"Çarpıntı bazen kansızlığın habercisi de olabilir. Gebelerde kan miktarı arttığı için kanın yapımı için gerekli olan demir ihtiyacı da artar. Bu ihtiyaç karşılanamazsa kansızlık oluşur. Bu nedenle hamilelik döneminde normal olarak kabul edilen kalp çarpıntılarının fazla olması, annedeki kansızlık sorununun göstergesi de olabilir. Bu durumda anne adayı yorgunluk, güçsüzlük, baş dönmesi ve sürekli uyumaktan şikayet eder. Rengi soluk görünür. Kansızlık teşhisi tam kan sayımı ile konur. Tedavisinde demir içeren ilaçlar verilir. Ayrıca ilave olarak demir içeriği yüksek olan sakatat, kuru üzüm, kuru baklagiller ve pekmez gibi besinler önerilir.“ stres, yorgunluktan ve kahve çay tüketimden uzak durulması gerekiyor yazıyor . Az evvel okudum bunu canim.
Dr ne diyor danıştın mi ? testlerin nasıl çıkmıştı ? Kanla ilgili olanlar ?
He birde birşey soracağım . Benim ilk gebeliğimde seker çıkmıştı . İlaçsız diyetle sukur 39. Haftada Doğum yaptım . Şimdi tekrarlar mi acaba gebelik şekeri bunda da ben de bunu merak ediyorum . Elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum şimdiden .