- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
Evet ürkütücü .. :)Kalpten gidiyordum var ya , nasıl bir korku yaşadım şimdi düşününce çok komik ama o an altıma ediyordum:)
Maşallah 41 kereOğlumla artık her türlü anlaşıyoruz çok güzel birşeymiş.
Çorap getir diyorum gidip getiriyor.
Kumandayı getir diyorum getiriyor gibi gibi tüm getir götür işlerini ona pasladım. İleride oyun niyetine temizliğe bağlayacağım. Şimdiden masadan kalkmadan eline mendil veriyorum elini ağzını siliyor sonra masasını silsin diye veriyorum onu da siliyor ohh mis:)
Ben kapağını kapali tutuyorum elini sıkıştırır diye. Aa o nasıl bir akıl maşallah ya:))Bugün makinayı çalıştıracaktım. Oğlumun çamaşır makinasına sakladıkları bunlar... Kıymetli şeylerini saklıyor. Ama öyle bir şaklıyor ki bulamazsın. Mesela emziğini bir kutuya koyuyor kutuyu da alıp başka odaya götürüyor. Malı kıymetli olacak galiba.
Bizimki tam taklitçi. Kulak çöpü bulmuş dolabından dökmüş bana getirdi. Gel gel yapıyor kulaklarımı kendine çevirdi temizlemeye çalışıyor:)Maşallah 41 kereBenim ki daha komut almıyor o şekilde, anladığı şeyleri de canı isterse yapıyor canı istemezse hiç takmıyor sanki biraz başına buyruk olacak benimki (bana çekmiş )
Ara da bulasın. Akıl mı haylazlık mı emin değilim:)Ben kapağını kapali tutuyorum elini sıkıştırır diye. Aa o nasıl bir akıl maşallah ya:))
Benimki de taklidi seviyor ama komut almıyor, canı isterse o anda yapıyor hadi bir daha yap deyince oralı olmuyor, sonra alakasız zamanda canı istiyor yine yapıyor.. Az önce hadi gel uyuyalım dedim, elinde peluş oyuncağını attı beşiğe başladı ee ee deyip sallamaya :)) Başka zaman nasıl uyuyorduk göster desem bir daha göstermez mesela..Bizimki tam taklitçi. Kulak çöpü bulmuş dolabından dökmüş bana getirdi. Gel gel yapıyor kulaklarımı kendine çevirdi temizlemeye çalışıyor:)
Ara da bulasın. Akıl mı haylazlık mı emin değilim:)
bn 3 aylıkken başladım ilk hafta full ağladım tek ihtiyacı olan benim bende bırakıp gidiyorum diye sabah 7 akşam 5.30 ayrıydık. sonra sonra alıştım. süt sağmaya başlamalısın buzluk çekmecemin 1 i full süt doluydu ve bittilee bi süre sonra. yeni sağdıklarımdan 3 tane, eski buzluktan 1 tane veriolardı ilk başlarda. buzluktakiler bayatlamasn diye dönüşüm yapmış oluyorduk. gitgide içtiği süt miktarı arttı sağdığım yetmedikçe buzluk stoğunu tükettik. 6 aylık ek gıdaya başlayınca rahatlarım diyodum ama ii yiyen bş bebek olmadığından süte abanmaya devam ettik. :) oğlum 14 aylık hala sağıyorum ilk sağdığım zamanlar 500 cc çıkıyordu. şimdilerde ise 230 anca.
ne yazık.ki sütümün çok olduğunu da düşünmüyorum. sagdigimi dayanamayıp aynı gün veriyorum. bu hafta sünnet ettirmistim. gelecek hafta sagmaya başlayıp depolamaya başlayayım o zaman. ahhh bi 45 gün rapor bulsam. o zaman sağlam bir depom olurdu. peki başka önereceğiniz şeyler var mı?bn 3 aylıkken başladım ilk hafta full ağladım tek ihtiyacı olan benim bende bırakıp gidiyorum diye sabah 7 akşam 5.30 ayrıydık. sonra sonra alıştım. süt sağmaya başlamalısın buzluk çekmecemin 1 i full süt doluydu ve bittilee bi süre sonra. yeni sağdıklarımdan 3 tane, eski buzluktan 1 tane veriolardı ilk başlarda. buzluktakiler bayatlamasn diye dönüşüm yapmış oluyorduk. gitgide içtiği süt miktarı arttı sağdığım yetmedikçe buzluk stoğunu tükettik. 6 aylık ek gıdaya başlayınca rahatlarım diyodum ama ii yiyen bş bebek olmadığından süte abanmaya devam ettik. :) oğlum 14 aylık hala sağıyorum ilk sağdığım zamanlar 500 cc çıkıyordu. şimdilerde ise 230 anca.
bn 3 aylıkken başladım ilk hafta full ağladım tek ihtiyacı olan benim bende bırakıp gidiyorum diye sabah 7 akşam 5.30 ayrıydık. sonra sonra alıştım. süt sağmaya başlamalısın buzluk çekmecemin 1 i full süt doluydu ve bittilee bi süre sonra. yeni sağdıklarımdan 3 tane, eski buzluktan 1 tane veriolardı ilk başlarda. buzluktakiler bayatlamasn diye dönüşüm yapmış oluyorduk. gitgide içtiği süt miktarı arttı sağdığım yetmedikçe buzluk stoğunu tükettik. 6 aylık ek gıdaya başlayınca rahatlarım diyodum ama ii yiyen bş bebek olmadığından süte abanmaya devam ettik. :) oğlum 14 aylık hala sağıyorum ilk sağdığım zamanlar 500 cc çıkıyordu. şimdilerde ise 230 anca.
ne yazık.ki sütümün çok olduğunu da düşünmüyorum. sagdigimi dayanamayıp aynı gün veriyorum. bu hafta sünnet ettirmistim. gelecek hafta sagmaya başlayıp depolamaya başlayayım o zaman. ahhh bi 45 gün rapor bulsam. o zaman sağlam bir depom olurdu. peki başka önereceğiniz şeyler var mı?bn 3 aylıkken başladım ilk hafta full ağladım tek ihtiyacı olan benim bende bırakıp gidiyorum diye sabah 7 akşam 5.30 ayrıydık. sonra sonra alıştım. süt sağmaya başlamalısın buzluk çekmecemin 1 i full süt doluydu ve bittilee bi süre sonra. yeni sağdıklarımdan 3 tane, eski buzluktan 1 tane veriolardı ilk başlarda. buzluktakiler bayatlamasn diye dönüşüm yapmış oluyorduk. gitgide içtiği süt miktarı arttı sağdığım yetmedikçe buzluk stoğunu tükettik. 6 aylık ek gıdaya başlayınca rahatlarım diyodum ama ii yiyen bş bebek olmadığından süte abanmaya devam ettik. :) oğlum 14 aylık hala sağıyorum ilk sağdığım zamanlar 500 cc çıkıyordu. şimdilerde ise 230 anca.
annemi küçük yaşta kaybettim. 2 gün kayinvalidem 3 gün ablam 1 gün eşim bakacak. ben özelde çalıştığım için 6 gün çalışıyorum. özel sektör olunca güvenemiyorum. iş bulmak da kolay değil bu zamanda. onun için arada kalıyorum.Bence şartlarını sonuna kadar zorla ama başlamak zorundaysan yapacak bisey yokannen bakarsa biraz daha rahat olur senin için güvenilir ve sevgi ile büyütür . Halkında hayırlısı olsun canim
Ben de Marmara hukuk yazmayı düşünürken Gazi Türkçe öğretmenliği yazdım. Yani ikisinin puanı da aynıydı. Bana da başta puanımı harcamışım gibi gelmişti ama iyi ki yazmışım. Öğrencilerimi çok seviyorum. 11.yılı çalışıyorum ve üniversiteye giden öğrencilerinle bile görüşüyoruz. Allah’a şükür iyi ki yazmışım. Ama sen de hukuk okuyup artık o alanı iyi biliyorsun bildiğin bir mesleği yapmak da güzeldir. Mesela bebek olunca işlerini istediğin gibi azaltmışsındır. Tam bilmiyorum ama az dava alırsın, bebeğini rahat büyütürsün diye düşündümBende öğretmen olmak isteyip hukuk okudum netmiş efendim o puana öğretmenlik mi yazılırmış ne saçma bir yönlendirme de mi. Ama asıl içimi sızlatan Boğaziçi pdr ve ODTÜ psikolojiye puanım yetmesine rağmen annemin seni maddi manevi evlatlıktan reddedenim dediği için hukuk yazmam. Ne salakmışım yaz kazan oku sanki evlatlıktan reddedecek. Şimdi bin pişman tabi bu dediğine ama zamanı geri alamıyorsun
yok tam olarak öyle diil. o öğretmen bnden erken geliyor. alışverişi yapar çamaşır yıkar asar bulaşıkları yerleştirir. bn iş yaparkn o oplanlq oynuo genelde oplum tek durmayacağı için. her akşam çayı demler getirir. ama sürekli olarak bişiler söylüo bu aralar ve bana fenalık geldi şunu alıp şuraya koyar mısn demesini istemiyorun kendi bana söylemeden halletsn istiyorum. iş bölümü yorulmadan çok ilgisizliğine gıcığım. bn sadece anneymişim gibi davranıyor. ben ilgi istiyorum. geçen işteykn msj attm sana sevgine şefkatine itiyacım var diye o günde oğlan şans eseri 9 da uyudu bizimki hiçç oralı değilç dedim bn sana ne yazdım bugün. diyo seviyorum seni dedim uzaktan sevgi istemiyorum ben. sen gel yanıma nie beni bekliyısun dio. gibi gibi şeyler evet yorukuyoruz vaktimiz dar ama birbirimizle ilgilenmek için vakit yaratmalıyız. yoksa ilişkimiz yıpranacak. ve bunkar biliyorum ki konuşmarıkça bir dağ olup üzerimize çökecek. nekdr erken çözüme kavuşturursak o kdr az hasar alırız.
Baba style :)))
Kızım 2-3 aylıkken ilgilen diye verirdim çizgi film izletirdi.
Gece uyandığı zaman bir de su vermeyi dene canım ben birkaç kere su verince uyumuştu artık hep deniyorum hatta emzirmeden önce su veriyorum belki emmeden uyur diye. Her zaman uyumuyor tabi ama..
Heyet raporu olaylarını hiç bilmiyorum ama ben Doğum yaptığım hastaneden 10günlük olmak üzere 2 rapor aldım. 10 günden fazla veremiyorlarmış 40 güne kadar verebileceklerini söylediler. Özel hastanede Doğum yaptıysan bu şekilde alabilirsin. Devlette nasıl bilmiyorum.ne yazık.ki sütümün çok olduğunu da düşünmüyorum. sagdigimi dayanamayıp aynı gün veriyorum. bu hafta sünnet ettirmistim. gelecek hafta sagmaya başlayıp depolamaya başlayayım o zaman. ahhh bi 45 gün rapor bulsam. o zaman sağlam bir depom olurdu. peki başka önereceğiniz şeyler var mı?
8.30 bizim için çok erken işten geç dönüyoruz. yemekten kalktığımızda ztn saat o civarlarda oluyor. ama 9.30 güzel bi saat bizim için. dün 1 den 2 ye kdr uyumuş sadece yine de akşam 11 de uyudu meselaOğlun eğer gündüz 2 kere uyuyorsa annenden bunu 1 e düşürmesini isteyebilirsin canım. İlk uyudupu saati ileri çekebilir. Oğlum günde 2 kez uyudupu zaman yani geçen hafta 11 de yatıyordu sabah 8 gibi kalkıyırdu öğlen ve akşamüstü uyuyordu. Bu hafta gündüz 1 kez uyutuyorum akşamları artık 8:30 9 da uyuyor. Ve nasıl oluyorsa yine 8 de kalkıyor. Tabi deliksiz değil sık uyanıyor ama yine de 12 saat gece uykusu oluyor nerdeyse. Gündüz de 1 kez 1.5 2 saat uyuyunca yetiyor.Nasıl olsa artık günler de kısaldı. Böylece akşamları eşinle başbaşa kalırsınız.
özellikle aklıma gelen bişey yok ama bişeyler danışmak istersen burdayız. mesela sen sütleri süt poşetine bebeğinin tek seferde içebilecrği miktarda koymalısın. atıyorum bebeğin 100 cc içiyosa 130 koyduysan geri kalan 30u ya bakan kişinin ısıtmadan ayırması lazım ya da hepsini ısıtırsa içirmesi yoksa ziyan oluyor.ne yazık.ki sütümün çok olduğunu da düşünmüyorum. sagdigimi dayanamayıp aynı gün veriyorum. bu hafta sünnet ettirmistim. gelecek hafta sagmaya başlayıp depolamaya başlayayım o zaman. ahhh bi 45 gün rapor bulsam. o zaman sağlam bir depom olurdu. peki başka önereceğiniz şeyler var mı?
Evet canım ağlayarak uyanıyor olduğu yerde su veriyorum suluğundan,her seferinde içiyor ağlayacaksa içtikten sonra devam ediyor ağlamaya :)) bence dene snirlenirse vermezsin bidahaYaaa. Denemeye korkuyorum ya hic uyumaz daha cok sinirlenirse diye. Seninki de ağlayarak mi uyanıyor? Olduğu yerde sen mi veriyorsun suyu? Nasil yapıyorsun?
9:30 da iyi 11 e kadar 1.5 saat var eşinle vakit geçirirsin ama uyumuyorsa yapacak birşey yok tabi..8.30 bizim için çok erken işten geç dönüyoruz. yemekten kalktığımızda ztn saat o civarlarda oluyor. ama 9.30 güzel bi saat bizim için. dün 1 den 2 ye kdr uyumuş sadece yine de akşam 11 de uyudu mesela
bana geldiler maalesef eşimden ayrı oğlumda tek uyuypdum başka oda da. hayatımda hiç bukdr korkmamıştım. rüyamda bebeği yatağına bırakıyprum bi bakıyorum koltupun üstğnde bidaha yatağa bırakıyorum geliyorum yerde. sonunda bi kadının kucağında ama dediğin gibi cadı gibi bişey. diyo bnm bebeğim olmuo ben alıcam bu bebeği bn nasıl ayetel kürsi okuyorum . aman Allah ım hiç bukdr korkmamıştım. sonunda ağlaya ağlaya dilimde ayetel kürsi zor ayıldım uykudan ama aklım çıktı1 haftalık lohusaydım.. Annem namaz kılmak için çocuğun odasına girmiş , annem namaz kılarken bebek mıkırdanmaya başlamış , bu arada annemin üstünde cübbe gibi namaz elbisesi başını da bir acayip bağlamış odanın kapı azıcık aralık.. O aralıktan boğuk boğuk şişşt şişşt diye ses geliyor Ali’nin ağlama sesi bir yandan.. Kapı aralığından baktığımda aha al karısı (bizim oralarda lohusalara ve bebelere Musallat olan cinlere al karısı diyorlar) bebeğimi çalmaya gelmiş diye dizlerim titredi kapıda bayılıyordum nerdeyse korkudan.. Al karısı annemmiş meğerse
işleri bielikte bititemiyoruz birimiz iş taparken diğerimiz oğlanla oynuo mecbur o uyudyktan sonraya bıraksak çok geç oluo :) rahata kolay alıştıkları kesin. hiç bi iş söylemesen yardım istemesen kendileri yapmayacaklar. illa dürtmek lazım. işten çok bn ilgisiz kaldığıma üzülüyorum. bnde oğlumu çok seviyorum tabi ki yeri başka. ama eşimle aramız soğusun istemiyorum. oğlumu gece uykusuzluğa dayanamayıp yanıma alıp emziriyorum. bir iki eşim sığamıyoruz bn diğer odaya gidiyim dedi göndermedim. gitse deliksiz uyucak ohh miss. şimdi bebek gece uyandığında o da uyanıo hatta oyun için uyanırsa eşim oynatıyo bn sabredemiyorumÇalıştığın için daha fazla yıpranıyorsun akşamları birlikte işleri bitirip birlikte oturma alışkanlığını bırakmasına izin verme nasıl alışırsa öyle gider.Ben çalışmıyorum ama benim eşim ne kadar yorulduğumu görüyor ben oturmadan oturmaz asla, ama hayat kosturmacasinda birbirimize pek vakit ayıramıyoruz tek çocukla yeni evli gibiydik iki çocukla hiç işimiz bitmiyor anlamadım bende üzülüyorumSen işlerlerle boğuşurken o tv izlememeli, cocuğun altını al dediğinde sen al de ve kucağına ver herşeye yetişmeye çalışırken tükenmişlik sendromuna giriyor kadınlar benim en yakın arkadaşım bu durumda şu anda.Erkekler bazı şeylere kolay alışıyor burda da iş kadına düşüyor galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?