- 11 Şubat 2015
- 2.334
- 2.394
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #26.541
Cnım hayırlı olsun oncelıkle. Gercek dogum sancısı oyle bırseykı dıgerlerınden hemen ayırt edıyorsun. Benımkınde aynı anda hem bel arka kısma kuyruk sokumuna yakın(buyuk tuvaletın/ gazın varmıs gıbı )hem de kasklara vanınaya yakın (regl olacakmıssın gıbı) sancılar aynı anda geldı. Es zamanlı olarak da karın top gıbı oluyor sertlesıyor ve aynada baktıgında gergın bı top halını alıyor. Bunları duzenlı takıp etmek lazım kasılmalarını not almalısın. Duzenlı olarak bu durumlar tekrar eder ve pozısyon degıstıemekle dus almakla gecmez hatta daha da sıddetlenır ve suresı sıklasır. Ben 10dk da bır adetherbırı ortalama 50sn suren kasılmalara ulastıgımda hastane ıcın evden cıktım. Bu sekılde gıttıgımde 2bucuk cm acılmam vardı dogum baslamıstı hemen yatırdılar. Ilk acılmalar cok yavas ılerledı benım ılk dogumum oldu. Ama sanırım 5cm acıklıktan sonrası cok daha hızlı ılerledı ınsallah hayırlısıyla kavusursun yavruna sen de
Bende kızımda aynısını yaşadım KESK'e bende diyebıldeydım çıkın gidin diye seni çok iyi anlıyorum canım Rabbım kolaylık versin zaten insanı yoran o dırdır anca akıl verirler çözüm bulmaz el atmalar anca akıl verirler akıl bedava ya KESK'e parayla olsa kımse kimseye vermezdi aç bu aç al emzor al emzır anlamzlar canım yorma kendını ben pes ettimDün o kadar zor geçti ki damla verdik çörek otu suyu verdik ama yok çoçuk uyuyamıyor ağlamaktan çatlıcak kayınvaliemin dırdır bi tarafımtn çoçuğun ağlaması bi taraftan en son beni çıldğrttılar bağırdım bi çıkın şu odadan yalnız bırakın diye sonrada çektiler gittiler zaten yavrumun sıkıntısı bi taraftan onların çenesi bi taraftan yok neymiş göbeği hala niye düşmemiş onunkilerin 5 günde düşmüş çoçuk pismiş yıkansa rahatlıcakmış sütüm yetmiyormuşmuş diğer mememi vercekmişim onda belki süt varmışmış kadına diyorum beni emdi 40 cc süt içti üstüne eşim süt verdiğimi ğmama yedi açlıktan değil gazdan dolayı memede durmak istiyor eşim masaj yapılor yagla Gazı çıksın diye yavrum ağlıyor o gelmiş başımda böyle gaz mı çıkartılır şöylede böylede tam bir sınav
Ya çok güldümmaşallah cnm. Ben de doktora ya emiyo ya uyuyo dedim, sizinle oturup tvmi ixleyecek dedi
Bnimki yıkamadı hatta cok karşıydı doktorda ebede yıkanmasınaGunaydin kizlar, dogum yapan arkadaslara bi sorum var. Bebeginizi hastanede yikadilar mi? Benim dogum yapacagim hastane 2. Gun yikiyormus ama ben kabul etmedim. Siz ne yaptiniz ?
Merhaba.28 agustosta dogum yaptim sezeryanla.
Merhaba.28 agustosta dogum yaptim sezeryanla.
Estagfrullah...odama geldigimde lohusa serbeti vardi.ve 2 gun boyunca yenidogan dr ekibi surekli kontrole geldiler.hemsireler kusursuz ve cok bilgili.ben biraz zor ayaklandim uyusuklugum zor gecti ve gazim gec cikti.hemsireler sabirla ilgilendiler benimle.bebegi yikamadilar.gobegi dusene kadar da yikamamamizi soylediler.taburcu olduktan sonra hem emzirme danismani hem de yenidogan hemsireleri telefon ile arayip nasil oldugumuzu sordular ve neler yapmamiz gerektigi konusunda bilgi verdiler.sormadiniz ama soyliym senol beyin gebe takibinden pek memnun kalmadim ama sezeryani kusursuz ebe hemsireler bakip bakip dikisi super yine imzasini atmis dediler.gercekten simdiden belli belirsiz.hastanenin doğum anında ve sonrasında sağladığı şeyler var mı. güven hastanesinde lohusa şerbetini falan hastane temin ediyormuş. bebeğinizi yıkadılar mı, hemşireler ilgi miydi çok soru sordum ama siz de aynı yerde doğum yaptım diyince sormak istedim :)
Doymadığı Zaman direk memede uyuyordu ama bu gaz sancısı fenaymış. Medipolde Fatih Günaydı doktoru ama acayip soğuk biri. Megada 3 doktor var akılımızda birine gidicez arzu hanım benimde aklımda olsunDoymadığı zamanda uyumuyolar canım.
Ben ilk sütümü veriyorum yetmezse ki yetmiyor.arkasından mama veriyorum.
Medipolde kime gittin beğenmedin canım.
Bizim arkadaş arzu hanımı tavsiye etti.
Onu denicem.megada memnun kaldığın dr olursa söyle banada canım
Dün emzikten mıdır yoksa artık yorgun düşüp mü uyudu bilmilorum ama emzik işe yaradı gibi. Tok olduğundan emin olunce bende emzik verelim d zaman. Takmamaya çalışıyorum bu konuda en büyük destek eşimdenCanım değişiyor mesala kızım süt icip hemen uyuyor ..tok olduğu halde gaz sancısı olduğu zaman emzik veriyorum..buyuk kızımın çok gazi yoktu..bu kızım çok gazlidir..canim sen kimseyi takma üzme kendini..sen kendini üzersen sütün kesilir..
Bende öyle yapayom canım sende üzme kendine sütün gelir bizde mama takviyeli gidiyoruz.Biz de gaz yapmadı canım emzik ama sadece karnı tokken uyumak istediğinde veriyorum. Kayinvalideni de kafana takma canım duymamazlıktan gel çok zor ama, sen takarsan sütün gider sonra. Benim öyle oldu doktora canım sıkıldı o günden beri sütüm azaldı mamaya başladık
Doğumdan vnce başıma bu şekilde dırdır etçeklerihi bildiğim için hep diyordum takmıcam diye artık dün patladım çoçuğumun cani yanıyo zatin bişi yapamıyorsun bide onlar konuşunca hepten sinir bozucu. Bu bebeğinde Takm bari Can'ım ağzına geleni söyle güya onlarda doğum yapmışlar ama sadece akıl vermeyi biliyorlar susmayı bilmiyorlarBende kızımda aynısını yaşadım KESK'e bende diyebıldeydım çıkın gidin diye seni çok iyi anlıyorum canım Rabbım kolaylık versin zaten insanı yoran o dırdır anca akıl verirler çözüm bulmaz el atmalar anca akıl verirler akıl bedava ya KESK'e parayla olsa kımse kimseye vermezdi aç bu aç al emzor al emzır anlamzlar canım yorma kendını ben pes ettim
canım ben 3 tanesini gördüm onlar yaklaşık 8-10 günde düştü. diğerlerini farketmedim bile sadece içte 1 dikişim vardı o duruyor düşmek üzere ama o da. çok ağrım kalmadı sadece ped kullanmanın sürtmesinden kaynaklanan ağtı var sadece arada
Estagfrullah...odama geldigimde lohusa serbeti vardi.ve 2 gun boyunca yenidogan dr ekibi surekli kontrole geldiler.hemsireler kusursuz ve cok bilgili.ben biraz zor ayaklandim uyusuklugum zor gecti ve gazim gec cikti.hemsireler sabirla ilgilendiler benimle.bebegi yikamadilar.gobegi dusene kadar da yikamamamizi soylediler.taburcu olduktan sonra hem emzirme danismani hem de yenidogan hemsireleri telefon ile arayip nasil oldugumuzu sordular ve neler yapmamiz gerektigi konusunda bilgi verdiler.sormadiniz ama soyliym senol beyin gebe takibinden pek memnun kalmadim ama sezeryani kusursuz ebe hemsireler bakip bakip dikisi super yine imzasini atmis dediler.gercekten simdiden belli belirsiz.
Cok yogun tobb da part time calisiyor kafasi cok karisik ve bir dedigi bir dedigini tutmuyor.onun disinda bilgisi ilgisinde sorun yok hala arayip soruyor.bebek dogar dogmaz cocuk dr ve yenidoganhemsiresi bakimini yapti heo beraber foto cekindik sonra bana genek anestezi verdiler.ben istedim.cocuk 10 dk da cikiyor.ben de bir yrm saat sonra odaya cikmisimanladım çok teşekkür ederim. takipten neden memnun kalmadınız acab özel değilse. ameliyat sorunsuz geçmiş ama ne güzel. her şey planlandığı gibi mi oldu. sezeryan ne kadar sürdü. bebek doğra doğmaz size verdiler mi. heycanla bekliyorum ben de kafamda çok soru var
Bu soruyu sorman iyi oldu canım.. Benim ilk günler kırmızı sonraki günler çok çok az kahverengi geldi. Cuma gününden bu yana yine yoğun ve kırmızı. Sanırım ilk aydan adet oldum. İlk oğlumda da bir ayın sonunda tam adet bitti derken daha yoğun başladı. Bakalım eğer adetse birkaç güne bitmesi gerekir artıkDaha oncedn sezeryan yapms anneler bsy sorcm benm bgn 38.günm hala adetliym normal mi doktorm 35 gun gorursn demisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?