- 29 Haziran 2015
- 2.806
- 4.279
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #23.861
Başta kabul ettik. Ama ilk zamanlar öyle yoğun geçiyor ki. Zayıf doğdu bebeğim 2350 gram . Sarılık oldu. Sık sık emzir, süt sağ, mama takviyesi... Kucağına almak isteyenler, beşiğe tırmanan, parmağını bebeğe uzatan çocuklar. Gelen misafirler de sağolsunlar 6 saat oturunca ne ben dinlenebildim ne bebeğimle ilgilenecek enerjim kaldı. Sonrasında da hastanede yattı bebeğim. O günden sonra kabul etmemeye çalışıyoruzBebek gormeye gelenleri neden kabul etmiyosunuz??
Tatlim senin ekstra durumlarin olmus sonucta. Ama hic bi sebep yokken kabul etmemek ayıp bisey benceBaşta kabul ettik. Ama ilk zamanlar öyle yoğun geçiyor ki. Zayıf doğdu bebeğim 2350 gram . Sarılık oldu. Sık sık emzir, süt sağ, mama takviyesi... Kucağına almak isteyenler, beşiğe tırmanan, parmağını bebeğe uzatan çocuklar. Gelen misafirler de sağolsunlar 6 saat oturunca ne ben dinlenebildim ne bebeğimle ilgilenecek enerjim kaldı. Sonrasında da hastanede yattı bebeğim. O günden sonra kabul etmemeye çalışıyoruz
Oyyy maşallah canım sağlıkla büyüt bebeğiniKızlar tek tek okuyamadım, alıntılayamadım. 16.30da doğm yaptım. Çok sancı çektim ama suniye gerek kalmadı. İnşalah sizin doğumlarınız kolay olsun. Kızımı 2 oldu emzirdim çok zor uyandırdım hiç ağlamıyor korktm. Kv korktgum gibi olmadı, ben sancı çektikçe o ağladı . Hala inanamıyorum minik yavrum yanımda..
Amin. Canm bi kurtulabilsem. Dogumu tetiklicek diye korkuyorum bebeğime bulaşır diyede korkuyorum artk hayırlısı :)Bakalım ben de gidicem Cumartesi anestezi görecek hem de ne diyecek doktor ben de başından beri kritik seviyedeyim o kadar su içiyorum yok yok hayırlısı ile Allah kurtarsın hepimizi
Canim gozunuz aydin, Allah anali babali buyutsun boll bol sutun olsun insallahKızlar tek tek okuyamadım, alıntılayamadım. 16.30da doğm yaptım. Çok sancı çektim ama suniye gerek kalmadı. İnşalah sizin doğumlarınız kolay olsun. Kızımı 2 oldu emzirdim çok zor uyandırdım hiç ağlamıyor korktm. Kv korktgum gibi olmadı, ben sancı çektikçe o ağladı . Hala inanamıyorum minik yavrum yanımda..
Canım gözün aydın olsun. Bol bol kokla miniğine. Çok güzel kokuyorlar. Sağlıkla büyütün inşallahKızlar tek tek okuyamadım, alıntılayamadım. 16.30da doğm yaptım. Çok sancı çektim ama suniye gerek kalmadı. İnşalah sizin doğumlarınız kolay olsun. Kızımı 2 oldu emzirdim çok zor uyandırdım hiç ağlamıyor korktm. Kv korktgum gibi olmadı, ben sancı çektikçe o ağladı . Hala inanamıyorum minik yavrum yanımda..
Ben ilk önce 30 lu paket prima premium çare yenidoğan aldım. Paketi açtığım gibi burnuma deterjan kokuları geldi, hiç hoşlanmadım. Bezler resmen kokuyor ama dokusu yumuşaklığı iyi. Sonra huggies aldım bir paket hiç koku yoktu ve dokusu prima dan bir tık daha yumuşak gibi geldi bana. Sonra da gittim büyük boy huggies aldım. Tabii kullanmadan bilemem, belki de prima market rafında ya da deposunda deterjanlara yakın bir yerde duruyordu ve koku sinmiş olabilir.Hanımlar bebek bezi araştırıyorum hem uygun hem kaliteli olsun diyorum sizler ne marka kullanıyorsunuz doğum yapanlar yapacaklara tavsiye verirmisiniz emiciligi nasıl iyi mi Prima düşünüyordum ama en pahalı bez malûm
Canım hiç sorma yaa Yen'i doğan bebeğin başına 20 kişi toplanıyor millet. Hiç düşünce yok.ben de etmem ki , bebegin bağışıklığı bile güçlenmemiş boşuna mı kırkının çıkması deniliyor ancak 40 günde bağışıklıgı tamamlanıyor. en ufak bir uçuk virüsü bile bebekte ciddi sorunlara neden olabilir anne baba bıle elını dezenfete etmeden alamsın yenıdogan bebegı dıyor doktorlar. konu komşu akrabanın ne işi var anlamıyorum ki ben . oyuncak mı bu merak edenın merakını gıdermek için bebeği birden cok ınsnaın içine cıkarmam ben hiç mi bebek görmemişler 1 ay sonra gelsinler
izle bak
kaynanalarınıza görümcelerinize patavatsız komşularınıza izletin gerçi onların cevabı hazırda kendileri aslan gibi dogurup buyutmusler hiç bir şey de olmamış ya maasallah çok saglıklı toplumuz ! öyle sanıyrlar oysa herkes hasta
Bir de hastaneye girer girmez hemen bir kan alıyorlar damar yolu açıyorlar alttan muayeneler ve nst derken insan stres olur zaten. İnsan kendini hasta hisseder ve sancıları daha yoğun hissedebilir. Bence de olabildiğince evde vakit geçirmek çok daha iyi olur. Tabii acil bir durum olmadığı müddetçe..Cnim bence herkeste farkli bi süreç. Ama herkesten duydugum sanciyi sonuna kadar evde cekmemiz. Hastanede psikolojik olarak cok kasıliyomus insan. Hani devamli çatı kontrolu falan oluyomus ya oyuzden sanırım.
Annem de öyle derdı ama bende doktoruma sordum bunu nezaman gelelım dıye. Zaten nısan su gelmesı kanama olunda dırekt gelıosun dedı. Dus fln bıle alma enfeksıyon kapma rıskı olabılır aksınhalde burda da alabılırsın dusunu sorun gormezsek dedı. Bır de son ana kadar evde bekleyemezsın acılmanı kontrol edıcez senı takıp edıcez sancıları olcücez oyuzden engec sancıların duzenlı oldugunda 10dk da bıre dustugunde bana gelmelısın dedı. Bazıları cok gec gelıo hıc mudahale edemıyoruz bebegın boynuna kordon dolansa annenın suyu azalsa anne anlayamaz ama bız bakıp anlıyoruz dedı. Oyuzden 10dk da bırı bende kıstas aldım bakalım o asamaya gelırsek boyle yapıcam. Ama hastanede gıttıgımde kımseye annemler dahıl haber vermeyı dusunmuyorum. Kendı basıma esımle bırlıkte doguma gelene kadar yalnız kalmak ıstıyorum o stress le kımseyle ugrasamam etrafımda aılemde olsa kalabalık ıstemıyorum. Acılmam 7cm oldugunda esım aılelere haber verıcek zaten ancak gelırler dıye dusunuyorum. Hastane en az yarım saat uzakta bana ve annemlere. Cok erken hastaneye ınsanları cagırmak bana stress verır dıye dusunuyorum
Sabun tozu ile elde yıkadım ben canım. Sonra da bir kaç kere duruladım ve suda beklettim sabun artığı kalmasın diye.kızlar Bebek oyuncaklarını nasıl temizlediniz?
Canım merhaba :) midem yanmaya başladı mı ne elma fayda ediyor ne de süt. Ama Allahtan her gün reflü şikayetim olmuyor ara ara geliyor ve perişan ediyor.Merhaba kızlar bende 35+6 hamileyim mide yanması şikayetim olanlara elmayı öneriyorum ve iki yudum süt çok iyi geliyor
Benim doktor bebeğin çıkışını kolaylaştırmak için yağ sürüyormuş ama yırtılmaya başladığını görürse kendisi kesi yapıyormuş. Bazı perineler eskimiş tülbent gibi yırtılmaya başlıyor ben onu görümce kesiyorum, kesmezsem kontrolsüzce büyük bir yırtık olabilir ve ileride sorun yaşayabilirsin dedi. Hem estetik olarak hem de cinsel hayatında sorun olabiliyormuş.bazı doktorlarda hiç yırtmadan kesmeden esneterek cıkarıyorlarmıs bebegi
Ben gece uykusuz kalıyorum mide yanması yüzünden ama süt ve elma derdime çare oldu diyebilirimCanım merhaba :) midem yanmaya başladı mı ne elma fayda ediyor ne de süt. Ama Allahtan her gün reflü şikayetim olmuyor ara ara geliyor ve perişan ediyor.
Oh ne güzel maşallah. Ben henüz bir çare bulamadım. Elma da denedim süt de..Ben gece uykusuz kalıyorum mide yanması yüzünden ama süt ve elma derdime çare oldu diyebilirim
gözün aydın canım. güle güle büyüt yavrunu
Ayyy oldu olacak erken gelecek derken masallah prensesine. Gule gule buyut canim gozun aydin
Allah analı babalı büyütsün inşallah gözün aydın canım tam zamanında geldi çok şükür kuzucun :)
Hayırlı olsun :) gözün aydın güle güle büyüt kızını :)
Canım gözünüz aydın,Allah analı babalı büyütsün.mina Bebek hoşgeldi
Hayırlı olsun canım gözünüz aydın :) sancı cekmişsin ama gecmiş gitmiş ne güzel :) biraz toparladıgında detayları beklıyoruz nasıl olsu bebiş kac kilo geldi merak ediyoruz
Gozun aydin cnim. Rabbim hayirli ömürler nasip etsin insallah cumlemizin yavrularina. Ha oldu ha olcak derken sende kucagina aldin masallah. Darısı biz bekleyenlerin başına
Gözün aydın canım benim güle güle büyütbebeğini inşallah
minikhikayem Allah analı babalı büyütsün canım. Hayırlı evlat olsun inşallah
Canim gozunuz aydin, Allah anali babali buyutsun boll bol sutun olsun insallah
Canım gözün aydın olsun. Bol bol kokla miniğine. Çok güzel kokuyorlar. Sağlıkla büyütün inşallah
Hepinize tek tek teşekkür ederim. 2.650 gr ve 45 cm doğdu. Minikiz biraz. Dün kontrole geldiğimde 3.160, 49 cm demsti doktor. Çok yorgun emmek dışında uyuyor sadece. Doğumu hiç anlatmayayım çünkü çok zordu. Kendi sancılarımla doğurdum sadece ıkınırken suni verdiler. Bel iğnesi yaptırmadım. Suyum gelmedi doktor patlattı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?