2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Kızlar koltuk altımın altı gögsüm hafif sert olmuş ne yapmam gerek acaba masaj yapıyorum ama. 2-3 saat emmeyince sertleşiyor cok
Canım sıcak duş ya da pres yap, biraz zeytinyağı ile masaj yapıp emzir ya da süt pompası ile memeni boşalt. Ben kollarımı kıpırdatamaz hale gelmiştim memeyi sağınca geçti çok şükür

Ben bu emzirme mam olayini pek anlamadim, emzirdikten hemen sonra mamami veriyorsunuz? Ben gece yatirdigimda mama veriyorum ama sanirim artik gunduzde yetmiyor sutum, cunku emdikten sonra hala agliyor. Bana soylenen bebekler surekli emebilirmis, tokluk hissetmiyorlarmis. Bende en az 3 saat oyalamaya calisiyorum. Gazdanmi acliktanmi agliyor anlamjyorum hic ama biseyler yedikten sonra susuyor bir sure

Canım kızımda benimde herşey normal görünüyordu kordonu 2 kere boynuna dolamış ve çok kansızlık vardı sezeryan dedi ve tereddüt etmedim riske asla alamazdım herşeyde hayır vardır gönlünü ferah tut herkes normal ister ama sezeryn da çok kötü bişey değil yani artık çok fazla kişi oluyor ve ben hiç dikişlerden ağrı falan yaşamadım çok şükür

kızlar doğum sonrası korse kullanan var mı günlük 4 veya 5 saat takmaya çalışıyorum kaç ay kullanmam gereken ek acaba

canım benim internete okuduguma göre ilk 3 ay kullanılmaması lazım. ben sadece eşarpla ya da penyeyle baglayacağım.

kemikler açılıyormuş ve geri yerine oturması gerekiyormuş ya eger müdahale edersen kemikler daha da ayrılırmış istersen bak internete yanlış bir şey olmasın. doktorlar korse takın diyorlar mı bilmiyorum

ilk defa duydum canım bakim

Canım gözün aydın allah analı babalı büyütsün..masallah kızına.

kızlar 1cm açıklığım varmış . bu açıklık ne kadar sürede arttı sizlerde ?
açıklığı arttırmak için yapabileceğim bir şey var mı ?

Canim benim ikinci dogumum daha iyi anliyorum. Gercekten zor ilk gebelikte acliktanmi gazdanmi neden agliyor diye bende tereddutte kaliyordum. Gaz aglamasinda ikinarak agliyor. Emerken sanci girerse kendini cekiyor. Yada ayaklarini oynatiyor cekiyor kendine dogru. Acikma aglamasi daha sakin ve araniyor. Emdikten sonra hala agliyor yada araniyor. Birde meme ucunu agziyla uzatiyor cekistiriyor sut gelmeyince. Ezince sut gelmiyor zaten bende oyle olunca. Mamadan sonra uyuyorsa doymustur zaten. Emzirdiktdn sonra mama veriliyor genelde. Azda olsa anne sutunu icsin. Emmesi onemli. Mama verdikten sonra uyuyunca sende uyu. Uykuda sut yapiyor . Mamadan sonra daha cok uyuyorlar. Fazla gelirse cikarir fazlasini zaten . Yada emmeyi birakir. Emmek istesede mide dolu devamli ememiyorlar.
3 saat niye oyaliyorsun.mamadan bir saat sonra istediginde emziriyorum yine, Emerken uyuyor benimki. Emzik almiyor. Hep emmek istiyor. Her seferinde veriyorum emdikce artti sutum. Birde illa uc saat bekleme belki iki bucuk saatte acikiyordur. İlk bebegimde bende oyleydim. Mamadan 3 saatten once birsey vermiyordum agliyorsa niye agliyor diyordum. Emzirince yada tekrar mama verince susmaya basladi. O zaman illa uc saat olmasi gerekmiyoru ogrendim. Daha erken acikabilir.

Ayağa kalkıp gerineyim dedim ooyyy heer yerim tutulmuş emzirmekten, var mı benm gibi byle ağrılar içinde olan
Beeennn. Sırtım belim okadar agriyor ki. Bide kızlar ozellikle yatıp kalkinca dikis yerim feci ağrıyo normal mi? Ters harekrt yapip dikisi patlatmamisimdir dmi.

Canlar merhaba. Yaaa dün bir girdim çıktım hiç vaktim olmuyor. Bugün kısa bir göz attım. Bizim sarılığımız oldu biraz .(ilk iki gün doğru dürüst emziremedim bebeğimi.biraz bilgisizlikten oldu.kimsede yol göstermedi.) (esasen türkiyede doktorların eve götür emzir geçer seviyesinde filan. Ama burada bizi muayene eden doktor çok pimpirikli çıktı hala hastanedeyiz 2 gündür değerlerimiz normal ama takip için çıkarmıyor bizi. Yarın çıkacağız inş .iyiyiz. günler emzirme işleri ile geçiyor:)

Yaa ben doğuma öyle odaklanmıştım ki hiç emzirme işlerini filan bilmiyor muşum. Sütüm yavaş yavaş arttı ama başardık. Sakkn pes etmeyin.genel olarak herkes emzirme ile alakalı şikayetli sanırsam.

"Tomrisin emzirme notları" diye bir yazı dizisi var. 13 yazıdan oluşuyor. Lütfen onu okumadan emzirme ile ilgili pes etmeyin. Deli gibi okudum yazıları. Çok aşırı faydalı. Gögüs uçlarım acıyordu az daha yara olacaktı geçti. Ne acı kaldı ne yara. Sütüm arttı. Bir şki kez sağdm ama artık sağmıyorum. (Sağmanın sonu yok ve biberon alan bebek eninde sonunda memeyi bırakıyor. )
Bebeğim memeyi kavramayı öğrendi.
Muhakkak dediğim yazı dizisini okuyun.

Bir ara vaktim olunca doğumumu yazacam şu ana kadar hiç zamanım olmadı.
Herkse bol memeli emzirmeli kakalı günler diliyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…