2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Hay Allah geçmiş olsun nereye gittiniz bebek hemşiresi açsaydı damar yolunu
reyapa gittik tek seferde açtı erkek hemşire. bebek hemşiresimiydi bilemiyorum ama çok kolay açtı bnm oplan doktor gördüğü an ağlamaya başlıyor neden olduğunu anlamadm. halbuk sık sık doktora gitmiyor. iğne flnda olmadı aşı dışında.

Serum u beslenmedgiiçin mi taktılar emmiyo mu? Kusma ishal var mı? Ayrıca hgb 12 gayet iyi.bence genel olarak hepsi iyi.geçmiş olsun

Ayrıca viral dyip antbyotik ne alaka? Sonuçlar ilacı yazdıktan sonra mı çıktı,rastgele mi yazıyolar anlamadmki.

Cok gecmis olsun canim(

Bizimki daha dr un sesini duyunca aglamaya başlıyor..babasi dr seti aldi biraz alissin diye bakalım. Ben pek ümitli degilim

Canım viral dediklerine göre antibiyotiği boşuna yazmış aslında.
Acildeki doktor ciğerde ses ya da boğazda kızarıklıktan bahsetmediyse maksimum üç gün sürecek bir ateştir. Üç gün calpol, dolven dönüşümlü verip geçmezse doktora götürmek lazım. Sanırım öksürüğü yok Kıvanç’ın.
Calpolden dört saat sonra Dolven, dolvenden 6 saat sonra calpol şeklinde gitmiştim ben. İnatçı bir ateş olursa dolvenlerin arası 6 saatten az olmasın demişti doktor

Ayrıca viral dyip antbyotik ne alaka? Sonuçlar ilacı yazdıktan sonra mı çıktı,rastgele mi yazıyolar anlamadmki.
Canım burada tek hastane var. Acile gidip de antibiyotiksiz geri geldiğimiz olmadı hiç. Rastgele yazıyorlar.
Son gittiğimde hemşire yanımıza geldi, viral görünüyor, iki güne ateşi biter muhtemelen dedi. Çıktık, eczaneye gittik, doktor antibiyotik yazmış. Sinirden çatlayacaktım. Tabii ki kullanmadım ve iki güne geçti çok şükür

Kızlar bu yazıyı bidunyacocuk.com sitesinde okudum

"Onuncu atak 70-75 haftalar arasında gerçekleşir. Benlik duygusu gelişmeye başlar. Kendi kararlarını kendisini verebileceğinin artık tamamen bilincindedir. Kendi kurallarını ve prensiplerini oluşturup bunlara uyabilir ve uyulmasını isteyebilir. Yardımsever, dikkatli, dürüst gibi davranışların farkındadır ve isterse bu şekilde (veya tam tersi) davranmayı seçebilir. Kendi ailesi, arkadaşının ailesi gibi kavramları anlayabilir. Kalem tutma becerileri gelişmeye başlar. 2 yaş sendromunun ön hazırlığı olan bir ataktır. Eşyalara benim diyebilir ve sahiplenebilir. Bol itirazlı ve ‘hayır’lı bir dönemdir. Beraber mutfakta kek kurabiye yapabilirsiniz. Oyun hamurları ile oynamaya başlayabilir. Konuşmada ilerlemeler olabilir. Zıplamaya koşmaya koltuklardan atlamaya başlayabilir. Enerjisini atabileceği fiziksel oyunlar oynayabilirsiniz. Yine uykuları ve iştahında bozulmalar meydana gelebilir. Genellikle gece emmeleri sıklaşır. Bunda hem atağın hem de bu dönemde gelen dişlerin payı çok büyüktür. Aynı zamanda gece kabusları başlar. Bu kabuslar ile korkup ağlayarak uyanabilir. Meme ağzında uyumak isteyebilir. Ayrılık anksiyetesi de bu atakla beraber tavan yapar. 9. Aydaki atağın bir benzeri şekilde gece gündüz sizden ayrılmak istemeyebilir. Gündüz de emme sıklığı artabilir. Ek gıdalara ilgisi azalabilir.

Onuncu ve son ataktan sonra artık 2 yaş sendromu denen döneme kadar başka atak yok ama 16-26 ay aralığı genellikle bebeğinizin en zor geçen dönemi olur. Bu dönemde azı dişleri ve çıkmadıysa köpek dişleri gelir. Bu dişler en zor çıkan dişlerdir ve anne sütünün ağrı kesici özelliğine ihtiyaç duyar. Bebekler için aynı zamanda emme hareketi de rahatlatıcı bir etki yaratır. Bu yüzden bu aylarda ikinci bir yeni doğan dönemi yaşayabilirsiniz."

Kızımın bu atakta kazandığı tek davranış masanın üstünde durmak oldu. Her masanın üstüne çıkıyor ve ileri geri yürüyor. Yaptığı belli bir şey yok. Sadece yapabildiğini kanıtlama çabası var. Bir de bizde her an düşeceği korkusu
Keki uzun süredir kızım çırpıyor zaten :) oyun hamuru zamanına daha var sanıyordum :)

6. hastalık mı acaba ya ateş yine 39larda. ateş düşürücülere rağmen 38e anca düşüo o da bir kaç saat

Serum u beslenmedgiiçin mi taktılar emmiyo mu? Kusma ishal var mı? Ayrıca hgb 12 gayet iyi.bence genel olarak hepsi iyi.geçmiş olsun
yok serumu ateş düşürücü fln eklediler die taktılar. kendi doktorumuz iğne demişti aslında nöbetçi serum taktırdı. kusma ishal yok 6. hastalık mı acaba perişan olduk. bende hastayım ama ateşim yok

yok ya dün kan tahlili yapmadan başka doktor yazmıştı. bugün gittiğimiz nöbetçide viral ama klamoksa devam edin dedi ne akla hizmetse onu anlamadm. takipteki doktorumuz kullanmayın viral dedi kullanmıyoruz ztn.

bize de calpol en sık 4 dolven en sık 6 saatte bir verebilirsin dedi o şekilde ilerliyoruz ama en çok düştüğü 38

öksürük burun akıntısı gibi şeyler yok doktor boğazı kızarık dedi ama öyle davranmıyor. crp ztn 0 gibi çıktı viral kesin. 6. hastalıktan şüpheleniyorum

öksürük burun akıntısı gibi şeyler yok doktor boğazı kızarık dedi ama öyle davranmıyor. crp ztn 0 gibi çıktı viral kesin. 6. hastalıktan şüpheleniyorum
Geçmiş olsun ya, geçen hafta bizim de 3 gün boyunca ateşimiz oldu. Ateş bittikten sonra ardından hiç bişi olmadı normale döndü. İnşallah kıvanç da normale döner..

Canım bildiğim kadarıyla 6.hastalıkta yüksek ve inatçı bir ateş oluyor. 38 tehlikeli bir ateş değil korkma

Canım bizim doktorumuzda kaan hoca idi. Aşılama yapan da Ankaradan mıydı? Ben Batuhan Özmen'de tedavi olmuştum.

Ağzında aft var mı?
El ayak ağız veya 6. Hastalık olabilir. Çok geçmiş olsun.
hiç bişey yemio sadexe emio bide dünden beri dilinimi dudağonımı ne emiyo tuhaf bi gareket yapıyor anlamadım. ağzını açmadıpından bakamadm ama muayene eden doktorda bişi demedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…