- Konu Sahibi angel5angel
-
- #26.521
Bol bol emzir. Sagiyorsan sutunu ver. 2 saati gecirme. Sariliktan dolayi uykulu oluyorlar. Uyandir mutlaka. Bize mama baslamisti. Drun gerek gormemis. Emzir bol bol .Canım ınsallah soyle guzel bı uyku ve beslenme duzenımız hepımızın. Benım de meme ucumdan dolayı sanırım bebegım tum sutu bosaltamıyor emzırırken bem acıyor meme uclarım hem de ezırme sonunda sert kalıyor memede bazı yerler. Duzenlı sagım yapıcam belkı duzelır dye umuyorum. Bi de sarılık ıcın bızım doktor dun sarııktwn suphelenıp bızı teste yolladı. Topuk kanından baktıkları deger 14 cıktı ama sınır 17 oldugu ıcın doktor bebegı ptesı de görmemız lazım dedi. Aslında anne sütü alıyor da ama ne yapmam lazım hıc bılemıyorum sonuc kotu cıkarsa bı gece hastanede kalıcakmıs kuzum ftoterspı ıcın
Bide sen demistin demistin sanirim gunus kapak aldim onlari kullaniyorum yaralarim gitti sadece onu kullaniyorum krem falan kullanmiyorum . Emzirmeden once sutunle islat gogus ucunu.Canım ınsallah soyle guzel bı uyku ve beslenme duzenımız hepımızın. Benım de meme ucumdan dolayı sanırım bebegım tum sutu bosaltamıyor emzırırken bem acıyor meme uclarım hem de ezırme sonunda sert kalıyor memede bazı yerler. Duzenlı sagım yapıcam belkı duzelır dye umuyorum. Bi de sarılık ıcın bızım doktor dun sarııktwn suphelenıp bızı teste yolladı. Topuk kanından baktıkları deger 14 cıktı ama sınır 17 oldugu ıcın doktor bebegı ptesı de görmemız lazım dedi. Aslında anne sütü alıyor da ama ne yapmam lazım hıc bılemıyorum sonuc kotu cıkarsa bı gece hastanede kalıcakmıs kuzum ftoterspı ıcın
Masallah kuzuna guzel buyuyor. Baska seyde uykusuzluga dayanamazsin ama anne olunca dayaniyorsun. Benim ilk oglum kabiz.3 ay bittikten sonra hala aglamasi huysuzlugu reflusu devam etti. 20 aylik hergun kaka yaptimi diye bekliyorum . Bir yasina kadar sebze yedi. Beslenmesine dikkat ettim. Sadece gazli bir bebekse 3 ay bitince gecer. Hic dert etmeyin. Eninde sonunda gececek. Gazli olmasi cok normaL.Günaydın kızlar.. Çok şükür biz artık 1 aylık olduk. Dün kontrolümüz vardı. 1.100 gram almış oğlum.
Bu süreç Nasıl geçti derseniz, ilk yirmi gün saat başı emdi bebeğim. Benim için çok yorucuydu ama sütü de çok artırdı. En fazla bir saat uyuyup kalkınca emzirdim ben de. Şimdi iki ya da üç saate çıktı emme aralıkları.
Gaz olayına gelince maalesef gazlı bir Bebek. Herhangi bir ilaç kullanmıyorum. Bize en iyi gelen şey bol bol masaj. Önce karnına masaj, sonra bisiklet hareketi. En az 10-15 dakika mücadele verince biz mutlu sona ulaşıyoruz. Kesinlikle en iyisi bu.. En azından bizim için. Bu arada tane kimyon içmeyi de ihmal etmiyorum.
Yediklerimden sütümü arttıran en iyi besinler, tavuk, semizotu, dereotu başta olmak üzere yeşillikler, ve tatlı krizlerinde tahin helvası oldu..
Bebeği çok ağlayan arkadaşlarım ya da uyumayan arkadaşlarım biliyorum insan çok stresli bitkin oluyor. Sanki hep bu şekilde gidecek bu bebek hiç susmayacak diye düşünüyorsunuz. Unutmayın ki hiçbir bebek sonsuza kadar ağlamaz.. Bu ilk günlerin güzelliğini kaçırmayın çünkü çok hızlı geçicek. Özellikle 3. Aya gelince bebeğiniz size kahkalar atmaya başlayınca Siz o Zaman görün şenliği:))) büyük oğlumda hiç unutmam doktora uyumuyor bu çocuk demiştim. Doktorumda: 'anneliğin kolay olduğunu sana kim söyledi' demişti. Ne kadar doğru söylemiş.
Günaydın kızlar.. Çok şükür biz artık 1 aylık olduk. Dün kontrolümüz vardı. 1.100 gram almış oğlum.
Bu süreç Nasıl geçti derseniz, ilk yirmi gün saat başı emdi bebeğim. Benim için çok yorucuydu ama sütü de çok artırdı. En fazla bir saat uyuyup kalkınca emzirdim ben de. Şimdi iki ya da üç saate çıktı emme aralıkları.
Gaz olayına gelince maalesef gazlı bir Bebek. Herhangi bir ilaç kullanmıyorum. Bize en iyi gelen şey bol bol masaj. Önce karnına masaj, sonra bisiklet hareketi. En az 10-15 dakika mücadele verince biz mutlu sona ulaşıyoruz. Kesinlikle en iyisi bu.. En azından bizim için. Bu arada tane kimyon içmeyi de ihmal etmiyorum.
Yediklerimden sütümü arttıran en iyi besinler, tavuk, semizotu, dereotu başta olmak üzere yeşillikler, ve tatlı krizlerinde tahin helvası oldu..
Bebeği çok ağlayan arkadaşlarım ya da uyumayan arkadaşlarım biliyorum insan çok stresli bitkin oluyor. Sanki hep bu şekilde gidecek bu bebek hiç susmayacak diye düşünüyorsunuz. Unutmayın ki hiçbir bebek sonsuza kadar ağlamaz.. Bu ilk günlerin güzelliğini kaçırmayın çünkü çok hızlı geçicek. Özellikle 3. Aya gelince bebeğiniz size kahkalar atmaya başlayınca Siz o Zaman görün şenliği:))) büyük oğlumda hiç unutmam doktora uyumuyor bu çocuk demiştim. Doktorumda: 'anneliğin kolay olduğunu sana kim söyledi' demişti. Ne kadar doğru söylemiş.
Peki bu emzikler deha da gaz yapar mı Bebek'te. Eşim rast gele almış şükür tuttuCanım bende wee baby almıştım..kizim tuttu..ilk kızımda da onu kullanmıştım memnun kaldım.bizde gaz var.
Biz de gaz yapmadı canım emzik ama sadece karnı tokken uyumak istediğinde veriyorum. Kayinvalideni de kafana takma canım duymamazlıktan gel çok zor ama, sen takarsan sütün gider sonra. Benim öyle oldu doktora canım sıkıldı o günden beri sütüm azaldı mamaya başladıkPeki bu emzikler deha da gaz yapar mı Bebek'te. Eşim rast gele almış şükür tuttu
Canım değişiyor mesala kızım süt icip hemen uyuyor ..tok olduğu halde gaz sancısı olduğu zaman emzik veriyorum..buyuk kızımın çok gazi yoktu..bu kızım çok gazlidir..canim sen kimseyi takma üzme kendini..sen kendini üzersen sütün kesilir..Peki bu emzikler deha da gaz yapar mı Bebek'te. Eşim rast gele almış şükür tuttu
gazı almıyor canım sadece gazlı olunca sürekli emmek istiyo emince yine gaz oluyo kısır döngü oluyo en azından emzik verince çok gaz olmuyorBızde kendı cocuk doktorumuza baslayacagız artık ona bi sorarım emzık konusunu belkı bize de iyi gelir. Gazı da alıyormu onu bilmiyordum
yıkanmadı cnm ben göbeği düşünce yıkadımGunaydin kizlar, dogum yapan arkadaslara bi sorum var. Bebeginizi hastanede yikadilar mi? Benim dogum yapacagim hastane 2. Gun yikiyormus ama ben kabul etmedim. Siz ne yaptiniz ?
Doğum yaptıgım medipoldeki çoçuk doktorlarını beğenmedik bizde meğaya ğitmeye düşünüyonuz cenım hatta cuma kontrol var cuma megaya gidicez inşalalh. Bugün çok zor geçti yavrum hiç uyuyamadı
gidin bencede olabilirKızlar bana aniden bir titreme ve elektrik çarpması gibi bir his geldi. Göğüslerimde ani acılar hissediyorum ara ara. Ateşim 39 derece. Acaba mastit mi oldum ya :/ çok kötü titriyorum. Eşim acile gidelim diyor
Canım benim 38+1 oldu ama artık merak ediyorumsenin kaç haftalık oldu canım
Ahahahah iyi demis :) ama bnimki artık keyif yapmaya basladi bizimle :)maşallah cnm. Ben de doktora ya emiyo ya uyuyo dedim, sizinle oturup tvmi ixleyecek dedi
Kızlar size bi tavsiye bu 2 saatte bir emzirme kısmına çk takılmayın ilk basta uyanık oldugu heran emzirin hem sütünüz artsın hem de güven duyup sıcaklığınızı hissetsin kuzular.yrm saat bi göğüs yrm saat diğer göğüs gaz çıkar alt deiştir döngü öyle gdyo ztn.
iiz i ben de merak ediyorum naaptı acaba inş iyilerdr@ozlmlvnt son günler geçmiyo gerçkten ağırlştık iyice senin bu hfta gelir Allahınizniyle
Ahahahah iyi demis :) ama bnimki artık keyif yapmaya basladi bizimle :)maşallah cnm. Ben de doktora ya emiyo ya uyuyo dedim, sizinle oturup tvmi ixleyecek dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?