Olayın bu kısmı sanki çocuğun mizacıyla ilgili gibi geldi bana mesela ben senin yaptığını yapsam ve seç desem kasada kıyamet kopar çocuğu öldürüyorum sanırlar :) çünkü benim kız şöyle düşünür bana özenle seçtirdi her isteğini koy dedi ve kasaya gelince benim kararıma saygı duymadı ve sözünde durmadı, yani bu daha büyük travma ve güvensizlik oluşturur benim kızımda. O sebeple markete girince yönlendiriyorum mesela istemediğim birşeye el attı diyelim balona yöneliyorum balon alalım mı diye, onu alıp başka şeye de el atınca hepsini alırsak çok para olur ve o kadar bütçemiz yok o yüzden istediğimiz herşeyi alamayız diyorum anlıyor. Zararlı edebiyatını ise marketten ziyade evde yapıyorum reklamları görünce istiyor bende o zaman anlatıyorum bak biz babanla yemiyoruz eve almıyoruz filan feşman :)
İlahikiz bende acikliyorum oyle kasada cok uzattim konuyu diye kisa kestim. benimki sepete birseyler koymayi seviyor o yonunude tatmin ediyorum sadece. ve diyorumki simdi bunlardan paramiz yettigi kadarini alacaz. mesela bazen bana diyoki anne mercimegede paramiz yetmiyo bunuda birakalim ihtiyacim olmasina ragmen ona saygi duydugumu gorsun diye mercimek bulgur neyi uygun gormuyorsa birakiyoruz. :))
Ayy hepimiz mikroplarla savaş halindeyiz. Kızımın da antibiyotiği bitti ama geniz akıntısı bitmedi, birazdan doktora götüreceğim. İnşallah hepsi bir an önce atlatırlar bu hastalıkları. Bu arada süt burgeri evde yapmak süper fikirmiş. İli tane panikle yap, sür arasına kaymağı :) kızım büyüyünce isterse hemen evde yapacağım :) Ben de çareyi hurmada buldum. Gerçekten şeker tadı veriyor her şeye. Kurabiyede kekte çok rahat kullanılıyorCanım benim kızlar son üç gecedir yedikten 2 saat kadar sonra uyuyorlar ona rağmen gece uyanıp kusuyorlar geniz akıntısından, yani bu her an olabilir birşey. Allah korusun yavrularımızı..
Oooo iyiymiş :)) her çocuk farklı gerçekten benimki itinayla seçer seçtiği illa alınacak varsayalım biz birşeyi unuttuk onu da hatırlatıyor genelde :)) çok iyi bir çözüm bulmuşsun sende oğluna göre. Biz biraz daha içe kapalı yaşamış oluyoruz senin çocuklar şimdi kuzen vs hep bir arada öyle olsa benim de farklı taktikler üretmem gerekir çünkü malesef ne benim ne eşimin ailesi hassas değil bu paketli gıda konusunda.kiz bende acikliyorum oyle kasada cok uzattim konuyu diye kisa kestim. benimki sepete birseyler koymayi seviyor o yonunude tatmin ediyorum sadece. ve diyorumki simdi bunlardan paramiz yettigi kadarini alacaz. mesela bazen bana diyoki anne mercimegede paramiz yetmiyo bunuda birakalim ihtiyacim olmasina ragmen ona saygi duydugumu gorsun diye mercimek bulgur neyi uygun gormuyorsa birakiyoruz. :))
Amin canım inşaallah kar yağar da mikroplar kırılır.Ayy hepimiz mikroplarla savaş halindeyiz. Kızımın da antibiyotiği bitti ama geniz akıntısı bitmedi, birazdan doktora götüreceğim. İnşallah hepsi bir an önce atlatırlar bu hastalıkları. Bu arada süt burgeri evde yapmak süper fikirmiş. İli tane panikle yap, sür arasına kaymağı :) kızım büyüyünce isterse hemen evde yapacağım :) Ben de çareyi hurmada buldum. Gerçekten şeker tadı veriyor her şeye. Kurabiyede kekte çok rahat kullanılıyor
Bnm 2 si de soda ve türk kahvesi seviyo:)Hahha iyiymiş :) ben eve hiç paketli gıda sokmamaya çalışıyorum görmesin normalleşmesin diye, asitli içecek olarak sadece soda var kızım içmek istedi içirdim acı su dedi ve artık gördüğü tüm asitli içeceklere bunlar acı diyor :)
Aynen benim büyük sevmiyor bunu anladım ben ama belli bir yaşa kadar yemeyince de tadını pek kolay kabul etmiyorlar bende öyle oldu benim oğlan kardeşimin çocuklarla hep birlikte büyüdü onlar hep yer içer ama benimki eve paketli yiyecek içecek girmediği için damak tadı alışmadı onlara kızıyordu sağlıksız yemeyin bunları diye.Bende hiç kısıtlamıyorum şimdi al istediğini oğlum diyorum ama kendisi hicbisey almıyor marketten bazen o oyuncak çıkan çikolatayı aliyor oyuncak tarafını açıp çikolata tarafını bize veriyor maşallah bu durum beni çok mutlu ediyor bakalım küçük nasıl olacak oda abisi gibi olur inşallah onada 3 yaşına kadar vermeyip deneyecegim bakalım :)benim gunde 3 fincan turk kahvem olur. valla icsemde uyumuyor icmesemde o yuzden iciyorum ben.
sevmemesi muthis birsey bende 2.5 yasa kadar vermedim. dogum icin koye geldigimde kuzenlerinden gordu ve artik herseyin tadini biliyor ve seviyor. ama kisitlamadigim icin yasak zararli tu kaka demedigim icin sinirli yiyor. markette istedigin aburcuburdan alabilirsin ozgursun diyorum. sepete herseyden koymasina musade ediyorum. kasaya geldigimizde haydi en sevdigini sec diyorum. boylece bir tane alip cikmis oluyoruz. hep ruhu doyuyor hem gonlu oluyor. gerisinden de Allaha siginip sifa olsun diyorum. buda benim avuntum iste. .
Bende senin gibi düşünerek yola başlamıştım okula başlayınca koruyamayacağım nasıl olsa en azından koruyabildigim kadar yapayım bu işi dedim vermedim kesinlikle paketli tatlı bişey tuza bile zor alıştı oğlum biraz zorlandım hatta ama inanki damak tadı alışması diye bişey var şimdi büyük oğluma arkadaşları biseyler getiriyor okula, öğretmen dağılıyor benimki alıp eve getiriyor kardeşime getirdim diyor bide :) Yani istese yerdi yemek istemiyor bir kere kolayı merak etti geçen sene, bir yudum verdi babam kus kus bi hal oldu kabul etmiyor çocuğun midesi, kusarak tepki veriyor, benim yakın arkadaşımın 5 yaşında oğlu abur cubur kola bağımlısı bizim turk kahvesinin yanındaki iki kare bitter çikolatayı almadan duramaz kıvranır ağlar düşün benim oğlum hep kızıyor kola için o zehir içme diye biz öyle aşılamışız farkında olmadan, biraz daha büyüyünce yesin içsin bu kadar bile koruyabilmiş olmak yeter bana.işte ben de böyle olması gerektiğini düşünüyorum. büyürken ne kadar uzak tutabilirsem alışkanlıkları o yönde oluşur. eline verirsek tabii ki yer önemli olan uzak tutabilmek, alternatifini yapabilmek. büyüyünce elbette deneyecek ama en azından uzak olduğu tatlar olduğu için alışkanlık oluşması çok daha az olur. rafine şeker, paketli gıdalar hepimiz için zehir, onların minik bedenleri, organları ve gelişimleri için çok daha zararlı. bu etkiler şimdi değil bizim yaşımıza gelince çıkacak. o yüzden tebrik ederim canım
Saol canımmmGranger Çok geçmiş olsun canın
Yürüyün be kim tutar sizi :) yarasınnn. benim de ablamın oğlu sodaya bayılır.Bnm 2 si de soda ve türk kahvesi seviyo:)
Ben tek hakkın var sen seç diyorum markette:) dediğine şöyle katılıyorum aşırı kısıtlamacı müdahaleci tutum ters tepiyo er ya da geç.ama çocuklar belli ölçüde sınırlara ihtiyaç duyarlar onu genel hatlarıyla çizmek lazım.bu her konu için geçerli.bu konuda size katilmakla beraber bende birseyler eklemek istiyorum. cocugu abur cuburdan uzak tutacagim derken onu kitlik bilincine sokuyoruz farkinda olmadan. sizin bir gun saklayip vermediklerinize ulasabilme imkani oldugu zaman ya cokca tuketecek yada sizden gizli yapacak bunu. bu malesef azar azar vermekten daha sagliksiz bir hal alacak cunku bilincide sagliksizlasacak cocugun. sizin sagliksiz dediginizi arkadisinin yedigini gorupte sagliginda birsey olmadiginu gorunce size olan guveni de zedelenecek. cunku cocuklar o anda yasarlar gelecegi pek kavrayamazlar. bu sebeple hersey kararinda olmali. mesela gecen seker kutusunu almis oglum yiyebilirmiyim dedi. bende sadece 2 tane dedim. iste burda cocuk ta biranda kitlik bilinci olustu ve hayir hepsini yiyecegim dedi.
bu yontemin ise yaramadigini gorunce 2. seferde soyle soyledim. haydi en cok sevdigin iki rengi sec bakalim. ve 2 sekerle gunu kapattik. bazende onune bir paket koyuyorum al istedigin kadarini ye diyorum. gozleri parliyor ve 3 tane 4 tane ancak yiyebiliyor ama obur turlu aksama kadar abur cubur isteyip duruyor.
biz yinede sagliksizlara vurgu yapmak yerine sagliklili olana vurgu yapmaliyiz diye dusunuyorum. neye vurgu yaparsak o cazip hale geliyor.
O yüz eciş bücüş oluyo ama yine de istyo,kahveyi seviyo dediğim kızım bi 2 kere içmiştr oğlum günde 3 te 1 fincan içiyo :) sodaya bebekler meraklı oluyolar aslında bnm gördüğüm:)Yürüyün be kim tutar sizi :) yarasınnn. benim de ablamın oğlu sodaya bayılır.
Burdayım canım, kayınvalidemler burda yoğun geçiyor zaman Tuğçe’den haber var mı diye girip girip çıktım yazamadım hiç bu arada ellerine sağlık , tarifini bende uygulayayım
Ben muhallebisine katıyorum canım gün içinde irmikli muhallebi yapıyorum soğuyunca ona katıyorum
Birde Keçiboynuzunu çaykaşığının ucuyla ekleyerek dene bakalım canım yicekmiHımm muhallebi de yemiyor bizimki
Ne güzelmiş herkesin hayalindeki çocuk ne kadar sağlıklı olur maşallahNe güzel yapmışsın eline sağlık deniyim desem elimde kalır eminim, benimkiler hiç ama hiiç yemiyor böyle şeyler tatliyla hiç araları yok çok çeşitli güzel kabaran ev kekleri yapıyorum bir iki dilim gidiyor birkaç günde gerisi kalıyor yok benimkiler tatli kek kurabiye puding vss hiç araları yok.Büyük oğluma bilerek ve isteyerek 3 yaşına kadar vermedim sonra da kendisi yemedi şimdi 6 yaşında paketli gıdalarin tadını bilmez çocukların bayılarak yediği şeyleri zorla vermeye çalışanlar oldu öğütüp kusuyor dr sordum alışamadığı için midesi reddediyor dedi bilemiyorum, küçük oğlum da kendisi sevmiyor geçen kendimize yaptığım pudingden çay kaşığının ucuyla bir iki vermeye çalıştım öğür öğür kusturdu sonunda kendini, eşim diyor bizdekiler antika.
O Allaha kalmış artık ben elimden gelenin fazlasını yaptığımı düşünüyorum vücudunda yapay katkı maddeli besin hiç yok ama bebekliğinden beri düzenli balık yağı kullanıyoruz geçen bebek için rutin kontrole gittim abisini de gitmesken muayene ettirdim hicbir sikayetimiz yoktu ama iki gözünde de 2 derece astigmat çıktı gözlük kullanmaya başladıkNe güzelmiş herkesin hayalindeki çocuk ne kadar sağlıklı olur maşallah
Aleyküm selam canımSelamtugceden hala haber yok maalesef umudumu kaybetmeye başladım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?