2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Merhaba herkese, hasta kuzulara acil şifalar diliyorum bu sene gripten bana da fenalık gelmiş durumda. Birkaç gündür hasta gibiydim ben de kızıma bulaşmadı iyi ki diyordum ki sabah öksürük ve hırıltı olduğunu farkettim. Ateş yok şimdilik. Bugün doktor randevumuz vardı menenjit aşısının 2. Dozunu yaptırdık. Doktor yeni bir menenjit aşısından bahsetti içeriği farklıymış ek olarak yapılabilir filan dedi. Bilgisi olan veya yaptıran var mı?

oğlum hasta olmasn derken ona da bulaştı sanırım. azılardan biri kabarmış, poposu fena pişik, bir de gece ateşi çıktı 38.5 olunca calpol verdim öğlene yine yükseldi 39.5 a yine calpol verdim doktora götürücez bakalım. kıyamam yavruma ya sabahtan beri 2 kaşık çorbayı zorla yedirdim. şimdi uyudu ama yine ateşi var 38.3

Bizimkinin hayira veya olumsuz cumlelere hic tahammülü yok. Hemen içerliyor dudaklarini büküyor içim gidiyor
bnmki de geçen pırtladı die babası güldü ona çok alındı nask dudağını büküp ağlaya aplaya gelip koynuma sokuldu babası seslenio bakmıo. bi kere daha oldu onda da gitti perdenin arkasına saklandı ağladı

Canım kızım da alt azıları çıkarırken pişik oldu. Hiç böyle pişik olmamıştı. Bir de çıkan dişlerin yanlarında mor şişlikler var. Kıvançta da morluk var mı?
diş çıkamayınca kaç topluyormuş ama zararsızmış öyle bir şey mi?
bizim daha çıkan yok sadece köpek dişinin yanındaki azı şişmiş ama düzgün baktırmıyor. morluk görmedim ama çıkmadı bizim diş

Doğeudur canım , en iyisi kendin yapmak aslında, yakın zamanda annem gelecek bir kez onunla yaparsam sonra öğrenip yaparım , buradaki migrosta gurme otantik hiç görmedim ben, belki de gelir gelmez satılıyordur

Geçmiş olsun canım, ek menenjit aşısını ilk defa duydum

ben eskiden öyle dikkat etmezdim ama kuzey'le birlikte pimpirikli oldum ve gördüm ki ambalajlı ne varsa içinde dünya kadar kimyasal katkı var.o yüzden mümkün olduğunca almıyorum. alırsam da ots kaşar, zeytin,vitbones kemik suyu ,kelle paça ve bakliyat alıyorum. onun dışında yoğurt, labne,ekmek kendim yapıyorum. ne kadar kimyasaldan,katkılardan uzak tutabilirsem o kadar iyi diye ama dediğin gibiyse helal olsun çünkü gerçekten piyasada güvenilecek ürün neredeyse yok.
şampuan bubchen kullanıyordum onda da varmış canım sıkıldı, sabun kullanamıyorum atopik diye.
deterjan da u green kullanıyorum mümkün olan en az kimyasal var diye. ama ne yapsam da bir yerden giriyor hayatımıza

Kızımın da öndeki dişlerden sonra köpek dişlerinin arkasındaki azılar çıktı. Sonra da onların hemen altındakiler çıktı. Sanki dişleri yitirdiği için oralar morarmış gibi

Geçmiş olsun canım, ek menenjit aşısını ilk defa duydum
canım biz 13aylik tek doz olduk ama menenjit b yeni gelmiş turkiye' ye ve aslında en fazla görülen tipi turkiye'de menenjit b. kadir tuğcu o yüzden diğerine gerek yok diyordu ama biz yine de yaptırdık çünkü telafisi olan bi hastalık değil. ama menenjit b çoğu avrupa ülkesinde 10 yaş ama bizde 2ayliktan itibaren yapılıyor.aklim karışık aslına bakarsanız

Geçmiş olsun inşaallah çabuk atlatır

Doğeudur canım , en iyisi kendin yapmak aslında, yakın zamanda annem gelecek bir kez onunla yaparsam sonra öğrenip yaparım , buradaki migrosta gurme otantik hiç görmedim ben, belki de gelir gelmez satılıyordur
Muhtemelen satılıyordur çünkü bizim buradaki mesela perşembe leri geliyormuş dün ben sabah sonuncuyu aldım yani millet gününü bile takip ediyor.
Evet kesinlikle kendin yapmak vakit varken en güzeli, ama deirn dondurucuya atılan cinsini tavsiye etmiyorum bağırsağa doldurulan başka oluyor.

Evet canım bende büyük kızım doğana kadar öyleydim hatta daha da kötüsü benim şu anki durumumda olanlara okb li gözüyle bakıyordum :)))
Bizde zeytini kendimiz yapıyoruz, yoğurdu, peyniri, kefiri, turşuyu, tarhanayı, salçayı filan hep kendim yapıyorum(kendimize peyniri o çiftlikten de alıyorum) , ekmeği de bazen kendim yapıyorum bazen de 12 saatten uzun süre ekşi maya ile mayalayan fırın.buldum oradan alıyorum.
Deterjan konusunda bahsetmiştim elde bulaşık için Arap sabunu çamaşır için Boraks ve çamaşır sodası sirke(ev yapımı) bulaşık makinesi için karbonat limon tuzu ve sirke kullanıyorum.
Kızlara sabun olarak kostiksiz sabun şampuan olarak burts bee ve saraçoğlu organik kullanıyorum. Kendime de friendly organik :)
Tek büyük kızım olsa bebek bezi de kullanmazdım yıkanabilir alırdım herhalde.

Gecmis olsun canim

Gecmis olsun

:)))) bizimki pırt yapınca ben de gülüyorum o da tekrar yapmak icin zorluyor kendini :))) her çocuk farklı iste

Kızlar limon tuzu pişik yapar mı?
Komşumuz limon tuzu ile sarma yapmış ve sarma da fazla tuzlu olmuş. Kızım ona bayılmış, bir sürü yemiş. Sonra iki gün boyunca büyük bir pişiği vardı, şimdi geçti çok şükür. Yediği tek farklı şey limon tuzuydu.

Yapar asit sonuçta, hatta pek muhtemel o yaptı. Geçmiş olsun.

kızlar 4 saatte bir dönüşümlü apirex ve calpol vermeme rağmen oğlumun ateşi 38in altına düşmüyor. duş aldırdım üstünü soydum body ile duruyor. ne yapsam antibiyotik başladk dün akşam. 38 tehlikeli mi ne uyuyabilio ne bişey yiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…