2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
kızım yedi mi önemli olan orası :) bnde kek bebe bisküvisi yaptım defalarca şekersiz muz elma kuru kayısı hurmayla fln tatlandırıp ama hepsini ben yedim oğlum yemedi
Hadi ya :/ evet yedi sayılır tırtıkladı biraz ama karnı toktu verdiğimde.

Muz, avokado ve keçiboynuzu unu :)
bende buldum keçinoynuzu ununu hafta sonu planlarımda bu pudingi denemek var incir uyutmasını denemiştim okdr tatlı oldu ki oğlumu bırak ben bşle yiyemedim 1 au bardağı süt için 2 incir kullanmıştm fazla mı geldi ne

Bilmem ki hiç denemedim bu tatlıyı

Hahha iyiymiş :) ben eve hiç paketli gıda sokmamaya çalışıyorum görmesin normalleşmesin diye, asitli içecek olarak sadece soda var kızım içmek istedi içirdim acı su dedi ve artık gördüğü tüm asitli içeceklere bunlar acı diyor :)

Hadi ya :/ evet yedi sayılır tırtıkladı biraz ama karnı toktu verdiğimde.
Ne güzel yapmışsın eline sağlık deniyim desem elimde kalır eminim, benimkiler hiç ama hiiç yemiyor böyle şeyler tatliyla hiç araları yok çok çeşitli güzel kabaran ev kekleri yapıyorum bir iki dilim gidiyor birkaç günde gerisi kalıyor yok benimkiler tatli kek kurabiye puding vss hiç araları yok.Büyük oğluma bilerek ve isteyerek 3 yaşına kadar vermedim sonra da kendisi yemedi şimdi 6 yaşında paketli gıdalarin tadını bilmez çocukların bayılarak yediği şeyleri zorla vermeye çalışanlar oldu öğütüp kusuyor dr sordum alışamadığı için midesi reddediyor dedi bilemiyorum, küçük oğlum da kendisi sevmiyor geçen kendimize yaptığım pudingden çay kaşığının ucuyla bir iki vermeye çalıştım öğür öğür kusturdu sonunda kendini, eşim diyor bizdekiler antika.

ayyyssss bakmayin siz bana. bugun boyleyim iste. kendimi cokca sorgularken size dokuluverdim yine. sonunda ya guclenecegim ya curuyecegim.. mevlam neylerse guzel eyler..

biri kurabiye mi dedi. durun bende yapayim :)))
Canım ben tüm yazılanları okuyamıyorum yeni gördüm mesajlarni, arkadaşlara katılıyorum sen çok güçlü bir annesin evlatlarına adadın kendini bunu herkes yapmaz yapamaz gittikçe gucleneceginden eminim çünkü iki yavrunun da elleri ayakları mideleri gözleri herşeyleri sensin.Evet yükün bizlerden daha ağır eş desteği olmadan halletmek zorundasın ve bu çok zor ama büyüdüklerinde bu savaşı tek başına kazanmış olacaksın.

Yoo niye antika olsunlar. Bence çok güzel bir özellik. Mutlu olmalısın :) birisi vardı çocuğunun eline atıştırmalık diye kuru kayısı falan veriyormus. Çok güzel ya.

işte ben de böyle olması gerektiğini düşünüyorum. büyürken ne kadar uzak tutabilirsem alışkanlıkları o yönde oluşur. eline verirsek tabii ki yer önemli olan uzak tutabilmek, alternatifini yapabilmek. büyüyünce elbette deneyecek ama en azından uzak olduğu tatlar olduğu için alışkanlık oluşması çok daha az olur. rafine şeker, paketli gıdalar hepimiz için zehir, onların minik bedenleri, organları ve gelişimleri için çok daha zararlı. bu etkiler şimdi değil bizim yaşımıza gelince çıkacak. o yüzden tebrik ederim canım

bu konuda size katilmakla beraber bende birseyler eklemek istiyorum. cocugu abur cuburdan uzak tutacagim derken onu kitlik bilincine sokuyoruz farkinda olmadan. sizin bir gun saklayip vermediklerinize ulasabilme imkani oldugu zaman ya cokca tuketecek yada sizden gizli yapacak bunu. bu malesef azar azar vermekten daha sagliksiz bir hal alacak cunku bilincide sagliksizlasacak cocugun. sizin sagliksiz dediginizi arkadisinin yedigini gorupte sagliginda birsey olmadiginu gorunce size olan guveni de zedelenecek. cunku cocuklar o anda yasarlar gelecegi pek kavrayamazlar. bu sebeple hersey kararinda olmali. mesela gecen seker kutusunu almis oglum yiyebilirmiyim dedi. bende sadece 2 tane dedim. iste burda cocuk ta biranda kitlik bilinci olustu ve hayir hepsini yiyecegim dedi.

bu yontemin ise yaramadigini gorunce 2. seferde soyle soyledim. haydi en cok sevdigin iki rengi sec bakalim. ve 2 sekerle gunu kapattik. bazende onune bir paket koyuyorum al istedigin kadarini ye diyorum. gozleri parliyor ve 3 tane 4 tane ancak yiyebiliyor ama obur turlu aksama kadar abur cubur isteyip duruyor.

biz yinede sagliksizlara vurgu yapmak yerine sagliklili olana vurgu yapmaliyiz diye dusunuyorum. neye vurgu yaparsak o cazip hale geliyor.

Ben gün-de 1 nescafe içiyorum bisey olmuyor 1 türk kahvesi 1 nescafe içersem oğlum fena oluyor. Uykusu geliyor ama uyumamak için direniyor çok mızmız oluyor
benim gunde 3 fincan turk kahvem olur. valla icsemde uyumuyor icmesemde o yuzden iciyorum ben.

sevmemesi muthis birsey bende 2.5 yasa kadar vermedim. dogum icin koye geldigimde kuzenlerinden gordu ve artik herseyin tadini biliyor ve seviyor. ama kisitlamadigim icin yasak zararli tu kaka demedigim icin sinirli yiyor. markette istedigin aburcuburdan alabilirsin ozgursun diyorum. sepete herseyden koymasina musade ediyorum. kasaya geldigimizde haydi en sevdigini sec diyorum. boylece bir tane alip cikmis oluyoruz. hep ruhu doyuyor hem gonlu oluyor. gerisinden de Allaha siginip sifa olsun diyorum. buda benim avuntum iste. .

Olayın bu kısmı sanki çocuğun mizacıyla ilgili gibi geldi bana mesela ben senin yaptığını yapsam ve seç desem kasada kıyamet kopar çocuğu öldürüyorum sanırlar :) çünkü benim kız şöyle düşünür bana özenle seçtirdi her isteğini koy dedi ve kasaya gelince benim kararıma saygı duymadı ve sözünde durmadı, yani bu daha büyük travma ve güvensizlik oluşturur benim kızımda. O sebeple markete girince yönlendiriyorum mesela istemediğim birşeye el attı diyelim balona yöneliyorum balon alalım mı diye, onu alıp başka şeye de el atınca hepsini alırsak çok para olur ve o kadar bütçemiz yok o yüzden istediğimiz herşeyi alamayız diyorum anlıyor. Zararlı edebiyatını ise marketten ziyade evde yapıyorum reklamları görünce istiyor bende o zaman anlatıyorum bak biz babanla yemiyoruz eve almıyoruz filan feşman :)

Yoo niye antika olsunlar. Bence çok güzel bir özellik. Mutlu olmalısın :) birisi vardı çocuğunun eline atıştırmalık diye kuru kayısı falan veriyormus. Çok güzel ya.
Yok ama gerçekten sadece yakın dostlarımız gözle görüyor inanıyor bana kimse inanmıyor bir keresinde büyük oğluma balık yedirmistim binbir eziyetle iki saat sonra falan sitenin bahçesine indirdim kaşla göz arası bir komşumuz şu tüpte olan cikolatalardan verdi oğluma ve yemek istemedi anlık olarak açtı ve çocuğun ağzına sıktı ve oğlum sabahtan beri yediği herşeyi kustu bahçeye istemiyor çocuk anlamak çok mu zor kendi çocukların elinden paket cips çikolata çubuk düşmez bana diyor ilk defa gördüm böyle çocuk ben de öyle anlarda saflasiyorum sonra dan aklım başıma geliyor bende diyemedim ki seninkiler gibi olmasından bin kat iyidir ama diyemedim ışte çocuğu kapıp eve koştum.

PaytiPo Herkes yazmış ben tekrar edeceğim ama olsun yine de söyleyeyim bence çok sabırlı ve güçlü bir kadınsın dağına göre kış olurmuş misali , sen bunu da atlatırsın Granger Çok geçmiş olsun canın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…