- 6 Eylül 2016
- 2.212
- 3.533
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #26.401
Bundan ben de alayım. SICAK su torbası koyuyorum ama içim rahat etmiyor kapak açılır falan diye.Kiraz cekirdegi koyuyorum. Sicak su torbasi koyma tehlikeli acilir sizar sicak su. Havluyu utuleyip tapabilirsin ama hemen soguyor. Surekli utuleyip uyuleyip koymak gerek. Kiraz cekurdegini mikrodalgada 1-2 dk isitip kullaniyorsun. emzirdiktdn sonra koyuyorum bir sonraki emzirme saatine kadar kaliyor. İmkanin varsa kuraz cekirdegi al. Diger cocuktada yada uc ay gectikten sonrada midesini usuturse gazi devam ederse koyarsin . Kiraz yastigi var nette , benimki peluş bana hediye gelmisti. Rossman varsa yasadiginiz yerde yasa nette orda pelus icinde satiliyor. 35 lira sanirim rossmandaki . Hatta ginduz bile alt pijamasinin arasina koyuyorduk. Kanguru gibi gezdiriyordu. Kimyon ic mutlaka. Gaz cikarir gibi ovala sirtini baskiylada alttan cikariyor. Altta resim attim. İcinden cikarip isitip tekrar icine koyup kullaniyorsun. Gazi olan mutlaka almasini tavsiye ederim
Canım ben emzirmek istiyorum bebeğim emmek istiyor sütüm de var çok şükür ama Bebek mememi tutamıyor. Emzirme kampı yapamıyorum. Ağzını kocaman açıyor iki fırt çekiyor süt gelmiyor diye başlıyor ağlamaya. Çünkü biberonu öğrendi çeker çekmez süt geldiğini. Ağlamaya başlayınca da bir daha sakinleşemiyor yavrum. Sanırım emzirme danışmanı ayarlamak şart oldu bana.Canım hazır annen yanında iken tomriain emzirme kampını yapsana. Silikonu ve sağmayı bir kenara bırak. Sağmak bir süre sonra kısır döngü. Biberondan emmek bebek için çok kolay. Öğrenmesi gereken çene kaslarını yoran bir şey yok. Ama emmek öyle mi nasıl efor sarfediyor bebeler.
Ben sarılığın en yğksek olduğu iki gğn hem emzirdşm hem sağdığım sütü verdim. Ama inan bir kere biberondan verşnce ondan sondakş en az 3 emmede bebeğimle resmen kavga ettij:) dueuyo duruyo memyi bırakıyo kavramayı unutmuş hale geliyor. Doydum numarası çekip biberonu verince cuklatıyor. Bende bineronu ağzına verir gibi yapıp açtırıp memeyi dayayarak çözdğm olayı ama cidden emek istiyor. Denemeye devam et. 150 cc bir sefer içşn çok fazla. Binerondan ayarı yapamıyor bebeler
Hayır canım tek seferde değil biriktirmeye çalışıyorum 2 saatte bir sağıyorum.missdincer bu arada cnm bir sefer sagimda mi 150 cc geliyor. Ben hic sagmadim devamli memede zaten . Cisi artti bol bol cis var
Biz de eşimle bu gece sıra sıra kucağımızda uyuttuk 2 saat o 2 saat ben :) deliksiz uyudu yavrum. Kucakta olunca gazı da rahat çıkıyor sorunsuz uyuyor ve güvende hissediyor.Kesinlikle öyle. Bşr yazıda okumuştum bebekler 2 yaşına kadar bu dünyada ayrı varlık olduklarını algılayamıyorlarmış... anneyle bütün hissediyorlarmış.. benimde canıma minnet akşam sabah o koku:)
Hayırlı haberlerini bekliyoruz canım. Allah yardımcın olsun.kızlar , ben sabah 9 da hastane de olacağım. açılmam devam etti mi bilmiyorum inşallah etmiştir keşke 3 cm kadar olsa diyorum ama göreceğiz yarın . ne su geldi ne düzenli kasılma var ne de nişan yarın suni sancı gerekecek sanırım
fırsatı bulursam yazarım
Ya tabiki onlar icinde cok zor. Bi anda bambaska yere geliyolar. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun.Canım ben bir ley farkettim bebeklerin tek ağlama sebebi kaka gaz açlık vs gibi fiziksel şartlar olmuyor. Bazen cidden bu dünyayı yadırgıyorlar. Boşlulta hissediyorlar . . Dğşğn her şeyi yaptım geçen gece napsaö uyumuyor. Napsaö susöuyor altı değişmiş gazı alınmış kakayı yapmış. Vs vs.ç en son yatağa araöıza aldık. Ve inanır mısın sustu... nöbetleşe eşimle sabahı ettik. Biraz korka korka... ya da baxen sırf göğsüme kouuyprum öyle susuyoe... içeriyi özlediklerinde de ağlıyorlar bence.
Canım benım doktorum gunduzlerı 2saat arayla gecelerı 3 saat arayla emzır dedı. Bugun 5gunluk olucaz bakıyorum zaten o saatlerde kendısı uyanmaya basladı acıktıgı ıcın bu saat aralıgı normalmıs merak etme. Bır de arkadasım su tabloyu atmıstı belkı sıze de yararı olur paylasıyorum. Emzırme ve uyku saatlerının takıbı ıcın telefonda kullandıgınız uygulama varmı buarada ben bayagı bakkal defterı tutuyorum suanKızzlar bebekleriniz gece kaç saat uyuyor karnı toksa. Benimki bi iki saat ara ara emdikten sonra uyuyor 3 saat. O sıra acıkmışmıdır diye tereddüt ediyorum. Açsa kendisi kalkarmı acaba
İnstagramdan bende takip ediyorum onu . Yardimci olur. Memeyi tutturduguna gore tutabiliyor zaten . Bir kac gune alisir gobi geliyor bana. Bizide bilgilendir. Emzik konusu ayni bide öğürüyor emzigi.Meme ucumu bu gece vermeyi başardım bir kereliğine önce silikon uçla tutturdum, Bebek hafif uykuya geçince silikon ucu çıkarıp direk memeyi soktum ağzına emdi güzelce. Bir de göğüs ucu çıkarıcı almıştım önce onunla ucunu çıkardım öyle verdim memeyi tuttu.
Benim bebeğim de ellerini emiyor battaniyesini emmeye çalışıyor gerçekten emme isteği çok fazla emzik verdiğim zaman önce iştahla emiyor ama sonra atıyor sanırım süt gelmediği için.
Emzirme danışmanı ayarlayacağım bu gece eşimle karar aldık. Doğum yaptığım hastanede bize yardımcı olan Nazife hemşire vardı instagramda ebe_nazife_can hesabı var. Onu arayacağım inşallah sorunumuzu çözer. Teşekkürler cevabın için. Ben süt sağma nöbetindeyim :)
Hem gaz hem sut arttiriyor. Gaz yapan yemeklerede kimyon koyuyorum . Kiraz cekirdegi hem sicak hem soguk kullaniyor. Soguk hic kullanmadim. Birde isitinca hemen koymayin birkac dk bekleyin durdukca isiniyor asıl ısısı belli olunca koyarsiniz.Bundan ben de alayım. SICAK su torbası koyuyorum ama içim rahat etmiyor kapak açılır falan diye.
Bir de kimyon gazı mı engelliyor ? Ben süt artırıyor diye biliyordum.
Benimki 20 gunluk oldu. Uyandirmiyorum aryik kendi uyaniyor. Sariligida atlatti. Bazrn saat basi az az emip uyuyor gazi oluyor cikartikktan sonra tekrar emiyor bazen iki saat mamadan once ve sonra emince 3-4 saat uyuyor.Kızzlar bebekleriniz gece kaç saat uyuyor karnı toksa. Benimki bi iki saat ara ara emdikten sonra uyuyor 3 saat. O sıra acıkmışmıdır diye tereddüt ediyorum. Açsa kendisi kalkarmı acaba
Tamam canım sağol.Hem gaz hem sut arttiriyor. Gaz yapan yemeklerede kimyon koyuyorum . Kiraz cekirdegi hem sicak hem soguk kullaniyor. Soguk hic kullanmadim. Birde isitinca hemen koymayin birkac dk bekleyin durdukca isiniyor asıl ısısı belli olunca koyarsiniz.
Bebek bakımı diye bir program var canım onu kullanıyorum çişini kakasını uykusunu mamasını hepsini ordan takip edebiliyorumCanım benım doktorum gunduzlerı 2saat arayla gecelerı 3 saat arayla emzır dedı. Bugun 5gunluk olucaz bakıyorum zaten o saatlerde kendısı uyanmaya basladı acıktıgı ıcın bu saat aralıgı normalmıs merak etme. Bır de arkadasım su tabloyu atmıstı belkı sıze de yararı olur paylasıyorum. Emzırme ve uyku saatlerının takıbı ıcın telefonda kullandıgınız uygulama varmı buarada ben bayagı bakkal defterı tutuyorum suan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?