- 29 Haziran 2015
- 2.806
- 4.279
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #31.041
Dünden beri aynı durumdayız. Bugün en sonunda oturdum ağladım. Kucakta zorla dalıyor yerine koyunca uyanıyor. Uyanacağını bilsem hiç uyutmakla uğraşmıcam.Dun hiç uyumadı gunduz bugun de bu saat oldu hala uyutmaya caısıyoruz 10dk dalıyor sonra gözler kocaman acılıyor ve kapanmk bilmiyor. Uyku var gozler kuculdu noktankadarnkıpkırmızı oldu ama ısrarla uyumamaya calısıyor deliricem diye korkuyorum en sonunda
İnşallah canım . Bizim 2 hafta öncede 5 di bu haftada 5 çıktı . Hiç düşme olmamış . Bu hafta gideceğim endokrinolojiye . Doktor önemli değil dedi ama içim içimi yiyor . Sizin ilk kaçtı ?canım tsh çok önemli çünkü ondan istemiştir. bizim 2 haftalıkken bakıldı biraz yüksekti 1 hafta sonra tekrar ettirdik yine biraz yüksekti ama ilkine göre düşmüştü. 10 gün sonra tekrarladık 3 küsurdu artık bakmaya gerek yok dedi normal dedi. bu arada biz çocuk endokrinolojisine gitmiştik.bence 3. ayı bekleme ama 5 de çok yüksek bi değer değil canını sıkma hiç
Canımm valla biz uZun zamandır boyleyiz en fazla gunde 1 kere uyuyor o da 32 bın kere pıspısla sallamayla fln oluyordu artık hiç uyumuyor her uykusu 15 dk suruyor saka gibiDünden beri aynı durumdayız. Bugün en sonunda oturdum ağladım. Kucakta zorla dalıyor yerine koyunca uyanıyor. Uyanacağını bilsem hiç uyutmakla uğraşmıcam.
Dısarıda devamlı hareket halınde oldugumuz için anne karnı efekti yaratılıyor ve bebısler uyuyor. Evde bı sekılde ya oturuyoruz ya yatagına yatırıyoruz duraganlık sevmıyorlar canım ondandırKizlar ben 2.ay ki aşisini yaptrmak istiyodm ama sehir disindaydk gelemedj ordakilerde yapamzms oyle soyledi saglik ocagi iki hafta da bir oluyoms zatn 2 haftadr yapmadk zatn 2 hafta sonra tekrar olsa bile bizm zamanimz geciyoms çok garip ama benm bebegm evden çiktigmzda cok guzel uyuyo cok az agliyo hatta gören herks ay ne uslu dio eve geliyoz anlamiyorm neden agliyo
canım bizim ilki kan testinde 10 du topuk testinde 5,5di. sonra 9.8 e düştü. sonra 8,08 en son 3, 06 oldu normal dedi doktor. ama biz çocuk endokrinine gittik. eğer varsa sizin orda da çocuk endokrinolojisine git bence. çocuklarda farklı oluyor değerler normale göreİnşallah canım . Bizim 2 hafta öncede 5 di bu haftada 5 çıktı . Hiç düşme olmamış . Bu hafta gideceğim endokrinolojiye . Doktor önemli değil dedi ama içim içimi yiyor . Sizin ilk kaçtı ?
Hergun aynı seyler derken canım ıkı saatte bir uyandırıp emzirmek gibi mi? Ben uyandırsam da bebegım acsa emmiyor bıde ustune uykusu bolundugu için cok huysuz oluyor baska rutin olarak ne yapılabilir? Gunduz butun gun uyumuyor gercekten yapıstık bırbırımızeCanım her gün aynı saatte rutin olarak aynı şeyleri yap başta itiraz ediyorlar ama 1 haftada alisiyorlar ben öyle düzene soktum uyku ve mama saatlerini
İstanbulda mısın canım ? Ben istanbuldayıö doktor araştırıyorum . Topuk kanı sonucunu nerden öğrendiniz ? Onun sonucunu biz nasıl öğrenebilriiz ?canım bizim ilki kan testinde 10 du topuk testinde 5,5di. sonra 9.8 e düştü. sonra 8,08 en son 3, 06 oldu normal dedi doktor. ama biz çocuk endokrinine gittik. eğer varsa sizin orda da çocuk endokrinolojisine git bence. çocuklarda farklı oluyor değerler normale göre
Canım buzlukta sütün varsa direkt biberonla verırsın mevlüt zaten bırkac saat sürer o sekılde idare edersin insallah bizim de pazar gunu ilk mevlüt olucak bakalım insallah cok huysuzlanmaz kalabalıktan hiç hoslanmıyoEvet orasida dogru. Ay valla dusun dusun deliye döndüm ya. Haftaya mevlut var ve ben oglumu nasil uyutucam nasıl sussturucam onu düşünüyorum ve daha cok geriliyorum.
istanbulda değilim canım ben. topuk kanınınhalk sağlığı merkezini arayıp öğrenmiştim ben.zaten bariz yükseklik olsa sizi arayıp haber verirlerdi. bence sizde bi problem yoktur. ama için rahat etsin diye bi kere daha yaptırırsın kan tetini düşmüş olacaktır merak etme. benim hipotroidim var kullandığım ilaçlar etkilemiş şimdi normal Allaha şükürİstanbulda mısın canım ? Ben istanbuldayıö doktor araştırıyorum . Topuk kanı sonucunu nerden öğrendiniz ? Onun sonucunu biz nasıl öğrenebilriiz ?
Cnm benimki mamadan sonrada meme istiyor . Meme sonrasi cok mama icmiyor o yuzden ilk msma veriyorum sonra mrmede uyusun diye. Karni tok olsada meme istiyor fazla gelince agliyor. İlk mamayi verdigim halde 60 cc yi zor iciyor. Gece ne kadar veriyorsun . Gece emzirmek rahat oluyor. Gece azaliyorsa yapacak birsey yok tabii vermen lazim. Gunduz bir kere mamada versen gece artar mi acaba. Vucut alisiyor. Bir kere gece mama verdim gece sutum azaldi cunku. Gece uzun uyusun diye vermistim. Sonra sabah alsam yaptim .Bnmde geceleri sütüm azalıyo oyuzden veriyorum gündüz vermiyorum bende. Acaba bnde once mama verip sonra mi emzirsem
Canim bizde de durum tam bu. Gunduzleri sadece 1 kez duzgunce uyuyor obda bazen.onun disinda surekli uykusu var pispisliyorum yatirdigim an gozleri aciyor. Ben de uzuluyorum uyuyup uykusunu alamiyor diye. Bebek dedigin uyuyarak buyur bizimkiler neden boyle anlam veremiyorumCanımm valla biz uZun zamandır boyleyiz en fazla gunde 1 kere uyuyor o da 32 bın kere pıspısla sallamayla fln oluyordu artık hiç uyumuyor her uykusu 15 dk suruyor saka gibi
Yaz canım bende ona göre yaptım bir de belli hareketler belirledim mesela emziği ağzına alınca uyumasi gerektiğini biliyor başka hiçbir şekilde emzik vermiyorum Kendi kendine uyuyor. Mama vereceğim emzirecegim zaman hep bir hareket belirledim onu yaptığım an ne olacağını anlıyor. Bu şekilde oturttuk biz duzenimizi canımBugun onu dusundum bnde. Yarın mama ve uyku saatlerini yazicam
Cnm taburcu olurken ve 15. Gun bakildi . Nirmal cikarsa aramiyorlar. Niye durup dururken bakti.KIZlar size doktor tsh baktı mı ? Bizim 1. aylık kontrolde tsh testi istedi doktor sebepsiz ve 5 çıktı biraz yüksek dedi doktor ,daha düşük olurmuş bebeklerde galiba . Testi tekrarlayalım 3. Ayda dedi, moralimiz bozuldu. Sizde de tsh bakıldı mı?
Canim bizim iki gogsunde de vardi. Emzirdigimiz icin bizim hormonlarimizdan etkilenerek sut olabiliyormus. Doktor kesinlikle sıkmayin masaj dahi yapmayin demisti. Bizimkiler gecti suan.kozlar benim merak ettiğim bişey var bilen yada başına gelen varsa lütfen söylesin. kızımın bi göğüs ucu beyaz böyle hafif top gibi küçük bi şişlik var beyaz. nedir ya doktorumuz da izinli oazartesiye kadar çatlarım
Cnm gazi vardir belki. Gazi olunca benimkide mirliyo yada agliyo susuyo arada. Kaldirip ovuyorum sirtini bazen ustten gaz cikartiuo bazen alttan yatarak alttan bazdn kaka yapamiyor gaz cikarir pozisyonda bagirsak hareketleniyor. Cc olarak mama miktari belki fazla geliyordur omu fazla geliyor. Sizinkinin yaninda benimki az iciyor gibi geldi. İlk oglumda cok fazla cc olarak icmiyordu sizinkilere goreYa bnmkide 1 haftadır saat başı uyaniyo gündüzde gecede. Ben nasıl bi duzen oluşturcam bilmiyorum
Canım önce onun uyku ve beslenme saatlerini yaz az buçuk bellidir. Sonra ona göre bir düzen oturtursun. Başta huzysuzluk eder ama alışır. Benimki hemen hemen 3 saatte bir yemek yiyor. Uyku saatini de gündüz 2 uyku arası en fazla 1 buçuk 2 saat uyanık kalacak şekilde ayarladım. Onu da belli hareketler oluşturarak yaptım. Mesela emzik sadece uyurken veriyorum onu alınca uyumasi gerektiğini biliyor öğrendi. Başta biraz ağladı. İlla olacak diye yapma. Gündüz mesela saat 12 de uyutacaksin diyelim başta uyumasa da önemli değil. Benimki de uyumadı zaten ilk günler ama sonradan o saatte uyuması gerektiğini öğrendi şimdi uyuyor saati örnek olarak verdim canımHergun aynı seyler derken canım ıkı saatte bir uyandırıp emzirmek gibi mi? Ben uyandırsam da bebegım acsa emmiyor bıde ustune uykusu bolundugu için cok huysuz oluyor baska rutin olarak ne yapılabilir? Gunduz butun gun uyumuyor gercekten yapıstık bırbırımıze
Z. Yagi sudokrem oksizinc diye ilaclar cinko icerigi yuksek olanlar pisigr iyi geliyor. Hala devam ediyorsa bezi yada islak mendili degistirmek ise yariyorBebeğimin poposunda kuzarıklık varya sivilce gibi hafif sanırım pişik oldu y öneriniz var mı. Unibaby yenidogan pamukmendili Sebamed pişik kremi prima premium care bez kullanıyorum. 1 numaradan 2ye gectik ondan olablirmi acaba aynı bez ama sadece numarası büyüdü(((
Ay sorma canım anneme göre bu bebegın gunde en az 3-4 kere birkac saat uyuması lazım hata bende oyleymısım ama benım kızım gunduz huysuzlanıp uyumadıgı gibi aksam saatlerinde de devamlı mızmızlanıyor gaz sancısı bi türlü gecmiyor. Damlalarını verıyorum aslında gaz da cıkarıyor ama yetmıyor demek ki.. karnına sıcak koyuyrum masaj yapıyorum kendim devamlı rezene ıcıp kımyon alıyorum ama bukadar oluyor demek ki ne yapalım bızım de minnoslar boyle işte ıkı ay daha boyle gidicek galıbaCanim bizde de durum tam bu. Gunduzleri sadece 1 kez duzgunce uyuyor obda bazen.onun disinda surekli uykusu var pispisliyorum yatirdigim an gozleri aciyor. Ben de uzuluyorum uyuyup uykusunu alamiyor diye. Bebek dedigin uyuyarak buyur bizimkiler neden boyle anlam veremiyorum
Reflu varsa cok fazla miktar mama rahatsiz eder .Cnim bnmki hep kusuyo fazlaca refluden dolayi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?