- 29 Haziran 2015
- 2.806
- 4.279
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #30.361
Kilo alımı sınırın altındaydı galiba değil mi canımCanım bu nasıl doktor ben anlamadım? Bütün dünya mümkün olduğunca ilk 6 ay sadece anne sütü diye bağırırken.... (gerektiğinde tabi ki mama ama...)
Acaba senin doktor mama firmasıyla mı anlaşmalı?:)
Ben biraz geç kaldım. Ben de şunu söyliyeyim. Süresini tek meme mi çift meme mi verme durumunu bebek belirliyor aslında. Benim bebeğim ilk başlarda bitanesini emiyor diğerine geçerken uyuyordu. Ondan değiştirmiyor o memeyi bitirdiyse sonra ki emmede diğerini veriyordum. Önemli olan süt kaldıysa diğer emmede kalandan başlamak. Ayrıca önsüt sonsüt diye çok kesin bir ayrım yokmuş. Önden gelen sütte de yağ varmış, geriden gelen süt biraz daha yağlıymış. Bunlar da bendenKızlar sizler emzirme konusunda benden daha tecrübelisiniz, cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Sütümüm akışı hızlı olduğu için zaten 15 dk.sonra diğerine vaktimiz olmuyor bizim.Çabuk doyduğumuzu söylediğinde dr.muz böyle demişti.Mesela sağmak zorunda kaldığımda önden gelen süt çabuk bitip diğer süte geçiyoruz. Zaten akışının hızlı olduğunu da böyle anlayabilirmişiz yani en azından bizim dr.muz böyle anlayabileceğimi söyledi.canım 15 dk bır meme değiştirisen bebek yaglı sütü nasıl alacak sen hep önden gelen sulu sütü vermiş oluyorsun bebeğin midesi bol bol o önden gelen daha ince olan sütle doyar ama yeterınce beslenemez arkadan gelen yaglı sütü alması gerekıyor dıyor uzmanlar
Katılıyorum evet bende sağmak zorunda kaldığımda o ilk süt denilen değilde normal yağlı süt geliyor.Aslinda annenin yedikleride çok etkiliyor sütün yağ oranını yani kaliteli süt dediğimiz şeyi.Ben biraz geç kaldım. Ben de şunu söyliyeyim. Süresini tek meme mi çift meme mi verme durumunu bebek belirliyor aslında. Benim bebeğim ilk başlarda bitanesini emiyor diğerine geçerken uyuyordu. Ondan değiştirmiyor o memeyi bitirdiyse sonra ki emmede diğerini veriyordum. Önemli olan süt kaldıysa diğer emmede kalandan başlamak. Ayrıca önsüt sonsüt diye çok kesin bir ayrım yokmuş. Önden gelen sütte de yağ varmış, geriden gelen süt biraz daha yağlıymış. Bunlar da benden
Canım benim bebeğim çılgınlar gibi yutkuna yutkuna emiyor ilk 5-10 dk, sonra emmesi çok yavaşlıyor ama memeden 1 saat ayrılmıyor. Ben serçe parmağımla ayırıp önce gazını çıkarıyorum, eğer Bebek uykuya geçemiyorsa ya da aranmaya devam ediyorsa ki genellikle ediyor :) diğer memeyi veriyorum. Böyle olunca acaba dedim ben mi erken ayırıyorum bebeği memeden. Tek meme ile doyabilir mi ki diye düşündüm.
İkinci memeyi ilk meme gibi etkili emmiyor ama. O zaman ben bir sonraki beslenmede ikinci memeden başlayayım.
Sağma meselesini de mesela Bebek tek memeyi emip doyarsa ben emmediği memeyi sağmalı mıyım diye sordum. Emdikten sonra memede hal kalmıyor :) zaten elimle sağıp deniyorum süt gelmiyor.
Ne guzel bak emzırebılmek zaten mesele canım yaralar hemen gecmıyor zamanla duzelır. Emımkı kackere duzeldı tekrar yara oldu. Gaz oldugu zaman bebegım emıyorsa memeyı ısırıyor cok tahrıs edıyor oyuzden hep yara oluyor ben hep ıyılestırmeye calısıyorum. Gumus kapakları taktıgında hıcbır sekılde krem kullanmaman gerekıyor dr krem verdıyse gumus kapak degıl meme kalkanıyla kremını kullanırsın canımLahana da koydum gümüş kapakları da aldım. Lahana sorunu çözmedi ama gümüş kapakları aldıktan sonra meme ucu yaralarım hemen geçmedi ama ağrısı geçti ve emzirebildim.
Ah kuzumKizlar uzuntuden sütüm gitti napicami bilmiyorum cocuk ac mama da yemiyor
Canım benım dr her cocuk bır degıl dıyor kıtaplara okuduklarına cok takılma dıyor. Örnegın kıtaplarda ılk 3 ay bebekler karın ustunde donemez ama bu genellemeyı dınleme sen dedı. Cocugu koltukta yada yuksek bı yerde tek basına bırakıp arkanı bıle donmemelısın elın devamlı uzerınde olsun bebegın anıden donup kendını asagı dusurebılır dedı. Gunde 4-5 kere bebegım dustu dıye hastalar arıo benı sonra ıc kanama beyın kanaması ugrasıyorlar dedı. Yapamıyorsan da bebegın altınınyerde degıstırmeye alıs dedı bende sımdı bıyere gıderken hep bebegımı ya besıgıne koyuyorum yada emzırme yastıgının ıcıne sıkıstırıyorum. Bu konuyu sızınle de ozellıkle paylasmak ıstedım bır aylık bebek deyıp gecmemek lazımmıs Bebegın saglıksız olsa zaten anlarsın huzursuz olur dıyor.Sütüm yeterli değil artana kadar mama almak zorunda onda sıkıntı yok ama evet o dediği bana da tuhaf geldi bir de bayan doktor yani. Çocugun bacakları boğum boğum olmalı yüzü şiş olmalı falan dedi. Bu çocuk daha bir aylık düşün. Fazla kilo almıyor ama maşallah sağlığı keyfi yerinde. Bunların yeterli olması gerek anlamadım ben doktor neyin kafasını yaşıyor :)
Cnm emzir gelir gene . Mamadan sonrada meme isteyebilir eme eme gelir sutun insallah. Hangi mamayi kullaniyorsun. Aptamil tadi sekerli genelde o mamayi bebekler reddetmiyor.Kizlar uzuntuden sütüm gitti napicami bilmiyorum cocuk ac mama da yemiyor
Canim ameliyat sonrası cigerlerde problem oldu. Toparlayamadigi icin solunumdan ayirmayi deneyemediler. O toparlayinca deniycekler. Ama kalple ilgili he sey yolunda suan. Bekliyoruz bakalim. Biraz zamana ihtiyaci var gibipassionete canım iyi haberlerini bekliyoruz.
Bizim de aynı. Valla çok endişeliyim zaten bana hiç büyümüyor gibi geliyor bi de bu ağlama nöbetlerinde memeyi almaması çok üzüyor beniH
haftaya bizim de iki aylık kontrol var bakalım ne kadar almış ama bu ay pek ümitli değilim kolik benim kız o saatlerde hiç emmez ağlamaktan hayırlısı bakalım
Bazen 20 dk dik tutmama rağmen yatağına bırakınca süt kustuğu da oluyor. Sıcak da tutmaya çalışıyorum ama bir yerlerde yanlış yapıyorum tabiiCanım süt israf olmuyor merak etme büyüyor inşallah:) benim kızda kusuyor. Düşün ki sütün faydasız yerlerini kusuypor. ben çökelek yapıyor diyorum :)
Süt kusmuyor değil mi, ? Süt kusması üşütmeden olabiliyor. Ama süt kesiği gibi kusuyorsa bu büyümeye sütünün yaradığına işaret:)
Canim Allah sifa versin. Toparlayacaktir en kisa zamanda insallah .Canim ameliyat sonrası cigerlerde problem oldu. Toparlayamadigi icin solunumdan ayirmayi deneyemediler. O toparlayinca deniycekler. Ama kalple ilgili he sey yolunda suan. Bekliyoruz bakalim. Biraz zamana ihtiyaci var gibi
Emin misin? Sakin ol bol su ve diğer süt yapıcı ürünlerden iç. Uyu biraz. Belki yeni süt çok üretilmemiştirKizlar uzuntuden sütüm gitti napicami bilmiyorum cocuk ac mama da yemiyor
Canim buna vermiyorum emzirdigim icin ben bol bol yiyorum. İlk oglumda cok az emziriyordum. Oyle olunca mecbur verdim. Kabizdi . Bizim dr vermeyin demisti ama arkadaslarimin drlari rezene anasin verebilirsin demisti. Onlarin drlarida deyince verdim ilk oglumda.Kızlar gaz için aranızda bebeğe kimyon kullanan var mı ?
Bizimkide kolik .dr bagrmaktan mi olms dedi sizs?ins tedavisi kolay bseydrcanım bizimki 4 ay boyunca her gece 5 den 11 e kadar hiç susmadan ağladı kolikti. göbek fıtığı oldu bağırmaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?