reyapa gittik tek seferde açtı erkek hemşire. bebek hemşiresimiydi bilemiyorum ama çok kolay açtı bnm oplan doktor gördüğü an ağlamaya başlıyor neden olduğunu anlamadm. halbuk sık sık doktora gitmiyor. iğne flnda olmadı aşı dışında.
kan testi yaptırdık crp 0.2 drn bile küçük nöbetçi dpktor antibiyotik kullanın aslında viral ama dedi ne mantıkla sçylediyse. kendi doktorumuza attm sonuçları hemograma da baktı tamamen viral bişey geçiriyo antibiyptiğw gerek yok ateş düşürücülerle ateşi kontrol altında tutun dedi. ateş bitip döküntü başlarsa da 6. hastalıktır dedi. hgb si 12 demiri 45 ferritini 42 çıkmış düzgün beslenmediği için bn istemitşim demir tahlilini. nöbetçi doktor ferrosanol yazmış kendi doktorumuz şuan kansızlığı yok ama depoları bitmiş purferro ya da sidefer başlarız önce iileşsin dedi. kuzıma hastanede serum taktılar nekdr çok ağladı damar yolu açılırken
kan testi yaptırdık crp 0.2 drn bile küçük nöbetçi dpktor antibiyotik kullanın aslında viral ama dedi ne mantıkla sçylediyse. kendi doktorumuza attm sonuçları hemograma da baktı tamamen viral bişey geçiriyo antibiyptiğw gerek yok ateş düşürücülerle ateşi kontrol altında tutun dedi. ateş bitip döküntü başlarsa da 6. hastalıktır dedi. hgb si 12 demiri 45 ferritini 42 çıkmış düzgün beslenmediği için bn istemitşim demir tahlilini. nöbetçi doktor ferrosanol yazmış kendi doktorumuz şuan kansızlığı yok ama depoları bitmiş purferro ya da sidefer başlarız önce iileşsin dedi. kuzıma hastanede serum taktılar nekdr çok ağladı damar yolu açılırken
reyapa gittik tek seferde açtı erkek hemşire. bebek hemşiresimiydi bilemiyorum ama çok kolay açtı bnm oplan doktor gördüğü an ağlamaya başlıyor neden olduğunu anlamadm. halbuk sık sık doktora gitmiyor. iğne flnda olmadı aşı dışında.
Canım viral dediklerine göre antibiyotiği boşuna yazmış aslında.
Acildeki doktor ciğerde ses ya da boğazda kızarıklıktan bahsetmediyse maksimum üç gün sürecek bir ateştir. Üç gün calpol, dolven dönüşümlü verip geçmezse doktora götürmek lazım. Sanırım öksürüğü yok Kıvanç’ın.
Calpolden dört saat sonra Dolven, dolvenden 6 saat sonra calpol şeklinde gitmiştim ben. İnatçı bir ateş olursa dolvenlerin arası 6 saatten az olmasın demişti doktor
Canım burada tek hastane var. Acile gidip de antibiyotiksiz geri geldiğimiz olmadı hiç. Rastgele yazıyorlar.
Son gittiğimde hemşire yanımıza geldi, viral görünüyor, iki güne ateşi biter muhtemelen dedi. Çıktık, eczaneye gittik, doktor antibiyotik yazmış. Sinirden çatlayacaktım. Tabii ki kullanmadım ve iki güne geçti çok şükür
Kızlar bu yazıyı bidunyacocuk.com sitesinde okudum
"Onuncu atak 70-75 haftalar arasında gerçekleşir. Benlik duygusu gelişmeye başlar. Kendi kararlarını kendisini verebileceğinin artık tamamen bilincindedir. Kendi kurallarını ve prensiplerini oluşturup bunlara uyabilir ve uyulmasını isteyebilir. Yardımsever, dikkatli, dürüst gibi davranışların farkındadır ve isterse bu şekilde (veya tam tersi) davranmayı seçebilir. Kendi ailesi, arkadaşının ailesi gibi kavramları anlayabilir. Kalem tutma becerileri gelişmeye başlar. 2 yaş sendromunun ön hazırlığı olan bir ataktır. Eşyalara benim diyebilir ve sahiplenebilir. Bol itirazlı ve ‘hayır’lı bir dönemdir. Beraber mutfakta kek kurabiye yapabilirsiniz. Oyun hamurları ile oynamaya başlayabilir. Konuşmada ilerlemeler olabilir. Zıplamaya koşmaya koltuklardan atlamaya başlayabilir. Enerjisini atabileceği fiziksel oyunlar oynayabilirsiniz. Yine uykuları ve iştahında bozulmalar meydana gelebilir. Genellikle gece emmeleri sıklaşır. Bunda hem atağın hem de bu dönemde gelen dişlerin payı çok büyüktür. Aynı zamanda gece kabusları başlar. Bu kabuslar ile korkup ağlayarak uyanabilir. Meme ağzında uyumak isteyebilir. Ayrılık anksiyetesi de bu atakla beraber tavan yapar. 9. Aydaki atağın bir benzeri şekilde gece gündüz sizden ayrılmak istemeyebilir. Gündüz de emme sıklığı artabilir. Ek gıdalara ilgisi azalabilir.
Onuncu ve son ataktan sonra artık 2 yaş sendromu denen döneme kadar başka atak yok ama 16-26 ay aralığı genellikle bebeğinizin en zor geçen dönemi olur. Bu dönemde azı dişleri ve çıkmadıysa köpek dişleri gelir. Bu dişler en zor çıkan dişlerdir ve anne sütünün ağrı kesici özelliğine ihtiyaç duyar. Bebekler için aynı zamanda emme hareketi de rahatlatıcı bir etki yaratır. Bu yüzden bu aylarda ikinci bir yeni doğan dönemi yaşayabilirsiniz."
Kızımın bu atakta kazandığı tek davranış masanın üstünde durmak oldu. Her masanın üstüne çıkıyor ve ileri geri yürüyor. Yaptığı belli bir şey yok. Sadece yapabildiğini kanıtlama çabası var. Bir de bizde her an düşeceği korkusu
Keki uzun süredir kızım çırpıyor zaten :) oyun hamuru zamanına daha var sanıyordum :)
yok serumu ateş düşürücü fln eklediler die taktılar. kendi doktorumuz iğne demişti aslında nöbetçi serum taktırdı. kusma ishal yok 6. hastalık mı acaba perişan olduk. bende hastayım ama ateşim yok
yok ya dün kan tahlili yapmadan başka doktor yazmıştı. bugün gittiğimiz nöbetçide viral ama klamoksa devam edin dedi ne akla hizmetse onu anlamadm. takipteki doktorumuz kullanmayın viral dedi kullanmıyoruz ztn.
Canım viral dediklerine göre antibiyotiği boşuna yazmış aslında.
Acildeki doktor ciğerde ses ya da boğazda kızarıklıktan bahsetmediyse maksimum üç gün sürecek bir ateştir. Üç gün calpol, dolven dönüşümlü verip geçmezse doktora götürmek lazım. Sanırım öksürüğü yok Kıvanç’ın.
Calpolden dört saat sonra Dolven, dolvenden 6 saat sonra calpol şeklinde gitmiştim ben. İnatçı bir ateş olursa dolvenlerin arası 6 saatten az olmasın demişti doktor
öksürük burun akıntısı gibi şeyler yok doktor boğazı kızarık dedi ama öyle davranmıyor. crp ztn 0 gibi çıktı viral kesin. 6. hastalıktan şüpheleniyorum
öksürük burun akıntısı gibi şeyler yok doktor boğazı kızarık dedi ama öyle davranmıyor. crp ztn 0 gibi çıktı viral kesin. 6. hastalıktan şüpheleniyorum
Geçmiş olsun ya, geçen hafta bizim de 3 gün boyunca ateşimiz oldu. Ateş bittikten sonra ardından hiç bişi olmadı normale döndü. İnşallah kıvanç da normale döner..
Benim kayıplarıma ne kadın doğum doktorları ne de üroloji doktorları sebep bulamadı en son gittiğim prof "belki 50 yıl sonra bu yaşadığın kayıplar başına gelse tıp çözüm bulurdu ama şu an yaşadıklarını tıp çözemiyor; tıp biliminnin henüz %15i keşfedilmiş durumda yani hastalıklarda %85 bilinmiyor" dedi. Bende pıhtılaşma vs hiçbir sıkıntı yoktu. Patolojiye giden 3 bebeğimin söylenene göre hiçbir problemi yok ve 3ününde cinsiyeti kızmış. 4.kayıptan sonra kendi araştırmalarımla Sperm DNA hasarı diye birşey olduğunu okudum ve bu konuda tek dr Kaan Aydos.. aradım muayenesini 4ay sonraya randevu verdi araya başka dr lar soktum öne çektim randevuyu gittik eşim dna hasar testi verdi sonuç 20 günde çıkıyor ve hasar tespit edildi. Dr bana 10 kere hamile kalsan 10uda düşer dedi. Neyse eşime klomen ve antioksidan vitamin desteği başladı eşim 2 ay haplarını kullandı tabi bu arada diyet yazdı haftada 3 öğün nohut yemeği kırmızı et yasak hergün zeytinyağında beklemiş kuru incir ve keçiboynuzu tozu. 2 ay harfiyen uyguladık ve 2 ay sonunda tekrar hasar testi yaptırdı eşim ve çok şükür hasar düşmüştü. Hasarın tekrar yükselmesinden korktuğum için tedaviden hemen sonra aşıılama yaptırdık ve çok şükür kızım kollarımda.. gelgelelim ben okuyup dna hasarı diye birşeyin olduğunu öğrenmesem belkide ömür boyu çocuğum olmayacaktı.. gitmediğimiz dr kalmamıştı. Yazarken çok kolay ama 4kayıp yaşamak ve sebep bulunmaması psikolojimi altüst etmişti çok içine kapanık çocuklu ortama girmek istemeyen biri olmuştum. Bugünlerime çok şükür..
Aşılama yapan dr. Um biz her önlemi alalım bir zararı yok dedi ve ben de 9ay boyunca kan sulandırıcı kullanmıştım. Ancak o dr. Um 8.haftadan önce olan kayıpların pıhyılaşmayla ilgili olmadığını söylemişti. Senin düşük 6.haftada oldu sanırım bi araştır istersen canım. Uzun oldu detaylı yazdım.
hiç bişey yemio sadexe emio bide dünden beri dilinimi dudağonımı ne emiyo tuhaf bi gareket yapıyor anlamadım. ağzını açmadıpından bakamadm ama muayene eden doktorda bişi demedi