- Konu Sahibi angel5angel
-
- #26.121
Ogrenebilir miyim gaz damlasinin adini.bebegim 22 gunluk cok siddetli olmasa da gaz sancisi cekiyoruz.doktorumuza danisarak biz de alalim faydali olaniKizlar dun dr bebege yeni bi gaz damlasi verdi ondn midr bilmiym bebegm bugn baya bi uyudu eger boyle giderse cok iyi olur benm icn cunku cok agliyodu cok yorulmstm artk
Canım sunı sancı almadım. Kontrole gıttıgımde dr 1 cm acılman var dedı dve yolladı benı. Eve gıttıgımden berı de ara ara kasılmalar gelmeye devam ettı gece oldugunda sancılar sıklasınca hastaneye gıttım ogrendım kı dogum baslamıs. Yanı acılmalar sancıların gelısıne gore olducanım, senin sancıyla gelen açılman olmuş zaten 4 cm den sonrada normal olması gereken gibi devam etmiş
sende normalde hiç açılma ve sancı yoktu suni ile mi başladı her şey ?
Canim benim karin bolgesi geriydi biliyosun.. o yuzden 39 haftada alalim demisti dr.. beni muayene etti hastaneye gittigimde, aciklik iki cm dedi ve suni sanciyi baslattilar.. aciklik 3 veya 4 cm oldugunda dr suyumu patlatti ve hazirmisin asil dogum sancilarin simdi basliyor dedi.. o ana kadar kasilma oluyordu ama siddetli degildi.. suyu patlattiktan sonra agrilar bi iki saat icinde benim icin dayanilmaz oldu ve epidural istedim.. katater yerlestirdiler sirtima.. bu islemde agrim acim olmadi benim.. ve acikligim cok hizli ilerledi.. hemsire bile inanamadi.. ikinmalara baslayinca 5-10 dk icinde dogurdum kolay oldu.. iyiki epidural almisim yoksa sonrasinda plesantayla olan aksiliklerde aciya dayanamazdim.. cok sukur bin sukur diyorum canim..allah herkese hayirli saglikli dogumlar versin
çok çok geçmiş olsun canım. şükür atlatmışsın darısı başımıza
benım bazen cok baskı oluyor bazen az anlayamıyorum ki ... özellikle saba kalktıgımda zor yuruyorum ya da uzun zaman oturunca ama çok hareket ettiğimde yürüyüşüm açılıyor yani sürekli değişiyor.
sende ki nasıl bir baskıydı canım ?
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün :)Kizlar selam giremedim kac gundur.. dogum yapan arkadaslar olmus..hepinizin gozu aydin saglikla buyutun insallah.. dogum bekleyenlerinizde tez zmanda saglikla alsinkar insallah bebisleri..
Bende bebegimi suni sanciyla epidural normal dogumla kucagima saglikli bi sekilde aldim cok sukur..5 gunluk olduk ancak yazabiliyorum.. dogumum kolay oldu fakat dogum sonrasi plesanta gelmedi doktor mudahele etti, dogum sonrasi o surec zordu benim icin.. icerde ve disarda dikislerim var canim aciyor dikislerden oturamiyorum.. ama cok sukur yavrumun sevgisi kokusu herseyi unutturuyor.. bizimde hafif sarilik baslangicimiz vardi.. silikom meme ucuyla emziriyorum.. gitgide sut dahada artiyor ve goguslerim sut dolunca cok sert oluyor aciyor.. iyiki gogus pompasi var.. o biraz rahatlatiyor.. benim oglumda cisini 3-4 kere yapiyor.. kaka dunden beri fazla yapti sanki.. ishal mi degil mi nasil anliycam bilmiyorum
Bnimkide memeyi alıyo gaz sancısı geliyo atıyo ağzından bidahada almiyo kriz geciriyo resmen. Ama sağdığım zaman biberonlada kasiklada yiyo. Emmemesi bni cok uzuyo oysaki ilk gun ne guzel emmistiBenim de bugün 1 kere kaka 3 kere çiş yaptı canım çişinin rengi de koyu baya. Uykusu da duzensizlesti. 2 saatte bir uyanıp emince hemen uykuya dalabiliyordu şimdi yarım saat 45 dakikada bir uyanıyor ve uykuya çok zor dalıyor o yüzden sutumun yetmediğini düşünüyorum
Sıcaklar tabi biz mafoluyoruz cildide hassassa demekCanım bende değiştiriyorum..bide. benim kızım çok kötü isilik olmus..
Canım ben lansinoh göğüs kremi, avent kalkan ve arada sırada da kantaron yağı kullanıyorum göğüs uçlarım için. Hafif acımalar var ama en azından kötüye gitmiyorKızlar göğüs yaralariniz için hangi kremi kullanıyorsunuz benimkiler hala geçmedi çok canım yanıyor emzirirken ağlıyorum resmen
Canım hemen hemen aynı durumdayız. İlk iki gün güzelce emen Bebek eve gelince emmez oldu hatta memeyi görünce ortalığı yıkıyordu. Bugün doktor kontrolü vardı. Orada doktor yardım etti memeye tutturdu bebeği gayet güzel emdi bebeğim. Bebeğe memeyi tutturamıyormuşum meğer. Eve gelince kendim denedim doktorun gösterdiği gibi yapmaya çalıştım biraz emdi kuzum. Eğer böyle devam ederse bir emzirme koçu desteği almayı düşünüyorum. Sürekli süt sağmak çok yorucu ve zaman alıyor.Bnimkide memeyi alıyo gaz sancısı geliyo atıyo ağzından bidahada almiyo kriz geciriyo resmen. Ama sağdığım zaman biberonlada kasiklada yiyo. Emmemesi bni cok uzuyo oysaki ilk gun ne guzel emmisti
canım ne yaptın ?[/QUOTE
Kontrolde bebegin boynunda kordon oldugu goruldu 4 gun once yoktu oysaki. Doktor o yuzden kanala inemiyor dedi. Kilosu da 3700 civari 1 hafta beklesek avantaj degil dezavantaj olur dedi. Sabah 8.30 da epidural anestezi ile alinacak
Canım keşke doğal Doğumla dünyaya gelseler ama bazı şeyleri ne yaparsak yapalım biz tercih etmiyoruz.tereddütlerin olmasın.sen zaten elinden geleni yaptın,yürüyüşler sıcak duşlar merdivenler...daha ne yapabilirsin ki.senin için ve bebeğin için hayırlısı ve sağlıklısı buymuş ki böyle oluyor.En önemlisi senin ve kızının sağlıkla birbirine kavuşması.Arkadaslar normal dogum yapmayi cok isteyip, son anda kordon dolanmasi, bebegin 40. Haftada hala kanala inmemesi, nstde sanci cikmamasi vs vs. Sanirim biz ya da kendi adima ben cok plan yapiyoruz. Sabah 8.30 da bebegime kavusacam ama bir yandan da yanlis mi yapiyorum diyorum esim arada uyanip uyu artik. Risk almaya deger mi, kolay mi bulduk kizimizi diyor. ( tup bebege giderken, hamile oldugu ogrenenlerdenim) karmakarisik bir haldeyim. Intte gezinirken bi yaziya denk geldim.
Uykum kaçarsa kalkar, gelirse yatarım. Acıkınca yer, susayınca içerim. Yorulunca dinlenir, enerjikken çalışırım. Nasıl olsa zamanı gelince olaylar olur ve bize karşılamak düşer. Bir görüşümüz, bir temel anlayışımız varsa, plana gerek yoktur. Onu doğallıkla yaşama geçirir ve süreriz.
Velhasil her seyin hayirlisi olsun. Rabbim yavrusuna kavusanlara saglik, bekleyenleri tek avazda kurtarsin ins. Dua ile.
Gecmis olsun.gozunuz aydin,allah anali babali buyutmeyi nasip etsin isallah.Sagol cnm benim
Esin cok dogru soylemis canim..saglikla kucagina al yavrunu..su an en onemli sey bu,gerisini takma kafana..allah yardimcin olsun,hayirli haberlerini bekliyoruz..Arkadaslar normal dogum yapmayi cok isteyip, son anda kordon dolanmasi, bebegin 40. Haftada hala kanala inmemesi, nstde sanci cikmamasi vs vs. Sanirim biz ya da kendi adima ben cok plan yapiyoruz. Sabah 8.30 da bebegime kavusacam ama bir yandan da yanlis mi yapiyorum diyorum esim arada uyanip uyu artik. Risk almaya deger mi, kolay mi bulduk kizimizi diyor. ( tup bebege giderken, hamile oldugu ogrenenlerdenim) karmakarisik bir haldeyim. Intte gezinirken bi yaziya denk geldim.
Uykum kaçarsa kalkar, gelirse yatarım. Acıkınca yer, susayınca içerim. Yorulunca dinlenir, enerjikken çalışırım. Nasıl olsa zamanı gelince olaylar olur ve bize karşılamak düşer. Bir görüşümüz, bir temel anlayışımız varsa, plana gerek yoktur. Onu doğallıkla yaşama geçirir ve süreriz.
Velhasil her seyin hayirlisi olsun. Rabbim yavrusuna kavusanlara saglik, bekleyenleri tek avazda kurtarsin ins. Dua ile.
yeterli canım 3 günlük için3. Gün bugün cnim
garmastan kremi dene çok iyi geliyor yaralara ama emzirmeden önce yıkayacsksın onuKızlar göğüs yaralariniz için hangi kremi kullanıyorsunuz benimkiler hala geçmedi çok canım yanıyor emzirirken ağlıyorum resmen
Memeyu emzik gibi kullanip daha cok gaz biriktirip nobetlere kaliyoruzkimler gaz çıkartma nöbetinde :)
Ben canım.kimler gaz çıkartma nöbetinde :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?