2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
O hayıflanmalar yüzünden kızımın her yeri isilik olmuştu bebekken kat kat giymekten. Artık kalın giydirmiyorum hiç üşürse kapalı bir yere sokarım. Kutuplarda yaşamıyoruz neticede

Emince de şöyle diyorlar canım aaaa kocaman olmuş emiyor mu hala? Ayyy seni çok yorar dişlerin çürür, ayyyy hiç uyutmaz sabaha kadar, ayyy dişleri var artık ver yemek yesin kes artık yavaştan emzirmeyi alışsın... söyleyecekleri hiç bitmiyor velhasıl...

Haklısın. Daha sırada tuvalet eğitimi manifestosu var

Benim eşim tek çocuk ve bu durumdan hiç mutlu olmamış o nedenle de sürekli kardeş şart diyor. Annesi babası sen küçükken sorduk istemedin kardeş biz de yapmadık diyorlar onlara da çocuğun aklıyla iş mi yapılır diye kızıyor. Her şey mükemmel olmak zorunda değil, imkanı daha az olur belki daha az ilgilenebiliriz ama hayatta bir desteği, bir kardeşi olur kızımızın bu daha önemli, herşeyi zamanla hallederiz diye düşünüyor. Ben elime yüzüme bulaştırırım beceremem diye düşünüyorum çok zor geliyor aynı şeyleri tekrar yaşamak. Ama günün birinde öyle bir karar alırsam da muhakkak en başından yardım alırım tek başıma yapacağım diye kendimi zorlamam.

Benim annemde hayatta karışmaz ne dersem ne yaparsam doğru der :) ama kv burada olsaydı yanmıştık o çok karışırdı herşeyi biliyor ben 3 cocuk 2 torun büyüttüm modunda :) bende isime karisilmasindan hic hoşlanmam. allah dağına göre kış veriyor aynı şehirde olsak olmazdı böyle uzaktan iyi

Aynen maalesef((

Ama o köfteler etler çok rahatlık oluyor bende atıyorum çıkar yap hemen

Hadi yine iyisin:)))

Evet ama elimde değil. Rahat olamıyorum. Bugün öğlen işten geldim, emzirdim, evden çıktım. Biraz gezdim, şimdi bir kafeye oturdum. Çok iyi geldi. Bundan sonra çıkmaya çalışacağım. Artık emzirmeye eskisi kadar ihtiyacı yok nasılsa

Canım sen bu şartlarda 2. yi nasıl düşünüyorsun ? yanlış anlama gerçekten merak ettim. Farketmişsindir belki, ben de senin gibiyim psikolojik olarak.
Canım son zamanlarda kötüleştim. Çok şükür güzel uyuyan, beslenen bir bebeğim var. Son bir aydır hasta. Sonunda antibiyotik kullanmaya başladık. Gecede dört beş kez uyanıyor. Tüm dengem bozuldu. Çocuğun üstüne aşırı düşmeye başladım ve bu davranışlarımı kontrol edemez hale geldim. İlaç kullanacak seviyede kaygı bozukluğu oluştu.
İkinci olursa tam gün yardımcı alacağım canım Allah nasip ederse. Bir de daha önce yaşadıklarımı hatırlar mısın bilmiyorum. İki ameliyat, üç ilaç tedavisi, iki aşılama, iki tüp bebek sonucunda bebeğim oldu. O yüzden 35 yaş sonrasına bırakmamam lazım ikinciyi.

Canım öğlen gelip emziriyorum, uyutuyorum, sonra hiç yanından ayrılmıyorum. Sanki bana ihtiyacı olacak gibi geliyordu. Bir de öğlene kadar yanında olamamı telafi etmeye çalışıyordum sanki. artık çıkmaya çalışacağım. Hatta Bugün başladım. Emzirdim çıktım geziyorum

Sen de haklısın. Ben de bırakıp kuaföre gidemiyorum. İşte garip bir psikoloji.

Sınırlamak değil de, 2. çocukla yapamam ben. 20'li yaşların sabrıyla 30lu 40lı yaşlar bir olmuyor bence. yani en azından bende öyle. sözüm meclisten dışarı tabi.
Genelde ileri yaşta ikinciye üçüncüye anne olanlar bana nedense daha sakin geliyorlar canım yani benim gözlemlerim öyle oldu. Seni bu süreç çok yıprattı bence eşin dönsün olması gereken düzeni kurun zaten kendindeki farkı sende göreceksin :)

Benim eşim iki kardeş abisi ile arasında 16 ay var(tıpkı bizim kızlar gibi) ve samimi olarak 5 çocuk istiyor :) erkekler hep aynı galiba.
Bununla birlikte bende çocuğun şayet fiziksel imkansızlık yoksa kesinlikle tek kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Bana evlada yapılan büyük bir haksızlık gibi geliyor çünkü biz hayattan göçüp gidince tek başlarına kalacaklar.. O yüzden eşine katılıyorum :) sanki kayınvalidengilin işine gelmiş sen istemedin demek :)))
İki çocuğu tecrübe etmiş biri olarak evet gerçekten zor hele benimki gibi olunca çok zor, benim gebeliğim planlı değildi ama bugün olsa bilinçli gebe kalırdım herhalde. Onların birlikte ev içinde oynaştığı her an "iyi ki" diyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…