- Konu Sahibi angel5angel
-
- #26.321
beklesen beklesen en çok 42+0 lara kadar bekletir canım hadi bilemedik 42+1 bence daha fazla zorlamaz doktorun. nasılsa varmış açıklık suni sancı ile denenir tabı noral doğumda ısrarcıysanevet canım haklısın gerçekten risk artıyor. İnşallah beklediğinden de kolay normal doğumla alırsın miniğini kucağına. Benimde sancılarım hiç gelmeyecek gibi bakalım daha ne kadar beklicem ben de
evet canım ben de normal doğum istiyorum inşallah nasip olurbeklesen beklesen en çok 42+0 lara kadar bekletir canım hadi bilemedik 42+1 bence daha fazla zorlamaz doktorun. nasılsa varmış açıklık suni sancı ile denenir tabı noral doğumda ısrarcıysan
Canım benim 2 cm acilmam vardi hastaneye gittiğimde 3-4 saat içinde 3 cm olmuştu ama benim acilmam yavaş ilerledi baya herkeste farklıdır bazılarının daha çabuk olur açılması. Ben alttan muayeneye dayanamadigim için 4 cm olmasını beklememisti benim doktorum. Onu sende bir daha sor istersen doktoruna canım4cm den sonra epidural yapılıyormus ya zaten 1 cm açıklığım var çok mu zor ya 4 cm kadar gitmek . 3 cm acaba ne kadar sürede olur ortalama bilmiyorum ki
Hemde ne çabuk. Ama bizimki biraz huysuz bi çocik :) bende eve geldiğimde kakasinin kokusunu aldim bi ohhh cektim eşim nasil gülüyo :)Canım cok sagol 4 gun ne cabuk gectı anlamadın dımı :) Bebek bakım odasıyla konustum 48 saat ıcınde kaka yapmazsa sorun olabılır bekleyın takıp edın dedı. Bebekte huzursuzluk sıkıntılı bı hal varmı dedı agresıf bı durumu yoksa suan oanık yapmamalıymısız . Kakaya sevınır olduk saka gıbı :) ben endıselenırken bır de baktım buaksam kakayı yapmıs kokusunu ıcıme cektım ve oh dedım
Bu parmak ucu acilmam vardi plates topunda zipladim ve merdiven inip ciktim gece 2 de tuvalete kalktim belimde ve kasiklarimda agri vardi sonra tuvalete gittim suyum geldi ben hemen hastaneye gitmedim sancimi bekledim yavas yavas sancilar geldi sabah 8 de kahvaltı yapip hastaneye gittik 2,5 c acilmam vardi acilmanin artmasi için alttan bi ilac yada fitil gibi bisi koydu doktor sonra 3 dk da bire düştü öğlen 2 bucuga kadar dayandim sonra kontrole girdiğimde acilma yok sadece yumuşamış dediler doktor eliyle biraz açmaya calisti o cok aci verici ben 4e kadar biraz daha dayandim sonra baktiginda acikligi 5 cm'e getirdi ben dayanamayacagimi anlayıp epidiral yaptirdim tam bir nimet 4 cm olunca hemen iste sakinca ı sanciyi çekme biraz dinlendim sonra sancilar zaten assagida toplanıyor epidural o aciyi kesmiyo aksam11 de sancilari hissetmeye basladim açıklık 9 cm di ikinma hissi gelene kadar bekledim 10 cm oldu 1 saat sonra ama bebegin basi büyük oldugu için takildi 2 saat ikindim en kötü kismi orasi ikininca insanin karni aciyo ikinmayi bitirmeden kisa nefesle tekrar ikinman gerekecek büyük tuvaletini yapar gibi ikincan basta beceremedim karnimi sisirdim sonra ayakta ikinmayi denedim yatinca sancim gidiyodu yaninda yelpaze yada vantilatör bulundur bide isiricak bi havlu olabilir ben hastanedeki herkesi isirdim son olarak doktor geliyor birakma sakin ikin dedi tek nefesle ikindim vakum kullandi bide bi ebe ustten bastirdi ama korkma ikinirken canin acimiyo cocugun çıktığını hissediyosun zaten sonrasi mutluluk 24 saat sürdü tam çok zordu ama ben normal dogumu cok istiyidum başardım allah herkese kolay doğumlar nasip etsin biraz ayrıntılı anlattim ama bil ne olacaginiaa sen doğum mu yaptın canım ben takipteyim aslında nasıl kaçırdım anlamadım
gözün aydın güle güle büyüt kuzunu
süreci azıcıkta olsun anlatır mısın canım
Dün bende alttan muayene oldum lekelenme oldu kan geldi ama bugün parça şeklinde geldi ciğer parçası gibi nisan mi acaba dir merak ediyorumkızlar dün alttan muayenem vardı açıklık için eve geldiğimdede kahverengi lekelenme vardı ama pütürlüydü nişan olmuş olabilirmi diye çok düşündüm ama anlayamadım miktarı da azdı .daha öncede alttan muayenede lekelenme gelmişti ama farklıydı acaba alttan bakarken jel kulanılıyor ya o pütürlük jelmiydi bir türlü ayırt edemedım.
Canım gerçekten moral oldun ya canım öyle sıkkındı ki bakamicam yetemicem çocuğuma diyeCnm uzerini soy yada once altini degostir uyaniyor once emzir sonra mama ver. Bos ceksede emmesi onemli. Emerken uyuyup kaliyorsa cene altini damagina degdir. Emmeye devam eder. Benimkide sarilikfan uykuluydu. Uzerini soyunca serin olunca ayiliyor. Cok ortunce iyice mayisiyor. İki saati gecirme mama verince uc saati. En az uc litre su ic su cok fark ediyor. Ben recolac kapsul kullaniyorum. Galactago damlada var. Oda arttiriyor. Emzirmeye calis . Bir damla bile alsa ilac. Herkesin ayni gelmiyor malesef elinden geleni yap oldugu kadar. Oyle yapinca gelir boyle yapinca gelir herkeste ayni olmuyor. Stres etkilermis bilmem ne laf. İlk hamileligimdd cok rahattim sutum yoktu. Bu hamileligimde stresliydim sonrasida stresli iki bebekle ugrasiyorum. Dogumdan sonra hemen geldi sutum uc kez 30 cc mama veriyorum ama yinede bayagi emziriyorum.
Benimki de öyleydi canım yeni yeni başladı uyanınca kendi kendine acikana kadar debeleniyor acikinca başlıyor ağlamaya :))Kızlar bebekleriniz ağlamadan uyanık duruyomu? Bnimki ya uyuyo ya ağlıyo :)
Bende okumaya basladim fakat pek anlamadigim sey, geceleride her istediginde emzirirsek uyku diye biseykalmaz herhalde.Canıö netten "Tomrisin Emzirme Notları /Meme Kampı 'yazısına bak.ben yaptım işe yaradıı. Ayrıca emziröe ile ilgili 13 yazısı var kadının. Hepside çok faydalı.kendisi aynı zamamda doktor
Canim benim ikinci dogumum daha iyi anliyorum. Gercekten zor ilk gebelikte acliktanmi gazdanmi neden agliyor diye bende tereddutte kaliyordum. Gaz aglamasinda ikinarak agliyor. Emerken sanci girerse kendini cekiyor. Yada ayaklarini oynatiyor cekiyor kendine dogru. Acikma aglamasi daha sakin ve araniyor. Emdikten sonra hala agliyor yada araniyor. Birde meme ucunu agziyla uzatiyor cekistiriyor sut gelmeyince. Ezince sut gelmiyor zaten bende oyle olunca. Mamadan sonra uyuyorsa doymustur zaten. Emzirdiktdn sonra mama veriliyor genelde. Azda olsa anne sutunu icsin. Emmesi onemli. Mama verdikten sonra uyuyunca sende uyu. Uykuda sut yapiyor . Mamadan sonra daha cok uyuyorlar. Fazla gelirse cikarir fazlasini zaten . Yada emmeyi birakir. Emmek istesede mide dolu devamli ememiyorlar.
3 saat niye oyaliyorsun.mamadan bir saat sonra istediginde emziriyorum yine, Emerken uyuyor benimki. Emzik almiyor. Hep emmek istiyor. Her seferinde veriyorum emdikce artti sutum. Birde illa uc saat bekleme belki iki bucuk saatte acikiyordur. İlk bebegimde bende oyleydim. Mamadan 3 saatten once birsey vermiyordum agliyorsa niye agliyor diyordum. Emzirince yada tekrar mama verince susmaya basladi. O zaman illa uc saat olmasi gerekmiyoru ogrendim. Daha erken acikabilir.
Kac günlük oldunuz tatlim. Bide geceleri ne sıklıkla uyandiriyosunuz?Benimki de öyleydi canım yeni yeni başladı uyanınca kendi kendine acikana kadar debeleniyor acikinca başlıyor ağlamaya :))
Kızlar bebekleriniz ağlamadan uyanık duruyomu? Bnimki ya uyuyo ya ağlıyo :)
Banyoyu akşamları eşimle yaptırıyoruz. Ama annem gittikten birgün sonra bütün gece ağladı gaz sancısından. ne yapacağımı bilemedim o zaman keşke annem burada olsaydı dedim. Zaten giderken de çok ağladım ilk defa bu kadar. Baya bi sulugöz oldumcanm annem gitti bn dun tek basima banyo yaptm korktugm kadar degildi sadece cok uzun yikayamadm korkudan hemn cikarttm sen naptn tek basina banyo yapabiliyn mu
Canım benim 2 cm acilmam vardi hastaneye gittiğimde 3-4 saat içinde 3 cm olmuştu ama benim acilmam yavaş ilerledi baya herkeste farklıdır bazılarının daha çabuk olur açılması. Ben alttan muayeneye dayanamadigim için 4 cm olmasını beklememisti benim doktorum. Onu sende bir daha sor istersen doktoruna canım
Ay cok guzel ama zor seymis annelik. Durup durup annemin ellerini öpesim geliyor valla haklari odenmezaynıyız canım en fazla 2 dk :)
Ben hamileyken okumuştum ama Doğumdan sonra tekrar okuma ihtiyacı duydum :) insan başına gelmeden anlamıyor çünkü.Harika bir yazı dizisi!!! Keşke hamile iken okusaymışım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?