Ya benim eltimin ilk çocuğu olduğunda-bir buçuk yıl önce yani- tam altın yapmıştık. Şimdi Mart’ta ikinci geliyor. Ona da tam altın mı yapmalıyım? Malum ücretsiz izindeyim. Yapmazsam küçüğe haksızlık gibi geliyor. Yarım yapsam olur mu:))
Bozulmuş olsa ben yenisini alırdım, utanırdım.vermeye. öz yeğenin ya.. ne bileyim değişik. Nasil kafalar bunlar..
Ben eşime söylüyorum yoksa sinir hastası olurum. Aynen yeğenine de özenmesi gerekirdi. Kız kardeşin var mı, teyzesi kuzucuğun?Vermeye utandı iste evde kenara bir yere koymuş. Maddi durumlarida iyi. Çocuklarının gelişimi için sürekli araştırıyor ediyor . Bari yeğeninede gelişimine destek olacak bisey alsaydı diyorum.allaha şükür bizim hic bir şeye ihtiyacımız yok ama halanın bunu yapması çok tuhaf ve bunu eşimle paylaşamamak çok kötüicimde kaldı gitmiyor unutamiyorum
Ben eşime söylüyorum yoksa sinir hastası olurum. Aynen yeğenine de özenmesi gerekirdi. Kız kardeşin var mı, teyzesi kuzucuğun?
Teyze candır :)) burda hala olan da vardır aramızda hala da candır arkadaşlar ben de ilerde hala olacam inşallah :))Evet varrr :))))
Canım benim kaynım ve eltim arıza üç çocukları var arada boşanmış tekrar evlenmişler bir dargın bir barışık. Aşırı eserikli tipler. Kayın büyüklerin de hayatı onların derdiyle geçiyor. Onlara karşı geçimleri olsun diye maddi manevi anlayışları aşırı yüksek. Bende anlayış gösteriyorum arada üç çocuk var. Kendimize öyle bi beklentim de yok. Ama arada aşırı azıttı kaynım ve mal mülk filan kendi üstüne olsun istedi. Bende o noktada uygun bir uslupla eşimin bu duruma(evlat kayırılması) alışkın olduğu için bunu sindirebileceğini ama.benim asla sindiremeyeceğimi bu şekilde devam ederlerse yarın öbür gün benim tavrım değiştiğinde neden değişti diye düşünmemeleri gerektiğini söyledim, yuttular :)Nasıl söyledin alınmadimi? Benim kv buluttan nem kapar alınır hemen herşeye
Eşin gelince üçünüz mutlu mesut uyudular olacak canım inşaallah :) şu kısacık ömürde evlatlarımıza sarılarak uyuyacağımız kaç günümüz var ki? Bu sebeple bende yatak ayırma işinde hiç aceleci değilim.Kızlar var ya lohusa kafasındayım son birkaç gündür. Sanki eşim gelince kizimdan ayrılacakmışım gibi bir his.. onunla yatağımı bile ayırmak istemiyorum. İstesem kendi yatağına alıştırmaya çalışırdım ama bilerek yanımda uyuttum.
Teyze candır +1. Yeğenim kızlarımdan büyük şu dünyada eşten evlattan sonra tattığım en güzel sevgi yeğen sevgisi.Teyze candır :)) burda hala olan da vardır aramızda hala da candır arkadaşlar ben de ilerde hala olacam inşallah :))
İnşallah canım:) bazen gece uyanıp gülerek yanıma sokuluyor o kadar güzel ki ..Eşin gelince üçünüz mutlu mesut uyudular olacak canım inşaallah :) şu kısacık ömürde evlatlarımıza sarılarak uyuyacağımız kaç günümüz var ki? Bu sebeple bende yatak ayırma işinde hiç aceleci değilim.
evet canım benim de var yeğenim çok güzel bir duygu gerçekten, evladım gibi o da ..Teyze candır +1. Yeğenim kızlarımdan büyük şu dünyada eşten evlattan sonra tattığım en güzel sevgi yeğen sevgisi.
evet ilk kaka tahlilinde amipli dizanteri görülmüştü fakat bugünkü testte çıkmadı sadece eritrosite rastlandi. sanirim bu bakteri öyle her tahlilde cikmayabiliyor. Kakasını aksama doğru yaptı o yuzden doktor değerlendirmesini yarın sabah yapacak . Birde bu surecte beslenme konusunda fikirlerinizi almak istiyorum malum kış ayındayız ve pırasa, ıspanak, karnabahar vb. bunlar genellikle bağırsak faaliyetlerini hızlandıran besinler. Bu dönem içerinde beslenme düzeninde bir değişiklik yaptınız mi. Şayet bu rahatsızlık bir ay gibi bir zaman dilimini kapsadıysa çocuğun bu kadar zaman boyunca patates, pirinç vb. ile besleyerek sınırlama yapmak pek de mantıklı gelmiyor açıkçası ne yapacağımı şaşırmış durumdayımamipli dizanteriden kurtulmak çok zor kakada amip bulundu mu?
Şayet bulunduysa o zaman tek çare flagyl şurup kullanacaksın. 10 gün kullanıp 20 gün ara verip tekrar 10 gün flagyl şurup kullanacaksın. Flagyl şurup içindeki antibiyotik bağırsaktan canlı amipi atacak ancak yumurtalar kalıyor o yumurtaları da yumurtadan çıkma anında atabilmek için böyle ara verip tekrar kullanıyorsun. Ayrıca kekik çayı bu illete birebir geliyor. Taze kekik bulabilirsen tazesi daha makbul bulamazsan kurusundan yapabilir bebeğine verebilirsin. Kekik çayına 15 gün süreyle devam ediyorsun flagyl şurup kullanmak istemezsen bu da alternatif olabilir. Çok geçmiş olsun Allah şifa versin.
Canım benim kaynım ve eltim arıza üç çocukları var arada boşanmış tekrar evlenmişler bir dargın bir barışık. Aşırı eserikli tipler. Kayın büyüklerin de hayatı onların derdiyle geçiyor. Onlara karşı geçimleri olsun diye maddi manevi anlayışları aşırı yüksek. Bende anlayış gösteriyorum arada üç çocuk var. Kendimize öyle bi beklentim de yok. Ama arada aşırı azıttı kaynım ve mal mülk filan kendi üstüne olsun istedi. Bende o noktada uygun bir uslupla eşimin bu duruma(evlat kayırılması) alışkın olduğu için bunu sindirebileceğini ama.benim asla sindiremeyeceğimi bu şekilde devam ederlerse yarın öbür gün benim tavrım değiştiğinde neden değişti diye düşünmemeleri gerektiğini söyledim, yuttular :)
Eltimin çocukları arasında bariz kayırma yapıyorlar, daha büyük kızım doğmadan şayet öyle bir duyguları var idiyse dahi ben oraya gittiğimde evlatlarım arasında böyle birşeye giderlerse yahut diğer torunlar ise benim çocuklar arasında böyle bir tutuma girip bunu hissettirirlerse bunu kabullenemeyeceğimi baştan peşinen söylediğimi bu konuda hassas davranmalarını rica ettim, yine yuttular gibi gibi.
Uslup önemli ama dediğim gibi ben meramımı sinirlenmeden sakin bir şekilde dile getiririm gerginlik oluşturmam ve meramımı dillendiirdikten sonra konuyu hemen değiştiririm. İşe yarıyor tavsiye
Denemek lazım:)
Kızıma babaannesi dogum gununde yemin ederim pazarda 5 10 liraya satılan triko yelekler var ya onlardan almıstı. Kir pas içindeydi.Yıllardır satılmamıs muhtemelen. Vallahi de billahi de gorsen inanamazsın. Annemler de altın kunye yaptırmıs fiyatını bılıyorum daha once beraber de bakmıstık annemle. Anne su kadar masraf etmeseydınız keske falan dedim kayınvalıdem neee o kadar eder mi dediKızımın İrlanda'da yaşayan amcası kızıma doğum hediyesi olarak küçük bir ayıcık aldı. Parası yokmuş (!)
Halası naftalin kokan çift kişilik battaniye getirmişti.
Diğerleri verdi biseyler..
Konu burda maddiyat değil. Düşünce, sevgi.. 9 ay boyunca hamileydim. Her ay kenara az bişey para atsan ufak da olsa biseyler çıkar değil mi? O ayicigi verirken hiç mi yüzün kizarmadi ya?
Çocuk 1 yaşında, daha birisi bir oyuncak, bir parça giysi alıp gelmiş değil.
Ben sanki kızımın sadece bir teyzesi, bir de dayisi varmış gibi görüyorum. Gerçekten. Sanki sadece benim tarafın yeğeni, kuzeni, torunu gibi..
Benim kız kardeşim yok su an yegenım de yok. Ama 4 gozle beklıyorum erkek kardeşim evlense de bri yegenım olsa soyle yapsam boyle yapsam dıye. Kardeşim kızımı o kadar cok sevıyor ki ben de bu sevgıyı tatmak istiyorum :)Teyze candır +1. Yeğenim kızlarımdan büyük şu dünyada eşten evlattan sonra tattığım en güzel sevgi yeğen sevgisi.
Amipli dizanterinin bir defa görülmüş olması yeterli. Evet kalanın her bölgesinde olmadığı için tespiti zor malesef. Besleme olarak patates pirinç havuç yer elması tatlı patates balkabağı et tavuk muz elma bol bol yoğurt ve kefir ağırlıklı(sadece bu besinler değil) besleme yapmak içinde bulunduğunuz ay itibariyle fayda eder. Bu beslenmeyi ishal geçene kadar 7-10 gün arası yapmanız yeterli(flagyl şurup kullandığınız ilk dönem) sonrasında beslenmeye diğer sebzeleri de katabilirsiniz. Ayrıca armut portakal ve mandalinayı ilaç kullanılan o ilk dönemde kullanmaktan kaçınmak gerekiyor.evet ilk kaka tahlilinde amipli dizanteri görülmüştü fakat bugünkü testte çıkmadı sadece eritrosite rastlandi. sanirim bu bakteri öyle her tahlilde cikmayabiliyor. Kakasını aksama doğru yaptı o yuzden doktor değerlendirmesini yarın sabah yapacak . Birde bu surecte beslenme konusunda fikirlerinizi almak istiyorum malum kış ayındayız ve pırasa, ıspanak, karnabahar vb. bunlar genellikle bağırsak faaliyetlerini hızlandıran besinler. Bu dönem içerinde beslenme düzeninde bir değişiklik yaptınız mi. Şayet bu rahatsızlık bir ay gibi bir zaman dilimini kapsadıysa çocuğun bu kadar zaman boyunca patates, pirinç vb. ile besleyerek sınırlama yapmak pek de mantıklı gelmiyor açıkçası ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
Evlada çok çok yakın bir çizgi inşaallah tez zamanda onu da tadarsın canım :)Benim kız kardeşim yok su an yegenım de yok. Ama 4 gozle beklıyorum erkek kardeşim evlense de bri yegenım olsa soyle yapsam boyle yapsam dıye. Kardeşim kızımı o kadar cok sevıyor ki ben de bu sevgıyı tatmak istiyorum :)
Pek evlenmeye niyeti yok kariyer peşinde ama bakalım beklıyoruz sabırsızlıkla:) Diğer kardeşim de küçük zaten üniye gidiyor. İnşallah ben de bir gun hala olurum ama en iyisinden :)Evlada çok çok yakın bir çizgi inşaallah tez zamanda onu da tadarsın canım :)
Amin canım..ah canım ya allah yardımcın olsun..
kv süpermiş gerçekten süper güçleri var baksana :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?