- 29 Haziran 2015
- 2.806
- 4.279
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #30.381
Bazı bebeklerin mide kapakçığı geç olgunlaşıyormuş. Reflüye sebep oluyor. Senin bir hatan yok tatlım Yatağın başına eğim verdin mi?Bazen 20 dk dik tutmama rağmen yatağına bırakınca süt kustuğu da oluyor. Sıcak da tutmaya çalışıyorum ama bir yerlerde yanlış yapıyorum tabii
Ya ben bu gece çok kötü oldu diye verdim, bir şey olur mu??bir fincan suyun içine koyduğum 1 çay kaşığı kimyondan 1,5 çay kaşığı verdim. Sadece anne sütüyle besleniyor bebeğim. İnşalla bir şey yapmaz, bitkisel de olsa çok korkarım ben böyle şeyden çünkü şerbetçi otundan bile zehirlenmiş biriyimCanim buna vermiyorum emzirdigim icin ben bol bol yiyorum. İlk oglumda cok az emziriyordum. Oyle olunca mecbur verdim. Kabizdi . Veriyordum ona . Bizim dr vermeyin demisti ama arkadaslarimin drlari rezene anasin verebilirsin demisti. Onlarin drlarida deyince verdim ilk oglumda.
Evet ben de reflüden şüphelendim. Biraz eğim verdim baş kısmına altına Müslim bez koydum güzelce. O uyuyor ama ben onu izlemekten uyuyamıyorum her an kusacak da bir şey olacak diye. Dinlenemiyorum daBazı bebeklerin mide kapakçığı geç olgunlaşıyormuş. Reflüye sebep oluyor. Senin bir hatan yok tatlım Yatağın başına eğim verdin mi?
O gogusum yaralı. Cok emmiyo zaten. En son 4 saat emdi ama bitirmesi imkamsizdi. Sonra cikan bu isteKuzum emzirdikten sonra mı emzirmeden önce mi bukadar süt cıktı? Sonraysa gayet iyi bence
Kimyon değilde rezene verdim 1 çay kaşığı. Rahatlamisti resmen cocukKızlar gaz için aranızda bebeğe kimyon kullanan var mı ?
Reflü yataklarından kullansan. Bi de bi ilaç veriyorlar reflü için çok işe yarıyormuşEvet ben de reflüden şüphelendim. Biraz eğim verdim baş kısmına altına Müslim bez koydum güzelce. O uyuyor ama ben onu izlemekten uyuyamıyorum her an kusacak da bir şey olacak diye. Dinlenemiyorum da
O bizde hiç etki etmedi. Hiç kullanmak istemiyorum şöyle şeyler korkuyorum da ama yavrum böyle çaresiz kalınca me yapacağımı şaşırıyorumKimyon değilde rezene verdim 1 çay kaşığı. Rahatlamisti resmen cocuk
Evet canım altındaydı genel olarak memnunum doktorumuzdan ama anne sütünü bırakırsa bıraksın demesi canımı sıktı. Zaten çalışmaya başlayınca şimdiki gibi emziremicem. O yüzden şuan mümkün olduğunca anne sütü alsın istiyorum. Yoksa mama ver demesinde falan sorunum yok. İhtiyacı varsa vericem tabi. Üzülüyorum zaten sütüm yetmiyor diye sadece doktor biraz daha yapıcı olabilirdiKilo alımı sınırın altındaydı galiba değil mi canımMelan-kolik5 . Ondan öyle söylemiştir doktor. Çünkü ben de aynı doktora gidiyorum. Öyle bir şeyler söylemedi bana
Ben yalnız bırakamıyorum zaten canım hiç. Yarım dönüyor bizimki korkuyorum. Zaten sütüm yetmiyor diye üzülüyorum en azından doktorun biraz daha yapıcı olmasını beklerdim. Evet canım her çocuk bir olmuyor o yüzden ilk zamana göre şuan daha rahatım :)Canım benım dr her cocuk bır degıl dıyor kıtaplara okuduklarına cok takılma dıyor. Örnegın kıtaplarda ılk 3 ay bebekler karın ustunde donemez ama bu genellemeyı dınleme sen dedı. Cocugu koltukta yada yuksek bı yerde tek basına bırakıp arkanı bıle donmemelısın elın devamlı uzerınde olsun bebegın anıden donup kendını asagı dusurebılır dedı. Gunde 4-5 kere bebegım dustu dıye hastalar arıo benı sonra ıc kanama beyın kanaması ugrasıyorlar dedı. Yapamıyorsan da bebegın altınınyerde degıstırmeye alıs dedı bende sımdı bıyere gıderken hep bebegımı ya besıgıne koyuyorum yada emzırme yastıgının ıcıne sıkıstırıyorum. Bu konuyu sızınle de ozellıkle paylasmak ıstedım bır aylık bebek deyıp gecmemek lazımmıs Bebegın saglıksız olsa zaten anlarsın huzursuz olur dıyor.
canım tedavisi galan yok 2 yaşına kadar düzeldi kendiliğinden. eğer düzelmeseydi ameliyat olacaktı. ama %90ı düzelir dedi ve bizimki düzeldi Allah şükğrBizimkide kolik .dr bagrmaktan mi olms dedi sizs?ins tedavisi kolay bseydr
Ben yalnız bırakamıyorum zaten canım hiç. Yarım dönüyor bizimki korkuyorum. Zaten sütüm yetmiyor diye üzülüyorum en azından doktorun biraz daha yapıcı olmasını beklerdim. Evet canım her çocuk bir olmuyor o yüzden ilk zamana göre şuan daha rahatım :)
Canim ben rezene ve kimyon bir iki cay kasigi verdim. esra eroln bebegine kimyon veriyordu. Bende ondan sonra verdim. İnsallah olmaz buze birsey olmadi. Suphedeysen birsey olur diye kaynat sen ic. Yemeklerine koy. Ayriyeten bir cay kasigida yiyip ardindan su iciyorum. Rezene cayi iciyorum.Ya ben bu gece çok kötü oldu diye verdim, bir şey olur mu??bir fincan suyun içine koyduğum 1 çay kaşığı kimyondan 1,5 çay kaşığı verdim. Sadece anne sütüyle besleniyor bebeğim. İnşalla bir şey yapmaz, bitkisel de olsa çok korkarım ben böyle şeyden çünkü şerbetçi otundan bile zehirlenmiş biriyim
Ben şimdiden ara ara kulak arkasından sallıyorum sese tepki versin diye bence gelmiştirBenim kızım iki ayı doldurdu teyzeleri. Çıngırak vakti gelmiş midir?
Cnm sanci esnasinda sicak koyuyorum karnina ayaklarina. Emziriyorum . Emzirdikten sonra kaka yapiyor rahatliyor.O bizde hiç etki etmedi. Hiç kullanmak istemiyorum şöyle şeyler korkuyorum da ama yavrum böyle çaresiz kalınca me yapacağımı şaşırıyorum
Benimki saati gelince öyle bi ağlıyordu ki ne yaparsan yap susturmak mümkün değil bence seninki gazdan kıvranıyordur birimde yavaş yavaş azalmaya başladı ağlamalarCanm benm bebgm cok fazla gazi var ama saatlerce aglamiyo kolik mi acabatunaberkim
Cnm caresiz kalinca yapmam dedigin herseyi yapiyorsun. İlk oglumda bende oyleydim. Ayakta battaniye icinde bile salladik. Birsey yapmadan durmak daha kotu hissettiriyor. Kakasi nasil yapabiliyormu.O bizde hiç etki etmedi. Hiç kullanmak istemiyorum şöyle şeyler korkuyorum da ama yavrum böyle çaresiz kalınca me yapacağımı şaşırıyorum
Benimki Zaten az dedi belki ondan sadece onu söylemiştir ilaca gerek Yok diyeBenim ki karbonatlı su usttekileri alır tamamen bitirmez bir süre sonra yine çıkar dedi. O şekilde görünen kısım iyilesiyormus yani canım kökten bitmiyormus
Benim kızım da çok kusuyor,galiba fazla emziriyorum onu kusuyor(hem içtiği sütü hem de midesinden kesik gibi kusuyor) gaz çıkarırken de kusuyor.haftaya dr kontrolü var haftaya dr danışacağımBazen 20 dk dik tutmama rağmen yatağına bırakınca süt kustuğu da oluyor. Sıcak da tutmaya çalışıyorum ama bir yerlerde yanlış yapıyorum tabii
Almışlardır inşallahBizim de aynı. Valla çok endişeliyim zaten bana hiç büyümüyor gibi geliyor bi de bu ağlama nöbetlerinde memeyi almaması çok üzüyor beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?