- 31 Mart 2016
- 2.301
- 3.182
- 63
- 37
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #30.321
Canım bebişler göğsün yüzde 95 ini ilk 5 dk da bitirirkermiş zaten. Aslında canları isterse 5dk da doyuyorlar ama ıste bızımkıler gaz, ılgı ıhtıyacı, anne kucagında olmak gıbı cesıtlı gerekcelerle aranmaha devam ettıgı ıcın bızım emme surelerımız uzuyor dınlene dınleme emıhor bazen bebıslrr canım kılo alımı da bebegının 5dk emıyor olması da cok guzelYa kızlar benim doktor çok rahat dedim beş dakka ancak emiyor başka emmiyor diye iyi emiyor işte dedi tarttı bir kilo almış deyince bişey diyemedim ama emerken çok hızlı emiyor bazen genzine kaçıyo siz böyle 15/20 dakka yazınca ben de aceba doktorda mı sorun diyorum bir memeyi de ancak emiyor bu arada
Canım kızım açıldığında 5dk emer..ondan sonra iki saat sonra tekrar emer sma yine 5 dk falan emer..bide kızım çok hızlı çektiği için hep sut boğazına kaçar..Masallah canim cok iyi kilo almis. Ne sıklıkta emiyor peki? Benimki 20_30 dakika emiyor ama sanirim buyudukce emme suresi azalacakmis biz daha 26 gunluguz
canım ön süt diye bir şey var ve en değerli yağlı süt arkadan gelen yanı yarım saat emzırdıkten sonra gelen süt bu yüzden eğer bebeğin en ıyı besini almasını istiyorsak mutlaka o arka sütü içirmeliyiz yani tek meme bitmeden diğerine gecmemeliyiz ben genelde böyle yapıyorumKızlar benim bebeğim meme reddi yapıyordu biliyorsunuz, emzirmeye daha yeni başlıyorum. Bu yüzden emzirme sorunlarım da yeni başlıyor.
Şimdi sorum şu; kızımı memeden ayırmasam saatlerce aynı memeyi emer. İlk başta bırakayım emsin dedim ama sonra meme ucum yara oldu, emziremez hale geldim. Şimdi ben bebeği memeden kaç dakika sonra ayırmalıyım? Yutkunması çok çok azalınca ayırıp diğer memeyi veriyorum.
Bir beslenmede tek meme mi veriyorsunuz yoksa ikisini de emziriyor musunuz ? Ben tek meme verdikten sonra bebeğim uyumuyor aranıyor.
Bugün ameliyatim iyi geçti meme apsesinden kurtuldum inşallah ama Tekrardan aynı şeyi yaşamak istemiyorum. Mememin tam boşaldığından emin olmak için emzirmeden sonra sağmalı mıyım ? Sizler ne yapıyorsunuz ?
canım 15 dk bır meme değiştirisen bebek yaglı sütü nasıl alacak sen hep önden gelen sulu sütü vermiş oluyorsun bebeğin midesi bol bol o önden gelen daha ince olan sütle doyar ama yeterınce beslenemez arkadan gelen yaglı sütü alması gerekıyor dıyor uzmanlarÖncellikle geçmis olsun cnm.Dr.lar her memeyi 15 dk emmelerini söylüyor eğer uzun emiyorsa 15 dk. Sonra diğer memeyi ver.
Memeyi sağlama gerek olup olmadığını memeni yoklayarak anlamaya çalış ben öyle yapıyorum.
Tekrar geçmiş olsun..
Dolapta aynı sogukluga gelince birlestirebilirsin. Farklı isilarda ise birlestirmeKızlar ayni gun sagdigimiz sutleri birlestirebilirmiyiz?
benımde oyle ve bu cok odugunu göstermıyor mu4 saatte tek memeden 80 cc süt cıktıben galiba 150 leri falan hic goremicem sağıp dolaba atanlar nekadar çıkıyo sizde
ben de boyle yapıyoru bugun ılk defa rastgele verdımmissdincer ben hangi memede kaldıysa önce onu veriyorum ebe sıkı skı tembihlemişti yağlı olan son sütü alsın diye. Genelde tek meme veriyorum ama memeyi çekiştirip huysuzlanıyosa diğer memeye geçiyorm cnm çok geçmiç olsun sana keyifle emzir bebeni inşallah
Benimkide hizli emince bes dk doyuyor. Sonra keyfediyor memede kaliyor. Doyup doymadigini anlamayinca tutuyorum. Bazen anlamayip mama hazirliyorum ac mi gaz mi diye. Dokuyorum mamalari hep. Yinede iki uc kez mama veriyorum bir olcek bazen iki olcek. Biraz kilo aldi gibi geliyor ama yeterlimi bilmiyorum.Canım bebişler göğsün yüzde 95 ini ilk 5 dk da bitirirkermiş zaten. Aslında canları isterse 5dk da doyuyorlar ama ıste bızımkıler gaz, ılgı ıhtıyacı, anne kucagında olmak gıbı cesıtlı gerekcelerle aranmaha devam ettıgı ıcın bızım emme surelerımız uzuyor dınlene dınleme emıhor bazen bebıslrr canım kılo alımı da bebegının 5dk emıyor olması da cok guzel
Evet bende mama veriyorum doymadigi zamanlar, suyu nasil veriyorsun? Biberonlami?Canım pamukçuk olması normalmiş. Bizde de oldu. Doktor kesinlikle karbonat kullanma dedi. Mikostatin kullanıyorum 3 günde dili geçti çok az damağında kaldı. Biz mama da yiyoruz her mamadan sonra su ver dedi. Ağızda süt ya da mama kalıntısı da pamukçuk yapabiliyormuş
Cnim sütü nasıl muhafaza ediyosun pekiCanım insallah yenıden tekrarlamaz gecmısler olsun. Aynı memeyi yarım saatten fazla emzirmiyorum dinlene dinlene emdiği zaman yarım saatı gectiyse öteki memeyi veriyorum ki meme ucu ıyıce yara olmasın. Bu genelde benımkının gaz sancıları basladıgında aksam saatlerinde oluyor devamlı bi meme isteme halinde oluyor cunku. Normal sartlarda gaZı yoksa bir memeyi emzirip diğerini sagıyorum. Gunduz zaten neredeyse ıkı saatte bir emme istediği için bu sekilde ilerliyorum gece ise göğsmde süt birikiyor cok sertlesip beni rahatsız edıyor ya bebegım uyanmadan once kalkıp hemen birini sagıyorum digerınden de bıraz sagıp kalanını bebegime bırakıyorum. Memeyı nekadar sonuna kadar bosaltırsak vucut okadar fazla süt üretmeye baslar ve zaten bize fazla gelen süt bu sebeple iyice faZlalasmıs olur ben dengeyı saglamak için sonuna kadar degıl de benı rahatlatacak kadar sagıyorum. Yanı orta hızda tahmını 10dk kadar sagıyorum bir göğsümü enson samla damla gelse de sagmayı bırakıyorum. Elimde sertlesen kısımların yumusadıgını anladıgımda bırakıyorum sonra yine bidaha rahatsız olana kadar sagmadan emzirerek ilerliyorum. Tek memeyle doymuyorsa ikinci memeye gectiğinde uyuyakalıyorsa uyandıgında enson bıraktıgın memeden devam edersin canım. Birde sagmadan önce fön makınası tutup kısa bi masaj yapıyorum sagdıktan sonra da ıslak havşı olur soguk kompress olur sogutuyorum. Meme ucu yarasına gumus kapak kullanıyorum tavsiye ederim bana iyi geldi
Tesekkur ederim cnimDolapta aynı sogukluga gelince birlestirebilirsin. Farklı isilarda ise birlestirme
Hersey anormal geliyosa yorum yapmaya bilirsin. Bnim söylediğim herseye muhalefet oluyosun ve inatla cevap veriyosun. Demek aynı kafadan düşünemiyoruz yapmaya bilirsin yorumbenımde oyle ve bu cok odugunu göstermıyor mu
sizin şikayet ettiğiniz her şey bana mı normal gelıyor acaba ! bu sütün az oldugunu değil gayte iyi oldugunu gösterıyor 2 memeden 160 cıkıyor anlamına geıyor tab ben emzırdıkten sonra böyle cıkıyor
ben anlamadım sımdı sütüm çok demek için ne olması gerekıyor ki benım böyle olunca süt akıyor bır de memedne
Canım senin iyi yine benim yeni yeni ikisinden 100-110 çıkmaya başladı4 saatte tek memeden 80 cc süt cıktıben galiba 150 leri falan hic goremicem sağıp dolaba atanlar nekadar çıkıyo sizde
Benim ki karbonatlı su usttekileri alır tamamen bitirmez bir süre sonra yine çıkar dedi. O şekilde görünen kısım iyilesiyormus yani canım kökten bitmiyormusŞaka gibi bizimkide karbonatlı suyla sil dedi hangisine inanacaz
Canım benim doktoruma ben mama verince emmeyi bırakır diye korkuyorum dedim bırakırsa bıraksın dedi çok değişik kafa yapıları var ciddenYa kızlar benim doktor çok rahat dedim beş dakka ancak emiyor başka emmiyor diye iyi emiyor işte dedi tarttı bir kilo almış deyince bişey diyemedim ama emerken çok hızlı emiyor bazen genzine kaçıyo siz böyle 15/20 dakka yazınca ben de aceba doktorda mı sorun diyorum bir memeyi de ancak emiyor bu arada
Biberonla veriyorum canım kaşıkla verince tükürüyor.Evet bende mama veriyorum doymadigi zamanlar, suyu nasil veriyorsun? Biberonlami?
2 memeyi de veriyorum tamamen bitmesine rağmen hala aranıyor canım ordan anlıyorum. Bir de uykuya dalamiyor. Normalde Kendi başına uyuyabiliyor ama karnı aç olunca uyumuyor ordan anlıyorum canım.Kızlar doymadığını nasıl anlıyorsunuz
Hergun 2 paket buZdolabında her ıhtımale karsı bırakıp kalan sütleri buzluga atıyorum canım saklama posetleriyle. Ertesi gun yeni süt sagdıgımda buZdolabındakını hemen buzluga kaydırıyorum bu sekılde devam edıyor. Anne sütü paylasımını arastırıyorum sımdı ihtiyacı olan olursa sagdıgım sütleri paylasacagımCnim sütü nasıl muhafaza ediyosun peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?