2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Kılo aldı mı almadı mı diye dusunmekten hergun kafayı yıyorduk sonra bebek tartısı aldık heraksam ölcüyoruz buldumcuk gibi :) lımıt aralıgındaysa yeterlidir canım

Canım ben bir yazıda okumuştum şöyle ki, bebeğin arkadaki yağlı süte ulaşması süreden çok bebeğin emmeyi öğrenip öğrenmemesi, hızlı ya da yavaş emmesi ile alakalıymış. Emmeyi öğrenmiş bir bebek arkadaki yağlı süte 5-10 dakika arasında ulaşabiliyormuş. Esasında bebeklerimiz bir süre sonra emmeyi öğreniyor ,(kanıöca benimki 2.haftanın sonunda baya öğrendi) ama emme sadece doyma olmadığı için daha uzun memede kalıyorlar . İlgi alaka anne kokusu bağlanma sevgi...
Bugün kızım 6 saattir memedeydi..ilk kez bu kadar uzun kaldı..ayırsam sürekli ağlıyordu..ayıramadım... anladım ki sadece doyma değil kızım beni özlemiş...

Bende her seferde tek meme veriyorum hatta kısa süre sonra gene emmek isterse gene aynı memeyi veriyorum.

Canım çok geçmiş olsun inşallah tekrarlamaz sende rahat edersin.
Canım başta hızloca emiyorsa ki sanki semin bebeğin baya emmeyi seviyordu diye hatırlıyorum son süte ulaşmasıda çok uzun sürmez diye tahmin ediyorum. Mesela 15 dakika emzirip serçe parmağınla memeden ayırmayı dene eğer açsa ayırman çok zor olur . Ama doyöuşsa en yumuşak ayıröa serçe parmakla oluypr. 15 dakikada öbürünü emzirebilrsin. Bir daha ki emzirmede son kaldığından başlarsın.
Ama emmeyi öşremdiğindem emin olduğunda ber sefrrde tek göğüslede son süte ulaşıp dlyurabilirsin. Birde sanki zamanla bebilerimizin memeyi hangi amaçla kullandığını öğreniyoruz gibi. Doymak için mi kucak için mi vs vs.
Canım eğer sütün yeterliyse bence sağmana gerek yok çğnkğ bebeğin zaten çok emiyorsa ona göre süt üretir memelerin. Birde sağarsan apsen gene tekrarlamaz mı.? Çünkü üretimi sürekli tetiklemiş olursu n.

Canım benim doktoruma ben mama verince emmeyi bırakır diye korkuyorum dedim bırakırsa bıraksın dedi çok değişik kafa yapıları var cidden
Canım bu nasıl doktor ben anlamadım? Bütün dünya mümkün olduğunca ilk 6 ay sadece anne sütü diye bağırırken.... (gerektiğinde tabi ki mama ama...)
Acaba senin doktor mama firmasıyla mı anlaşmalı?:)

Canım serçe parmakla nasıl ayırıyorsun anlayamadım ben

Canım serçe parmakla nasıl ayırıyorsun anlayamadım ben
Canım bir çok yerde okudum. Memeyi yanlış kavradığında ya da bir sebepten memeden ayırmak istediğimizde serçe parmağımızla ayırmamız gerekiyormuş. Hem bebeği rahatsız etmemek için hem de meme başı yara olmasın diye.
Serçe parmağımı kenardan ağzına sokuyorum ve meme başını nazikçe çıkarıyorum. Memeyi direk çekmek meme başını çok acıtıyor.
Bir sebeple memeyi bıraktırmak istediğimde ya da ne bileyim, doyduktan sonra keyfi emmesi çok uzayınca bu yöntemle memeden ayırıyorum.

Lahana da koydum gümüş kapakları da aldım. Lahana sorunu çözmedi ama gümüş kapakları aldıktan sonra meme ucu yaralarım hemen geçmedi ama ağrısı geçti ve emzirebildim.

Canım benim bebeğim çılgınlar gibi yutkuna yutkuna emiyor ilk 5-10 dk, sonra emmesi çok yavaşlıyor ama memeden 1 saat ayrılmıyor. Ben serçe parmağımla ayırıp önce gazını çıkarıyorum, eğer Bebek uykuya geçemiyorsa ya da aranmaya devam ediyorsa ki genellikle ediyor :) diğer memeyi veriyorum. Böyle olunca acaba dedim ben mi erken ayırıyorum bebeği memeden. Tek meme ile doyabilir mi ki diye düşündüm.
İkinci memeyi ilk meme gibi etkili emmiyor ama. O zaman ben bir sonraki beslenmede ikinci memeden başlayayım.
Sağma meselesini de mesela Bebek tek memeyi emip doyarsa ben emmediği memeyi sağmalı mıyım diye sordum. Emdikten sonra memede hal kalmıyor :) zaten elimle sağıp deniyorum süt gelmiyor.

Kızlar hayırlı geceler. Kurtköyde oturuyorum ben , elimde çok fazla 0-3 ay kıyafeti var, kuzenlerimden de getirenler oldu. Bu çevrede yardıma ihtiyacı olan birini biliyor musunuz. Kızımın sadakası niyetine vermek istiyorum. Kargo ile uğraşmak istemiyorum bir defa daha bi sayfada instagramda hayır yapmak istemiştim kargom iki defa geri geldi, çok canım sıkılmıştı. Kıyafetleri ortak bir yerde gelip alabilecek varsa yardımcı olur musunuz

Bu yöntemi bilmiyordum canım öğrenmiş oldum bende böyle yapayım bari teşekkür ederim :)

Sütüm yeterli değil artana kadar mama almak zorunda onda sıkıntı yok ama evet o dediği bana da tuhaf geldi bir de bayan doktor yani. Çocugun bacakları boğum boğum olmalı yüzü şiş olmalı falan dedi. Bu çocuk daha bir aylık düşün. Fazla kilo almıyor ama maşallah sağlığı keyfi yerinde. Bunların yeterli olması gerek anlamadım ben doktor neyin kafasını yaşıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…