Sosyal medya annelerine ben de gıcık oluyorum hesabım var ama onların olağanüstü mükemmel hayatlarını takip etmiyorummutlaka vardir yardimcilari. ya bakici ya akraba vardir elbet. sosyal ortamlarida iyi maddiyat fena degil vbg.. bide hersey guzelmis hayat toz pembeymis gibi yansitiyorlar. en basitinden pedagog yada psikolog anneler bile hic olumsuz bir durum paylasmiyorlar. hic mi kriz cikmiyor o anlarda neler yapiyorsunuz bunlardan bahsetmek yerine genellemelerden bahsetmeleri inandiriciliklarini yitiriyor. mesela biri cikmis diyor ki cocuklarim kavga ettiginde oturup sukrediyorum. yahu bi git isine baslayacam sukrune diyesim geliyor (tovbe tovbe)
ben simdilik annem ve kardeslerime cok yakinim ama onlara birakip da bir yere gidemiyorum. cok elzem bir isim varsa ancak yanimda gelip eslik edebiliyorlar. pesimizde iki kucuk cocuk ya annem ya kardesim benimle oluyor. sagolsunlar bir bakip 3 laf soksalarda Allah eksikliklerini gostermesin.
bnm boyum 168 kilom 68 kendimi çok tontiş hissediyorum eski çıtır beni istiyorum eşime diyetisyene mi gitsen fedim saçmalama senin neyin var dioKilo almışsın diyenlere sınır oluyorum ben karşımdaki üzülmesin diye söylemem oyke şeyler. Bende diyetisyen gidiyorum gecen ay 5 kilo verdim bu ay gr veremedim Hsonu gidicem bakalım
Diyetisyene gerek yok ki? Kendiniz de zayıflayabilirsiniz.bnm boyum 168 kilom 68 kendimi çok tontiş hissediyorum eski çıtır beni istiyorum eşime diyetisyene mi gitsen fedim saçmalama senin neyin var dio
Evet canım senin yine iyiymiş en azından o zamanlarda bırakıp biraz dışarı çıkabilirsin iyi gelir. Benimkiler idare edemiyor pek ne zaman bıraksam yarım saat sonra durmuyor gel diye arıyorlarBana annem geliyor haftada bi gün kalıyor öbür hafta ben gidip kalıyorum kayınvalidem de gelip bazen alıp onu gezidiyor aslında yardım var ama şu 3 gündür kimse gelmedi evden de dışarı çıkmadım o yüzden kafayı yedim galiba..çok yoruldum ya bide sabah erken uyanınca gün geçmek bilmiyor sabah 8 den beri üstümde duruyor oğlum
Kriz anlarında bir şekilde dikkatlerini başka yöne çekmek gerekiyor sanırım benim kızımda çok işe yarıyor. Bazen de kaptığım gibi dışarı veya balkona çıkarıyorum temiz hava sakinleştiriyor biraz. Kavga ettiklerinde de işe yarayabilir belki. Bir de geçen gün komik bir şey oldu kızım her şeye ağlama modundaydı bir türlü susmuyordu tam birşeyler söyleyecekken birden beni öksürük tuttu ve kızımın baya dikkati dağıldı. Ağlamayı kesti ve yanıma gelip gülmeye başladı bebeler değişik bir alemmutlaka vardir yardimcilari. ya bakici ya akraba vardir elbet. sosyal ortamlarida iyi maddiyat fena degil vbg.. bide hersey guzelmis hayat toz pembeymis gibi yansitiyorlar. en basitinden pedagog yada psikolog anneler bile hic olumsuz bir durum paylasmiyorlar. hic mi kriz cikmiyor o anlarda neler yapiyorsunuz bunlardan bahsetmek yerine genellemelerden bahsetmeleri inandiriciliklarini yitiriyor. mesela biri cikmis diyor ki cocuklarim kavga ettiginde oturup sukrediyorum. yahu bi git isine baslayacam sukrune diyesim geliyor (tovbe tovbe)
ben simdilik annem ve kardeslerime cok yakinim ama onlara birakip da bir yere gidemiyorum. cok elzem bir isim varsa ancak yanimda gelip eslik edebiliyorlar. pesimizde iki kucuk cocuk ya annem ya kardesim benimle oluyor. sagolsunlar bir bakip 3 laf soksalarda Allah eksikliklerini gostermesin.
Aynı moddayız ne temizse onu geçiriveriyorum üzerime. Saç baş zaten nanay. Eskiden ütülerdim şimdi o da yok üstümde açılıyor kırışıklarBen de güzel giyinip (bedenden dolayı) makyaj yapıp saçlarımı güzelce tarayıp dışarı çıkamıyorum. Yazın hergün dışardaydım şimdi iki günde bir...Tip standart...tayt, elime ne denk gelirse ne temizse bir kazak, saç tabi ki topuz, makyaj hak getire, kaşım rezil halde değilse yarabbi şükür... Kendimi beğenmiyorum :/
Tezi yazmakta çok zorlanıyorum. Oğlum 10da uyumaya başladı. Uyuttuktan sonra ortalık toplamaya girişip hemen bilgisayarı açıyorum saat 2 civarı oğlum uyanıyor onu pışpışlayıp uyuyorum sabah 8de ayaktayız. Günde 1 sayfa yazsam şükrediyorum. Akademide olmasam tez konumu basitleştirirdim:/
Oğluma kendim bakıyorum evet çok güzel ama bakıcıya başladığımızda benim evde olmayışımı kabullenemicek diye çok korkuyorum. Bizim bakıcı sürecimizle birlikte şehir değişimi de olacak zor bir süreç.
Oğlum özellikle kendi annemlere bırakınca beni aramıyor o benim için büyük şans. Babama hele deli oluyor kucağıma gel yapınca ellerimi ittiriyor:)) ay canım benim kurtlu oğlum da durmuyor arabasında. Kanguruda da durmuyor dar canlı. Avm ye falan yalnız götüremiyorum baş edemiyorum heryere koşuyor.. eşimle gezdiriyoruz anca. O yüzden eve tıkılıp kalıyorum ve bunalıyorum.. bizi ne hale getirdiler ya sayfalarca isyan yazıyoruz:)Evet canım senin yine iyiymiş en azından o zamanlarda bırakıp biraz dışarı çıkabilirsin iyi gelir. Benimkiler idare edemiyor pek ne zaman bıraksam yarım saat sonra durmuyor gel diye arıyorlarEşime bırakıp çıkıyorum bazen o bile çok iyi geliyor. Bu aralar iyice bana yapıştı kızım da dediğin gibi sürekli üzerimde yani diş midir başka dönemsel bir şey mi bilmiyorum ama gerçekten çok yorucu oluyor. Dışarda gezdirsem bebek arabasında da oturmak istemiyor. Elinden tutup yürütüyorum evde bütün gün iki büklüm gezmekten belim de pert oldu :-/
Her ayrıntıyı yazan biri neden birden bire keser? Aklıma köyü şeyler geliyor...
Canım alerji olsa tipik alerji belirtilerini göstermez miydi. Sadece iştahsızlık vardı yanlış hatırlamıyorsam. Daha öncede yazmamışsa belki yine BİSüre sonra yazar. Ne kadar dikkatlisin fark etmişsin. İnşallah bebeği iyidir şuan..Bir ara yine girmemişti 1 hafta 10 gün kadar bir yere gitmişti diye hatırlıyorum ama bu sefer farklı(( hep aklımda ya inşallah kötü bisey yoktur. Olumlu senaryolar kurmaya çalışıyorum kafamda o kadar ağır durumda neden hastaneye yatırmasınlar, Nasil teşhis konamıyor alerjimiydi acaba diyorum. Eşimde en vicdansız dr bile acil durumda hastaneye yatırılması gerekeni hele bebekse riske atmadan yatırırlardı diyor. Oyle durumlarda yogun bakimda yer olmadığında yaslilari gozden çıkarıyorlarmış uzucu ama oyleymis. Boyle düşünüyorum ama niye yazmadı ki hala acaba (((
bnm boyum 168 kilom 68 kendimi çok tontiş hissediyorum eski çıtır beni istiyorum eşime diyetisyene mi gitsen fedim saçmalama senin neyin var dio
Diyetisyene gerek yok ki? Kendiniz de zayıflayabilirsiniz.
Evet canım senin yine iyiymiş en azından o zamanlarda bırakıp biraz dışarı çıkabilirsin iyi gelir. Benimkiler idare edemiyor pek ne zaman bıraksam yarım saat sonra durmuyor gel diye arıyorlarEşime bırakıp çıkıyorum bazen o bile çok iyi geliyor. Bu aralar iyice bana yapıştı kızım da dediğin gibi sürekli üzerimde yani diş midir başka dönemsel bir şey mi bilmiyorum ama gerçekten çok yorucu oluyor. Dışarda gezdirsem bebek arabasında da oturmak istemiyor. Elinden tutup yürütüyorum evde bütün gün iki büklüm gezmekten belim de pert oldu :-/
Canım alerji olsa tipik alerji belirtilerini göstermez miydi. Sadece iştahsızlık vardı yanlış hatırlamıyorsam. Daha öncede yazmamışsa belki yine BİSüre sonra yazar. Ne kadar dikkatlisin fark etmişsin. İnşallah bebeği iyidir şuan..
Canım geçen gün evlilik bitiyor dedin ama canını sıkmamak için sormadım. Gerçekten bitirdiniz mi?oyle valla biz aramizda kiza kucuk bi parti yaptik parkta ama ogluma senin icin demek zorunda kaldim. cunku bir kere kardesin icin diyecek oldum uyuyamadi geceleri:)) bu insta anneleri bana kendimi cok sorgulatiyor sadece bakim degil cocuklarina vakit ayirana ayri imreniyorum beslenmelerine dikkat edenlere ayri oyuncak tv tablet konusundaki tutumlara ayri fizyolojik biyolojik psikolojik sosyolojik gelisimleri icin birseyler yapmalarina ayri kendini gelistiren uyilestiren kariyer yapan kitap okuyan yada univ. okuyanlara ayri bide kitap yazan bi tayfa var tabi. kendimi sorguluyorum da sorguluyorum. okuyorum arastiriyorum uygulamaya sira gelince tikaniyorum. bende 3. universteyi okuyorum aciktan ama yok. bana kattigi bisey yok. bebelerime faydasi yok. cok mu takintiliyim ben boyle deguldim ya ne ara boyle oldum. 33 yas bunalimi mi bu kocasi tarafindan terk edilen iki cocuklu kadin bunalimi mi
ay yine kafanizi sisirdim ben. bak yine damarima bastin insta anneleri diyerek senoturu fineas
analik zor ya zor olmaz mi calisan anne olmak da zor calismayan anne olmak da zor. bu analigin neresinden tutarsan tut zor yani.
Kızım da iki saatte bir uyanıyor bu ara. Uyanmasa da uykusunda ağlıyor. Azı dişleri ve büyüme yüzünden benceBu aralar hepimizin ki gece de sık kalkmaya başladılar. Acaba ayrılık korkusu dedikleri mi bu ? Geçen sene bir arkadaşım doğum sonrası gelmişti oğlu ozamanlar 14-15 aylık filandı gece 2 saatte kalkmaya başladı bu aralar demisti o da . Bizimde o civarlarda yavrucaklar. Acaba Ondan mı bize düştüler
Ben izmirden Kars’a taşınacağım. Gider gitmez başlamam gerek işe. Çünkü masrafımız çok fazla olacak. Üniversiteler harcırah işini ciddiye almıyor. Aslında kadro aktarımım oldu ama 9ay olacak hala yatırmadılar yatıcağız diyorlar. Sadece ben değil herkes bu durumda. Annem gelecek benimle bakıcı ile o kalacakAynı moddayız ne temizse onu geçiriveriyorum üzerime. Saç baş zaten nanay. Eskiden ütülerdim şimdi o da yok üstümde açılıyor kırışıklar
Bu arada bakıcı başladığında bir süre yanında olacak mısın? O süreçte bakıcıyı severse çok sorun olmaz inşallah ben de bu konuda endişeliyim biraz.
Kızım da iki saatte bir uyanıyor bu ara. Uyanmasa da uykusunda ağlıyor. Azı dişleri ve büyüme yüzünden bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?