- 31 Mart 2016
- 2.301
- 3.182
- 63
- 37
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #26.261
Canım cok sagol 4 gun ne cabuk gectı anlamadın dımı :) Bebek bakım odasıyla konustum 48 saat ıcınde kaka yapmazsa sorun olabılır bekleyın takıp edın dedı. Bebekte huzursuzluk sıkıntılı bı hal varmı dedı agresıf bı durumu yoksa suan oanık yapmamalıymısız . Kakaya sevınır olduk saka gıbı :) ben endıselenırken bır de baktım buaksam kakayı yapmıs kokusunu ıcıme cektım ve oh dedımCanım oncelikle bizde bugün 4 günlüguz. Hastaneden salı günü çıktık ve 3 kere dogum kakasını yapmıştı. Ve geldigimizden beri hala yapmamisti hastaneye gittik bizde. Doktor makatına hortum soktu çok az ve hemen kakası geldi. Eve geldik bi dolu yapmıştı. Bana sütümün yetmedigini soylemedi. Bazen bu sekilde olabildigini ve gunde bir kez bile yapmasi gerektigini soyledi. Eger yapmazsa makatina kucuk uyari yapilmasi gerekirmis
Canım gögüs ucu yaraları tamamen bebeğin yanlış pozisyonda durması ve memeyi tam kavrayamamasından kaynaklanıyor. TOMRİAŞN EMZİRME NOTLARI isimli bir yazı dizisi var .13 yazılı. Her şeyi çok güzel anlatmış emzirme ile ilgiliBenimki de başta silikon uçla emdi canım göğüs ucum yoktu. Şimdi kendi göğsümü alıyor ama çok yara oldu ağlıyorum resmen emzirirken
tomriain emzirme notları yazı dizisini pkuyarak canım çok faydalı. Emzirme ile ilgili her sorunun cevabı varKızlar bebeğim az kilo almış ne yapabilirim 8 günlük olduk Doğum kilosuna dönemedi daha çok üzgünüm sarılığı 10 ama kilo alımı az süt kalitesini nasıl arttırabilirim çok üzgünüm
Ben gücğm yetse 3 ay gögsümden ayırmayacam. Ne mantıksız kpnuşuyor insanlar 3 aylık bebe daha anne karnında sayılır . Uyku meme cart curt işleri 3 aydam somra başlar. Güvenl bağlanma için çok önemli....Canım aynı şeyi annem de bana söylüyordu ben de ona güvenli bağlamadan bahsettim anlattım artık bir şey demiyor. Bir haftalık bebemi nasıl bırakayım da ağlasın
Canım içine süt giren şeyleri kesmeyi dene.Dün gece felaketti. 3 ten 9 a kadar çığlık çığlığa ağlamak nedir?Ben de hastaydım. Herşeyi ama herşeyi denedim. Yok olmadı çıkmadı o pis gazlar. En son doktora mı gitsek acaba derken slingle sokakta biraz dolaştırayım dedim. İndik sabahın köründe hava çok serinmiş geri çıktık. Evde deli danalar gibi dolaşırken uyudu sonunda yavrum. Umarım bu gece de olmaz
Ilk basta her istediginde emzirdim bu sefer her saat istedi, ebemizin dedigine gore karnini tam acikmadigi icin tek gogusu emerek birakiyordu. Simdi 3 saat durdugu oluyor ama bazen 10 dk bile durmuyor. Gercekten cok zormus...Canim benim ikinci dogumum daha iyi anliyorum. Gercekten zor ilk gebelikte acliktanmi gazdanmi neden agliyor diye bende tereddutte kaliyordum. Gaz aglamasinda ikinarak agliyor. Emerken sanci girerse kendini cekiyor. Yada ayaklarini oynatiyor cekiyor kendine dogru. Acikma aglamasi daha sakin ve araniyor. Emdikten sonra hala agliyor yada araniyor. Birde meme ucunu agziyla uzatiyor cekistiriyor sut gelmeyince. Ezince sut gelmiyor zaten bende oyle olunca. Mamadan sonra uyuyorsa doymustur zaten. Emzirdiktdn sonra mama veriliyor genelde. Azda olsa anne sutunu icsin. Emmesi onemli. Mama verdikten sonra uyuyunca sende uyu. Uykuda sut yapiyor . Mamadan sonra daha cok uyuyorlar. Fazla gelirse cikarir fazlasini zaten . Yada emmeyi birakir. Emmek istesede mide dolu devamli ememiyorlar.
3 saat niye oyaliyorsun.mamadan bir saat sonra istediginde emziriyorum yine, Emerken uyuyor benimki. Emzik almiyor. Hep emmek istiyor. Her seferinde veriyorum emdikce artti sutum. Birde illa uc saat bekleme belki iki bucuk saatte acikiyordur. İlk bebegimde bende oyleydim. Mamadan 3 saatten once birsey vermiyordum agliyorsa niye agliyor diyordum. Emzirince yada tekrar mama verince susmaya basladi. O zaman illa uc saat olmasi gerekmiyoru ogrendim. Daha erken acikabilir.
Doktor halt etmiş canım!! Hiç alakası yok.üzülme dediğim yazı dizisini okursan sorunlarının nedenini ve cevabını öğrenebilirsinCanım doktora sorunca haber ver demiştin. Bebeğim hala doğum kilosuna ulaşmamış ve 150 Gr vermiş pazartesiden beri. Doktora çişini kakasını söyledim sütün beslemiyor dedi mamaya başladık. 3 saatte bir mama 2 saatte bir emzir dedi mamayı verir vermez uyudu kuzum gerçekten karnı açmış 2 saatte bir emzirmeme rağmen yetmemiş
Harika bir yazı dizisi!!! Keşke hamile iken okusaymışımCanım öncelikle üzülmeyi bırak ilk bir hafta bebeğin kilo kaybetmesi normal dedi bizim çocuk doktorumuz. Bira haftadan sonra kilo almaya başlaması gerekir dedi. Senin bebiş daha 8 günlük, üzülmek için çok erken ve üzülerek sütünü artıramazsın. Tomris in emzirme notları diye bir yazı dizisi var, orada emzirme kampı diye bir uygulamadan söz ediliyor. Onu okumanı tavsiye ederim. Özetle Bebek ile iki gün odaya kapanıyorsun gak dese emziriyorsun guk dese emziriyorsun. Ayrıntıları oku insana çok iyi geliyor.
Ben ilk kakada ne sevinmiştim:) yavaş yavaş kakslar orays buraya sıçramaya başladı eşek şakası gibi:)Canım cok sagol 4 gun ne cabuk gectı anlamadın dımı :) Bebek bakım odasıyla konustum 48 saat ıcınde kaka yapmazsa sorun olabılır bekleyın takıp edın dedı. Bebekte huzursuzluk sıkıntılı bı hal varmı dedı agresıf bı durumu yoksa suan oanık yapmamalıymısız . Kakaya sevınır olduk saka gıbı :) ben endıselenırken bır de baktım buaksam kakayı yapmıs kokusunu ıcıme cektım ve oh dedım
Ne zsman isterse ver memeyi . Zaten daha minikler emmek yoruyo memede uyuyup kaliyorlar. Tokda olsa az az gelsede meme istiyordur. İlk bir ay ancak oturuyor sut yapimi. Emsinki sutler bol gelsin. İlk bebegim dogru duzgun emmedi. Ne yedim ne ictimse dogru duzgun sutumude arttirmadi. Sagmakta bebegin emmesi gibi olmuyor.Bu surekli emmek istiyor. İstedikce veriyorum sutum daha cok ilkine gore. Ama tam yeterli degil. Mama takviyeli gidiyoruz insallah daha cok artacak.Ilk basta her istediginde emzirdim bu sefer her saat istedi, ebemizin dedigine gore karnini tam acikmadigi icin tek gogusu emerek birakiyordu. Simdi 3 saat durdugu oluyor ama bazen 10 dk bile durmuyor. Gercekten cok zormus...
Bize mamayı fazla verdi canım baya kilo kaybımız olmuş bir de 65-70 CC ver dedi ama anca 50 içiyor doktorun dediği fazla geldi birazBana günde 2 kere mama ver dedi 2 Satre bir emzir dedi
ben de tülbent saracağım karnıma bence korse tehlikeliKorse 40 gunden sonra takicam . Benim drum şal satmami istedi once, ilk dogumdada ayni sekilde
Canım bende hiç korse kullanmadım..iki hamileliğimde sal kullansın..ve memnun kaldım.ben de tülbent saracağım karnıma bence korse tehlikeli
9 kilo canım en son 8 almıştım hatırlarsan başlarda oda ondan sonra hiç almadım hiç oturmuyorum hep temzlk delisi oldum üstüne sıcak ter ondan sadece karnım var bebek dogsa hemen eskisi gibi olcak gibiyimSon günler feci aldım canım yaa sorma...Ama feci iştahım açık doyma hissimi yitirdim sanırım.. Vericez inşallah sağlıkla sıhhatle doğsunlarda ..SEN kaç kilo aldın
Bi tek yoğurt yiyorum. O da gaz yapar mı?Canım içine süt giren şeyleri kesmeyi dene.
Bi tek yoğurt yiyorum. O da gaz yapar mı?
Benimde vardi o aksam doğurdumkızlar 1cm açıklığım varmış . bu açıklık ne kadar sürede arttı sizlerde ?
açıklığı arttırmak için yapabileceğim bir şey var mı ?
aa sen doğum mu yaptın canım ben takipteyim aslında nasıl kaçırdım anlamadımBenimde vardi o aksam doğurdum
Merhaba kızlar ben sonunda doğurdum 41+0da 4035 gr cok guzel bi kizim oldu normal doğum yaptım 24 saat surdu zordu o yuzden anlatmicam ama cok şükür iyiyiz sanci cekerken hamile kalamayanlara doguramayanlara bol bol dua ettim insallah kalanlarda tez zamanda. Doğurur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?