- 28 Ağustos 2008
- 3.068
- 5.755
- 358
- 39
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #33.341
Canım yalnız değilsin ben de bu aralar eşime uyuz oluyorum. Ben evde onun anne babasıyla otururken kendisi arkadaşlarıyla buluşmaya gitmek istiyor. Ben bütün gün evdeyim sıkılıyorum dediğim zaman da sen annesin mecbur o çocuğu emzireceksin tabi evde duracaksın dedi inanamadım böyle demesine. Neymiş efendim ben ezmziriyorum diye kendisi de hiç dışarı çıkmayacak mıymış.. iyi dedim senin hayatında hiçbir şey değişmesin sen yine hafta sonları çık gez arkadaşlarınla buluş, ben evde çocuk bakayım. Ne dese beğenirsiniz emzirmek istemiyorsan emzirme, mama veririm çocuğuma
Konu dönüp dolaşıp emzirmeye nerden geliyor anlayamıyorum. Sanki ben emzirmek istemiyorum diyorum. Ya da emzirenler hayattan kopmalılar gibi bir düşüncesi mi var acaba çözemedim
Dün gece de çocuğa banyo yaptırırken travma yaşattık resmenbabasına sen tut ben yıkayayım dedim, demez olaydım. İki kere çocuğun kafasını suya soktu. Boğdun çocuğu dedim, hayır boğmadım sadece kafası biraz suya girdi diyor hey Allahım yaaa. Tabi çocuk çığlık çığlığa ağlıyor falan kabus gibiydi...
Dun aksam bizde cok kavga ettik esimle. Normalde anlaşan bir ciftiz esim de sakin mizaçlı. Bizimki durmadan hastaneye gitnek zorunda karaciger enzimleri yukseldi ameliyat sonrasi. Zaten normal takiplerimiz de var. Surekli annem babamla hastanedeyim. Esim ozel sektörde izin alamıyor. Ama o kadar yiprandim ki artik yogun bakim ameliyat hepsi sanki benim omzumdaydi. Dun bir randevu alsana dedim. Doktorlarinin ismini soruyor saati soruyor. Dedim artik bu kadari fazla. O da hakli olarak izin alsam para kesiliyor diyor. Alma diyorsun diyor. Senle gelemeyince de tavir yapiyorsun diyor. Bir yandan maddi olarak bir yandan psikolojik olarak yorulduk. Baya atıştık dun qma simdi baktigimda elinden gelen bisey yok farkindayim. Geldiginde hemen çocuğu alıyor bakmaya calisiyor. Gece uyuyor diye bu sefer sinirim bozuluyor. Dun bana bide senin psikolojin bozulmus dedi ona kırıldım. Anlatirken bile nasil boluk pörçük anlattim ama kafam da boyle. Lohusa depresyonu bu sanirimCanım yalnız değilsin ben de bu aralar eşime uyuz oluyorum. Ben evde onun anne babasıyla otururken kendisi arkadaşlarıyla buluşmaya gitmek istiyor. Ben bütün gün evdeyim sıkılıyorum dediğim zaman da sen annesin mecbur o çocuğu emzireceksin tabi evde duracaksın dedi inanamadım böyle demesine. Neymiş efendim ben ezmziriyorum diye kendisi de hiç dışarı çıkmayacak mıymış.. iyi dedim senin hayatında hiçbir şey değişmesin sen yine hafta sonları çık gez arkadaşlarınla buluş, ben evde çocuk bakayım. Ne dese beğenirsiniz emzirmek istemiyorsan emzirme, mama veririm çocuğuma
Konu dönüp dolaşıp emzirmeye nerden geliyor anlayamıyorum. Sanki ben emzirmek istemiyorum diyorum. Ya da emzirenler hayattan kopmalılar gibi bir düşüncesi mi var acaba çözemedim
Dün gece de çocuğa banyo yaptırırken travma yaşattık resmenbabasına sen tut ben yıkayayım dedim, demez olaydım. İki kere çocuğun kafasını suya soktu. Boğdun çocuğu dedim, hayır boğmadım sadece kafası biraz suya girdi diyor hey Allahım yaaa. Tabi çocuk çığlık çığlığa ağlıyor falan kabus gibiydi...
Benim de diyetisyene gitmem şart 26 yaşındayım ama en az 30 gösteriyorum çok mutsuzum cokBen dogumdan sonra cok gzel vererek gidiyordum derkn ne olduysa bir istah patlamasi hamur kizartmasinin ustune cikokrem surerkn buldum kndimi dedim napiyirum bn heptn astim kndimi uc gun diyet yapauim dedim yaptim ama devamini getremedin bu sefer diyetiayenle calismaya basladim ki sorumlulugum olsun ongundr diyetiayenle caliaiyorum 4 kilom gitti cok sukur ama bn 20 falan verm3m lazm cok yolum var genel olarak listelerim sekersiz karbonhidrat sadece bir ogunde var bol su tabi meyve araogun iki ogunde ceviz badem var kefir var bol salata sebze yemegi ve balik et tavuk ama en sade halleriyle tabi
Arkadaşlar kızımı hasta ettim yaburnu akıyor emzirmekten bide burnunu temizlemekten başka bişey yapamıyorum çok huysuz uyuyamıyor ciğerlerine felan inmesin diye doktora götürecem ay inşallah hiçbirimizin yavrusu hastalanmaz ağlarken görmeye dayanamıyorum
Benim de diyetisyene gitmem şart 26 yaşındayım ama en az 30 gösteriyorum çok mutsuzum cok
Kimseyi kafana takma dicem yinede üzüleceksin tabi..Ama bu zamanlar geri gelmeyecek tecrübeliyim evet 3. Çocuğum ama hepsinin anları farklı..Kızlar bebeğimin burun akıntısı balgama dönüştü öksürük yaptı sabaha karşı. Ateşi yok çok şükür ama canım çok sıkıldı eşim öksürdüğünü görünce off ya yine mü hasta oluyo aşı olucaktı (haftaya !!) diye söylendi. Böyle panik üzüntü karışık. Alıngan oldugumu düşünüyo ama böyle tepkisel konuşunca ister istemez üzerime alınıyorum. Elmden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Kendisi sırf keyfi için geçen hafta antalyaya bi toplantıya gitti arkadaşıyla mecburi olmadığı. Ben de mecburen gittim annemde kaldm 4 gün, dü kv arıyo ki mina hasta oldu mu neden dedim, bilmem ben hasta olur diye düşünmüştüm. Bi ağrıma gitti ki. Eşime kızmamstm ama annesi b.yle deyinc kızdm. Sanki ben keyfime gittim anneme. Ben eşimi anlamaya çalışıyorum tüm gün evde olan ve hayatı en çok değişen ben olmama rağmen. Hadi diyorm hiç bi yere çıkmıyo tüm gece bizimle. Haftasonu da bişey yapamıyo, ama böyle olunca bana gelenler geliyo. Sonra ben doğumdan sonra çok değiştim oluyo. Çok gerginim kızlar kusura bakmayın
Sizdede varmi uyku sorunu bizimki hic uyunuyr gubduz gece toplasan 78 saat ancacanım doğdugundna beri böyle atak dönemi falan değil yani bir tek babası pusette evın ıcınde gezdırıse uyuyor meme dısında ama o da ayrıca yorucu zaten babası olabildiği kadar topu bana atıyor hah bak meme istiyor dıyor oysa uyandıgından berı meme de verılen ara toplam 10 dk bile degıl her 10 dakıkada ya en az 1 saat meme bu geceye kadar neredeyse böyle ona ragmrn bak meme istiyor deyıp işin içindne cıkmak ıstıyor cunku meme de susuyor ya ama asırı yorucu
omzumda pışpışlamayı denedım ama daha feci bağırıyor bu da çare değil
Gunde toplan kac saat uyuyor bizdede fana uyki soruni varoğlum bezini doldurdu kakayla kokusu dısarı gelıyor ama durudm başında ne yapacagım bilemiyorum o kadar zor uyudu ki saatlerdır cırpınıyor serseme döndu altını acsam allah biliyor kac saatte tekrar dalacak perısan olacak ama kakayla d auyutmak asla istemıyorum
of offfffffff
Çok geçmiş olsun ..Aslinda burnunun akması akmamasından iyidir cnm endişe etme..Arkadaşlar kızımı hasta ettim yaburnu akıyor emzirmekten bide burnunu temizlemekten başka bişey yapamıyorum çok huysuz uyuyamıyor ciğerlerine felan inmesin diye doktora götürecem ay inşallah hiçbirimizin yavrusu hastalanmaz ağlarken görmeye dayanamıyorum
Cnm sen bizden daha çok zorluklar yaşadın yaşıyorsunda.. Ama gerçekten çok güçlü bir kadınmışsınki böyle güçlü bir anne oldunDun aksam bizde cok kavga ettik esimle. Normalde anlaşan bir ciftiz esim de sakin mizaçlı. Bizimki durmadan hastaneye gitnek zorunda karaciger enzimleri yukseldi ameliyat sonrasi. Zaten normal takiplerimiz de var. Surekli annem babamla hastanedeyim. Esim ozel sektörde izin alamıyor. Ama o kadar yiprandim ki artik yogun bakim ameliyat hepsi sanki benim omzumdaydi. Dun bir randevu alsana dedim. Doktorlarinin ismini soruyor saati soruyor. Dedim artik bu kadari fazla. O da hakli olarak izin alsam para kesiliyor diyor. Alma diyorsun diyor. Senle gelemeyince de tavir yapiyorsun diyor. Bir yandan maddi olarak bir yandan psikolojik olarak yorulduk. Baya atıştık dun qma simdi baktigimda elinden gelen bisey yok farkindayim. Geldiginde hemen çocuğu alıyor bakmaya calisiyor. Gece uyuyor diye bu sefer sinirim bozuluyor. Dun bana bide senin psikolojin bozulmus dedi ona kırıldım. Anlatirken bile nasil boluk pörçük anlattim ama kafam da boyle. Lohusa depresyonu bu sanirim
bende bugün daha bi kere verdim canım cuma günü tartılmaya götürcem be hafta mamasız aldığı kiloya bakıcamCanım bende baya azalttım üç gündür sadece bir kez 60 cc veriyorum. Kesinlikle alışkanlık yüzden istiyor. Bu akşam çok ağlar sa bir ölçek vercem ve tamamen çıkarcam inşallah biberon emzik hayatımdan
Modeli tekrar paylaşabilir misin? Ve kanguruya takması kolay mı?ben sling kullanıyorum eşim kanguru almak istiyor o taşıyacakmış :)Canım sonra ki mesajını okuyunca anladım seni
Şükür sadece burnu akıyormuş burnunu aç yeter dedi çok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun ..Aslinda burnunun akması akmamasından iyidir cnm endişe etme..
Sen güçlü olmalısın onlar herşeyi hissediyor annesi..
Kolaylıklar diliyorum..
Sen kimseye kulak asma emzirmeye devam et bence. Banada hastaneden çıkarken direk mama almamı söyledi çocuk doktoru neymiş kilosu çok dusukmus mama takviyesi olmadan olmazmış almadım mama benim sütüm var emzircem dedim. İlk ay kontrolüne mama vermeden gittik doktor az kilo almış mama ver dedi Doğum kilosu 2700 hastane çıkışı 2440 ilk ay kilosu 3500tu. Yine bu doktoru da dinlemedim emzirdim sürekli 2. Ay çok güzel kilo aldı. Ancak bu ay hem ben hastayım hemde bebeğim o yüzden kilo alımı baya yavaşladı sanki sürekli emzirmeye çalışıyorum neyse çok uzattım sanırım demem o ki kimseyi dinleme kendine ve sütüne inan bol bol emzir eğer kilo alıyorsa gerisini bosver canimKızlar ben mamayı baya azalttım her arandığında emziriyorum bebeğimi. Ama kv veya annem şahit olunca bu duruma aç bu çocuk mama ver deyip modumu düşürüyolar. Ben sadece beni emzirmek istiyorum oğlumu her ne kadar mama diye ağlasa da.
Çok doğru yapıyorsun. Anlamıyorlarsa Dinleme onları, duymazdan gel.Kızlar ben mamayı baya azalttım her arandığında emziriyorum bebeğimi. Ama kv veya annem şahit olunca bu duruma aç bu çocuk mama ver deyip modumu düşürüyolar. Ben sadece beni emzirmek istiyorum oğlumu her ne kadar mama diye ağlasa da.
Bana sakinleştirici verdiler bebeği aldıktan sonra, pek bişey hatırlamıyorum ameliyathanede. Bebeği gösterdiler sadece kafasını hatırlıyorumKızlar ben doğum fotoğrafçısı ile anlaşacaktım ama dr.um (3 kızımıda kucağıma o verdi)telefonumu doğuma girerken doğumhanede bulunacaklardan birine verebileceğimi söyledi okadar mutlu oldum ki.Ve birbirinden güzel resimler çekmiş sağolsun benim anestezi verilmeden masada ,sonra çıkarıldığı an,dr.mun Afra yı ilk totosuna pışpışladıgı silinmeden önceki hallerine kadar çekmiş Hatta doğum saatini oradaki dijital saatten resimlemiş .Allahim bebişlerimiz bence ilk travmayı dışarı ilk çıkarıldiklarında yaşıyor resmen ilk çıkarıldığı zaman şekilleri okadar farklıki şimdi bakıyorum Rabbime şükrediyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?