işini biz seçmiyoruzki oğlum öyle alisti uykusu gelince hayatta durmaz . Saat kaçta yatarsa yatsın sabah erkenden kalkar. Akşam da geçirdiğimiz vakti en verimli şekilde geçirmeye çalışıyoruz Hsonu sürekli onunla vakit geciriyoruz. Ruhsal yönden bir sıkıntısı olduğunu dusunmuyorun. Genel anlamda çalışmak durumunda olan anneler ve çocukları böyle maalesef. Bende isterdim evimde oturup çocuğuma kendim bakmayı.
Galiba 2 yaşına kadar dalgalı bir eğri ile devam edecek bu durum. Bazen biraz daha az bazen biraz daha fazla olacak. Söylediğin gibi zamane çocukları farklı belki de iyi beslendikleri için önce olgunlaşıyor olabilirler.Canım tam olarak ne zamana kadar sürer, bununla ilgili bir çalışma var mı bilmiyorum ama 2 yaş sendromunda da çok ciddi ayrılık kaygısı yaşanabiliyor. İki yaş sendromu 16.aydan itibaren başlayabilir. Normalde özerkleşme de iki yaşında başlar diyorlar ama kızım beresini kendi gitmeye başladı, yeleğini montunu kendi çıkarıyor. Biz yardımcı olursak bize bağırıyor :) Yani şimdiki çocuklar bir başka :)
Evet beceremiyor yutma kismini tam bunu duydugum iyi oldu.alisveriste parklarda bebeklerin ellerinde hep cici bebe,kraker hatta balik kraker vs görüyorum bize de teklif eden anneler oluyor yemezki der reddederdim birgün denedik ve yiyebildigini gördük.Bundan üç ay once bir arkadasimizkn esi çubuk kraker hayat kurtariyor dediğinde cok kizmistim ama yemek reddi asiri anormal seviyelerde beslenmeyi reddediyor çoğunlukla yemegi tatmadan.disarda nadiren veriyorum bende iki haftadır.Canım çubuk kraker çok tehlikeli. Dik şekilde Boğaz’a saplanabiliyor. Hatta üç yaşına kadar vermeyin diyen duydum
Daha önce nicki Tuğralpti oğlunun ismiydi sonra değiştirdi Tuğçe yaptı bence kendi ismi olabilir..
Malesef atipik otizm belirtileri var canım çok yerlere gittik ama hasan Önal geç öğrendik hasan önalın testleri ortaya çıkardı ki alerjisi var ve bu çocuk 5 yaşına kadar sütle büyüdü diyebilirim aşırı seçiciNasıl öğrendiniz canım alerjisini? Bende arada pimpirikleniyorum ama kilo alışı ve kakası normal olunca kendimi yatıştırıyorum
Boyu çok iyi canım maşallah. Aslında kilosu da başlı başına düşük değil yani 9 kg üstü demişsin iyi bir değer ancak yemesi maşallah diyeyim o yüzden şaşırdım. İstersen sırf için rahatlasın diye müsait zamanda gidebilirsin. Ayrıca dediğim gibi taş devri diyetini tam olarak uygulamasan bile özen göstersen fark ediyor kesinlikle.Canım boyu 79 cm di 1 yaşında. Baş ölçüsü de normaldi. Sadece kilosu düşük. Evet canın doktora gitsem iyi olacak galiba
Anladım canım. Benim kızım da henüz çiğneyip yutamıyor. Köfteyi çatalla ezip veriyorum. Bulgur pirinç yutmaya yeni başladı. Muhallebi tarzı vermek yerine ev yemeklerinden verebilirsin demek istiyorum. Mesela kıymalı patates yemeği, peynirli makarna, domatesli bulgur pilavı gibi daha katı gıdalar hem besler hem kilo aldırır. Mesela bir öğünde çorba verdiysem o gün tekrar yoğurt muhallebi gibi sıvı şeyler vermiyorumKöfte, yaprak sarma ,Kurabiye falan da yiyor. Sevmediği şey olunca çiğneyip yutmuyor. Valla benimki iştahsız. Ben bunları yediğine şükrediyorum. Pütürlü gıdaya geç alıştı zaten. Her zaman yeme sorunu vardı. Çocuğum yutamıyordu ne yapayım her şekilde denemiştim. Şimdi de her şekilde her çeşit yedirmeye çalışıyorum bu kadar oluyor.
Ben simit veriyorum, hem dişlerini kaşıyor hem de yavaş yavaş yiyebiliyor. Evde buzluğa attım, çıkarınca tazecik oluyorEvet beceremiyor yutma kismini tam bunu duydugum iyi oldu.alisveriste parklarda bebeklerin ellerinde hep cici bebe,kraker hatta balik kraker vs görüyorum bize de teklif eden anneler oluyor yemezki der reddederdim birgün denedik ve yiyebildigini gördük.Bundan üç ay once bir arkadasimizkn esi çubuk kraker hayat kurtariyor dediğinde cok kizmistim ama yemek reddi asiri anormal seviyelerde beslenmeyi reddediyor çoğunlukla yemegi tatmadan.disarda nadiren veriyorum bende iki haftadır.
valla bizim bitmez heralde daha 6 dişteyiz kaç aydır yenisi gelmedi altta 2 üstte 4 vsrBu dişler 2 yaşında bitermi acaba :) bizde de 8 tane var henüz
Oğlun hangi tarih doğumlu canım. Ben hiç atak haftalarını takip etmiyorum. Hata mı ediyorum acaba diye de düşünüyorum
kıyafetleriyle 9 kilo canım. Taş devri diyeti ne canım ilk kez senden duyuyorum. bahsettiğin çocukta başka şikayetler yokmuydu sadece kilo alımı mı düşüktü? Oğlum çok neşeli ve çok becerikli bir çocuk, eliyle fermuar bile açıyor, topa vuruyor ayağıyla kanapenin altına kaçınca bakıyor uzağa gitmişse iki eline yana açıp Yok diyor. Tepkileri çok normal.4 kelime söyleyebiliyor. SöylediklerimiZi anlıyor tepki veriyor. Sevildiğini ve ona bağırıldığını anlayıp yerinde tepkiler veriyor. Öyle birşey olabilir mi aklıma takıldıBoyu çok iyi canım maşallah. Aslında kilosu da başlı başına düşük değil yani 9 kg üstü demişsin iyi bir değer ancak yemesi maşallah diyeyim o yüzden şaşırdım. İstersen sırf için rahatlasın diye müsait zamanda gidebilirsin. Ayrıca dediğim gibi taş devri diyetini tam olarak uygulamasan bile özen göstersen fark ediyor kesinlikle.
bunları yediğine mi bnm oğlanın kaö katı yiyodur acaba :) kahvaltı da tarhana çorbası nerden aklınıza geldi.Köfte, yaprak sarma ,Kurabiye falan da yiyor. Sevmediği şey olunca çiğneyip yutmuyor. Valla benimki iştahsız. Ben bunları yediğine şükrediyorum. Pütürlü gıdaya geç alıştı zaten. Her zaman yeme sorunu vardı. Çocuğum yutamıyordu ne yapayım her şekilde denemiştim. Şimdi de her şekilde her çeşit yedirmeye çalışıyorum bu kadar oluyor.
Ablamın oğlu öyle büyüdü canım kahvaltıda öyle yedirirdi babannesi. O da küçücük bişeydi 2 yaşına kadar 3 yaşından itibaren poturcuk oldu şimdi ortaokula gidecek nerdeyse maşallahı varbunları yediğine mi bnm oğlanın kaö katı yiyodur acaba :) kahvaltı da tarhana çorbası nerden aklınıza geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?