2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
İyi yapmışsın.. valla ben artık çocuğa kötü davranmaya başladım çalışsam en azından özleyip onunla oyun oynarım.

Çalışırken akşam onu göreceksin diye motive olursun. Bu şekilde çok zor oluyor hayat hep aynı. Uyu uyan aynı evin içinde çocuklaşın. Hava da soğuk dışarı çıkılmıyor. Ben kilolardan kurtuldum ama en son ne zaman doğru düzgün giyindiğimi unuttum yani hala çirkin hissediyorum

Ben de calısırsam veya bir yere gidersem kendimi kacmıs gibi hissederim galiba.

Ben de güzel giyinip (bedenden dolayı) makyaj yapıp saçlarımı güzelce tarayıp dışarı çıkamıyorum. Yazın hergün dışardaydım şimdi iki günde bir...Tip standart...tayt, elime ne denk gelirse ne temizse bir kazak, saç tabi ki topuz, makyaj hak getire, kaşım rezil halde değilse yarabbi şükür... Kendimi beğenmiyorum :/

Tezi yazmakta çok zorlanıyorum. Oğlum 10da uyumaya başladı. Uyuttuktan sonra ortalık toplamaya girişip hemen bilgisayarı açıyorum saat 2 civarı oğlum uyanıyor onu pışpışlayıp uyuyorum sabah 8de ayaktayız. Günde 1 sayfa yazsam şükrediyorum. Akademide olmasam tez konumu basitleştirirdim:/

Oğluma kendim bakıyorum evet çok güzel ama bakıcıya başladığımızda benim evde olmayışımı kabullenemicek diye çok korkuyorum. Bizim bakıcı sürecimizle birlikte şehir değişimi de olacak zor bir süreç.

oyle valla biz aramizda kiza kucuk bi parti yaptik parkta ama ogluma senin icin demek zorunda kaldim. cunku bir kere kardesin icin diyecek oldum uyuyamadi geceleri:)) bu insta anneleri bana kendimi cok sorgulatiyor sadece bakim degil cocuklarina vakit ayirana ayri imreniyorum beslenmelerine dikkat edenlere ayri oyuncak tv tablet konusundaki tutumlara ayri fizyolojik biyolojik psikolojik sosyolojik gelisimleri icin birseyler yapmalarina ayri kendini gelistiren uyilestiren kariyer yapan kitap okuyan yada univ. okuyanlara ayri bide kitap yazan bi tayfa var tabi. kendimi sorguluyorum da sorguluyorum. okuyorum arastiriyorum uygulamaya sira gelince tikaniyorum. bende 3. universteyi okuyorum aciktan ama yok. bana kattigi bisey yok. bebelerime faydasi yok. cok mu takintiliyim ben boyle deguldim ya ne ara boyle oldum. 33 yas bunalimi mi bu kocasi tarafindan terk edilen iki cocuklu kadin bunalimi mi
ay yine kafanizi sisirdim ben. bak yine damarima bastin insta anneleri diyerek senoturu fineas

analik zor ya zor olmaz mi calisan anne olmak da zor calismayan anne olmak da zor. bu analigin neresinden tutarsan tut zor yani.

Ben bi süredir kardeşinin de hakları oldugunu onu da çok sevdgmzi,empoze etmye çalışıyorum tabi genelde yine kendinden yola çıkarak ,hep kardeşin seni çok özlemiş senle vakit geçirmyi seviyo senden öğreniyo fln dye dye yapıyorum bi yolunu bulup sakin olun dyince olmucaz dyo mesela.onla birlik olup kafa tutuyo bana onu da yanında gözetmesi hoşuma gdiyo.ama kriz anları da oluyo.ben hiç inst kullanmıyorum takipte etmiyorum vaktim de yok yapmacık geliyo pembe dünyalar.sen iyi bi annesin ki kendni heder ettin yetemiyorum dye yaşadgın hersey normal,ince düşündgün için sdce yıpranan sensin onlar büyüyolar sevginle ztn

haklisin. ancak kardesler arasi esitlik kardesler arasi adaleti saglamaktan daha kolay esitlik de cogu zaman adil olmuyor bu da vicdanen bana cok yuk oluyor. adaleti saglamak ise krize sebep oluyor cogu zaman. vicdanim rahat etse kaos ortami durulmuyor. bunuda arastirdim ve kucukken kavga etmesine izin verilmeyen kisiler ileride anne baba olduklarinda cocuklarinin kavga etmelerine tahammul edemezmis. aslinda kavga degil birbirleriyle iletisim halinde onlar baska turlusunu bilmiyorlar hisleriyle durtuleriyle hareket ediyorlar ve bu onlarin en dogal hakki. ama iste biz yetiskin dunyasi mantik aramaya kalktigimiz icin duygulariyla hareket eden cocuklari cogu zaman manasiz buluyoruz. takip ettigim kisilerin cogu akademik kariyeri olan insanlar bazilarida hafiften gelir duzeyi iyi olan insanlar yani birseyler ogrenebilirim diye girdigim bu insta dunyasinda kendimi cirilciplak olarak buldum. simdi elime yuzume bulasik halde bilgi yiginlari icerisinde yolumu bulmaya calisiyorum. umarim kendimi kaybetmeden buyuturum bebeleri :) destegin icin tsk ederim.

Cnm süpersin hadi hayırlısı kendne gelirsin mutlu anne gbisi var mı,hiç vicdan azabı çekme.senin sevgini her türlü alır daha ötesi yokki,büyüyüp gidiyolar
Sağol canım inşallah daha iyi olur dediğin gibi mutlu anne olmak çok önemli. Zaten endişeyle, yorgunlukla geçip gidiyor zaman ve hemen büyüyor kuzular biraz da keyfini çıkarabilmek lazım.

Sağol canım :) arkadaşına da maşallah ben şimdi bile yapamıyorum öyle şeyler 4 aylık halimiz daha da beterdi Napalım sağlıklı olsunlar da dediğin gibi gerisi zaman içinde düzelir Allah’ın izniyle.

Sağol canım öyle hepimizin dertleri benziyor inşallah zamanla düzelicek her şey. Senin de yoğundur şimdi dükkan telaşın var umarım her şey gönlüne göre olur. İyice oturunca, işlerin açılınca herkes ağzının payını alır Gerekirse bakıcı ile birlikte bazen dükkana getirirsin kızını bence böyle bir avantajın var canım hiç üzülme annelik dünyanın en zor işi zaten.

Vay be gerçekten var mıymış öyle anneler. Helal olsun vallahi bu da bir yetenek sanırım Allah vergisi

Canım iyi ki sosyal medya hesabım yok yani böyle görünce insan kendini sorgular doğal olarak. Bence hiç bakmamak lazım ben çoğunun tek başına yapabildiğini sanmıyorum yardım aldıklarını gizliyor olabilirler.

Aşırı yorulup bunaldığın için canım. sen de en kısa sürede biraz yardım almaya çalış inşallah iyi gelir biraz uzaklaşmak.
Bana annem geliyor haftada bi gün kalıyor öbür hafta ben gidip kalıyorum kayınvalidem de gelip bazen alıp onu gezidiyor aslında yardım var ama şu 3 gündür kimse gelmedi evden de dışarı çıkmadım o yüzden kafayı yedim galiba..çok yoruldum ya bide sabah erken uyanınca gün geçmek bilmiyor sabah 8 den beri üstümde duruyor oğlum

Kilo almışsın diyenlere sınır oluyorum ben karşımdaki üzülmesin diye söylemem oyke şeyler. Bende diyetisyen gidiyorum gecen ay 5 kilo verdim bu ay gr veremedim Hsonu gidicem bakalım

mutlaka vardir yardimcilari. ya bakici ya akraba vardir elbet. sosyal ortamlarida iyi maddiyat fena degil vbg.. bide hersey guzelmis hayat toz pembeymis gibi yansitiyorlar. en basitinden pedagog yada psikolog anneler bile hic olumsuz bir durum paylasmiyorlar. hic mi kriz cikmiyor o anlarda neler yapiyorsunuz bunlardan bahsetmek yerine genellemelerden bahsetmeleri inandiriciliklarini yitiriyor. mesela biri cikmis diyor ki cocuklarim kavga ettiginde oturup sukrediyorum. yahu bi git isine baslayacam sukrune diyesim geliyor (tovbe tovbe)

ben simdilik annem ve kardeslerime cok yakinim ama onlara birakip da bir yere gidemiyorum. cok elzem bir isim varsa ancak yanimda gelip eslik edebiliyorlar. pesimizde iki kucuk cocuk ya annem ya kardesim benimle oluyor. sagolsunlar bir bakip 3 laf soksalarda Allah eksikliklerini gostermesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…