2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Zamanla herşeyi öğreniyorlar, benim büyük oğlum kendini ve haklarını savunur parklarda pek bişey yapamadılar yoksa inanılmaz şeyler yapan bilen çocuklar var çok ezerlerdi çok, öyle yada böyle çocuğa kendini korumayı öğretmek lazım ben öyle düşünüyorum.

Canım çok geçmiş olsun çok bi bilgim yok ama ıhlamur da verebilirsin
Saol canım veriyorum ondan da içiyo Allahtan..
Evde gül hatmi çiçeği vardı yarın denicem canım çok çok sağol.

Benim kızım da çocuklarla oynamaya sevmeye çalışır, hiç vurma huyu yoktur. Ama büyüyünce sana vurana itene sen de yap diye öğreticem.

Kızlar bu arada bugün kızıma yoğurtlu bulgur çorbası yaptım sarımsaklı falan koca iki tabak içti çok sevdi ben de şaşırdım. Normalde az yiyodu ama onu sevdi. Tarif defterime ekledim hemen :)

Nasıl bir çorba canım tarif yazar mısın denemek isterim koca 2 tabak fazla değil mi bulgur dokunmasın :) ben birer kase içersem yeter istahsizlar bu ara.

Kizlar oğlumun son bir kac haftadir tutturma huyu basladi. Mesela aksam balkondaki viledayi tutturdu bende seninki icerde dedim vermedim. Allahim me aglamak ne aglamak susmuyor dikkatini dağıtmak icin neler yaptim yok olmadı en sonunda viledayi verdim eline. Bazen sinirlenince bana vurmaya kafasini vurmaya da basladi. Boyle durumda ne yapmam lazim bilmiyorum. Bırakayım aglasinmi yoksa aglatmadan dediğinimi yapayim. Bazi yerlerde yapmayin isteklerini ağlayarak yaptırmayı ogtenmesin diyoryardım lütfen

Bence onlarınki normal.degil. ben de oglumu siddete meyilli yetistirmiyorum ama bilinclendikce tabiki sana vurana sende vur diyeceğim. O farkli bir konu. Ama boyle.seylerde ses cikarmamalari tuhaf geldi bana

Iyiki soyledin canım. Bende yatin bakacaktım kofteci yusuftAn.bu bahsettigin sucukk verilebilirmi bebeklere?

Polyanna82 canım iki yaşına kadar mümkün olan isteklerini yapmak lazım. Tabii ki her şeyi yapmak mümkün değil. Ama vileda temiz bir şey olduğu için vermekte bir sakınca yok mesela.

Şimdi bebek oldukları için ağlamaktan başka bir iletişim şekilleri yok ki. Konuşmaya başladıklarında çok rahat edeceğiz.

Benim kızım da vurmayı bılmıyor.Komsumuzun 4 ay buyuk oglu vuruyor diye artık bir araya getirmiyorum. Öğrenmesini istemiyorum. Ezilir mi diye dusunmuyorum. Cunku daha o kadar kucuk ki onu korumak su an için anne babaya düşer diye dusunuyorum. Büyüyünce de zaten biz istemesek de içgüdüsel olarak kendini koruyucu hareketleri olacaktır

Bu annenin suclu gibi kelimeler kullanmıyoruz demesi abes olmuş ama ben de dikkat ediyorum bana. Suçlu huysuz yaramaz yalan soylemek vs. gibi kelimeleri biz de kullanmıyoruz.Aslında iyi bir şey ama bu arada cocugu vurucu kırıcı yetiştirmeye calısmak da bir o kadar saçma

Canım isteği kendisine zarar vermeyecek veya evi çok kötü bir duruma sokmayacaksa veriyorum ben mesela şu durumda verirdim. Ancak örnek veriyorum ben evi vileda yaparken o suya elini sokmak istiyor ona izin vermiyorum kendini yırtsa da ona müsamaha yok. Bebeklerimiz kesinlikle hayırdan anladığı döneme girdi ancak ona zararı olmayan bu tip şeylerde kısıtlayıcı olmaya gerek yok. Ben diğer konularda(mesela cam zeytinyağı şişesine eline alıp onunla oynamak istedi bugün) hayır deyip ağlatma olayına girdim yavaştan.

Bızımkı de tıtturmaya basladı aglayarak yaptırmaya da tabi :) Su an cok kucukler acıkcası 2 yasına kadar aglatmadan kendıne zarar verecek bir şey olmadıgı surece her istediğini yapacagım. Cunku aglattıkca hırcın olacagını dusunuyorum.

Nasıl bir çorba canım tarif yazar mısın denemek isterim koca 2 tabak fazla değil mi bulgur dokunmasın :) ben birer kase içersem yeter istahsizlar bu ara.
Bulgur şimdiye kadar gaz yapmadı canım kimyon falan da koyuyorum içine. Çok sevdi sanırım içmek istedi ben de içirdim, ayy inşallah rahatsız olmaz ya..
Yazayım canım. Önce Bi çay bardağı bulguru suyla haşlıyorum, suyu göz kararı koydum bulguların üzerini geçti baya. Ayrı Bi kapta 2 su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı un ve 1 yumurtayı çırptım. Bulgurun suyundan yoğurtlu karışıma ekledim karıştırdım o kapta. Sonra azar azar tencereye döktüm bulgurlu suya. Kaynadıktan sonra 1 büyük diş sarımsağı ince ince doğrayıp attım. Biraz tuz koydum 7-8 dakika da öyle kaynadı. Bi tavada 2 yemek kaşığı tereyağı erittim üzerine nane ekledim. Sonra çorbanın üzerine döktüm klasik usül yani. Ben de içtim çok beğendim. Bi dahaki sefere sarımsağı Bi diş daha atıcam ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…