2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Çok sağol canım arayıp öğreneyim bende halk sağlığı merkezinden. İnşallah sorun yoktur da düşer bizimde.

Canım aynı seyleri yasıyoruz ya 3 ay sonra geçer inşallah uyucaklar ama gaz bırakmıyor ki uyusunlar kimyon bebeğime veriyorum bi kaç gündür bakalm değişen bişey olcak mı
Olursa haber verır mısın canım hergun ıkı cay kasıgı rezene verıyorum ama kımyon da vereyım ıse yararsa

Canım elimde olsa ben daha gec yaparım mevlütü ama herkes gelmek ıcın hergun arıyor artık yapalım dedım bende haftasonu tam kırkımız cıkıyor. Zamanla bebek de ıyıye gıder hersey daha kolay olur en azından uc aya gırınce mevlut yapmak ıstedım ben ama boyle oldu ıste. Bırde kv nın cevresı war en yakınları 25 kısı, benım anne tarafı ve cok yakınnarkadaslar yıne bı 30 kısı, sadece baba tarafından amcalar ve kuzenler yıne bı 25 kısı yapıyoruz. Bır de cocuklar var tabı boyle olunca bız mevlütlerı 3e bolduk bu grupları annelerde bırer mevlutle agırlayıo bende sadece baba tarafına mevlüt yapıcaz. Hem yorucu olucak hem farklı bı deneyım olucak bakalım ınsallah cok zorlamaz bızı zaten kalabalıgı gurultuyu hıc sevmıyor. Bırtek kurban kesılmesı lazım onu da ılerıde yapıcaz ınsallah sımdılık esım ıse gırene kadar erteledık bence sende sınavdan sonraya bırakma sansın varsa oyle yap hem kafan rahat olur bem de bebısın daha buyumus olur. Hazırlık zaten anneler yardım eder ama borektır tatlıdır hazır alınır evde bı pılav bı kavurma bıttı gıttıı :)

Denıyım canımm sagol gece uykusu nasıl pekı

Evet orasida dogru. Ay valla dusun dusun deliye döndüm ya. Haftaya mevlut var ve ben oglumu nasil uyutucam nasıl sussturucam onu düşünüyorum ve daha cok geriliyorum.

Gerilme cnm bnde hep bunu dusunurdum beninkilerde hep yemk isteyen aranan istahli tipler ilk oglum mevlut baslamadan yarim saat once bi uyudu ta aksam 8 de kalti dusun bidaha uyanmadi simdikide mevlut basladiktn hmn sonra uyudu aksm 5 te kalktii okunan dualardan rahatlayipmi yoksa misfrlerin agrligindan mi bilmmiyorum artik en yakinlarimindaoyle oldu hepsi uyuyordu seninkide oyle olur yuksek ihtimlle

Yarın gidicez inşallah dr a. burnu tıkalı arada balgamda geliyo çok huzursuz. Her tıkalı oldugunda aspiratörle çeksek sıkıntı olur mu
Yok canim cek mutlaka. Cok kucukler atamaz balgami tikar burnunu. Cikartamadigi balgami yutar. Kakasi balgamli olur yapis yapis gorursun.

Yarın gidicez inşallah dr a. burnu tıkalı arada balgamda geliyo çok huzursuz. Her tıkalı oldugunda aspiratörle çeksek sıkıntı olur mu
Benim buyuk oglum bir yasinda soguk alginligi ilk kez olmustu. Burnu tikandiginda agliyordu. Rahat nefes alamadigi icin. Ben atesi olmadiginda atesini kontrol et bence bu arada havluyu isitip koyuyordum on tarafina iyi geldi o zaman. Karni kucuk kiraz cekirdegini uygun isida yapip biraz yukari dogru koyabilirsin. Onun disinda bol bol emzirmek iyi gelir. İnsallah sabaha daha iyi olur. Cok tikanip rahat nefes alamiyorsa bayagi hirilti varsa acile gitmen iyi olur . Buhar verilir

Son düzenleme:
Sanırım neden hemen uyandığını buldum bebeğimin burnu tıkalı

Bazen derinlerde olan tikaniklar onden gorunmuyor bnde bi elimle gozlerini kapatip tlfnin fenerini acik iceri oyle bakiyorm o zmn hem olup olmadigini hemde ne tarafta old goruyorum cekerknde cok aglatmamis oluyorm

Kızlar belki erken ama bebekleriniz göz TEla’sı kurmaya basladımı özellikle 2. Ayını dolduranlar merak ediyorum yoksa hala sağa sola mı bakıyorlar
Benim kizim 36 günlük son bi kac gundur farkedilir derecede artti sesin geldigi yone bakiyor ve takip ediyor gözleriyle erken ama egitici kartlardan aldim 0-4 ay olanlari gösteriyorum artık

Ohh maşallah canım. Sınava çok az var zaten 10 günüm kaldı sınavdan hemen zoraki hafta yapalım diyorum kurbanı bende erteleyelim demiştim baya sıkıytık diye sonrada neyi erteletsem kalıyo diye kesme niyetine girdik ya nasip artık. Bize baya bi misafir geldi bu ara durulduk. Hediye falan naptın bide çeşiti girmeyi düşünmüyorum biliyorsun kv faydası yok hem temizlik hem yemek zor olur pilav et tatlı ayran

Bazen derinlerde olan tikaniklar onden gorunmuyor bnde bi elimle gozlerini kapatip tlfnin fenerini acik iceri oyle bakiyorm o zmn hem olup olmadigini hemde ne tarafta old goruyorum cekerknde cok aglatmamis oluyorm
Bizim kızın burnu çok sinsi tıkanıyor. Dediğin gibi önden bir şey yok. Derinlerde hep. Temizledim burnunu. Tam açılmadığı halde 2,5 saat uyudu. Demek sıkıntısı buymuş yavrumun

Reactions: NGY

Maşallah bebeğine canımm

4 saatte mama veriyosun ya, kaç cc veriyosun?

Canım esin söylesin en azındann yemekleri kv yapsın sen lohusasın hala yemek işine girmemeye calıs canım destek almamız lazım bu dönemde. Annem kendi mevlütünde dagıtmak için eminonunden gitmiş biberonlu hediyelikler almıs onlara badem sekeri koyduk içlerine onlar dagıtılacak. Kv mevlütünde de şu nazar dualı magnetleri söyledim onları dagıtacagız. Hediyede sembolik hatıra kalacak birsey olsun istedim cok genıs kapsamlı birsey olmayacak canım

Eklentiler

• 1C82F248-4707-45A6-8091-7CB7D54CAA34.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 46
Yok canım takip degıl senınle göz göze geliyor mu gözlerinin içine bakıyormu

Biz 42 günlüğüz canım benimki göz teması kuruyo çok şükür, direk gözlerime bakıyo. Hatta iki üç gündür konuşurken gülücükler attı bana yüzüme baka baka :) Rabbim herkese tattırsın bu duyguyu inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…