Ben de oğlum da aynen bu şekilde gttim şuan dışarda biri cips yediğinde kola içtiğinde neden zararlı şeyleri yiyo dye bana soruyo.diyorum bilmiyo dmkki istersen git uyar:) abur cubur kaçamağı yaptgında kakasının kıvamı değişiyo gösteriyorum bak bağırsağını bozmuş dye,bi ara her kakası geldiğinde ne yedim ki karnım ağrıdı kakam geldi diyodu.okulda tavuk sosis salam oldgunda yeme ,zararlı oldgunu söyle dedim hep.geçen müdürleri dyo ki çocukları uyarıyomuş bnm oğlan,bu ilkokulda sorun olur .hmn bi düşündüm çocugu yalıtmışım hep,gerçk hayat öyle diil süt günleri oluyodu şişede inek sütü gönderdim e hepsi kakaolusu muzlusu takılıyo istemye basladı haliyle.pizzasını hamburgerini fantasını ( mandalina suyu) muzlu kakaolu sütünü kendm yaptım evde hep.ama artık bu numaralrda sökmemeye basladı,diyeceğim o ki bi sonraki aşamada artık mecbur bisküvi lolipop fln istiyo ve almk zorunda kalıyosun abisini gören kardeşte ondan tırtıklıyo artık,kontrol etmek çoklk zor.Ben bu hususlarda aşırı katı bir anneydim ilk kızımda şu anda daha esneğim. Çünkü kendim rafine şekere veda etmedim kendim kullanıyorken çocuğumdan tamamen kısmak(hareketin arttığı ve çok daha fazla enerji tükettiği 1 yaş sonrası) dayatma yaptığım hissini oluşturdu. Bu elbette saldım çayıra mevlam kayıra mantığı değil. Ancak kızım parka gidip algısı açıldıktan sonra çocukların elinde gördüğü herşeyi tatmak ve yemek istedi milletin çocuğunun elinde yok yok(cips marşmelov kinder türevleri vs) çocuğun onları tadıp beğenmemesi ve istememesi mümkün değil, bende şöyle bir formül ürettim kendimce, evde yaptım şeker kullandım ve onu paketli gıdadan uzak tutmaya çalıştım mesela reklamda görüyor süt burger istiyor gel hemen yapalım diyorum evde daha az şekerli yapıyorum ve genelde beğenmiyor sonrasında diyorum ki bak yaptık sen beğenmedin kızım vs :) eğer beğendiyse diyorum ki sen istediğinde ben hep yaparım ama bunu fazla yersek sağlıksız yaşamış oluruz yemeğimizi yiyelim sonra da bundan yeriz az yersek sorun olmaz diyorum böyle böyle aşılamaya çalışıyorum. Şimdi markette mesela bazı ürünleri gördüğünde bunlar zararlı diyor kendisi almıyor. Çok uzun yazmış oldum ama yol göstermesi açısından tecrübemi paylaşmak istedim. Çocuk biraz daha büyüyünce "yasak" koyma alanı çok daralıyor o sebeple biraz daha esnek model oluşturmak pozitif geri dönüş sağlıyor.
Ben de veriyorum azıcık da olsa çünkü ben yerken filan acayip merak ediyor istiyor. Mesela geçen gün az şekerli kabak tatlısı yapmıştı annem ve bir parça verdim eline aklı çıktı resmen acayip hoşuna gitti. Kek, bisküvi, ev yapımı reçel filan veriyorum azıcık yiyor zaten o kadarcıktan da bir şey olmaz heralde.Herkesin kendi düşüncesi tabii canım. Şekeri hayatımızdan çıkarmamız mümkün değil. Bebeğe kek kurabiye yaparsam hurmayla yapıyorum ama bir yerde böyle bir yiyecek görüp isterse de bir kez veriyorum
Oyyyy çok fena, doğrudur canım ister benim kız şimdiden başladı lolikop yicem diyor :/ dediğin gibi dış faktörler çok etkiliyor şimdi park yarın okul.. Bir zaman sonra dediğin gibi sakınamaz olacağız. İnşaallah o günler geldiğinde paketli gıda tüketimi minimum olur yine de. Ben beğenmesin de yemesin diye dua ediyorum :) geçende markette yırttı kendini meyve suyu aldırdı(dimesin gerçek portakal suyuna ikna ettim) içti beğenmedi oh bee dedim :) şimdi meyve suyuna el atıyor diyorum acıydı beğenmemiştin evet beğenmedim diyor geçiyor keşke hepsi için böyle olsa :)Ben de oğlum da aynen bu şekilde gttim şuan dışarda biri cips yediğinde kola içtiğinde neden zararlı şeyleri yiyo dye bana soruyo.diyorum bilmiyo dmkki istersen git uyar:) abur cubur kaçamağı yaptgında kakasının kıvamı değişiyo gösteriyorum bak bağırsağını bozmuş dye,bi ara her kakası geldiğinde ne yedim ki karnım ağrıdı kakam geldi diyodu.okulda tavuk sosis salam oldgunda yeme ,zararlı oldgunu söyle dedim hep.geçen müdürleri dyo ki çocukları uyarıyomuş bnm oğlan,bu ilkokulda sorun olur .hmn bi düşündüm çocugu yalıtmışım hep,gerçk hayat öyle diil süt günleri oluyodu şişede inek sütü gönderdim e hepsi kakaolusu muzlusu takılıyo istemye basladı haliyle.pizzasını hamburgerini fantasını ( mandalina suyu) muzlu kakaolu sütünü kendm yaptım evde hep.ama artık bu numaralrda sökmemeye basladı,diyeceğim o ki bi sonraki aşamada artık mecbur bisküvi lolipop fln istiyo ve almk zorunda kalıyosun abisini gören kardeşte ondan tırtıklıyo artık,kontrol etmek çoklk zor.
haklısın canım, ben de artık farkındalığı iyice artıp sorguladiginda senin gibi olabilecekleri evde yapacağım. ilk 3yas gelişimleri çok hızlı bu nedenle hazır gıda, şeker vücuduna girmesini istemiyorum. eninde sonunda tadacak belki ama ben ne kadar uzak tutabilirsem onun gelecek hayati için iyi olacak onu biliyorum.Ben bu hususlarda aşırı katı bir anneydim ilk kızımda şu anda daha esneğim. Çünkü kendim rafine şekere veda etmedim kendim kullanıyorken çocuğumdan tamamen kısmak(hareketin arttığı ve çok daha fazla enerji tükettiği 1 yaş sonrası) dayatma yaptığım hissini oluşturdu. Bu elbette saldım çayıra mevlam kayıra mantığı değil. Ancak kızım parka gidip algısı açıldıktan sonra çocukların elinde gördüğü herşeyi tatmak ve yemek istedi milletin çocuğunun elinde yok yok(cips marşmelov kinder türevleri vs) çocuğun onları tadıp beğenmemesi ve istememesi mümkün değil, bende şöyle bir formül ürettim kendimce, evde yaptım şeker kullandım ve onu paketli gıdadan uzak tutmaya çalıştım mesela reklamda görüyor süt burger istiyor gel hemen yapalım diyorum evde daha az şekerli yapıyorum ve genelde beğenmiyor sonrasında diyorum ki bak yaptık sen beğenmedin kızım vs :) eğer beğendiyse diyorum ki sen istediğinde ben hep yaparım ama bunu fazla yersek sağlıksız yaşamış oluruz yemeğimizi yiyelim sonra da bundan yeriz az yersek sorun olmaz diyorum böyle böyle aşılamaya çalışıyorum. Şimdi markette mesela bazı ürünleri gördüğünde bunlar zararlı diyor kendisi almıyor. Çok uzun yazmış oldum ama yol göstermesi açısından tecrübemi paylaşmak istedim. Çocuk biraz daha büyüyünce "yasak" koyma alanı çok daralıyor o sebeple biraz daha esnek model oluşturmak pozitif geri dönüş sağlıyor.
Bununla puding yapıyorlar. Muz, avokado ve k.b unu
Boğulma geniz akıntısından değil balgamı çıkarmaya çalışırken boğazda kalmasından kaynaklı oluyor yani gece yediğini kusarken de boğulabilir ki daha geçende annemlerin yaşadığı şehirde oldu öğle uykusunda ölü bulundu bebek. Allah kimseyi sınamasın ama böyle birşey olacaksa malesef yapabileceğimiz birşey yok..
Kızlar kurabiye yaptım kızıma muhteşem oldu mutlaka yapın. Sadece 10 dakikada hazır.
1 büyük muzu iyice ezin
1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
1 çay kaşığı tarçın
3 yk tereyağ yumuşak olacak
3 yk irmik
1 su bar. pirinç unu
3 un haline gelmiş ceviz (olmasa da olur)
Alabildiğince un. Ben siyez kullandım.
Yumuşak bir hamur olsun. Çubuk şeklini verip ısıtılmış fırına verin ve yaklaşık 10 dk pişirin.
Ne yumuşak ne sert harika oluyor ben de yedim:))
Eki Görüntüle 2212325
ayyyssss bakmayin siz bana. bugun boyleyim iste. kendimi cokca sorgularken size dokuluverdim yine. sonunda ya guclenecegim ya curuyecegim.. mevlam neylerse guzel eyler..
biri kurabiye mi dedi. durun bende yapayim :)))
Bir yaşına kadar şeker verilmiyor. Obeziteyle mücadele için. Bir yaşından sonra her şeyden az az vermeye başladım ben. Tabii şekerli şeyler günde bir defayı geçmeyecek şekilde. Dediğim gibi azıcık yiyebiliyor zaten. Bisküvili pudinge bayıldı :)
de haydi kalk yap:)) çok açım hepsini yememek için kendimi zor tutuyorum.
Anaa 1 çay kaşığı karbonat ekleniyor bide unutmuşum.
turk kahvesiyle guzel. gider. kahvenin tok tutucu ozelliginden faydalanabilirsin. :)
Ayrı eve geçmek geri dönülmez bir yola girmek demek değil ki..bence umut varsa, böyle hissediyorsan bir şans daha verebilirsin size. Mümkün değil mi?
Saol canım benim inşallaahCanım bir turlu yazamadım cok gecmiş olsun inşallah bir kaç gune toparlarsınız
Ben de veriyorum azıcık da olsa çünkü ben yerken filan acayip merak ediyor istiyor. Mesela geçen gün az şekerli kabak tatlısı yapmıştı annem ve bir parça verdim eline aklı çıktı resmen acayip hoşuna gitti. Kek, bisküvi, ev yapımı reçel filan veriyorum azıcık yiyor zaten o kadarcıktan da bir şey olmaz heralde.
Canım cok gecmis olsun.Rabbim sifa versin kuzuya..Kızımı acile götürüp geldik. Krup olmuş kızım diğer adları yalancı kuşpalazı, larenjit. Hava verdi doktor 15 dk boyunca, ama o 15 dakka boyunca kızım Bi saniye durmadan ağladı, elini kolunu tutarak zorla verdik havayı. Köpek havlaması gibi ağlıyor, zaten bu hastalıkta öyle olurmuş. Ve birden çıkarmış. Virüs, bakteri yoluyla bulaşırmış.. İğne yapıldı ayrıca, iki iğnesi daha var.
Rabbim dermansız dert vermesin..
bende guclu oldugumu saniyordum. evlilik kadar ayrilik da normal hersey insanlar icin diyordum. bi ayrilan bizmiyiz diyordum. bugun "ayri eve gectim" mesajini aldigimda iki cocuguma baka kaldim. gozpinarlarim doldu doldu ama disariya akitamadim. sevgi bitti ayrilalip gitsin demek dilde kolay ama yasarken ne de zormus. hani sevmiyordum. hani sevgim bitmisti. hani zaten yillarca hicbirsey paylasmaz olmustuk.. hani iki yabanci olmustuk...
kızım yedi mi önemli olan orası :) bnde kek bebe bisküvisi yaptım defalarca şekersiz muz elma kuru kayısı hurmayla fln tatlandırıp ama hepsini ben yedim oğlum yemedide haydi kalk yap:)) çok açım hepsini yememek için kendimi zor tutuyorum.
geçen nette bişey görmğştüm 5 yaşındaki oğlum kola içmek için ısrar edio içine biber atıp verdim bu ne biçim bişey baba acı nasıl içiyosunuz dedi kolayı hayatına girmeden çıkarttı yazmıştı o geldi aklımaOyyyy çok fena, doğrudur canım ister benim kız şimdiden başladı lolikop yicem diyor :/ dediğin gibi dış faktörler çok etkiliyor şimdi park yarın okul.. Bir zaman sonra dediğin gibi sakınamaz olacağız. İnşaallah o günler geldiğinde paketli gıda tüketimi minimum olur yine de. Ben beğenmesin de yemesin diye dua ediyorum :) geçende markette yırttı kendini meyve suyu aldırdı(dimesin gerçek portakal suyuna ikna ettim) içti beğenmedi oh bee dedim :) şimdi meyve suyuna el atıyor diyorum acıydı beğenmemiştin evet beğenmedim diyor geçiyor keşke hepsi için böyle olsa :)
Muz, avokado ve keçiboynuzu unu :)Aaa puding mi iyi fikir Nasil yapılıyor bakayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?