- Konu Sahibi angel5angel
-
- #26.341
Canim yarin kacta randevun ?rahim indiğinde altan muayene zor gelmedi bana geçen hafta birazcık rahatsız ediciydi bu hafta çok rahattı çünkü rahim yumuşamış doğuma yaklaşınca rahim yumuşamış oluyor zaten ve alttan muayene rahatsız edici olmayacak bence
4 cm önce pek iyi değil sanırım epidural çünkü epiduralde kaıslmaları yavaşlatıyormuş
Maksimum 10-15 dk ağlamadan uyanık duruyor canım.Kızlar bebekleriniz ağlamadan uyanık duruyomu? Bnimki ya uyuyo ya ağlıyo :)
Canım çocuk doktoru bile şaşırdı 150 cc süt içmesine.missdincer Canım bebegın gazlı olabılır mı bende kızımda anlamamıştım sürekli yıyor diye veriyordum meme mama ne versem alıyordu meğer açlık degıl gazmış senınkide belkı oyledır bazen gazlı bebeklerde oluyor sureklı emme ıstegı ve emdikçe de daha gazlanıyor oyalamaya çalış bence farkında degıldır kuzucuk o kadar yiye mez daha cok küçük
Geçen hafta bugün 14:31 dı doğdu oğluşum canım mecbur Sezeryan oldum günler şiraz zor geçti. Amin inşallah canım senin Prenses ne yapıyorseyyav
Canım günlerdir girip çıkıyorum senden haber varmı diye?
Doğurmuşsun büyütmüşsün bile maşallah
Hayırlı uğurlu olsun oğluşun.
Bol sütlü gazsız büyüt inşaallah bebeğini
sabah doğum için yatış yapacağım tabi gece doğum gelmezseCanim yarin kacta randevun ?
hayırlısıyla sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım.sabah doğum için yatış yapacağım tabi gece doğum gelmezse
Biberonla iki saatte bir veriyorsan icecegi miktar kadar ver fazla verme.150 bir defada cok. Az az icip sık besleniyorlar. Dr kontrolunde sorabilirsin az cok icecegi cc bellidir. Benimkide devamli memede. Anne sutu mama verdigim zaman yine anne sutu istiyor. Memede emerek uyumak istiyor. Kucagimda oyaliyorum. Yada az sa sutum oyle veriyorum memeyi. Mememe yaklastirip emzigi oyle veriyorum. Benimkide cok emzik almiyor. Vermeye calisiyorum. Mamayida 30 cc ayarliyorum bende fazla versem fazla icecek. Bi eronla hemen bitiriyor. Yorulnuyor emdikce emiyor. Anlamiyor doydugunu . Memede yorulup uyuyup kaliyor. Gazi olunca memeyi emmiyo kivraniyor ayaklarini cekiniyor. Emme refleksi kuvvetli elini de emiyor. Emzik vermek bence kurtarici.Emme refleksi fazla olanda cidden iyi birsey. Gazli bebek emmek istiyor gazi oldugunda meme verebilirsin veremiyorsan mecbur emzik vereceksin.Canım benim bebeğim sürekli emmek istiyor ama sorun şu ki memeyi henüz tutamıyor, silikon ucu da reddediyor. Biz de anne sütünü biberonla veriyoruz ama bu kez de sürekli biberon emmek istiyor. Bir keresinde tam 150 cc süt içti. Normalde 60 cc içmesi gerekirken. Emme isteği çok fazla. Çok içtiği için de ağzından burnundan kusuyor. Allah korusun boğulacak diye korkuyorum. Emzik de almıyor süt gelmediği için. Bunun çözümü ne olabilir sence ?
Ben alttan ince citcitli bady ayakli tulum tulumun icinden corap giydiriyorum. Ayaklarini mutlaka sicak tut. Gece gazi olunca sicak koyuyorum. Aradada koyuyorum. Sonra yuzustu yatiriyorum oyle uyuyor. Kimyon iciyorum kayisi hosafi . Alttan bol gaz cikariyor. Sicak koyuncada gaz cikariyor. Banyodan sonra ayaklarina sicak koyuyorum yine. Banyodan sonra birkac saat sapka koyuyorum.Canım çocuk doktoru bile şaşırdı 150 cc süt içmesine.
Dün gece annem bebeği kundak yaptı bir de alt pijama çorap giydirdi Bebek 3 saat deliksiz uyudu. Ben sadece uzun kollu zıbın giydiriyordum bacakları çıplak bırakıyordum hava sıcak diye. Belki de üşütüp karnı ağrıyordur yavrumun.
Cnim benimde benzeri oldu. Ilk gun oyle guzel emdi ki hatta doktor çok sanslisin emme gucu cok yüksek dedi. Sonra gece sütüm gelmedigi için mama verdik ertesi günden itibaren memeyi reddetti. Anne sütünü biberonla veya kaşıkla verdim. Sonra baktim olmicak boyle kolayina geliyo çünkü. Ağlaya ağlaya memeyi tutturmaya başladım. Cok zorlaniyorum ama sonunda emiyo. Sende zorla cnim cunku alışırsa daha zor bi sürec bekler biziCanım benim bebeğim sürekli emmek istiyor ama sorun şu ki memeyi henüz tutamıyor, silikon ucu da reddediyor. Biz de anne sütünü biberonla veriyoruz ama bu kez de sürekli biberon emmek istiyor. Bir keresinde tam 150 cc süt içti. Normalde 60 cc içmesi gerekirken. Emme isteği çok fazla. Çok içtiği için de ağzından burnundan kusuyor. Allah korusun boğulacak diye korkuyorum. Emzik de almıyor süt gelmediği için. Bunun çözümü ne olabilir sence ?
Ben anormal saniyodum meger normalmis :)Maksimum 10-15 dk ağlamadan uyanık duruyor canım.
hadi bakalım hayırlı haberler bekliyoruz canımsabah doğum için yatış yapacağım tabi gece doğum gelmezse
cnm sıcağı nasıl koyuyorsun havluyla mı sıcak su torbasıyla mı? bende kiraz çekirdeği yok ama nasıl koysam bilemedim. gazını çıkaramıyor benimki dün kaç saatağladı yavrucak. bugünde karnı gurul gurul masajla yer değiştiriyorum ama yine de çıkaramıyorBen alttan ince citcitli bady ayakli tulum tulumun icinden corap giydiriyorum. Ayaklarini mutlaka sicak tut. Gece gazi olunca sicak koyuyorum. Aradada koyuyorum. Sonra yuzustu yatiriyorum oyle uyuyor. Kimyon iciyorum kayisi hosafi . Alttan bol gaz cikariyor. Sicak koyuncada gaz cikariyor. Banyodan sonra ayaklarina sicak koyuyorum yine. Banyodan sonra birkac saat sapka koyuyorum.
Benimkide emmiyordu memeye koyup kenardan mama yada anne sütü sıkıyorum siringayla oda memeden geliyo zannedip emmeye basliyo sonra süt cogaliyo siringa deneCanım benim bebeğim sürekli emmek istiyor ama sorun şu ki memeyi henüz tutamıyor, silikon ucu da reddediyor. Biz de anne sütünü biberonla veriyoruz ama bu kez de sürekli biberon emmek istiyor. Bir keresinde tam 150 cc süt içti. Normalde 60 cc içmesi gerekirken. Emme isteği çok fazla. Çok içtiği için de ağzından burnundan kusuyor. Allah korusun boğulacak diye korkuyorum. Emzik de almıyor süt gelmediği için. Bunun çözümü ne olabilir sence ?
Kiraz cekirdegi koyuyorum. Sicak su torbasi koyma tehlikeli acilir sizar sicak su. Havluyu utuleyip tapabilirsin ama hemen soguyor. Surekli utuleyip uyuleyip koymak gerek. Kiraz cekurdegini mikrodalgada 1-2 dk isitip kullaniyorsun. emzirdiktdn sonra koyuyorum bir sonraki emzirme saatine kadar kaliyor. İmkanin varsa kuraz cekirdegi al. Diger cocuktada yada uc ay gectikten sonrada midesini usuturse gazi devam ederse koyarsin . Kiraz yastigi var nette , benimki peluş bana hediye gelmisti. Rossman varsa yasadiginiz yerde yasa nette orda pelus icinde satiliyor. 35 lira sanirim rossmandaki . Hatta ginduz bile alt pijamasinin arasina koyuyorduk. Kanguru gibi gezdiriyordu. Kimyon ic mutlaka. Gaz cikarir gibi ovala sirtini baskiylada alttan cikariyor. Altta resim attim. İcinden cikarip isitip tekrar icine koyup kullaniyorsun. Gazi olan mutlaka almasini tavsiye ederimcnm sıcağı nasıl koyuyorsun havluyla mı sıcak su torbasıyla mı? bende kiraz çekirdeği yok ama nasıl koysam bilemedim. gazını çıkaramıyor benimki dün kaç saatağladı yavrucak. bugünde karnı gurul gurul masajla yer değiştiriyorum ama yine de çıkaramıyor
alıyım canım denemekten zarar gelmez çok sağolKiraz cekirdegi koyuyorum. Sicak su torbasi koyma tehlikeli acilir sizar sicak su. Havluyu utuleyip tapabilirsin ama hemen soguyor. Surekli utuleyip uyuleyip koymak gerek. Kiraz cekurdegini mikrodalgada 1-2 dk isitip kullaniyorsun. emzirdiktdn sonra koyuyorum bir sonraki emzirme saatine kadar kaliyor. İmkanin varsa kuraz cekirdegi al. Diger cocuktada yada uc ay gectikten sonrada midesini usuturse gazi devam ederse koyarsin . Kiraz yastigi var nette , benimki peluş bana hediye gelmisti. Rossman varsa yasadiginiz yerde yasa nette orda pelus icinde satiliyor. 35 lira sanirim rossmandaki . Hatta ginduz bile alt pijamasinin arasina koyuyorduk. Kanguru gibi gezdiriyordu. Kimyon ic mutlaka. Gaz cikarir gibi ovala sirtini baskiylada alttan cikariyor. Altta resim attim. İcinden cikarip isitip tekrar icine koyup kullaniyorsun. Gazi olan mutlaka almasini tavsiye ederim
Canım bir arkadaşım tam 42+0 da nprmal doğurmuştu. Doğurduğy gün hep yürümüş sürekli bu bebek bugün doğacakk diye keendine telkin vermişti. Birde hep enerjili şekerli şeyler yemişti.bugün tamamen dinlenmeyi planlıyordum aslında yürüyüş perişan ediyor beni enerjimi kullanmayayım dedim ama açılma olacaksa sanırım en iyisi yürümek
Camım bu açılma meselesş filan hep değişken. Bşr gitmişsin 9 cm desin. Olabilir . Ya da sadece 2 cm desşn. Doğum başladığında sadece kasılmalarına odaklan derin derin nefes al. Hızlıca açılırsın inş. Ben 4 cm le hastaneye geldim. 2 saatte 10 cm oldum. Nefeslerle yürüyerek hareket ederek ... odaklanarak...4cm den sonra epidural yapılıyormus ya zaten 1 cm açıklığım var çok mu zor ya 4 cm kadar gitmek . 3 cm acaba ne kadar sürede olur ortalama bilmiyorum ki
Bende okumaya basladim fakat pek anlamadigim sey, geceleride her istediginde emzirirsek uyku diye biseykalmaz herhalde.
Siz geceleri kac saat duruyor bir emzirmeynen?
Bizim ufaklik gunduzleri 4 saat uyuyor, geceler 1-2 saatde acikiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?