- Konu Sahibi angel5angel
-
- #30.301
Canim ilk 10 dakika ön dut gelirmis yani sulu olan cocugun su ihtuyacini karsilayan. Yani bi memeyi 10 dakikadan fazla emmeli ki yagli kismini da alsin. Ben ilk bastan beri her emzirme vaktinde 1 memeyi veeriyorim. Ama sen gec basladigin icin tek memeyle doymayabilir suan. Memeyi agzindan atana kadar emzir attiktan sonra aranmaya devam ediyorsa diger memeyi ver. Diger memeden muhtemelen az emip birakacak. Diger emmme vaktinde de ikinci memeyi tam bosaltamadigi icin ondan baslayabilirsin.Kızlar benim bebeğim meme reddi yapıyordu biliyorsunuz, emzirmeye daha yeni başlıyorum. Bu yüzden emzirme sorunlarım da yeni başlıyor.
Şimdi sorum şu; kızımı memeden ayırmasam saatlerce aynı memeyi emer. İlk başta bırakayım emsin dedim ama sonra meme ucum yara oldu, emziremez hale geldim. Şimdi ben bebeği memeden kaç dakika sonra ayırmalıyım? Yutkunması çok çok azalınca ayırıp diğer memeyi veriyorum.
Bir beslenmede tek meme mi veriyorsunuz yoksa ikisini de emziriyor musunuz ? Ben tek meme verdikten sonra bebeğim uyumuyor aranıyor.
Bugün ameliyatim iyi geçti meme apsesinden kurtuldum inşallah ama Tekrardan aynı şeyi yaşamak istemiyorum. Mememin tam boşaldığından emin olmak için emzirmeden sonra sağmalı mıyım ? Sizler ne yapıyorsunuz ?
Şaka gibi bizimkide karbonatlı suyla sil dedi hangisine inanacazCanım pamukçuk olması normalmiş. Bizde de oldu. Doktor kesinlikle karbonat kullanma dedi. Mikostatin kullanıyorum 3 günde dili geçti çok az damağında kaldı. Biz mama da yiyoruz her mamadan sonra su ver dedi. Ağızda süt ya da mama kalıntısı da pamukçuk yapabiliyormuş
Canım mama vermiyorsan sütün yarıyor demek ki.memelerinde sancı dolgunluk hissediyor musun?hissediyorsan sağ canım.Ya kızlar benim doktor çok rahat dedim beş dakka ancak emiyor başka emmiyor diye iyi emiyor işte dedi tarttı bir kilo almış deyince bişey diyemedim ama emerken çok hızlı emiyor bazen genzine kaçıyo siz böyle 15/20 dakka yazınca ben de aceba doktorda mı sorun diyorum bir memeyi de ancak emiyor bu arada
Gecmis olsun tekrar cnm. Ben bazen tek memeyi veriyorum. yetmiyor araninca öbür memeyide veriyorum. Bir sonraki emzurme rn son bitirdigi memeden basliyor. Benim sagacak kadar bol sütüm yok mama veriyorum gunde iki uc kez. Ama fazla oldugunu anliyorsan sag tabiki.Kızlar benim bebeğim meme reddi yapıyordu biliyorsunuz, emzirmeye daha yeni başlıyorum. Bu yüzden emzirme sorunlarım da yeni başlıyor.
Şimdi sorum şu; kızımı memeden ayırmasam saatlerce aynı memeyi emer. İlk başta bırakayım emsin dedim ama sonra meme ucum yara oldu, emziremez hale geldim. Şimdi ben bebeği memeden kaç dakika sonra ayırmalıyım? Yutkunması çok çok azalınca ayırıp diğer memeyi veriyorum.
Bir beslenmede tek meme mi veriyorsunuz yoksa ikisini de emziriyor musunuz ? Ben tek meme verdikten sonra bebeğim uyumuyor aranıyor.
Bugün ameliyatim iyi geçti meme apsesinden kurtuldum inşallah ama Tekrardan aynı şeyi yaşamak istemiyorum. Mememin tam boşaldığından emin olmak için emzirmeden sonra sağmalı mıyım ? Sizler ne yapıyorsunuz ?
Cnm benimkide kisa suruyor. Hizli hizli cekiyor uykuya dalarken yanlis da kaciyor. Doyduktan sonra emzik gibi yavas yavas emiyo memede uyuyor. Bende tedirgin oluyordum emmesi kisaldi diye. Sıkınca sut var. Ama bol cis var. Doymamistir diye mama verince icmiyor. Sende yazinca bende rahatladim. Doymasa aglar zaten. Bazende yavas yavas uyuyo uyaniyor uzun suruyor. Ben bide sut sagma makinesi ile saginca on bes dk boyunca sut gelmiyor. 10 dk dolmadan bosaliyor bir meme zaten .Ya kızlar benim doktor çok rahat dedim beş dakka ancak emiyor başka emmiyor diye iyi emiyor işte dedi tarttı bir kilo almış deyince bişey diyemedim ama emerken çok hızlı emiyor bazen genzine kaçıyo siz böyle 15/20 dakka yazınca ben de aceba doktorda mı sorun diyorum bir memeyi de ancak emiyor bu arada
Canım insallah yenıden tekrarlamaz gecmısler olsun. Aynı memeyi yarım saatten fazla emzirmiyorum dinlene dinlene emdiği zaman yarım saatı gectiyse öteki memeyi veriyorum ki meme ucu ıyıce yara olmasın. Bu genelde benımkının gaz sancıları basladıgında aksam saatlerinde oluyor devamlı bi meme isteme halinde oluyor cunku. Normal sartlarda gaZı yoksa bir memeyi emzirip diğerini sagıyorum. Gunduz zaten neredeyse ıkı saatte bir emme istediği için bu sekilde ilerliyorum gece ise göğsmde süt birikiyor cok sertlesip beni rahatsız edıyor ya bebegım uyanmadan once kalkıp hemen birini sagıyorum digerınden de bıraz sagıp kalanını bebegime bırakıyorum. Memeyı nekadar sonuna kadar bosaltırsak vucut okadar fazla süt üretmeye baslar ve zaten bize fazla gelen süt bu sebeple iyice faZlalasmıs olur ben dengeyı saglamak için sonuna kadar degıl de benı rahatlatacak kadar sagıyorum. Yanı orta hızda tahmını 10dk kadar sagıyorum bir göğsümü enson samla damla gelse de sagmayı bırakıyorum. Elimde sertlesen kısımların yumusadıgını anladıgımda bırakıyorum sonra yine bidaha rahatsız olana kadar sagmadan emzirerek ilerliyorum. Tek memeyle doymuyorsa ikinci memeye gectiğinde uyuyakalıyorsa uyandıgında enson bıraktıgın memeden devam edersin canım. Birde sagmadan önce fön makınası tutup kısa bi masaj yapıyorum sagdıktan sonra da ıslak havşı olur soguk kompress olur sogutuyorum. Meme ucu yarasına gumus kapak kullanıyorum tavsiye ederim bana iyi geldiKızlar benim bebeğim meme reddi yapıyordu biliyorsunuz, emzirmeye daha yeni başlıyorum. Bu yüzden emzirme sorunlarım da yeni başlıyor.
Canım benim kızımda 5 dk falan emer bırakır..hic uzun sürmez..ben kızımın hiç kilo almadığını düşünüyorum.1 aylık konrolunde 1300 gr almıştı.Ya kızlar benim doktor çok rahat dedim beş dakka ancak emiyor başka emmiyor diye iyi emiyor işte dedi tarttı bir kilo almış deyince bişey diyemedim ama emerken çok hızlı emiyor bazen genzine kaçıyo siz böyle 15/20 dakka yazınca ben de aceba doktorda mı sorun diyorum bir memeyi de ancak emiyor bu arada
Benimde bitmiş oluyor memede süt demekki hepsini beş dakka da içiyorCnm benimkide kisa suruyor. Hizli hizli cekiyor uykuya dalarken yanlis da kaciyor. Doyduktan sonra emzik gibi yavas yavas emiyo memede uyuyor. Bende tedirgin oluyordum emmesi kisaldi diye. Sıkınca sut var. Ama bol cis var. Doymamistir diye mama verince icmiyor. Sende yazinca bende rahatladim. Doymasa aglar zaten. Bazende yavas yavas uyuyo uyaniyor uzun suruyor. Ben bide sut sagma makinesi ile saginca on bes dk boyunca sut gelmiyor. 10 dk dolmadan bosaliyor bir meme zaten .
Canım benim kızımda hızlı çekiyor hep boğazına kaçıyor..bazende memeyi bırakıyorCnm benimkide kisa suruyor. Hizli hizli cekiyor uykuya dalarken yanlis da kaciyor. Doyduktan sonra emzik gibi yavas yavas emiyo memede uyuyor. Bende tedirgin oluyordum emmesi kisaldi diye. Sıkınca sut var. Ama bol cis var. Doymamistir diye mama verince icmiyor. Sende yazinca bende rahatladim. Doymasa aglar zaten. Bazende yavas yavas uyuyo uyaniyor uzun suruyor. Ben bide sut sagma makinesi ile saginca on bes dk boyunca sut gelmiyor. 10 dk dolmadan bosaliyor bir meme zaten .
ya canm benim bebegmde bi bes dakka tek emer bilmiyorm boyle nasil kilo aliyo ama bugnlerde cok buzülmus cok uzuluyomCanım benim kızımda 5 dk falan emer bırakır..hic uzun sürmez..ben kızımın hiç kilo almadığını düşünüyorum.1 aylık konrolunde 1300 gr almıştı.
.
Yok mama vermiyorum iki saatte bir emiyor yok memede süt bırakmıyor normalde dolu göğsü sağdığımda 80 90 çıkıyor geçen emdikten sonrA kalanı sayım dedim hiç süt çıkmadı beş dakka da emiyor demekkiCanım mama vermiyorsan sütün yarıyor demek ki.memelerinde sancı dolgunluk hissediyor musun?hissediyorsan sağ canım.
Canım benim kızım doğduğundan beri hep 5 dk falan emer hiç uzun emmeedi..bende çok üzülüyordum kızım hiç kilo almamış diye düşünüyordum..bir ayda guzel kilo almış ben bile şaşırdım..bakalim 2.ayda kaç kilo alçaklar.ya canm benim bebegmde bi bes dakka tek emer bilmiyorm boyle nasil kilo aliyo ama bugnlerde cok buzülmus cok uzuluyom
Masallah canim cok iyi kilo almis. Ne sıklıkta emiyor peki? Benimki 20_30 dakika emiyor ama sanirim buyudukce emme suresi azalacakmis biz daha 26 gunluguzCanım benim kızımda 5 dk falan emer bırakır..hic uzun sürmez..ben kızımın hiç kilo almadığını düşünüyorum.1 aylık konrolunde 1300 gr almıştı.
.
Dr um ihtiyacı kadarını alır dedi bana canım bi kaç damla içiyo zaten.ben emziriyorum ama su verince azını açıyor devamını istiyor.
bizimde 5 dakka emer ve guzel kilo aliyo her ay bir kilo alms gercektn nasil oyle alabiliyo anlamiyormCanım benim kızım doğduğundan beri hep 5 dk falan emer hiç uzun emmeedi..bende çok üzülüyordum kızım hiç kilo almamış diye düşünüyordum..bir ayda guzel kilo almış ben bile şaşırdım..bakalim 2.ayda kaç kilo alçaklar.
haftaya bizim de iki aylık kontrol var bakalım ne kadar almış ama bu ay pek ümitli değilim kolik benim kız o saatlerde hiç emmez ağlamaktan hayırlısı bakalımbizimde 5 dakka emer ve guzel kilo aliyo her ay bir kilo alms gercektn nasil oyle alabiliyo anlamiyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?