2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Canim yarin kacta randevun ?

Canım çocuk doktoru bile şaşırdı 150 cc süt içmesine.
Dün gece annem bebeği kundak yaptı bir de alt pijama çorap giydirdi Bebek 3 saat deliksiz uyudu. Ben sadece uzun kollu zıbın giydiriyordum bacakları çıplak bırakıyordum hava sıcak diye. Belki de üşütüp karnı ağrıyordur yavrumun.

Geçen hafta bugün 14:31 dı doğdu oğluşum canım mecbur Sezeryan oldum günler şiraz zor geçti. Amin inşallah canım senin Prenses ne yapıyor

Biberonla iki saatte bir veriyorsan icecegi miktar kadar ver fazla verme.150 bir defada cok. Az az icip sık besleniyorlar. Dr kontrolunde sorabilirsin az cok icecegi cc bellidir. Benimkide devamli memede. Anne sutu mama verdigim zaman yine anne sutu istiyor. Memede emerek uyumak istiyor. Kucagimda oyaliyorum. Yada az sa sutum oyle veriyorum memeyi. Mememe yaklastirip emzigi oyle veriyorum. Benimkide cok emzik almiyor. Vermeye calisiyorum. Mamayida 30 cc ayarliyorum bende fazla versem fazla icecek. Bi eronla hemen bitiriyor. Yorulnuyor emdikce emiyor. Anlamiyor doydugunu . Memede yorulup uyuyup kaliyor. Gazi olunca memeyi emmiyo kivraniyor ayaklarini cekiniyor. Emme refleksi kuvvetli elini de emiyor. Emzik vermek bence kurtarici.Emme refleksi fazla olanda cidden iyi birsey. Gazli bebek emmek istiyor gazi oldugunda meme verebilirsin veremiyorsan mecbur emzik vereceksin.
Memeni alsa yorulurdu uyuyup kalirdi . Yine dene pes etme ver memeni kalkan kullan sutyenler basiyor ucunu iyice yada sutyen takma oncesinde masaj yada enjektorle cikarmayi denedinmi.
Farkli farkli yollar dene bir muddet sonra rutiine oturur. Oda icecegi miktari ayarlar bir iki aya. İnsallah memeye alisir. Sagmak senin icinde yorucu emzirme danismani ayarlamayi dusunuyordun . Deneyecekmisin.

Ben alttan ince citcitli bady ayakli tulum tulumun icinden corap giydiriyorum. Ayaklarini mutlaka sicak tut. Gece gazi olunca sicak koyuyorum. Aradada koyuyorum. Sonra yuzustu yatiriyorum oyle uyuyor. Kimyon iciyorum kayisi hosafi . Alttan bol gaz cikariyor. Sicak koyuncada gaz cikariyor. Banyodan sonra ayaklarina sicak koyuyorum yine. Banyodan sonra birkac saat sapka koyuyorum.

Cnim benimde benzeri oldu. Ilk gun oyle guzel emdi ki hatta doktor çok sanslisin emme gucu cok yüksek dedi. Sonra gece sütüm gelmedigi için mama verdik ertesi günden itibaren memeyi reddetti. Anne sütünü biberonla veya kaşıkla verdim. Sonra baktim olmicak boyle kolayina geliyo çünkü. Ağlaya ağlaya memeyi tutturmaya başladım. Cok zorlaniyorum ama sonunda emiyo. Sende zorla cnim cunku alışırsa daha zor bi sürec bekler bizi

cnm sıcağı nasıl koyuyorsun havluyla mı sıcak su torbasıyla mı? bende kiraz çekirdeği yok ama nasıl koysam bilemedim. gazını çıkaramıyor benimki dün kaç saatağladı yavrucak. bugünde karnı gurul gurul masajla yer değiştiriyorum ama yine de çıkaramıyor

Benimkide emmiyordu memeye koyup kenardan mama yada anne sütü sıkıyorum siringayla oda memeden geliyo zannedip emmeye basliyo sonra süt cogaliyo siringa dene

Kızlar ya sizin miniklerinizde ağlarken katılıyo mu? Nefesi kesiliyo birden. Allahım çok korkuyorum öyle olunca

Kiraz cekirdegi koyuyorum. Sicak su torbasi koyma tehlikeli acilir sizar sicak su. Havluyu utuleyip tapabilirsin ama hemen soguyor. Surekli utuleyip uyuleyip koymak gerek. Kiraz cekurdegini mikrodalgada 1-2 dk isitip kullaniyorsun. emzirdiktdn sonra koyuyorum bir sonraki emzirme saatine kadar kaliyor. İmkanin varsa kuraz cekirdegi al. Diger cocuktada yada uc ay gectikten sonrada midesini usuturse gazi devam ederse koyarsin . Kiraz yastigi var nette , benimki peluş bana hediye gelmisti. Rossman varsa yasadiginiz yerde yasa nette orda pelus icinde satiliyor. 35 lira sanirim rossmandaki . Hatta ginduz bile alt pijamasinin arasina koyuyorduk. Kanguru gibi gezdiriyordu. Kimyon ic mutlaka. Gaz cikarir gibi ovala sirtini baskiylada alttan cikariyor. Altta resim attim. İcinden cikarip isitip tekrar icine koyup kullaniyorsun. Gazi olan mutlaka almasini tavsiye ederim

Eklentiler

• IMG_0279.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 73
  • IMG_0280.webp
    27,6 KB · Görüntüleme: 70
alıyım canım denemekten zarar gelmez çok sağol

bugün tamamen dinlenmeyi planlıyordum aslında yürüyüş perişan ediyor beni enerjimi kullanmayayım dedim ama açılma olacaksa sanırım en iyisi yürümek
Canım bir arkadaşım tam 42+0 da nprmal doğurmuştu. Doğurduğy gün hep yürümüş sürekli bu bebek bugün doğacakk diye keendine telkin vermişti. Birde hep enerjili şekerli şeyler yemişti.
Canım birde hint yağı diye bir şey var . Bir kaşığı bile çok etkili . Doğumu başlatmak için bazı ebeler tarafından kullanılıyor. Bir araştırsana?

Son düzenleme:
4cm den sonra epidural yapılıyormus ya zaten 1 cm açıklığım var çok mu zor ya 4 cm kadar gitmek . 3 cm acaba ne kadar sürede olur ortalama bilmiyorum ki
Camım bu açılma meselesş filan hep değişken. Bşr gitmişsin 9 cm desin. Olabilir . Ya da sadece 2 cm desşn. Doğum başladığında sadece kasılmalarına odaklan derin derin nefes al. Hızlıca açılırsın inş. Ben 4 cm le hastaneye geldim. 2 saatte 10 cm oldum. Nefeslerle yürüyerek hareket ederek ... odaklanarak...
İnşallah çok güzl bir doğumun olur... Bu gece inş doğumun başlar. Dua edeceğim

Bende okumaya basladim fakat pek anlamadigim sey, geceleride her istediginde emzirirsek uyku diye biseykalmaz herhalde.
Siz geceleri kac saat duruyor bir emzirmeynen?
Bizim ufaklik gunduzleri 4 saat uyuyor, geceler 1-2 saatde acikiyor

Canım bebek her isyedğinde emzirme meselesi (sürekli emzirmek) sütün artması ve bebeğin emmeyi öğrenmesi için olan bir şey. Zaten sütün artıp bebeğin emmeyi öğrenince bir memeyi kısa sürede ve yağlı kısmıyşa boşaltacak ve daha güzdl doyacak. Ve git gide büyüdüğü için emme araları uzayavak. Lohusalık bunun için var mesela.
Ben şuan en fazla 2 saat uyumasına izin veriyorum. Bir şekilde soyuypruö altını değiştiriyoruö tıpışlayıp uyandırıp eöziriyorum. Bi de sarılık atlattığımız için 2 saatş geçirmemeye çalışıyorum.

Bak bide anlattığımı şöyle örnekleyeyim.
İkinci gün o kadar uğraştım 45 dakika bebeği emzirdim. Dedim ben bu işi başaracam. Hemşire gelip bebeğimi tarttı ve sadece beş gram içmiş ve bi de çenesi filan nasıl yprulmuştu kuzumun zaten 2.5 kilo.nasıl üzüldüm.
Ama tomrisin yazılarını okuduö ve bşr nevi emzirme kampı yaptım.
Bir haftada 20 dakikada tek göğüsten 40-60 gr süt içer hale geldik. Hala tam yeterli değil.
Bu yüzde ilk zamanlar biraz sabır

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…