Kuş taklidi işte cik cik :)Cik ne ?
:))Cik ne ?
Kuş taklidi işte cik cik :)
Kuş taklidi işte cik cik :)
yazın tatilde gördüğüm bir bayanda aynısını söylemişti. kızı 3 yaşında flndı. demişti konuşmaya başlayınca rahatladık. konuşmadan önce anlatmaya çalışıodu anlatamayınca sinirleniyodu. iletişim kurmak çok zordu demişti.Maşaallah kuzuya çok tatlı bir oğlun var.
Benim büyük kızım 2 yaşına kadar çok az konuştu iki kelimeli cümle bile kurmazdı iki yaşında bir başladı şimdi(2,5 yaşında tam) mecaz bile yapıyor, vakti gelince bülbül oluyorlar yani.
Çok nadiren anlattığın gibi örnek çıkıyor erken konuşan o da şans meselesi.
Ufaklık ablasına göre daha çok konuşuyor kıvanç ile aynı kıvamda diyebilirim ama 2,5 yaşındayken büyük kızım kadar konuşuyor olur mu? Orasını bekleyip görcez.
Büyük kızımla sürekli tek başımızaydık evde televizyon açmazdım tüm gün onla ilgilenir konuşur oyun oynatırdım ufaklıkta böyle bir lüksüm olmadı ona rağmen konuşması ablası ile ayı mukayese edince daha fazla o yüzden bu işin çocukla ilgilenmekle alakası olduğunu da düşünmüyorum.
Yalnız çocuğun konuşması büyük avantaj derdini anlatıyor anne baba açısından bence en büyük rahatlık çocuğunun konuşmaya başlaması.
bilav bizde pilavBizimkide üüürüüü diye bağırıyor horoz ne yapıyor diyince :) bütün hayvanları taklit ediyorum o hosuna gitmiş. Kedilere zaten aylardır bilav bilav diyor
Aynen benim ki, yazın tatilde Muğladaydik orda çok horoz vardı gece sabaha kadar ötüyorlardı benim küçük oğlum kalkıp yatakta aynı söylediğin gibi onları taklit ediyordu :) Ayrıca bizi taklit ediyorlar tamamen benimki "dediiii" diye uzatarak Deniz diyor güya abisinin ismini söylüyor beni taklit ediyor çağırıyor abisini :) Abisine bakıyor izliyor aynı şekilde oda bastıra bastıra "Annemm" diyor minicik ağzıyla içim gdiyor :) bide uzun zamandır bize uyanınca "dandandın" diyor yani günaydın :) baya baya anlatiyor derdini yani ben anlıyorum:) abisi ne derse onu taklit ediyor küçükler önlerinde bir örnek olduğu için çok daha hızlı öğreniyorlar bunu tecrübe etmiş olduk bizde :)Bizimkide üüürüüü diye bağırıyor horoz ne yapıyor diyince :) bütün hayvanları taklit ediyorum o hosuna gitmiş. Kedilere zaten aylardır bilav bilav diyor
Olabilir canım diş dönemi tam bir kaos huy değiştiriyorlar..Seninkinin düzeni değişti babası gelince onunda etkisi vardır..Devam maması benimkiler hiç içmedi tadına bakıp öğürdüler hep, büyüdüler gerekli değil artık boşver bu vesileyle bırak kurtul..Geçici bir dönem bence evde kendin muhallebi falan da yap düzelir yakında insallah endişe etme.Kızlar merhaba
@nisandeniz canım allah hayırlısını nasip etsin...
Kızım 15 gündür hiç bişey yemiyor. Yani gündüz mama içmek istemiyor artık. Ve hiç bir yemeğin tadına bile bakmıyor. Tek yediği şey muz ve yoğurt.. Yumurta bile yok, hiçbirşey. Ve bir su içiyor çölde kalmış gibi. Buna rağmen bezi neredeyse kuru oluyor. Yarı aç yaşıyor yavrum. Diş olsa bu kadar uzun sürer mi?
Ya yerim onu ya dandandın :))) kesinlikle önlerinde abi olunca herseyi yapma söyleme derdindeler,abisine abide diyip duruyo.gece 4 te uyandılar bgn tv açılmış telefonlar ortada almış eline gelmiş bişeyler anlatıyo hiç geceymiş uykuymş umurlarında diil bnmkilerin,hayır bizde tavuk gbi bi çiftiz erken uyuyp erken kalkan tipleriz onlara noluyosa:)Aynen benim ki, yazın tatilde Muğladaydik orda çok horoz vardı gece sabaha kadar ötüyorlardı benim küçük oğlum kalkıp yatakta aynı söylediğin gibi onları taklit ediyordu :) Ayrıca bizi taklit ediyorlar tamamen benimki "dediiii" diye uzatarak Deniz diyor güya abisinin ismini söylüyor beni taklit ediyor çağırıyor abisini :) Abisine bakıyor izliyor aynı şekilde oda bastıra bastıra "Annemm" diyor minicik ağzıyla içim gdiyor :) bide uzun zamandır bize uyanınca "dandandın" diyor yani günaydın :) baya baya anlatiyor derdini yani ben anlıyorum:) abisi ne derse onu taklit ediyor küçükler önlerinde bir örnek olduğu için çok daha hızlı öğreniyorlar bunu tecrübe etmiş olduk bizde :)
Şimdiki çocuklar zehir maşallah :))Ya yerim onu ya dandandın :))) kesinlikle önlerinde abi olunca herseyi yapma söyleme derdindeler,abisine abide diyip duruyo.gece 4 te uyandılar bgn tv açılmış telefonlar ortada almış eline gelmiş bişeyler anlatıyo hiç geceymiş uykuymş umurlarında diil bnmkilerin,hayır bizde tavuk gbi bi çiftiz erken uyuyp erken kalkan tipleriz onlara noluyosa:)
Evet çok doğru söylemiş aynen öyle oluyoryazın tatilde gördüğüm bir bayanda aynısını söylemişti. kızı 3 yaşında flndı. demişti konuşmaya başlayınca rahatladık. konuşmadan önce anlatmaya çalışıodu anlatamayınca sinirleniyodu. iletişim kurmak çok zordu demişti.
Geçen sene oğlum 3 yaşındayken yaşadım bunu tahliller yapıldı bişe çıkmıyo artık tek tek kakasının içeriğne bakmya çalışıodum o da afedersin wc den ne göreblrsem,yediği şeyleri bi düşün cnm tavuk susam ( yer fıstığı,fındık,ceviz)balık yumurta bunlar o zmna kdr tepki vermemiş olsa bile bi anda reaksiyon göstereblyo vücut.senede herkesin 1 kere bişe yoksa bile parazit ilacı kullanması iyiymiş ben oğlumda tahlilde atlanablyo dye o zmn vermştim parazit ilacı. bi kere tenya benzeri bişe görmştüm çnkü kakada o da susam şeklindeydi simit fln yemedği halde susamlı bi görntü çıkmştı gercktende tenyanın böyle bi çeşidi var çok araştrp bulmştum.seninki daha küçük bide ev ortamında sanmıyorum.banyo suyu yutuyo olablr mi,bunu engellemek çok güç ama eski evlerde borularda eski oldgu için o da risk faktörü.yine de gastroya gitmekte fayda var o da besinler üzerinden gidicektir yediklerini yaz bu saydıklarımı bi kes istersen.kızlar selam ishali olanlar ne yaptı geçti mi? bizimki biraz toparladı kaka saysı günde 3 e indi ama hala 3 kakadan biri ishal oşeklinde ve mukuslu.yesoka90 amip ve giardia baktırdım çıkmadı. ama mukusta bol lökosit görüld.ü. doktor besin alerjisi mukusta lökosit yapar dedi. artık gastroya gideceğim. süt alerjisi olabilir diye düşünüyorum ama doktor laktoz inteloransı değil bence diyor ama git gastro belirlesin ne olduğunu diyor. sizce ne olabilir kızlar?
Sürer, büyük kızım 1,5 ay hiçbirşey yemedi, su babam su içti, suyla yaşadı. Anne için çok sinir bozucu ve üzücü oluyor. İnşaallah o kadar uzun sürmez canım.Kızlar merhaba
@nisandeniz canım allah hayırlısını nasip etsin...
Kızım 15 gündür hiç bişey yemiyor. Yani gündüz mama içmek istemiyor artık. Ve hiç bir yemeğin tadına bile bakmıyor. Tek yediği şey muz ve yoğurt.. Yumurta bile yok, hiçbirşey. Ve bir su içiyor çölde kalmış gibi. Buna rağmen bezi neredeyse kuru oluyor. Yarı aç yaşıyor yavrum. Diş olsa bu kadar uzun sürer mi?
Çok çok çok geçmiş olsun. Kızılcık suyu idrara çok iyi gelir limon her ikisine de iyi gelir. Gümüş suyu boğaz ağrısına iyi gelir. Eşinin gümüş yüzüğü varsa iyice yıkayıp(sadece su ile) ardından at ağzına ağzında 2-4 saat arası dursun, çok fark ettiğini göreceksin. İçin aldığınca soğan suyu ve sarımsağı çiğneyip/ezip yutmakta işe yarar. Allah şifa versin canım.Kızlar bu kezde ben hastalandım 39 ateşle acildeydik gece boğazlarım çok iltihaplı yutkunamıyorum idrar yolu enf çıktı idrarda akıntı var kadın doğuma git dedi. Boğazlarım için Augmentn1000; idrar yolu enf için tek kullanımlık monurol verdi. 1 günde 1 kilo verdim bişey yiyemiyorum. Belki ömrümde bu kadar hasta olmadım sizin tavsiye edeceğiniz şeyler var mı?
Gülce’nin abla avantajı dezavantajları yok eder bence minikler miniklerden daha güzel kapıyor herşeyi :))Maşaallah kuzuya çok tatlı bir oğlun var.
Benim büyük kızım 2 yaşına kadar çok az konuştu iki kelimeli cümle bile kurmazdı iki yaşında bir başladı şimdi(2,5 yaşında tam) mecaz bile yapıyor, vakti gelince bülbül oluyorlar yani.
Çok nadiren anlattığın gibi örnek çıkıyor erken konuşan o da şans meselesi.
Ufaklık ablasına göre daha çok konuşuyor kıvanç ile aynı kıvamda diyebilirim ama 2,5 yaşındayken büyük kızım kadar konuşuyor olur mu? Orasını bekleyip görcez.
Büyük kızımla sürekli tek başımızaydık evde televizyon açmazdım tüm gün onla ilgilenir konuşur oyun oynatırdım ufaklıkta böyle bir lüksüm olmadı ona rağmen konuşması ablası ile ayı mukayese edince daha fazla o yüzden bu işin çocukla ilgilenmekle alakası olduğunu da düşünmüyorum.
Yalnız çocuğun konuşması büyük avantaj derdini anlatıyor anne baba açısından bence en büyük rahatlık çocuğunun konuşmaya başlaması.
Gıda intoleransı karında şişlik ve gaz yapar bu denli mukus yapacağını sanmıyorum. Alerji ise yapar. Şu durumda alerji testi yaptırman çok yerinde olacak. Alerjisi olduğu gıdadan kurtulmadığın sürece geçmez çünkü.kızlar selam ishali olanlar ne yaptı geçti mi? bizimki biraz toparladı kaka saysı günde 3 e indi ama hala 3 kakadan biri ishal oşeklinde ve mukuslu.yesoka90 amip ve giardia baktırdım çıkmadı. ama mukusta bol lökosit görüld.ü. doktor besin alerjisi mukusta lökosit yapar dedi. artık gastroya gideceğim. süt alerjisi olabilir diye düşünüyorum ama doktor laktoz inteloransı değil bence diyor ama git gastro belirlesin ne olduğunu diyor. sizce ne olabilir kızlar?
Ali de Doğum gününde miyav demeye başladı. Sonra möö , hav hav ve mee takip etti en son da gak:) Neden benim çocuğum anne baba demiyor da bilumum hayvan seslerine yöneliyor bilmiyorumBizimkide üüürüüü diye bağırıyor horoz ne yapıyor diyince :) bütün hayvanları taklit ediyorum o hosuna gitmiş. Kedilere zaten aylardır bilav bilav diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?