2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Kilo alımı sınırın altındaydı galiba değil mi canım Melan-kolik5 . Ondan öyle söylemiştir doktor. Çünkü ben de aynı doktora gidiyorum. Öyle bir şeyler söylemedi bana

Kızlar sizler emzirme konusunda benden daha tecrübelisiniz, cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Ben biraz geç kaldım. Ben de şunu söyliyeyim. Süresini tek meme mi çift meme mi verme durumunu bebek belirliyor aslında. Benim bebeğim ilk başlarda bitanesini emiyor diğerine geçerken uyuyordu. Ondan değiştirmiyor o memeyi bitirdiyse sonra ki emmede diğerini veriyordum. Önemli olan süt kaldıysa diğer emmede kalandan başlamak. Ayrıca önsüt sonsüt diye çok kesin bir ayrım yokmuş. Önden gelen sütte de yağ varmış, geriden gelen süt biraz daha yağlıymış. Bunlar da benden

Sütümüm akışı hızlı olduğu için zaten 15 dk.sonra diğerine vaktimiz olmuyor bizim.Çabuk doyduğumuzu söylediğinde dr.muz böyle demişti.Mesela sağmak zorunda kaldığımda önden gelen süt çabuk bitip diğer süte geçiyoruz. Zaten akışının hızlı olduğunu da böyle anlayabilirmişiz yani en azından bizim dr.muz böyle anlayabileceğimi söyledi.
Çünkü 15 dk. Ancak emiyor bir göğsümü demiştim.Bu arada ilk 20 gün mama vermek zorunda kalmıştım 37 haftalık doğdu kuzucum zayıf doğduğu için ve kilo alamadığı için.
1. Ayında kilo alımımız düzene girdi inşallah yetiyor sütüm artık.

Katılıyorum evet bende sağmak zorunda kaldığımda o ilk süt denilen değilde normal yağlı süt geliyor.Aslinda annenin yedikleride çok etkiliyor sütün yağ oranını yani kaliteli süt dediğimiz şeyi.
Bebeğin emme gücü ve süt akışı önemli bence birazda.

Ayy çılgın kuzu:) benim bebeğimde acıktığında kendşnş kaybediyor koca a dam gibi sesler çıkarıyor:)
Canım tomrisin emzirme notlarında yazıyordu emmeyi öğrenmiş bebek bir göğsü 5-10 dakika inde boşaltabilirmiş. Enşn çılgın kuzunum sonraki istedikleri sevgi memesi:) sen zaten doğruca yapıyormuşssun. Sağma canım. Ayşe öner son memeden başlayın diyor eğer ikisini emzirirseniz. Senin kuzu yeter inş.

Lahana da koydum gümüş kapakları da aldım. Lahana sorunu çözmedi ama gümüş kapakları aldıktan sonra meme ucu yaralarım hemen geçmedi ama ağrısı geçti ve emzirebildim.
Ne guzel bak emzırebılmek zaten mesele canım yaralar hemen gecmıyor zamanla duzelır. Emımkı kackere duzeldı tekrar yara oldu. Gaz oldugu zaman bebegım emıyorsa memeyı ısırıyor cok tahrıs edıyor oyuzden hep yara oluyor ben hep ıyılestırmeye calısıyorum. Gumus kapakları taktıgında hıcbır sekılde krem kullanmaman gerekıyor dr krem verdıyse gumus kapak degıl meme kalkanıyla kremını kullanırsın canım

Canım benım dr her cocuk bır degıl dıyor kıtaplara okuduklarına cok takılma dıyor. Örnegın kıtaplarda ılk 3 ay bebekler karın ustunde donemez ama bu genellemeyı dınleme sen dedı. Cocugu koltukta yada yuksek bı yerde tek basına bırakıp arkanı bıle donmemelısın elın devamlı uzerınde olsun bebegın anıden donup kendını asagı dusurebılır dedı. Gunde 4-5 kere bebegım dustu dıye hastalar arıo benı sonra ıc kanama beyın kanaması ugrasıyorlar dedı. Yapamıyorsan da bebegın altınınyerde degıstırmeye alıs dedı bende sımdı bıyere gıderken hep bebegımı ya besıgıne koyuyorum yada emzırme yastıgının ıcıne sıkıstırıyorum. Bu konuyu sızınle de ozellıkle paylasmak ıstedım bır aylık bebek deyıp gecmemek lazımmıs Bebegın saglıksız olsa zaten anlarsın huzursuz olur dıyor.

Kizlar uzuntuden sütüm gitti napicami bilmiyorum cocuk ac mama da yemiyor
Cnm emzir gelir gene . Mamadan sonrada meme isteyebilir eme eme gelir sutun insallah. Hangi mamayi kullaniyorsun. Aptamil tadi sekerli genelde o mamayi bebekler reddetmiyor.

passionete canım iyi haberlerini bekliyoruz.
Canim ameliyat sonrası cigerlerde problem oldu. Toparlayamadigi icin solunumdan ayirmayi deneyemediler. O toparlayinca deniycekler. Ama kalple ilgili he sey yolunda suan. Bekliyoruz bakalim. Biraz zamana ihtiyaci var gibi

H

haftaya bizim de iki aylık kontrol var bakalım ne kadar almış ama bu ay pek ümitli değilim kolik benim kız o saatlerde hiç emmez ağlamaktan hayırlısı bakalım
Bizim de aynı. Valla çok endişeliyim zaten bana hiç büyümüyor gibi geliyor bi de bu ağlama nöbetlerinde memeyi almaması çok üzüyor beni

Bazen 20 dk dik tutmama rağmen yatağına bırakınca süt kustuğu da oluyor. Sıcak da tutmaya çalışıyorum ama bir yerlerde yanlış yapıyorum tabii

Kızlar gaz için aranızda bebeğe kimyon kullanan var mı ?
Canim buna vermiyorum emzirdigim icin ben bol bol yiyorum. İlk oglumda cok az emziriyordum. Oyle olunca mecbur verdim. Kabizdi . Bizim dr vermeyin demisti ama arkadaslarimin drlari rezene anasin verebilirsin demisti. Onlarin drlarida deyince verdim ilk oglumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…