2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Hem biberon verip hem emzirenler nasil basariyor acaba benimki iki gunde meme reddine basladi bile medala calma iyi diyorlar kullanan varmi?
Canım bi hafta uğraştık tabi o ara biberonu da deıyitirdik dr browns ince ağız aldık

Ah canım amma zorlandın ya şendi maşalla süt bol ondan zorlandın bizde az onden sıkıntı Allah evlatlarımıza sağlık versin Sıkıntılar geçsin

Canım benim kızım özellikle açken dokunulmasından ve altının alınmasından nefret ediyor.karnı tokken altını almak da kıyafetini değiştirmek de çok kolay.

Canım sagol ya tek seferde kac cay kasıgı verıyorsun birde bu karısımı sabah yapıp aksama kadar bebıse verebılır mıyız
Gün içinde verilebilir canım ama çok vermek istemediğim için öğlen 2
3 çay kasıgı veriyorum akşam kimyon lu rezene çayından veriyorum doktora gidicez haftan içi danışayım bir diyorum gerçi nette baya okudum herkes veriyormuş esra erol da tarifi yazmış yıllar önce oda gazdan çok çekmiş sanırım :)

Canım nasıl yiyorsun havucu bende sütümü arttırmaya çalışıyorum

Ben kaynamış ılımış su ve pamuk ile temizliyorum bebişin poposunu. Kaynamış ılımış suyu küçük bir termosa koyunca çok pratik oluyor.

Canım biz de yapışık yaşıyoruz bu hafta. Kucağımda ve sürekli emmek istiyor. Gündüz hiç uyumuyor denebilir. Kucağımda emerken uyuyor sadece 10-15 dk. Bu hafta belki de böyle bir dönemden geçiyoruz. Bizim bebeklerin arasında bir kaç gün var galiba ondan aynı gidiyor.

Sudocremi kullandım geceden beri kızarık olan yeri düzelmeye başlamış gibi :) devamı olmaz inşallah. Cok sık kaka yapıyor her yaptıgında degiştiriyorum tahriş oldu sanırım sürekli ıslak mendille silmekten

benım oğlum hem kilo aldı hem boya verdi . ben oyle cok uzun değilim babası da uzun ama aşırı değil tabi 8 cm uzaması normal mi i acaba doktor bir şey demedi

Islak mendil kullanmasan canım? Pamukla temizlesen daha kolay atlatilabilir bu süreç. Sonucta bizler nasıl alt bölgelerimizi ıslak mendille temizlemiyosak ve doktorlar sabun sampuan bile surmeyin diyosa bebislerimize dahada dikkat etmeliyiz sanki.

Bugun tam 40 günlüğüz ve hala.hicbir düzelme yok. Bu gece artık uyku rutini olusturmaya baslicam yoksa ben kafayi yicem. Kırmızı gece lambası aldım aksam saat 11 olunca ( normalde 10 istiyodum ama babası işten 11 de geliyo ) yatak odasina gecip gece lambası yakicam biraz ninni soyleyip susucam uyumasini beklicem. Salonda uyuyoduk tv hep açık babasiyla hep konusma halindeydik daha gece gunduz kavramini anlayamadi oyuzden

oğlum 50 cm doğdu 1 ay 1 gunlukken ölçtük 8 cm uzamış ben de normal mi anlayamadım o yüzden sordum .

Olcum yanlis olabilirmi 1 aylikken 4 cm uzamisti oglum.ertesi gun saglik.ocagi 9 cm olctu inanmadim tabi ikinci aydada hastde 60 saglik oc 64 olctu bn hastaneninkine inaniyorum acikcasi cunki saglik.ocaginda mezirayla olcuyorlar hastanede boy olcm cetveli gibi bisyle

merhaba kızlar,bugün 1ay kontrolümüz vardı. Kalça ultrasonu çektirdik.dr boyuna kilosuna baktı.göz muayenesi olduk.çok şükür herşey yolunda:)
Dr kilo alımını bebeğin doğduğu kilosuna göre ölçüyoruz dedi.900 gr almış.boyu da uzamış.doğduğunda boyunu 53 cm yazmışlar ama kızım şimdi 54 cm.galiha doğduğunda boyunu yanlış ölçmüşler.(sağlık ocağında 50 cm ölçmüşlerdi)kaç cm uzadığını bilemiyorum o yüzden.

Dr gaz için damla sordum 3.ay dolana kadar gaz olacak geçmez dedi. Çok zorda kalırsam eczaneden alırım artık.
Kızımın yüzündeki sivilcelere normal dedi.sarı sarı kabuklar vardı bunlar alerjik olabilir takip edelim geçmezse alerji testi yapalım dedi.
Hastane sonrasında avm ye de gittik.meş taş kanguru denedik kızımı içine koyamadık.mecbur sling alacağız artık

Aa gercekten mı aktar tavsıye ettı bırde ustune tv de gordum yararlarını anlatıyorlardı hep bı arastırayım canım sagol . M Mry Mry canım sende bı arastır ıstersen
Ben de bazen telefondan fon makinesi sesi aciyorim ama bizde oyle aman aman bi etki yapmadi. Kimyonu yemeklerime de koymaya calisiyorum.
Elma yagina da baktim gunde 2 veya 3 kez kullanabilirsiniz ama doktorunuza danisin tarzi seyler yaziyor heryerde.

Canım yarım fincan su çay kasıgı nn yarısı kadar tane kimyon ve ucuyla seker kaynatam suya at sonra kapat ılık olunca bebeğe çay kasıgı ver emzir biraz gaz cıkarmasında yardmcı oluyor
Saol canim tane kimyon yok alip yapayim

Canım benim kızım özellikle açken dokunulmasından ve altının alınmasından nefret ediyor.karnı tokken altını almak da kıyafetini değiştirmek de çok kolay.
Bizde aclik tokluk farketmiyor :) hepsinde bi huysuzluk yapiyor

Kizlar dun saglik ocagina gittik. Kiloyu 3880 (komik ama kiyafetleriyle tarttilar) boyu 54 cm olctu. Bugun de doktorumuza gittik yuzundeki dokuntuler icin gitmisken kilo boy olcelim dedi kilosu 3650 boyu 52 cm cikti. Iki yer de birbirinden alakasiz cikti yani.
Bu arada yuzundeki dokuntulere bakti doktor seboreik dermatit olmus yavrum 2 tane krem verdi gecmesi 1 ayi bulur dedi cook uzuldum insallah daha erken gecer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…