- Konu Sahibi angel5angel
-
- #30.981
Merhaba. Ben de şimdi 2. Ay aşıları için aynı şeyleri düşünüyorum. Siz yaptırdınız mı nasıldı süreç
Canım bu mesele okuyup araştırmadan karar verilecek bir şey değil. Çok güzel açıklayan internet sayfaları var. Okudukça emin oldum ben@Burgumakarna canım aşı yaptırmamanın başka sebebi varmı bende çok tedirginim her sefer yaptırmıcam diye gidiyorum bir sekılde beni korkutup ikna ediyorlar sebebi ise benım ablamın ıkızleri var ve birisi otızmsel bulgulara sahip tam tanı Yok suan ve bu otizm in sebebi cıva vs gıbı şeylerin aşırı yukselmesı ve malesef ki aşılarda içerik olarak bolca mevcut kesın olmamakla beraber tetiklediği düşünülüyor lütfen kimse etkılenmesin yazdıklarımdan ama biz yaşayınca korktuk açıkcası Rabbım hapımızın evladını korusun
Ben her hün yıkıuorum yoksa boğazı filan çok pişik oluyorHaftada bir canım
Ailemizin büyükleri olurdu diyorsun canım ama babamla anneme soruyorumi iki aşı var okulda vurulan. Zoorunluluğuda yok. Dedeleirmşz znaten vurulmamış. Şimdi zorunlu kaç aşı var? Bir sürü...Cnm hem ilerde cikacak diyor hem otizme tetikliyor diyor. Ortada asilarin su hastaliklara neden olur diye kanitlanmis bir sey yok. Otizme neden olan diyenler arastirmismi kac kisi uzerinde arastirma yapmis. Bizede ailemizede ailemizin buyuklerinede herkez otizmli olurdu. Asi kac yildir var simdiye kadar cikardi. Kaldiki en basit bir ilacin bile yan etkisi var. Asinin da olmasi normal. Onceden veremden cocuk felcinden cocuklar insanlar oluyordu. Bunlarin cozumu var artik. Cozumu varken bu hastaliklara mi yakalansinlar. Cep tlf mikrodalga kurutma makinesi tv radyasyon yayiyor evinizde bunlari radyasyon yayiyor zarar veriyor diye kullanmamaniz lazim o halde. Herkesin kendi tercihi. Bizde saglikciyiz kesinlikle yapilmasi taraftariyiz. Elde somut veri yokken yapilmamasi gibi buyuk bir sorumlulugu alamayiz. Yapilmamasindan dolayi olacak tablo daha kotu ve olabilecek kanitlanmis seyler
Cnim inan nerde okudugumu hatırlamıyorum. Icirilebiliyosa ne guzel bnde kullanmayi o sutleri dokerken icim acıdığı icin bıraktım. Bndede manuel pompa var okadar yoruluyorum kiHic duymadim canim icirilmemesi gerektigini.bir aciklamasi var mi.gogus temiz olup kalkan da sterilize edildi mi pompayla sagilandan ne farki olabilir ki bilmedigimiz.valla hic usenmiyorum sterilize ediyorum pompayla sagdigimda bu kadat verim elde edemiyorum cunku.hos vakit tasarrufu da var bir turlu sagmaya firsat bulamiyorum tek basima olunca
canım diğerleri için bişey diyemeyeceğim ama savunma mekanizmasınile ilgili madde için söylüyorum aşının içinde o hastalığın hafifletilmiş hali var. zaten ateş falan o yüzden oluyor. vücut savaşırken ateş yükseliyor. yani o virüs yada bakterinin hastalık yapan tamamıyla değil azaltılmış güçsüzleştirilmiş dozu veriliyor vücut bunu kolay tolere edebiliyor ama Allah korusun o hastalığın direk milrobuyla karşılaşsa çok daha ağır hasar bırakabilşr. çok çok iyi düşünmek lazım. bir de eskiden anne bebek ölümleri daha fazlaydı anneleriniz zamanından bahsediyorumBen genel olarak bçr kaç sebepten dolayı yaptırmaycağım. (Bu konu çok bireysel bir karar.ben yaptıran ve yaptırmayan herkese çok saygı duyuyorum. Çünkü iki tarafıda savunana doktorlar var. Kim kendini hangi karara daha yakın hissediyorsa onu yapmalı.
Sebeplerim.(genel olarak yoksa öok teferruatlı konu):
1)Ağır içerikler
2)Aşılar vücudun savunma mrekanizmasjının oluşmasını engelliyor. Hastalık olacak ki vücut savaşmayı öğrensin, direnç kazansın
3)Aşılarda ciddi bir ekonomik düzen var.bir çok aşının ortaya çıkış sebebinşn bu olduğunu düşünüyoruö.
4)yaşadığıöçm yerde saşgın hastaşık olsaydı o hastalığın aşısını yaptırırdım belki. Ya da afrşka da yaşasam.
Vs vs
Dun hiç uyumadı gunduz bugun de bu saat oldu hala uyutmaya caısıyoruz 10dk dalıyor sonra gözler kocaman acılıyor ve kapanmk bilmiyor. Uyku var gozler kuculdu noktankadarnkıpkırmızı oldu ama ısrarla uyumamaya calısıyor deliricem diye korkuyorum en sonundaKızlar bebeklerinizin uyku düzeni varmıbizimki gündüz cok az uyuyor
Dedelerimizin zamaninda bukadar hastalikyoktu. Goc olan yerde yasamadilar. grip bile farkli dedelerimizin zamanindan. En basit somut yapilan calismalar var. Gerek yok tartismaya herkes bebeginin sorumlulugunu aliyor. Hem anne baba hem saglikci olarak yaptircaz.zorunlu asi ihtiyaca gore artar yada azalir zaten sayisi onemli degil.Ailemizin büyükleri olurdu diyorsun canım ama babamla anneme soruyorumi iki aşı var okulda vurulan. Zoorunluluğuda yok. Dedeleirmşz znaten vurulmamış. Şimdi zorunlu kaç aşı var? Bir sürü...
Guzel acikladin cok eskiden asi yoktu bazi iller aşiyi temin edemiyordu. olum yada kalitsal hastaliklar fazlaydi. İstatistiklere bakabilirsiniz. Asilar bunlari onlemek icin. Verem e gelene kadar asi olan bir kisi su cicegi ni hafif gecirir. Okul caginda bir kere ya geciriri ya gecirmeyiz. Asi olmayan daha agir gecirir. Gelismemis ulkelerdeki hastaliklar olumleri goruyoruz. Tibbin her imkanindan yararlaniyoruz. Tedavi oluyoruz. Hamilelikte bile ilac kullaniyoruz. Ama asiya gelince bunlar yapilmamis gibi karsi cikiliyor. Ters gorus dusunebilir beni ilgilendirmiyor. Ayni goruste olanlara yaziyorum zaten.canım diğerleri için bişey diyemeyeceğim ama savunma mekanizmasınile ilgili madde için söylüyorum aşının içinde o hastalığın hafifletilmiş hali var. zaten ateş falan o yüzden oluyor. vücut savaşırken ateş yükseliyor. yani o virüs yada bakterinin hastalık yapan tamamıyla değil azaltılmış güçsüzleştirilmiş dozu veriliyor vücut bunu kolay tolere edebiliyor ama Allah korusun o hastalığın direk milrobuyla karşılaşsa çok daha ağır hasar bırakabilşr. çok çok iyi düşünmek lazım. bir de eskiden anne bebek ölümleri daha fazlaydı anneleriniz zamanından bahsediyorum
Ben sabah birde aksam msma veriyorum. Gece anne sutu daha kaliteli . Gece mama vermiyorum. Sabah mama verince uyumuyor. Memede emerek uyuyor benimki. Mama sonrasi bekleyip emziriyorum . Aksamda ayni. Mama arti anne sutu. Gece mama verince 4.5 saat uyuyor. Ama gece sut birikiyor. Sutum fazlaysa 3 saat uyuyor azsa 2 saat.Kızlar ben geceleri emzirmesen yarım saat 45 dk sonra 120 cc mama veriyorum ama yinede 1.5 saaten fazla uyumuyo. Mamadan sonra 4 5 saat uyuyo diyo herkes
Benim lansinoh tekli elektrikli valla 20 dk da 30-60 cc anca cikio 2 gogusten o da vakit bulursam yorgunluktan daha fazla ugrasmiyorum bileCnim inan nerde okudugumu hatırlamıyorum. Icirilebiliyosa ne guzel bnde kullanmayi o sutleri dokerken icim acıdığı icin bıraktım. Bndede manuel pompa var okadar yoruluyorum kien fazla 15 dk dayanabiliyorum
Bnmde geceleri sütüm azalıyo oyuzden veriyorum gündüz vermiyorum bende. Acaba bnde once mama verip sonra mi emzirsemBen sabah birde aksam msma veriyorum. Gece anne sutu daha kaliteli . Gece mama vermiyorum. Sabah mama verince uyumuyor. Memede emerek uyuyor benimki. Mama sonrasi bekleyip emziriyorum . Aksamda ayni. Mama arti anne sutu. Gece mama verince 4.5 saat uyuyor. Ama gece sut birikiyor. Sutum fazlaysa 3 saat uyuyor azsa 2 saat.
Bnde elektrikli almayi düşünüyorum. Çekim gücü nasılBenim lansinoh tekli elektrikli valla 20 dk da 30-60 cc anca cikio 2 gogusten o da vakit bulursam yorgunluktan daha fazla ugrasmiyorum bile
Bide kac cc veriyosunBen sabah birde aksam msma veriyorum. Gece anne sutu daha kaliteli . Gece mama vermiyorum. Sabah mama verince uyumuyor. Memede emerek uyuyor benimki. Mama sonrasi bekleyip emziriyorum . Aksamda ayni. Mama arti anne sutu. Gece mama verince 4.5 saat uyuyor. Ama gece sut birikiyor. Sutum fazlaysa 3 saat uyuyor azsa 2 saat.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?