- 9 Eylül 2013
- 1.889
- 3.460
- 408
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #23.821
Maşallah canımKizlar kontrol vardi bugun tam 3 kilo cikti oğluşum. Nst de sanci cikti ama doktor sen hissetmiyorsan ben bu kadar sancıyı sorun etmiyorum dedi. Suyu gelisimi plesanta iyi dedi. Gitmisken raporumu da aldim cuma izin başlıyor. Boyunu bizimki de soylemiyor artik. Kilosunu da arti eksi olabilir diye belirtiyor.
Gozun aydin canim ne guzel bir dogum bebegin kilosuna ragmen. Gogsunde hemen iyilesir insallah.
yok artık bu ne anlayışsızlık ya. allah sabır versin görmemeye çalış canım. bebişine odaklanKizlar en zor lohusalk donemini ben geçiriyom galiba gormcem ve kizi hala evde annem ve kardesimde dogum içn gelmislerdi şimdide eşimn kuzeni bide cocugu gelms bi haftaligina evimz kücük cok zor geciyo ya
bazı doktorlarda hiç yırtmadan kesmeden esneterek cıkarıyorlarmıs bebegicanım ilk doğum mu yada ilki kaç kg doğdu bunlar hep etkiliyo dikiş olayını. bi de doktor faktörü etkili kimisi yırtılmayı göze alıyor kimisi konteollü kesiyor. bir de yapı meselesi tabi kimi daha yatkın oluyor
canım o biraz risk almak işte çünkü açıklık 10 cm olunca doğumun hemen olması gerekiyor bebeğin kanaldan hemen çıkarılmasını istiyorşar bebeğin sağlığı için şöyle olabilir 6 cm açıklıkla falan alırlar perine masajla 10 cn e kadar beklerler öyle olabilir. tabi onda da doktorun vakit harcaması gerekir. öyle yapan doktorları takdir ederim ama genelde hemen olsun bitsin mantığında olduklarından beklemiyorlar malesefbazı doktorlarda hiç yırtmadan kesmeden esneterek cıkarıyorlarmıs bebegi
Bugün sna yazdiktan sonra sağlık ocağına gittim idrar tahlili yapildi ve enfeksiyon varmis çok fazla dedi doktor devlet hastanesine sevk yaptı smdi bn ne yapsam bilemedim doktor daha iyi bilir dedi . Bu enfeksiyon erken doğum riski yaratabilir dedi . Hos artk çokta erken değil 35+4deyim . Benm kasılmalari ve sancıları enfeksiyon tetikliyo olabilir ama sonuçta buda bi doğum riski yaratıyor muş hayırlısı bakalm bide doktora gideym bakalm ne olacak. :/ Bnm kasılmalarda karnim çok fena oluyor taş kesiliyor bazen bi bak 3 dk arayla bazn 10 dk arayla oluyo 2 gündur hep böyle bakalm ne olacak. Haberleselm :)EVET canım, ben ertesi gün doktoruma gittim.
sabaha karşı uyuyakalmışım kalktıgımda rahatlamıştım ama sabaha kadar devam etti öğlen oldugunda kasılmalar azalmıştı . nst de sancı çıkmadı. ben sancı aralığını yazdıgım için doktor baktı evet çok sık dedi alttan açılma var mı baktı açılma da yoktu. ultrasonla da baktı rahim hala çok kalın görunuyordu ama belli olmaz bir baktın incelir dedi. benım suyum fazla oldugu için bebek daha kafasını yerine tam yerleştirmemiş dogum pozısyonuna dönmüş ama kafa aşşagı tam ınemmiş ama son dakıka su gelince bile iner dedi .
doğumu canım doktor tam tahmın edemıyor. belli olmaz ama 1 haftanda olabilir dedi. bazıları var 41-42 de buluyor dedi. tahmın eedemıyorlar canım. ancak acılma görecekler, nişan gelecek, su gelecek ki ortalama bir şey diyecekler. 38. haftadan sonra her an beklemek lazım işte. burada bazı kızlar var hiç bir belirtileri olmadan birden bire suları gelen oldu . su gelmeden sırf sancıyla gıdıp acılmayla doguma giren oldu bilemiyoz ki
ama bir gelişme olursa birbirimize yazarız olur mu
Yaa dımı bence de en guzelı sakın olması odada esınden baska kımse olmaması. Doktorlar bıle dısarıds bekleyen aıle bıreylerının her dk gelıp nekadar kaldı? Nedenhala bebek gelmedı? Gıbı sorularından gına geldıgınden bahsedıyor vıdeolarında. Ortalama bı normal dogum 8saat suruyormus ama tabı yakınlarımız bunu bılmedıı ıcın kapıda bekleyıp hemen dogum yapcaz sanıyorlar. O telasta kımse de oturuo aıle yakınlarına dogumun tahmını zamanı ve evrelerını ıceren bır brıfıng veremez :) yanı bız sag onlar selametEvet guzel düşünmüşsün cnim çünkü kuzeninin başına geldi. Saatlerce suni sanci verdiler açılması olmadi. Oda herkesi ayaklandirdim herkes kapıda bosuna bekliyo diye epey stres yapti ve sonuc bebegin kafasi yukarı döndü onca sancidan sonra sezeryana girmek zorunda kaldi. Bnde nor.alde olsa sezeryanda olsa haber vermeyi düşünmüyorum hastaneye giderken. Ben doguma giriyim disardakilerden haberim olmasin sonra herkes gelebilir :)
Evet :) boşuna demiyolar anne 1 yakınları 9 doğuruyo diye :) bnce onlarada kendimizede bunu yapmamaliyiz :) ve o an yanimda gormek isticegim tek kişi eşim olur diye dusunuyorum.Yaa dımı bence de en guzelı sakın olması odada esınden baska kımse olmaması. Doktorlar bıle dısarıds bekleyen aıle bıreylerının her dk gelıp nekadar kaldı? Nedenhala bebek gelmedı? Gıbı sorularından gına geldıgınden bahsedıyor vıdeolarında. Ortalama bı normal dogum 8saat suruyormus ama tabı yakınlarımız bunu bılmedıı ıcın kapıda bekleyıp hemen dogum yapcaz sanıyorlar. O telasta kımse de oturuo aıle yakınlarına dogumun tahmını zamanı ve evrelerını ıceren bır brıfıng veremez :) yanı bız sag onlar selamet
Bence cok yanlis bi dusunce. Abarttiginizi dusunuyorum tabiki kendi dusunceniz ama insanlarda sizlere yavrulariniza deger verip onemseyip geliyolar. Kapının calinmamasida bence cok acı bi durum olurdu. Gelen misafiri reddetmek cok ayıp nekadar kibar soylensede.( yatiya gelenler haric. Ve tabi bebegin ekstra saglik durumunda sorun yoksa) bence tek dikkat edilmesi gereken konu misafir gelmemesi degil bebekle temas kurmamalarina dikkat etmek. 40 gün diyosunuz ama hastaneye kontrole onca mikrobun arasina sokuyoruz ilk gunlerde eve gelen insanlardan nekadar zarar gelebilir. Sahsen ben bebek gormeye gittigimde sizin gibi yaklassalar asla ve asla birdaha suratlarina bakmazdim
gözün aydın canım. güle güle büyüt yavrunuKızlar tek tek okuyamadım, alıntılayamadım. 16.30da doğm yaptım. Çok sancı çektim ama suniye gerek kalmadı. İnşalah sizin doğumlarınız kolay olsun. Kızımı 2 oldu emzirdim çok zor uyandırdım hiç ağlamıyor korktm. Kv korktgum gibi olmadı, ben sancı çektikçe o ağladı . Hala inanamıyorum minik yavrum yanımda..
son haftalar boy söylemıyorlar kiUltrason kagıdında ben boy göremedim ama siZinkinde tam boy yazıyormu canın
Kızlar tek tek okuyamadım, alıntılayamadım. 16.30da doğm yaptım. Çok sancı çektim ama suniye gerek kalmadı. İnşalah sizin doğumlarınız kolay olsun. Kızımı 2 oldu emzirdim çok zor uyandırdım hiç ağlamıyor korktm. Kv korktgum gibi olmadı, ben sancı çektikçe o ağladı . Hala inanamıyorum minik yavrum yanımda..
Canım ben de de enfeksiyon çıktı 3 + çıktı sağlık ocağında Bende 37+5 teyim toz ilaç verir doktorun dedi bana doğarlarsada doğsunlar artık bana bahsetmedi erken Doğumdan falan kasılmalarım var ama sancım Yok Cumartesi gidicem bakalım hayırlısı hepimiz içinBugün sna yazdiktan sonra sağlık ocağına gittim idrar tahlili yapildi ve enfeksiyon varmis çok fazla dedi doktor devlet hastanesine sevk yaptı smdi bn ne yapsam bilemedim doktor daha iyi bilir dedi . Bu enfeksiyon erken doğum riski yaratabilir dedi . Hos artk çokta erken değil 35+4deyim . Benm kasılmalari ve sancıları enfeksiyon tetikliyo olabilir ama sonuçta buda bi doğum riski yaratıyor muş hayırlısı bakalm bide doktora gideym bakalm ne olacak. :/ Bnm kasılmalarda karnim çok fena oluyor taş kesiliyor bazen bi bak 3 dk arayla bazn 10 dk arayla oluyo 2 gündur hep böyle bakalm ne olacak. Haberleselm :)
Allah analı babalı büyütsün inşallah gözün aydın canım tam zamanında geldi çok şükür kuzucun :)Kızlar tek tek okuyamadım, alıntılayamadım. 16.30da doğm yaptım. Çok sancı çektim ama suniye gerek kalmadı. İnşalah sizin doğumlarınız kolay olsun. Kızımı 2 oldu emzirdim çok zor uyandırdım hiç ağlamıyor korktm. Kv korktgum gibi olmadı, ben sancı çektikçe o ağladı . Hala inanamıyorum minik yavrum yanımda..
Ozellikle belden basliyan sanki kaka yapacakmisinizda yapamayip larniniza dogru vuran bi agri top gibi oluyorsunuz ve semsert sıkı yor sizi o andada bi saga bi sola sallanma anlamsizca kipir kipir kivranma var o anlarda sakin olun dedigim gibi nefes alin derin ve nefesi verorkem kasilan rahminizi gevsetmeye calisin ozellikle banu coftcinin videosu var ic bolum bu konu ile ilgili kesinlikle cok faydali
Hayırlı olsun :) gözün aydın güle güle büyüt kızını :)Kızlar tek tek okuyamadım, alıntılayamadım. 16.30da doğm yaptım. Çok sancı çektim ama suniye gerek kalmadı. İnşalah sizin doğumlarınız kolay olsun. Kızımı 2 oldu emzirdim çok zor uyandırdım hiç ağlamıyor korktm. Kv korktgum gibi olmadı, ben sancı çektikçe o ağladı . Hala inanamıyorum minik yavrum yanımda..
Bnm ki fazla sanırm 500 cikmis çok fazla dedi tek şase verirm yeterli olmaz dedi ki olmuyoda 29.haftada sanciyla hastaneye gittim hep enfeksiyondanmis doktorum önemsemedi şase verdi sadece geçmiyor su iciyorum bol bol ama surekli tekrarlıyor bnde bi turlu geçmedi yöne sancı ve bel ağrısı yapiyo. Kasılmalar cabası.Canım ben de de enfeksiyon çıktı 3 + çıktı sağlık ocağında Bende 37+5 teyim toz ilaç verir doktorun dedi bana doğarlarsada doğsunlar artık bana bahsetmedi erken Doğumdan falan kasılmalarım var ama sancım Yok Cumartesi gidicem bakalım hayırlısı hepimiz için
Canım gözünüz aydın,Allah analı babalı büyütsün.mina Bebek hoşgeldiKızlar tek tek okuyamadım, alıntılayamadım. 16.30da doğm yaptım. Çok sancı çektim ama suniye gerek kalmadı. İnşalah sizin doğumlarınız kolay olsun. Kızımı 2 oldu emzirdim çok zor uyandırdım hiç ağlamıyor korktm. Kv korktgum gibi olmadı, ben sancı çektikçe o ağladı . Hala inanamıyorum minik yavrum yanımda..
Aynen bende martta yaptım dogum çok güzeldi son güne kadar hoplayıp zıpladm resmen 3 sene ara verdm ama insan ağırlaşıyor yazın sıcak bende yatakta zor dönüyorum son zamanlar baya ağırlaştım gün sayıyorum resmen yine çok şükür yatmadan her işimi yaptım az kaldı inşallah sağsağlim kavuşuruz bebişlerimizeCanım benimde çok zor geçti. Kızımda ağustosda hamile kalıp nisanda doğum yapmıştım. Çok rahattı. Ama bunda mahvoldum. Hem aradan 6 yıl geçmesi, hem yaz olması. Hep ağladım. Şuan ne yatabiliyorum, ne yürüyebiliyorum. Gerçekten anne hakkı ödenmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?