Haftasonu dışardaydık benimki badi gömlek inçe kazak ve üstünde kapişonlu bir ceketle takılıyordu. Hava 16derece. Aman allahım herkes yedi beni hasta olacakmış nasıl giydirmezmişim. Giymiyor ki elinden gelse badiyle gezer. Verdim ellerine atkı bere giydirebiliyorsanjz giydirin dedim tabi mümkün olmadı. Dedim zaten benimki koşuyor çayır çimen kordonda. Terler şimdi hasta olur hiç gerek yok. İki yaşında bebeleri giydirmişler kat kat çocuk robot gibi çocuklar koşmuyor kıpırdamadan bebek arabasında duruyor. Biz eğlendik onlar soğuk yandınız hasta olacaksınız diyip durdu. Sonuç üç bebe de hasta... Boşver sen bir kere söylemeyle kalsalar amenna bir daha derlerse ben benimki öyle diyip geçiyorum.
O hayıflanmalar yüzünden kızımın her yeri isilik olmuştu bebekken kat kat giymekten. Artık kalın giydirmiyorum hiç üşürse kapalı bir yere sokarım. Kutuplarda yaşamıyoruz neticede
Al benden de o kadar. Ver ağızlarının payını. Bebek kaç aylık olmuş hala emziriyor musun diye soranlar var. Mama deyince hangi markaymış marka soranlar da nenemin yaşında, sanki bebekleri var da tavsiye alıyorlarmış gibi. Yok işte mamayı çok verme yemek yesin falan. "aaa niye emmiyor" hala top 10'da.
Emince de şöyle diyorlar canım aaaa kocaman olmuş emiyor mu hala? Ayyy seni çok yorar dişlerin çürür, ayyyy hiç uyutmaz sabaha kadar, ayyy dişleri var artık ver yemek yesin kes artık yavaştan emzirmeyi alışsın... söyleyecekleri hiç bitmiyor velhasıl...
Emince de şöyle diyorlar canım aaaa kocaman olmuş emiyor mu hala? Ayyy seni çok yorar dişlerin çürür, ayyyy hiç uyutmaz sabaha kadar, ayyy dişleri var artık ver yemek yesin kes artık yavaştan emzirmeyi alışsın... söyleyecekleri hiç bitmiyor velhasıl...
Sırf büyük kızıma bunu yaşatmamak için bakıcı abla tuttum o ameliyat olup işten ayrılınca haftada üç gün oyun ablası geliyor. Ne kadar acı bir durum ilgilenememek kim bilir ne kadar üzülüyordur.. Çocuk belki kardeşi olmasa da konuşmayacaktı mesele o kısım değil ilgisiz kalması
Benim eşim tek çocuk ve bu durumdan hiç mutlu olmamış o nedenle de sürekli kardeş şart diyor. Annesi babası sen küçükken sorduk istemedin kardeş biz de yapmadık diyorlar onlara da çocuğun aklıyla iş mi yapılır diye kızıyor. Her şey mükemmel olmak zorunda değil, imkanı daha az olur belki daha az ilgilenebiliriz ama hayatta bir desteği, bir kardeşi olur kızımızın bu daha önemli, herşeyi zamanla hallederiz diye düşünüyor. Ben elime yüzüme bulaştırırım beceremem diye düşünüyorum çok zor geliyor aynı şeyleri tekrar yaşamak. Ama günün birinde öyle bir karar alırsam da muhakkak en başından yardım alırım tek başıma yapacağım diye kendimi zorlamam.
Benim kocam da aynı. İyi niyetle karışıyor ama benim surat asılıyor tabi. Annem karışmaz bana onunla günüm çok güzel geçiyor. Tabi müdahale ediyor arada ama ona da söylenebiliyorum:) anneme bazen "beraber ikimiz eve çıksak ya" diyorum
Benim annemde hayatta karışmaz ne dersem ne yaparsam doğru der :) ama kv burada olsaydı yanmıştık o çok karışırdı herşeyi biliyor ben 3 cocuk 2 torun büyüttüm modunda :) bende isime karisilmasindan hic hoşlanmam. allah dağına göre kış veriyor aynı şehirde olsak olmazdı böyle uzaktan iyi
40a kadar yolu var hatta bence 43-44e kadar(çok ciddiyim), erkenden çökmeye ne gerek var burada elif diye arkadaş vardı hatırlarsan ikinci bebeği büyük yaşlarda olmuştu ve çok pozitifti. Kendimizi sınırlamamak lazım.
Sırf büyük kızıma bunu yaşatmamak için bakıcı abla tuttum o ameliyat olup işten ayrılınca haftada üç gün oyun ablası geliyor. Ne kadar acı bir durum ilgilenememek kim bilir ne kadar üzülüyordur.. Çocuk belki kardeşi olmasa da konuşmayacaktı mesele o kısım değil ilgisiz kalması
Yardıma ve kendimize zaman ayırmaya ihtiyacımız var bence canım tek sorun bu. Kuzuların üstüne düştükçe sinirlerimiz yıpranıyor bu da onlara yansıyor gibime geliyor. Bir de hiç bir zaman bitmiyor dediğin gibi sürekli yemesi içmesi uyuması kakası vs vs.. geçen gün bir ara vakit oldu kızım babasıyla birlikteydi onda da buzluğa atmak için bir sürü köfte vs yaptım sonra eşim dedi ki sen kendine iş çıkarıyorsun hiç dinlenmiyorsun patlıyorsun sonra ve haklıydı sanırım.
Benim annemde hayatta karışmaz ne dersem ne yaparsam doğru der :) ama kv burada olsaydı yanmıştık o çok karışırdı herşeyi biliyor ben 3 cocuk 2 torun büyüttüm modunda :) bende isime karisilmasindan hic hoşlanmam. allah dağına göre kış veriyor aynı şehirde olsak olmazdı böyle uzaktan iyi
Yardıma ve kendimize zaman ayırmaya ihtiyacımız var bence canım tek sorun bu. Kuzuların üstüne düştükçe sinirlerimiz yıpranıyor bu da onlara yansıyor gibime geliyor. Bir de hiç bir zaman bitmiyor dediğin gibi sürekli yemesi içmesi uyuması kakası vs vs.. geçen gün bir ara vakit oldu kızım babasıyla birlikteydi onda da buzluğa atmak için bir sürü köfte vs yaptım sonra eşim dedi ki sen kendine iş çıkarıyorsun hiç dinlenmiyorsun patlıyorsun sonra ve haklıydı sanırım.
Evet ama elimde değil. Rahat olamıyorum. Bugün öğlen işten geldim, emzirdim, evden çıktım. Biraz gezdim, şimdi bir kafeye oturdum. Çok iyi geldi. Bundan sonra çıkmaya çalışacağım. Artık emzirmeye eskisi kadar ihtiyacı yok nasılsa
Canım son zamanlarda kötüleştim. Çok şükür güzel uyuyan, beslenen bir bebeğim var. Son bir aydır hasta. Sonunda antibiyotik kullanmaya başladık. Gecede dört beş kez uyanıyor. Tüm dengem bozuldu. Çocuğun üstüne aşırı düşmeye başladım ve bu davranışlarımı kontrol edemez hale geldim. İlaç kullanacak seviyede kaygı bozukluğu oluştu.
İkinci olursa tam gün yardımcı alacağım canım Allah nasip ederse. Bir de daha önce yaşadıklarımı hatırlar mısın bilmiyorum. İki ameliyat, üç ilaç tedavisi, iki aşılama, iki tüp bebek sonucunda bebeğim oldu. O yüzden 35 yaş sonrasına bırakmamam lazım ikinciyi.
Kuzum herkes aynı. Seninki başkasını görüyor en azından bizim kimsemiz yok o yüzden dışarıya çıkartıyorum hem gelişimi için hem de biraz rahatlamak için. Sen işe başlamıştın galiba. İş çıkışı bir kahve iç arkadaşlarınla, alışverişe git o bile rahatlatır. Yoksa hep aynı tempo hepimizin:/
Canım öğlen gelip emziriyorum, uyutuyorum, sonra hiç yanından ayrılmıyorum. Sanki bana ihtiyacı olacak gibi geliyordu. Bir de öğlene kadar yanında olamamı telafi etmeye çalışıyordum sanki. artık çıkmaya çalışacağım. Hatta Bugün başladım. Emzirdim çıktım geziyorum
Canım öğlen gelip emziriyorum, uyutuyorum, sonra hiç yanından ayrılmıyorum. Sanki bana ihtiyacı olacak gibi geliyordu. Bir de öğlene kadar yanında olamamı telafi etmeye çalışıyordum sanki. artık çıkmaya çalışacağım. Hatta Bugün başladım. Emzirdim çıktım geziyorum
Sınırlamak değil de, 2. çocukla yapamam ben. 20'li yaşların sabrıyla 30lu 40lı yaşlar bir olmuyor bence. yani en azından bende öyle. sözüm meclisten dışarı tabi.
Genelde ileri yaşta ikinciye üçüncüye anne olanlar bana nedense daha sakin geliyorlar canım yani benim gözlemlerim öyle oldu. Seni bu süreç çok yıprattı bence eşin dönsün olması gereken düzeni kurun zaten kendindeki farkı sende göreceksin :)
Benim eşim tek çocuk ve bu durumdan hiç mutlu olmamış o nedenle de sürekli kardeş şart diyor. Annesi babası sen küçükken sorduk istemedin kardeş biz de yapmadık diyorlar onlara da çocuğun aklıyla iş mi yapılır diye kızıyor. Her şey mükemmel olmak zorunda değil, imkanı daha az olur belki daha az ilgilenebiliriz ama hayatta bir desteği, bir kardeşi olur kızımızın bu daha önemli, herşeyi zamanla hallederiz diye düşünüyor. Ben elime yüzüme bulaştırırım beceremem diye düşünüyorum çok zor geliyor aynı şeyleri tekrar yaşamak. Ama günün birinde öyle bir karar alırsam da muhakkak en başından yardım alırım tek başıma yapacağım diye kendimi zorlamam.
Benim eşim iki kardeş abisi ile arasında 16 ay var(tıpkı bizim kızlar gibi) ve samimi olarak 5 çocuk istiyor :) erkekler hep aynı galiba.
Bununla birlikte bende çocuğun şayet fiziksel imkansızlık yoksa kesinlikle tek kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Bana evlada yapılan büyük bir haksızlık gibi geliyor çünkü biz hayattan göçüp gidince tek başlarına kalacaklar.. O yüzden eşine katılıyorum :) sanki kayınvalidengilin işine gelmiş sen istemedin demek :)))
İki çocuğu tecrübe etmiş biri olarak evet gerçekten zor hele benimki gibi olunca çok zor, benim gebeliğim planlı değildi ama bugün olsa bilinçli gebe kalırdım herhalde. Onların birlikte ev içinde oynaştığı her an "iyi ki" diyorum :)