- 12 Ağustos 2013
- 3.544
- 3.634
- 333
- 33
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #26.501
Doğum yaptıgım medipoldeki çoçuk doktorlarını beğenmedik bizde meğaya ğitmeye düşünüyonuz cenım hatta cuma kontrol var cuma megaya gidicez inşalalh. Bugün çok zor geçti yavrum hiç uyuyamadıİlk oraya götürdüm ama medipole başlıcam.
Benimkide gazıda olsa altınada yapsa ağlarken meme arar gibi aranıyor.
Aç sanıyorum ama sıkıntısını çözünce sakinleşiyor.
Çok zormuş canım ya aslınde kuvvetli emiyor ama yetmiyor demekkiKüçük olduğu için tam çekemiyor memeyi canım doymuyor o yüzden. Biraz kuvvetlensin hepsini çekip doyar sağmana gerek kalmaz.
Merhaba.28 agustosta dogum yaptim sezeryanla.merhaba, ben de tobb'a şenol beye gidiyorum. mesajlarınızda arattım ama bulamadım doğumunuz oldu mu acaba
Canim evdeyken bazen 1 bazen 2 saatte sagiyorum. Sağmazsam göğsüm doluyor zaten. Sutleri de biz ne cikarsa goturuyoruz. Onlar saklayip veriyor ihtiyacina göre. 30 ml veriyorlarmis her beslemede ama 1 satte 2 saatte diye siniri yok. Aglar acikirsa extra veriyoruz diyorlar.Canim günlük senden ne kadar für istediler? Istediköeri cc ye Göre süt sag. Saat basi Ya da 2 saate bir cok fazla. Söyle düsün ne kadar cok sIk Sagarsan o kadar cok sütün olur. Sen sürekli sagdigin icin memelere Bebegin daha cok ihtiyaci var mesaji gidiypr. Cok sIk sagmaktan Ziyade bir seferde uzun sagarsan memelerde ona Göre kendini ayarlar.
Valla bana da soothie icin aynisini soylediler hatta 6 aydan sonra soothienin devami yok zorlanirsiniz dediler ben de normal avent aldim 2 li.tutmadi.Ben de soothie emzik alıcaktm 2 arkadas cok ağır.geliyo tutamıyolar dedi normal avent aldım. Öğürüyo, tutmadı..
Benimkide emzigi tutmuyor oguruyor. Bir kac cesit aldim soothiede aldim. Soothieyi begenmiyorum. Agir abartildigi kadarda super birsey degil. Olumsuz yorumlarda cok . Bdn ilk oglumada almistim 6 ay sonrasi icin iki cesit zaten. Bir yasa dogru sonrasi icin kucuk gelir 6 ay bencede. Buyuk oglumda almadi onu. Aventin normalleri gayet iyi yine onu biraz aliyor.Valla bana da soothie icin aynisini soylediler hatta 6 aydan sonra soothienin devami yok zorlanirsiniz dediler ben de normal avent aldim 2 li.tutmadi.
Bende madela aldım hastane tipi, ins rahat ederz hepimizCanım ben iyi ki almışım pompayı diyorum. En çok kullandığım alet oldu Doğumdan beri. Hatta şuan yine pompa yapıyorum. Ameda tavsiye ederim.
Cnım hayırlı olsun oncelıkle. Gercek dogum sancısı oyle bırseykı dıgerlerınden hemen ayırt edıyorsun. Benımkınde aynı anda hem bel arka kısma kuyruk sokumuna yakın(buyuk tuvaletın/ gazın varmıs gıbı )hem de kasklara vanınaya yakın (regl olacakmıssın gıbı) sancılar aynı anda geldı. Es zamanlı olarak da karın top gıbı oluyor sertlesıyor ve aynada baktıgında gergın bı top halını alıyor. Bunları duzenlı takıp etmek lazım kasılmalarını not almalısın. Duzenlı olarak bu durumlar tekrar eder ve pozısyon degıstıemekle dus almakla gecmez hatta daha da sıddetlenır ve suresı sıklasır. Ben 10dk da bır adetherbırı ortalama 50sn suren kasılmalara ulastıgımda hastane ıcın evden cıktım. Bu sekılde gıttıgımde 2bucuk cm acılmam vardı dogum baslamıstı hemen yatırdılar. Ilk acılmalar cok yavas ılerledı benım ılk dogumum oldu. Ama sanırım 5cm acıklıktan sonrası cok daha hızlı ılerledı ınsallah hayırlısıyla kavusursun yavruna sen deKızlar iyi geceler
Bir şey soracağım doğum yapanlara.sancılarınız nasıl başladı?benim bugün yalancı kasılmalarım çok oldu.akşam da karnım kasılırlen belden çok hafif adet sancısı gibi ağrı da girmeye başladı saat başı 3 kez oldu şimdiye kadar.gerçek sancı mı acaba38+0 şuan
Canım emzık ve bıberona bebek kacgunlukken alıstırılmalı sence kırkından sonra mı? Bıberona alısan bebekler anne memesıne gerı donmekte zorlanıyor dıyenler var dogru mu senceEmzik konusu gecmis.Benimkide habire meme istiyor. Surekli emiyor. Ancak mama verince doluyor goguslerim. Nuk soothie verdim slmadi . Avent arada aliyor. Tok olunca almiyor. Emzikte gaz yapiyor ama aglama krizinde birebir. Ben dra sormadim. Bence bebekler ayni degil anne bebegin ihtiyaci olup olmadigini daha iyi bilir. Emzikte cok israr etmiyorum tok olunca vermeye calisiyorum mama sonrasi. ceksin cektikce sut geliyor diye. Bir ay kirk gun sonra alustircam. 3-4 ay sonra gdc olur . Sonradan alisamaz . Basta nasil olursa oule gidiyor.
Canım benim oğlum gaz sancısından dün kıvranıp karnı tok olduğu halde memeye saldırınca eşim apar topar eczaneye emzik almaya gitti öyle rastgele emzik almış ve tuttu yavrum şükürler olsun biraz uyudu sanırım bu biraz kaliteliye falan bakmıyor canı neyi isterse onu tutuyor weee baby almış eşimBen de soothie emzik alıcaktm 2 arkadas cok ağır.geliyo tutamıyolar dedi normal avent aldım. Öğürüyo, tutmadı..
Canım bende wee baby almıştım..kizim tuttu..ilk kızımda da onu kullanmıştım memnun kaldım.bizde gaz var.Canım benim oğlum gaz sancısından dün kıvranıp karnı tok olduğu halde memeye saldırınca eşim apar topar eczaneye emzik almaya gitti öyle rastgele emzik almış ve tuttu yavrum şükürler olsun biraz uyudu sanırım bu biraz kaliteliye falan bakmıyor canı neyi isterse onu tutuyor weee baby almış eşim
Cnm bebege gore degisiyor . Sariliktan dolayi uc kez biberonla mama veriyorum. Memeyi birakmadi hatta duskun emme refleksi kuvvetli. İlk oglumda ilk sutum gelmedi biberona alisti. Sonra memeyi almadi. Biberon secimide onemli akiskan olunca emme refleksi az olunca memeyi almiyorlar. Emme refleksi kuvvetliyse cektikce gelen biberon tercih yapilirsa birakmaz bence. Emzik ilk oglum hemen aldi emzigi . Gerci oda emzik aliyordu emme refleksi kuvvetliydi onunda.Sut gelmeyince biberona alisti.Cok agliyordu cok gazliydi memede almayinca mecbur verdim.Canım emzık ve bıberona bebek kacgunlukken alıstırılmalı sence kırkından sonra mı? Bıberona alısan bebekler anne memesıne gerı donmekte zorlanıyor dıyenler var dogru mu sence
Canım ınsallah soyle guzel bı uyku ve beslenme duzenımız hepımızın. Benım de meme ucumdan dolayı sanırım bebegım tum sutu bosaltamıyor emzırırken bem acıyor meme uclarım hem de ezırme sonunda sert kalıyor memede bazı yerler. Duzenlı sagım yapıcam belkı duzelır dye umuyorum. Bi de sarılık ıcın bızım doktor dun sarııktwn suphelenıp bızı teste yolladı. Topuk kanından baktıkları deger 14 cıktı ama sınır 17 oldugu ıcın doktor bebegı ptesı de görmemız lazım dedi. Aslında anne sütü alıyor da ama ne yapmam lazım hıc bılemıyorum sonuc kotu cıkarsa bı gece hastanede kalıcakmıs kuzum ftoterspı ıcınCnm bebege gore degisiyor . Sariliktan dolayi uc kez biberonla mama veriyorum. Memeyi birakmadi hatta duskun emme refleksi kuvvetli. İlk oglumda ilk sutum gelmedi biberona alisti. Sonra memeyi almadi. Biberon secimide onemli akiskan olunca emme refleksi az olunca memeyi almiyorlar. Emme refleksi kuvvetliyse cektikce gelen biberon tercih yapilirsa birakmaz bence. Emzik ilk oglum hemen aldi emzigi . Gerci oda emzik aliyordu emme refleksi kuvvetliydi onunda.Sut gelmeyince biberona alisti.Cok agliyordu cok gazliydi memede almayinca mecbur verdim.
Emzige iki uc hafta sonra baslatin diyorlar. İlk haftalar uykulu oluyor. Zaten emmeye zor uyandiriliyor. Emzik iyice yorar. Emmeye hali olmaz. 20 ginden sonra gaz sancisi oluyor. O zamandan itibaren verilebilir bence. Biz 20 gunluk olduk. Arada vermek istiyorum devamli memede . Sutumde bol degil . Genelde emziriyorum artsin diye. Zaten almiyor cok emzik . Bir aylik olunca alistircam artik bende. O zamana kadar artar insallah sutum. Uyumak icinde meme istiyor cunku . Belki rahat bir bebek olur emzik vermek zorunda kalmazsin.
başak burcu olsun mu istiyordun canım. Hayırlı evlat olsunlar da
Cnm terazi 25 inde baslamıyo mu,sağlık olsunozlmlvnt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?