2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Bir çocuk birisine şiddet gösterdiğinde(ısırmak vs) anne tepki vermiyor üstüne de pişkin pişkin çocuğa suçlu muamelesi yapmıyorsa(burada suçlu ifadesini aksine özellikle kullanmak lazım senin alanın eğitim bilimi hepimizden iyi bilirsin), normal dışı bir zihniyete sahiptir, okumuş ancak sindirememiştir. Vay o çocuğun haline.
Şayet çocuklarım okula gittiğinde eltin mantığında biri bana ve çocuğuma böyle bir muamele yaparsa ben o insanı bir güzel yolar ardından da "suç mu?" derim.
Sen kendinden şüpheye düşme canım önemli olan "insan" yetiştirebilmek.

Ah canım ya biz çocuklarımızı sevgiyle büyütüyoruz, sonra böyle insanların büyüttüğü çocuklarla karşılaşıyorlar. Yazdıklarını okuyunca ben de bir düşündüm. En iyisi biraz büyüyünce bir karete kursuna falan göndermek galiba :)

Kızıma tüm aile sevgiyle davranıyor. TV olmadığı için şideetin ş’sini bile bilmiyor ama geçenlerde üst komşuya gittim. Üç yaşındaki kızı kızımın elinden oyuncağı öyle şiddetli şekilde çekti ki. Kızım şok oldu. Oyuncağı bırakmadı, karşı koydu ama gözlerini kocaman açtı, çok şaşırdı bu harekete. Zamanla bunları da öğrenecekler galiba

Teori ile tecrübe ettiklerin her zaman uyuşmuyor. Doğrusunu yapmaya çalışırken yanlış yapmak beni korkutuyor.
Gündüzümüzde bir anne tipi var ki, çocuğu özgürleştirmek adına sorumsuzlaştıran...
Benim çocuğum empati yapabilsin istiyorum, kibar olsun, düşünceli olsun...Hayat o kadar acımasız ki artık bu özelliklere sahip olmak saflık olmuş. Çok üzücü...

Yine hastalıklarla biten hafta olmuş çoğumuzun bebişi için, geçmiş olsun hepimize
Benim kız da iki gündür öksürmeye başladı balgam söker gibi, kuru değil. Sabah da burnundan afedersiniz koyu sarıya yakın sümük aktı onun harici burnu çok akmıyo. Sürekli sürekli öksürmüyo ama arada devamlı öksürüyo. Ciğerlere inmemiştir değil mi ya, hırıltı ve sık nefes alma yok çok şükür.
yesoka90 sen bilirsin, kara turp ve bal kürü yapıcam da iyi gelir mi sence balgamı sökmesine. Yoksa öksürüğü kesip daha mı kötü eder. Netten araştırdım bişi bulamadım. daha önce kullanmıştım kızım için bu kürü alerjisi vs yok bu arada.

Haklısın, söylediğin her bir cümleye katılıyorum.
Sen içgüdülerine güven canım. O özgür bebe yetiştiren aileleri okul zamanı görecem ben. Evlatlarımızı kibar yetiştirsek te bu tipteki velilere kibar olmayacağımız kesin :)

Canım çok geçmiş olsun çok bi bilgim yok ama ıhlamur da verebilirsin

Herhangi bir sıkıntı olmaz canım. Benim kızlar da benzer hastalık geçiriyorlar. Öksürüğü kusma da eşlik ediyor balgam dan kaynaklı. Ben böyle kürleri malesef yediremiyorum. Ufaklık kozalak pekmezi yiyor. Onu veriyorum. Yese ler bende yapardım.
Ancak balgam söktürmede hatmi çiçeği(hibiskus) çok etkili. Kaynayan sütün altını kapatıp hatmi çiçeği koyup demleyip içirirsen o daha da iyi olur.

Kıyamam yaa :) Benim oğlum da hicbisey öğrenmeden büyüdü okula başlayınca ilk zaman zorlandım biraz hergün ağlaya ağlaya çıktı, çok sevdiği oyuncağını zorla almışlar, yemekhanede birisi sandalyeyi çekmiş oğlum oturacekken düşmüş gözlüğü kırıldı ona çok ağladı okul çıkışı soluğu gözlükçü de aldık, başka birinin de bişeyleri saklama huyu varmış Denizin suluğunu almış saklamış oda çekinmiş istememiş öğretmeninden bütün gün susuz kalmış vsss ilk haftalar sıkıntılı geçti telefon çalsa kalbim ağzıma geliyordu ama şimdi alıştı kendini çok güzel savunuyor hakkını kimseye yedirmez zaten ama yeni bir yere adapte olma süresinde sıkıntılar yaşadık..Küçük oğlumu da sorarsan o şimdiden herşeyi biliyor abisinden öğreniyor çünkü :) Tv ile de tanıştı maalesef çünkü abisi Kral Şakir'i hiç kaçırmıyor küçük oğlum da her nerde olursa olsun müziğini duyunca koşuyor salona :))

Benim kayıplarıma ne kadın doğum doktorları ne de üroloji doktorları sebep bulamadı en son gittiğim prof "belki 50 yıl sonra bu yaşadığın kayıplar başına gelse tıp çözüm bulurdu ama şu an yaşadıklarını tıp çözemiyor; tıp biliminnin henüz %15i keşfedilmiş durumda yani hastalıklarda %85 bilinmiyor" dedi. Bende pıhtılaşma vs hiçbir sıkıntı yoktu. Patolojiye giden 3 bebeğimin söylenene göre hiçbir problemi yok ve 3ününde cinsiyeti kızmış. 4.kayıptan sonra kendi araştırmalarımla Sperm DNA hasarı diye birşey olduğunu okudum ve bu konuda tek dr Kaan Aydos.. aradım muayenesini 4ay sonraya randevu verdi araya başka dr lar soktum öne çektim randevuyu gittik eşim dna hasar testi verdi sonuç 20 günde çıkıyor ve hasar tespit edildi. Dr bana 10 kere hamile kalsan 10uda düşer dedi. Neyse eşime klomen ve antioksidan vitamin desteği başladı eşim 2 ay haplarını kullandı tabi bu arada diyet yazdı haftada 3 öğün nohut yemeği kırmızı et yasak hergün zeytinyağında beklemiş kuru incir ve keçiboynuzu tozu. 2 ay harfiyen uyguladık ve 2 ay sonunda tekrar hasar testi yaptırdı eşim ve çok şükür hasar düşmüştü. Hasarın tekrar yükselmesinden korktuğum için tedaviden hemen sonra aşıılama yaptırdık ve çok şükür kızım kollarımda.. gelgelelim ben okuyup dna hasarı diye birşeyin olduğunu öğrenmesem belkide ömür boyu çocuğum olmayacaktı.. gitmediğimiz dr kalmamıştı. Yazarken çok kolay ama 4kayıp yaşamak ve sebep bulunmaması psikolojimi altüst etmişti çok içine kapanık çocuklu ortama girmek istemeyen biri olmuştum. Bugünlerime çok şükür..

Aşılama yapan dr. Um biz her önlemi alalım bir zararı yok dedi ve ben de 9ay boyunca kan sulandırıcı kullanmıştım. Ancak o dr. Um 8.haftadan önce olan kayıpların pıhyılaşmayla ilgili olmadığını söylemişti. Senin düşük 6.haftada oldu sanırım bi araştır istersen canım. Uzun oldu detaylı yazdım.

cuytherock ben de aynı dertten muzdaribim eve gelen misafirler kızımın oyuncağını kızıma vermiyo almak istiyo sertçe çekiyolar elinden kızım ağlıyo aileside hiiiç oralı değil ben olsam hadi birlikte oynayın felan derim. İtiyolar kakıyolar kızım öylece duruyo aileler çocuklarına bişey demedikçe içimden diyorum kızım keşke sende bilsen onlara bi geçirsende içimin yağları erise ama nerdeeeee.. ben de yesoka90 a katılıyorum biraz anladığında kendisine vurana eğerki ailesi engellemeyip hoşuna gidiyorsa sen de ona vurabilirsin dicem ama bunu anlayana kadar bu yaz baya itilir bizim kız

bende karabiber zecefil bal limon ıhlamur kendimi bakıma aldım doğuktan diilde eşim hastaydı ondan bulaştı heralde oğlana geçmesin die dua ediyorum
Canım geçmiş olsun senin eşin yine mi hasta bütün kışı hasta geçiriyor neredeyse bol bol kefir içsin tarhana içsin az kendine dikkat etsin sürekli hasta böyle çok zor sana da bebeğe bulaşıyor sonra en kötü yanı da bu.

Ben de kızım pek çok çocuk görüyor diye seviniyordum.Annem çok sosyal biri. Onun arkadaşlarının torunlarıyla hep oynuyor Ama o çocuklardan farklı huyları olan yok. Hepsi çok sevimli. İleride farklı çocuklarla karşılaşacaklar, yaşaya yaşaya öğrenecekler :)

Ben de iki ameliyat, dört ilaç tedavisi, iki aşılama ve iki tüp bebek sonunda kızıma kavuştum.

Eşim varikosel ameliyatı oldu. Değerleri düzeldi ama yine de bebeğimiz olmadı.Ben de dna hasarı konusunu duydum. Kağan aydosa yazdım. Neler yapmamız gerektiğini bize anlattı ama çok şükür gerek kalmadı. İnşallah DNA İle ilgili bir sorun yoktur.Tekrarlayan düşük olursa mutlaka o testi yaptırırız.

Canım gerçekten azmine araştırıcılığına hayran kaldım. Benim için hiç duymadığım yepyeni bir bilgiyi. Çok teşekkür ederim.

Kızlar köfteci Yusufun sucuğu tam bir facia çünkü sözde fermente demişlerdi ama ısıl işlemli.
Aşağıda migros tan bugün aldığım size bahsettiğim otantik sucuk, daha önce de kullandım gayet iyi acı değil. İçinde sadece starter kültür var.
Başka yerden temin edemeyen ya da kendi yapmak istemeyen için fikir olsun.

Eklentiler

• Screenshot_2019-02-08-15-20-11-902_com.miui.gallery.webp
    34,3 KB · Görüntüleme: 39
aynen millet çocuk okula başlıcak hasta olcak diye gerilio ben adam okula başlıcak haata olcak diye. çok yemek seçiyor meyve nerdeyse hiç yemiyor. kefir ağzına sürmez. tarhana kırk yılda bir. dikkat et desem napıyım sınıfta kaç öğrenci var hasta diyor. ama okul yokken de hasta oluyor. bn sarıp sarmalıyorum kendimi o bere atkı olmadan çıkıyor dışarı. ztn bünyesi çok zayıf dikkatte etmeyince hemen hastalanıyor. kendimizi geçtimde oğlana bulaşır diye geriliyorum

Canım bu sucuğu bebeklere yedirebiliyomuyuz yani sen veriyor Musun? ben hiç sucuk vermedim versem sever diye düşünüyorum

bnde merak ediyprum bizimkinin arkadaşı yok ama geçen gün parka çıkarttım bizimkinden biraz daha büyük bi çocuk daha vardı rus. bnmki oyuncağın birine binmeye çalışıo ama haliyle diğer çocuğa göre yavaş kalıyor. çocuk hop bnmkinin uğraştığı oyuncağa biniyor. bnmki diğerine gidiyor çocuk bindiğinden iniyor hop bnmkinin gittiğine gidip biniyor. sinir oldum. gidip müdahele ettm. çok küçük kıvanç ı iter fln diye. biraz daha büyüyüp tek oynamaya başlayınca iice mi ezilir acaba. çocuğuma şiddet öğretmek istemiyorum. ama kendini de savunöaaını korumasını bilsin istiyorum

Bende onun için değil sizin için söyledim kendine ve beslenmesine bu kadar dikkat etmiyorsa hasta olması normal koca adam çocuk değil ki bebeğini düşünsün artık.. benim babam da öğretmen şükür kışı bir hafif griple atlatır senin eşinin bağışıklığı düşük demekki desteklemek lazım, benim eşimin bankası da istocda biliyosun burdan hergün 1,5 saat metrobüs yolculuğu yapıyor ve milyonlarca hasta insanla burun buruna ama beslenmesine çok dikkat ediyor multivitamin alıyor şükür bu kış ben zayıfladigim için iki kere grip oldum eşim hiç olmadı ama yine de soğuklar geçsin artık diye dört gözle bekliyorum yaz her açıdan daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…