- 31 Mart 2016
- 2.301
- 3.182
- 63
- 37
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #31.141
Canım bi hafta uğraştık tabi o ara biberonu da deıyitirdik dr browns ince ağız aldıkHem biberon verip hem emzirenler nasil basariyor acaba benimki iki gunde meme reddine basladi bile medala calma iyi diyorlar kullanan varmi?
Ah canım amma zorlandın ya şendi maşalla süt bol ondan zorlandın bizde az onden sıkıntı Allah evlatlarımıza sağlık versin Sıkıntılar geçsinSagol canım bu sabah 3. Mastite yakalandım nemede aynı bolge kıpkırmızı ates var bende de sıtma mıde bulantısımevlüt üstü kötü oldu antıbıyotıge basladım hemen etkı eder insallah. Bı sekilde atlatıcaz allah yardımcımız olsun insallah.
Canım benim kızım özellikle açken dokunulmasından ve altının alınmasından nefret ediyor.karnı tokken altını almak da kıyafetini değiştirmek de çok kolay.Aslinda ben de yemeklerime kimyon koyuyorum. Hatta gergun bir firncan kimyonlu rezene cayi iciyorum ama dun icmemistim. Bu kadar etkili olacagini sanmiyorum. Bu gece cok kotuydu kivranmaktan kendinde degildi resmen. Gaz ilaci da veriyorum colinox. Ama elma yagini duymamistim alayim ben de. Bu arada bizimki biraz tuhaf bi bebek kendine dokunulmasindan hic hoslanmiyor o nedenle masaj seanslari ciyaklamayla geciyor. Altini temizlemek icin actigimda da yaygarayi basiyor halbuki rahatlamasi lazim ilginc.
Tesekkurler bilgiler icin.Insalllahhhhh ennnnnn kisa surede bu gazlar ucup gider hem onlar hem de biz rahatlariz.
canm topigimz ilk bebegi senin dimi :)Canım biz 2.5 aylığız göz temasımız var gülücüklerde saçıyor ve kalabalıkta sadece bana baktığı oluyor tanıyor herhalde yavaş yavaş
Gün içinde verilebilir canım ama çok vermek istemediğim için öğlen 2Canım sagol ya tek seferde kac cay kasıgı verıyorsun birde bu karısımı sabah yapıp aksama kadar bebıse verebılır mıyız
Canım nasıl yiyorsun havucu bende sütümü arttırmaya çalışıyorumKızlar 3 gündür havuç deniyordum güzel sonuç alırsam yazayım demiştim ben günde 2 kere mama veriyordum şimdi teke düşürdüm ve cc de azaldı her yiyecek herkeste aynı etkiyi göstermiyor ama bende baya işe yaradı denemek isterseniz diye paylaşmak istedim
Ben kaynamış ılımış su ve pamuk ile temizliyorum bebişin poposunu. Kaynamış ılımış suyu küçük bir termosa koyunca çok pratik oluyor.Bebeğimin poposunda kuzarıklık varya sivilce gibi hafif sanırım pişik oldu y öneriniz var mı. Unibaby yenidogan pamukmendili Sebamed pişik kremi prima premium care bez kullanıyorum. 1 numaradan 2ye gectik ondan olablirmi acaba aynı bez ama sadece numarası büyüdü(((
Canım biz de yapışık yaşıyoruz bu hafta. Kucağımda ve sürekli emmek istiyor. Gündüz hiç uyumuyor denebilir. Kucağımda emerken uyuyor sadece 10-15 dk. Bu hafta belki de böyle bir dönemden geçiyoruz. Bizim bebeklerin arasında bir kaç gün var galiba ondan aynı gidiyor.Hergun aynı seyler derken canım ıkı saatte bir uyandırıp emzirmek gibi mi? Ben uyandırsam da bebegım acsa emmiyor bıde ustune uykusu bolundugu için cok huysuz oluyor baska rutin olarak ne yapılabilir? Gunduz butun gun uyumuyor gercekten yapıstık bırbırımıze
ascesr cnm sivilce givi kırmızı kabarcıklar mantar oluyor. Kızımın ön kısmında oluyor travazol 3 günde geçiritor. 3 günden fazla kuallanılmıyo. Doktor da travazol veriyo. Sleepy den primaya geçince oldu bende. Altını temizledikten sonra kuruluyorum da halbuki..
Sudocremi kullandım geceden beri kızarık olan yeri düzelmeye başlamış gibi :) devamı olmaz inşallah. Cok sık kaka yapıyor her yaptıgında degiştiriyorum tahriş oldu sanırım sürekli ıslak mendille silmekten
oğlum 50 cm doğdu 1 ay 1 gunlukken ölçtük 8 cm uzamış ben de normal mi anlayamadım o yüzden sordum .2cm uzadi bazilarinin masallahi varmis
benım oğlum hem kilo aldı hem boya verdi . ben oyle cok uzun değilim babası da uzun ama aşırı değil tabi 8 cm uzaması normal mi i acaba doktor bir şey demedi2-5 cm normal demişti benim doktorum bir de bazen boya gidiyor süt bazen kiloya. Mesela benim ki tam ortalama kilo almıştı biraz daha alsaymış iyi olurmuş demişti doktor ama boya gitmişti ilk ay. Şimdi 2. Ay bitiyor yeni kilo aldı. Yani çocuktan çocuğa fark ediyor
Islak mendil kullanmasan canım? Pamukla temizlesen daha kolay atlatilabilir bu süreç. Sonucta bizler nasıl alt bölgelerimizi ıslak mendille temizlemiyosak ve doktorlar sabun sampuan bile surmeyin diyosa bebislerimize dahada dikkat etmeliyiz sanki.Sudocremi kullandım geceden beri kızarık olan yeri düzelmeye başlamış gibi :) devamı olmaz inşallah. Cok sık kaka yapıyor her yaptıgında degiştiriyorum tahriş oldu sanırım sürekli ıslak mendille silmekten
Bugun tam 40 günlüğüz ve hala.hicbir düzelme yok. Bu gece artık uyku rutini olusturmaya baslicam yoksa ben kafayi yicem. Kırmızı gece lambası aldım aksam saat 11 olunca ( normalde 10 istiyodum ama babası işten 11 de geliyo ) yatak odasina gecip gece lambası yakicam biraz ninni soyleyip susucam uyumasini beklicem. Salonda uyuyoduk tv hep açık babasiyla hep konusma halindeydik daha gece gunduz kavramini anlayamadi oyuzdenCanım biz de yapışık yaşıyoruz bu hafta. Kucağımda ve sürekli emmek istiyor. Gündüz hiç uyumuyor denebilir. Kucağımda emerken uyuyor sadece 10-15 dk. Bu hafta belki de böyle bir dönemden geçiyoruz. Bizim bebeklerin arasında bir kaç gün var galiba ondan aynı gidiyor.
oğlum 50 cm doğdu 1 ay 1 gunlukken ölçtük 8 cm uzamış ben de normal mi anlayamadım o yüzden sordum .
Demek ki epey etkili bu rezene ve kımyon canım ben kımyonu tuzlukla yemeklere atıyordum bende arttırayım o halde ancak bi tatlı kasıgı yıyorumdur hergun. Benımkı altı acılınca cok mutlu oluyor ilk gunden beri uyanınca hep altını degıstırdım sonra emzırdım belkı emzırme rutını olarak algılayıp rahatlıyor da olabılır bılemıyorum ama cıplak tenıne dokunulmasını sevmıyor hıc ust degıstırmek fln benım ıcın de cok zor. Bu yuzden masajları zıbın uzerınden yapıyorum bıde fon makınası hem sıcak verdıgınden rahatlatıyor hem sesı gazlı bebeklere ıyı gelıyor oyuzden masaj seanslarında da mutlu oluyor ama ustunu gıydırıp kaldırana kasar tabıkı bu mutluluk :) bırde gecelerı ben fon mak sesıyle uyutuyorum derın uykuya daha kolay gecıyor ama gunduzlerı ıse yaramıyor dısarıdan cok ses geldıgı ıcın odsklanamıyor malesef
Ben de bazen telefondan fon makinesi sesi aciyorim ama bizde oyle aman aman bi etki yapmadi. Kimyonu yemeklerime de koymaya calisiyorum.
Saol canim tane kimyon yok alip yapayimCanım yarım fincan su çay kasıgı nn yarısı kadar tane kimyon ve ucuyla seker kaynatam suya at sonra kapat ılık olunca bebeğe çay kasıgı ver emzir biraz gaz cıkarmasında yardmcı oluyor
Bizde aclik tokluk farketmiyor :) hepsinde bi huysuzluk yapiyorCanım benim kızım özellikle açken dokunulmasından ve altının alınmasından nefret ediyor.karnı tokken altını almak da kıyafetini değiştirmek de çok kolay.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?