2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
yesoka90 Canım bende hazır sucuk havası almıştım ama demekki anlaşılmıyor tipinden temiz olduğu diye düşündüm , e code free ama ısıl işlem görmüş öyle mi ? zafrina89 cuytherock Granger liliyaa çok geçmiş olsun kızlar, inşallah bebeklere bulaşmaz cuytherock Canım aynı fikirdeyiz yaşındayken Ali pat pat vuruyordu yüzüme , ellerini tutup cici cici yaptırdım eller sevmek içindir vurursan canım yanar vs. yaklaştım şimdi başka çocuklara gidip sarılıyor çok şükür eğer bir çocuk Aliye zarar vermek isterse onlara da aynı şeyi yapıyorum eller sevmek içindir diyorum kardeşin canı yanar vs.. Çünkü o da küçük bir çocuk ama ailesi ilgisizse hiç oralı olmuyorum Ali’yi uzaklaştırıyorum hemen.. Bazı ailelerin yaklaşımı çok kötü oluyor aynı anlattığın gibi.. Bence doğru yapan biziz.. Sadece büyüdüğünde şunu söyleyeceğim sana vurmak isterlerse ellerini tut kendine vurdurtma hemen bir büyükten yardım iste, ama eğer etrafında büyük yoksa mutlaka kendini savun diyeceğim.. Şu an bebek oldukları için kendi sorunlarını çözebileceklerini sanmıyorum ama biraz büyüdüklerinde mutlaka zaman tanımak istiyorum eğer halledemezlerse müdahele etmek fikrindeyim friendlyfriendly Arkadaşım hayran kaldım sana, maşallah azmine araştırmana şifanı araştırıp bulmuşsun.. Doktorun eti niye yasaklamıştı peki ?

bnmki hayırı hiç iplemiyordu. bugün gümüşlüğün camına sehpayı vurdu küt küt net ve kararlı bir şekilde hayır kıvanç bu yaptığın oyun değil oyuncaklarınla oynayalım dedim tıs tıs bıraktı geldi hemen. şaşırdım hiç dinlemezdi normalde. demek ki anlama zamanı gelmiş ona göre davranmak lazm artk

bnmki pişik olmuş fena. alt azılardan biri de kabarmış hiç keyfi yok bişey yiyip içmek istemiyor bende deniyim bakıyım yarın

Ben bulgurla değil de kırık pirinç(Glutensiz diye) ile yapıyorum, 4-5 diş sarımsağı hani o bulgur kaynattığın gibi pirinç kaynattığım ilk suya koyuyorum çok güzel oluyor dediğin gibi canım. Yarasınnnn.

bnmki pişik olmuş fena. alt azılardan biri de kabarmış hiç keyfi yok bişey yiyip içmek istemiyor bende deniyim bakıyım yarın
Canım kızım da alt azıları çıkarırken pişik oldu. Hiç böyle pişik olmamıştı. Bir de çıkan dişlerin yanlarında mor şişlikler var. Kıvançta da morluk var mı?

Canım e code free olduğunu söylüyorlar orada üretimde çalışan tanıdıkta öyle dedi ama ona da güvenmiyorum artık. Tanıdık yanlış biliyor olabilir veya gelen baharat karışımının içinde e code ürünler vardır o farkında değildir. Isıl işlemle üretilmiş üründe e code hassasiyeti olacağını sanmıyorum..

Aman darısı diğer durumların başına diyelim :))

Yayla çorbasının bulgurlu hali gibi deniycem tamam canım sağol farklı şeyler denemeyi seviyorum :) Afiyet olsun senin kuzucugada.

Öyle değil mi ya gecen de buna benzer soru sormustum. Ara ara kendimi sorguluyorum yanlis mi yapıyorum diye boyle duyunca rahatlıyorum sağol

Güle güle giysin çok güzel bizde gecen gun mağazada baktik bizde almak istiyoruz esofman takim. Bende bakayım

Tamam canim sagol. Evet mesela gecen gun de blendiri tutturdu dikkatini baska seye verdim ama bir kac gun gitti geldi blendirin durdugu dolabın onunde agladi

Evet canim dogru diyorsun. Bende genelde veriyorum ama sirf gerçeğini tutturmasin diye oyuncak vileda ve süpürge aldim ama o gorunce yine gerçeğini istiyor . Ama bugun temizlikte abla vardi ben dun akşamdan strese girdim süpürgeyi tutturursa diye ama sesini cikarmadi ya. Çünkü ben degil abla kullanıyordu süpürgeyi. Kime nasil davranacaklarını cok iyi biliyor bu minikler

Bizimkinin hayira veya olumsuz cumlelere hic tahammülü yok. Hemen içerliyor dudaklarini büküyor içim gidiyor

İnşallah sever kuzucuk..
Hmm pirinçle yaptığımda sarımsak koymamıştım hiç yayla çorbası gibi yapıyodum. Ama bulgur la yaptığıma bayıldı. Ben de o şekilde yaparım sarımsağı bundan sonra. En kısa zamanda pirinçlisini de denicem
Yayla çorbasının bulgurlu hali gibi deniycem tamam canım sağol farklı şeyler denemeyi seviyorum :) Afiyet olsun senin kuzucugada.
Saol canımm, senin de ellerine sağlık şimdiden.

Evet canım ben haftada genelde iki veriyorum ayıla bayıla yiyorlar tavsiye ederim :)
canım yanlış anlama ama sucuk için yetişkinler dahi tüketmesin diyorlar.fabrikasyon değil de güvendiğin bir kasabın varsa ona yaptır bence.ambalajlarda yazan içeriklere güvenmiyorum. gıda ambalajda ise mutlaka koruyucu madde var.

Tamam canim sagol. Evet mesela gecen gun de blendiri tutturdu dikkatini baska seye verdim ama bir kac gun gitti geldi blendirin durdugu dolabın onunde agladi
Evet o ağlamalarda da dikkatini başka şeye çekmek için aşırı şekilde çabalamak doğru değil. Daha sakin kalmak gerekiyor. Büyük kızımda o hatayı yaptım ve ağlama seansları tutturmaları uzatmaktan başka işe yaramadı. Ufaklıkta hayır diyorum ağlıyor varsayalım daha sakin bir şekilde başka şeye yönlendiriyorum zaten hayır derken direk hayır deyip kestirip atmıyorum neden hayır olduğunu hangi sebepten ötürü izin vermediğimi anlatıyorum. Daha başarılı oldu.

Karadeniz yöresinde yarma ile yapılır o da güzel oluyor :)
O şekilde yapınca içine daha çok sarımsak giriyor o yüzden öyle tercih ediyorum ben.
Bizde yayla çorbası sarımsaklı yapılmaz eve gelen yardımcı ablada gördüm bizim de çok hoşumuza gitti büyük kızım da yemezdi yedi o zamandan beri full sarımsaklı yapıyorum :) o abla bir de büyük kızım için planı ayırıp bize nane yanına pul biber de koymuştu o haliyle de çok güzeldi.

Canım neden yanlış anlayayım benim bu konulardaki takıntımı hepiniz biliyorsunuz zaten. Deterjan(bebek deterjanı diye satılanlar dahil) kullanmam, el sabunum ayrıdır, bulaşık deterjanı olarak Arap sabunu kullanırım, eve paketli gıda (paketteki bakliyat un vs dışında) almamaya özen gösteririm. Unu bile siyez dışında sinangil alıyorum çünkü diğer unların içinde askorbik asit( c vitamini) var. Aldığım her ürünün üstünde yazan ibareye göre almam(koruyucu içermez katkı maddesi içermez organik tir vs bakmam) içindekiler bölümüne bakarım. Bu üründe de aynı şekilde markette herhangi bir paketli fermente sucuğu eline al bir de bu ürünü al içindekiler bölümünü karşılaştır farkı göreceksin. Ambalajlarda hilelere başvuruluyor ancak içindekiler kısmında hile yalnızca gıda tarım ve hayvancılık bakanlığının izin verdiği ölçüde yapılıyor(genelgeleri de açtım okudum özellikle süt ürünlerinde had safhada hile var). Bu sucukta hile olduğunu düşünmüyorum çünkü bu üretimi yapabilmek için aldığı özel izin bile var ve şikayetvar a girdiğin zaman sucuktan olan şikayetin küflenmiş olmasından kaynaklı olduğunu göreceksin(bu çok iyi.birşey katkı maddesi olmadığını destekliyor :))
Sucuğu genelde kendim yapıyorum ancak mesela bu hafta kızların ikisi de hasta böyle vakit bulamadığım zamanlarda ya bu firmadan ya da size bahsettiğim çiftlikten alıyorum. İstanbulda yaşadığım için kasaplara güvenmiyorum çünkü önlerinde 40-50 halka asılı vaziyette bekliyor. Sucuğu kendim yaptığım için ömrünü biliyorum ve onların da ürünlerini küflenmekten korumak için katkı maddesi koyması onlara da cazip geliyordur eminim.
Senin bu konularda gösterdiğin hassasiyeti de takdir ediyorum şayet güvendiğin bir kasap yoksa bu ürünü tavsiye ederim(kullandığı starter kültür için 0262 658 86 95 arayıp bilgi de aldım)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…