Ben 28.haftadan önce bişey almayı düşünmüyorum. nişanlıyken bebek ürünleri sektöründe çalışıyordum ve okadar güzel şeyler almıştım ki. Evlenir evlenmez hemen çocuk yapıcam dedim. Ama imtihan dünyası işte. Rahimde doğuştan kusurlar çıktı ameliyatlar vs derken 2,5 sene geçti. O sırada da içim acıya acıya aldıklarımı dağıttım. Dağıtmaya kıyamadığım bikaç bişey var onları da sakladım görmemek için.
Bebeğin ve annenin ihtiyacı olan herşeyi biliyorum. Bir gün çıksam alışverişe yeter
kızlar günaydıınn, yavaştan ateş ölçer ilk biberon oda nem cihazı bebek telsizi vs vs indirimde gördükçe alayım diyorum. ne dersiniz erken mi daha?
sonra hepsini bir anda alamam diye yavaş yavaş para artırdıkça alsam mı napsam?
alan var mı?
Öğlen uyuyormu loori .. Benimki öğlen 1 saat uyuyor. Eğer ayakta sallarsam 1.5 /2 saati bulur. Akşamlarıda 8 de yatırıyorum. Ama babası geç geldiği zamanlar 9 u buluyor.
kızlar günaydıınn, yavaştan ateş ölçer ilk biberon oda nem cihazı bebek telsizi vs vs indirimde gördükçe alayım diyorum. ne dersiniz erken mi daha?
alan var mı?
Bazı şeyler çok gereksiz olabiliyor araştırıp almak lazım mesela ben süt pompasını iyiki almışım diyorum ama çoğu annenin işine yaramayabilir. Bebek ek gıdaya geçince bile dolapta dondurdugum sütleri kullanabildim. Ateş ölçer hep dijital hem kulaktan ölçer var .. İkisinde de ölçtürmüyor benim sıpa kıyameti koparıtor. 2sn kulağına tutamıyorum.. Yani işime yarayamadı ama temassız olanlar gerçek ölçü veriyormu bilmiyorum. Hastane çıkış seti hiç işime yaramadı.. Sadece hastaneden çıkarken giydirdiğin kullanışsız bişey bence. İç çıtçıtlı zıbın uzun kollu zıbın üstüne kadifemsi yumuşak tulum ve battaniye yeter bence..
Öğlen uyuyormu loori .. Benimki öğlen 1 saat uyuyor. Eğer ayakta sallarsam 1.5 /2 saati bulur. Akşamlarıda 8 de yatırıyorum. Ama babası geç geldiği zamanlar 9 u buluyor.
Kızlar merhaba şuan 9+3 hamileyim geçtiğimiz ağustos ayında rahimde perde olduğu için ameliyat olmuştum...perde alınırkende tüplerin kontrolü içinde laparoskopi olmuştum....hamileligimi ögrendigim günden buyana sürekli rahim ağrılarım var...geçtiğimiz haftada lekelenme olmuştu...Şuan doktor evden çimamı evde bile yoğun hareket etmemi yasakladı umarım 38.haftayı görürüm...çok benim gibi aranızda rahmi kalp şeklinde olan var mı?
Ben de iki buçuk yıl önce açık miyom ameliyatı olmuştum. Aynı sezaryen gibi oluyor. 5.haftadan beri sol tarafta ağrı var. Sanırım ameliyat yüzünden. Doktor normal dedi. Bir ay rapor verdi, işe gitmiyorum. Bu gün başka bir doktora da gidip soracağım çünkü azıcık ayaklarım üşüse hemen ağrıyor
Ben hiç işime yaramayanları yazayım ... Hastane çıkış seti
Burun aspiratörü (manüel olan pompa kullanışsız. )
Küvet (çok aglıyordu kucağımda yıkadım)
Emzik (hiç emmedi)
Kot pantolon (asla giydirmem)
Patik çorap (hiç ayağında durmadı )
Eldiven (yenidoğan bebek yüzünü çizermiş çizmedi vallahi öylece kaldılar..
İyiki almışım dediklerüm.
5 biberon (hala kullanır)
Süt sağma pompası(elektrikli)
Meme ucu koruyucu kelebek (meme ucu yarasında kurtarıcım oldu)
İsmini unuttum meme ucu kremi (mor olan)
Çıtçıtlı kısa kollu uzun kollu zıbınlar tulumlar ..
Battaniye
İlk zamanlar hastaneye giderken kullanılan bebek taşıma çantası -puset (çok şart değil ama iyi ki dediğim zamanlar oldu)
Bebek arabası
Kanguru
Anakucagı (kolikti sallanmak iyi geliyordu)
alan var mı?
Ben battaniye, tulum, hastane çıkışı, eşofman takımı, nevresim takımı, bibereon aldım. Tabi iki cinsiyete de uyacak şeyler aldım. Kargoyla geliyor ve hepsini seve seve açmak çok güzel oluyor :) :)
Ateş ölçer en doğrusu makattandır fakat ateşli çocuk iyice stres olur onda. Çok önerilmez.
2.doğru sonucu kulak içi verir. Bunda da braun marka en iyisi.
3.şakaktandır ama sağ ve sol şakak ısı değişimi olur. Sonuç farklı çıkar.
4.temazsız olanlar: biberon, banyo suyu sıcaklığı vs. herşeyi uzaktan ölçmeye yarar ama oda sıcaklığıyla beraber yanılma payı yüksek
Civalı eski usul olanlar da var tabi ama beklemek o anda daha uzunmuş gibi gelir.
Kulaktan iyi sonuc almak ıcın kulak kepcesını cekıcrn kaldırcan bılme. Ne zaten asla oyle durmaz. Popodan alıstı 10 a kadar say dıyorum bıtıcek duruyo :))