2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221

kiz bende acikliyorum oyle kasada cok uzattim konuyu diye kisa kestim. benimki sepete birseyler koymayi seviyor o yonunude tatmin ediyorum sadece. ve diyorumki simdi bunlardan paramiz yettigi kadarini alacaz. mesela bazen bana diyoki anne mercimegede paramiz yetmiyo bunuda birakalim ihtiyacim olmasina ragmen ona saygi duydugumu gorsun diye mercimek bulgur neyi uygun gormuyorsa birakiyoruz. :))

İlahi

Canım benim kızlar son üç gecedir yedikten 2 saat kadar sonra uyuyorlar ona rağmen gece uyanıp kusuyorlar geniz akıntısından, yani bu her an olabilir birşey. Allah korusun yavrularımızı..
Ayy hepimiz mikroplarla savaş halindeyiz. Kızımın da antibiyotiği bitti ama geniz akıntısı bitmedi, birazdan doktora götüreceğim. İnşallah hepsi bir an önce atlatırlar bu hastalıkları. Bu arada süt burgeri evde yapmak süper fikirmiş. İli tane panikle yap, sür arasına kaymağı :) kızım büyüyünce isterse hemen evde yapacağım :) Ben de çareyi hurmada buldum. Gerçekten şeker tadı veriyor her şeye. Kurabiyede kekte çok rahat kullanılıyor

Oooo iyiymiş :)) her çocuk farklı gerçekten benimki itinayla seçer seçtiği illa alınacak varsayalım biz birşeyi unuttuk onu da hatırlatıyor genelde :)) çok iyi bir çözüm bulmuşsun sende oğluna göre. Biz biraz daha içe kapalı yaşamış oluyoruz senin çocuklar şimdi kuzen vs hep bir arada öyle olsa benim de farklı taktikler üretmem gerekir çünkü malesef ne benim ne eşimin ailesi hassas değil bu paketli gıda konusunda.

Amin canım inşaallah kar yağar da mikroplar kırılır.
Bende pankek yaptım arasına pasta kreması yaptım ev yapımı ondan sürdüm kızım pimpirik kaymak yemez ama ufaklık için kaymaklı ballı deneyebilirim ilerde çok mantıklı.
Hurma benim de favorimdir kendim de bayılırım :))

Aynen benim büyük sevmiyor bunu anladım ben ama belli bir yaşa kadar yemeyince de tadını pek kolay kabul etmiyorlar bende öyle oldu benim oğlan kardeşimin çocuklarla hep birlikte büyüdü onlar hep yer içer ama benimki eve paketli yiyecek içecek girmediği için damak tadı alışmadı onlara kızıyordu sağlıksız yemeyin bunları diye.Bende hiç kısıtlamıyorum şimdi al istediğini oğlum diyorum ama kendisi hicbisey almıyor marketten bazen o oyuncak çıkan çikolatayı aliyor oyuncak tarafını açıp çikolata tarafını bize veriyor maşallah bu durum beni çok mutlu ediyor bakalım küçük nasıl olacak oda abisi gibi olur inşallah onada 3 yaşına kadar vermeyip deneyecegim bakalım :)

Bende senin gibi düşünerek yola başlamıştım okula başlayınca koruyamayacağım nasıl olsa en azından koruyabildigim kadar yapayım bu işi dedim vermedim kesinlikle paketli tatlı bişey tuza bile zor alıştı oğlum biraz zorlandım hatta ama inanki damak tadı alışması diye bişey var şimdi büyük oğluma arkadaşları biseyler getiriyor okula, öğretmen dağılıyor benimki alıp eve getiriyor kardeşime getirdim diyor bide :) Yani istese yerdi yemek istemiyor bir kere kolayı merak etti geçen sene, bir yudum verdi babam kus kus bi hal oldu kabul etmiyor çocuğun midesi, kusarak tepki veriyor, benim yakın arkadaşımın 5 yaşında oğlu abur cubur kola bağımlısı bizim turk kahvesinin yanındaki iki kare bitter çikolatayı almadan duramaz kıvranır ağlar düşün benim oğlum hep kızıyor kola için o zehir içme diye biz öyle aşılamışız farkında olmadan, biraz daha büyüyünce yesin içsin bu kadar bile koruyabilmiş olmak yeter bana.

Ben tek hakkın var sen seç diyorum markette:) dediğine şöyle katılıyorum aşırı kısıtlamacı müdahaleci tutum ters tepiyo er ya da geç.ama çocuklar belli ölçüde sınırlara ihtiyaç duyarlar onu genel hatlarıyla çizmek lazım.bu her konu için geçerli.

Yürüyün be kim tutar sizi :) yarasınnn. benim de ablamın oğlu sodaya bayılır.
O yüz eciş bücüş oluyo ama yine de istyo,kahveyi seviyo dediğim kızım bi 2 kere içmiştr oğlum günde 3 te 1 fincan içiyo :) sodaya bebekler meraklı oluyolar aslında bnm gördüğüm:)

Bu aralar şunu farkettim çocugun önünde abi abla varsa gelişim gerçkten farklı oluyomuş yani bu bilinen bişe ama yaşayınca gördüm ben bi yönerge verirken mesela " hadi ayakkabılarınızı giyin" gbi bakıyorum kız da ayakkabsnı alıyo ayağına denk getrmye çalışıyo yani bi anlık farkında olmadan oğluma söylüceğim şeyi genelleyince kendi de girişim de bulunuyo.bunun gbi şeyler,onların bi takım gbi hareket etmeleri hoşuma da gdiyo,kendmi ve onları karşı karşıya getrip birlik olmalarını sağlamaya çalışıorum bazen.halbuki kızım bi çok şey için ztn çok küçük .ama bi baktım böyle böyle de bisürü şey öğreniyo.bilinçle oturup karşısına emek versen bu kdr olmaz.derler ya küçük nasıl büyüdü anlamadık o misal:)

Ne güzelmiş herkesin hayalindeki çocuk ne kadar sağlıklı olur maşallah

Ne güzelmiş herkesin hayalindeki çocuk ne kadar sağlıklı olur maşallah
O Allaha kalmış artık ben elimden gelenin fazlasını yaptığımı düşünüyorum vücudunda yapay katkı maddeli besin hiç yok ama bebekliğinden beri düzenli balık yağı kullanıyoruz geçen bebek için rutin kontrole gittim abisini de gitmesken muayene ettirdim hicbir sikayetimiz yoktu ama iki gözünde de 2 derece astigmat çıktı gözlük kullanmaya başladık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…