- 4 Ocak 2017
- 348
- 584
- 103
- 34
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #33.381
Kaç günlüksünüz? Yaklaşık 80 günlükken biraz rahatladı kızım. İnşallah sizin de bir an önce biter. Çok zor biliyorum
Valla simdi esimi degerlendiriyorum hic beklemedigim kadar destekti hamileligimde.zaten tup bebek tedavisi gordum.tedavi suresinde hicbiseyimi eksik etmez en iyi doktorlara gotururdu ama sanirim o da strese girerdi incir cekirdegini doldurmayacak sebepten canimi sıkardi.e hassas donemler ben de cirlardim.hamilelikte de benim sectigim doktora gittik istedigim hastanede dogum yaptim hamdolsun ve allah razi olsun benim de bebegin de biseyimiz eksik degil.bebegi beraber yikariz.1 ay oncesine kadar gunde 2 3 defa mama verirdik biberonu yikar sterilize ederdi vs.yani nankorluk de etmek istemiyorum ama telefonumu elime aldim mi adam sinirleniyor.evde yalnizim.ailemiz 8akrabamiz yok etrafimizda.annem 20 gun kaldi gitti dogumda.ve ben en son rota ve verem asisi oldugumuz gun ciktim disari 9 kasimda.tam 13 gun bitmis balkona bile cikmadim. Benim psikolojim ne kadar saglam olabilir.elimde bebek araliksiz emiyor.emzik almiyor.banyo yapmak luks.yemek yapmak yemek ayri bir olay.bir annemi aricam cocuk kucaginda arama diyor.telefon zarar verirmis bebege.telefonu da elime almazsam ben kafayi yerim.abuk subuk sebepler insani daha cok yipratiyor.bebekle cok ilgili sutu olsa emzirecek o derece..surekli beni bir denetleme halinde...herseyin fazlasi zarar ozetle dicem ama uzun yazmisim kusura bakmayinValla ben şu "babalık sonradan öğrenilir" lafının sorumluluktan kaçan erkeklerin uydurması olduğunu düşünüyorum. Bütün hamilelik boyunca eşine destek olan,heyecanlanan, bişeyler öğrenmeye çalışan erkekler nasıl babalığı öğreniyor? Neden sorumluluk almıyorsun deyince de ee ben öğrenemedim. Bi zahmet 9 ayda öğrenseydin
Canim meme reddi mi bilmiyorum ama ona benzer bir durum yasıyorum sanki suan bende. Mama falan vermiyorum bitek emzik emiyor ondan mi oldu bilmiyorum ama emzirmekte çok zorlanıyorum memeye gelince ağlıyor. Birde tek göğüs emiyor göğüslerimin arasında çok fark oldu nasıl düzelecek bu durumlar tam bilmiyorum ama düzeltmek icin elimden geleni yapıyorum. O yüzden bu tarz durumlar olmadan önlem almaya calisman güzel bi durumBenim bebeğim açlıktan değil kesinlikle alışkanlıktan istiyor mama o yüzden kademeli olarak günde bir 60 cc ye kadar düşürdüm. Tamamen kescem inşallah. Ilerde meme reddi olur diye çok korkuyorum
Canım bir nevi meme reddi denilebilir. Tam bilmiyorum ama okuduğum örneklere benZiyor. Emmediği göğsünü öbür göğsün gibi vermeye çalış. Mesela sol göğsünü emmiyorsa sol kolunun altına al oradan emzir. Sağ zannedecektir. Birde emmediği göğsünde bir gariplik yok değil mi? Bi meme muayenesi yapmanı tavsiye ederim. Korkutmak istemiyorum ama bir arkadaşımın bir göğsünde tümör varmış süt kanallarını tıkadığı için bebeği o göğsünden emmiyor...Canim meme reddi mi bilmiyorum ama ona benzer bir durum yasıyorum sanki suan bende. Mama falan vermiyorum bitek emzik emiyor ondan mi oldu bilmiyorum ama emzirmekte çok zorlanıyorum memeye gelince ağlıyor. Birde tek göğüs emiyor göğüslerimin arasında çok fark oldu nasıl düzelecek bu durumlar tam bilmiyorum ama düzeltmek icin elimden geleni yapıyorum. O yüzden bu tarz durumlar olmadan önlem almaya calisman güzel bi durum
Benim eşim de çok yardımcı oluyor.sağolsın o olmasa çok zorlanırdım bunalıma girerdim herhalde.bi sosyalliği BJK maçına gider.maç dönüşü ben kızımızı uyutamadıysam o alır uyutur.her gece o uyutur ben dinleneyim diye.bana söylenir dışarı çıkın temiz hava alın akrabalara git komşulara git evde bunalma der hep.haftasonu beni zorla dışarı çıkartır ve bana hep der bebekle yaşamaya adapte olacağız, gezmeyi alışverişi herşeyi onunla yapmayı öğreneceğiz der.Babamız konusunda çok şanslıyım o olmasa ne yapardım bilmiyorum işten gelir gelmez alır ilgilenir emzirirken arkama yastık koyar masaj yapar geceleri de aynı şekilde... mesela efe gece 3 de uyandı 4 e kadar ben oyaladim 5 de o uyandı 6 ya kadar oyalayıp sonra ben kalkıp emzirip uyuttum sabah 7 de de işe gitti... banyosunu hazırlar birlikte yıkarız beni bırakıp hiç bi yere gitmez emzirme önlüğü çok işime yarıyor bu konuda. Eşimin bi hali saha maçı vardı ona da gitmiyordu istemiyorum artık diye bir gün arkadaşı geldi oturmaya baktım eşim beni yalnız bırakmamak için gitmiyormus bende hafta da bir değil mi git dedim ona bile ne kadar seviniyor. Eşimden allah bin kere razı olsun kendisine de söylüyorum bunu... efe ağlama krizine girdiğinde nöbetten çıkıp geldi susturup uyutup tekrar nöbete gittiği oldu.
Eveett an itibari ile gece mesaimiz başlamıştırBakalim bu gece saat kaçta uyuyacağız minnoşumla.Şu gece uykularını bir öne çekemedim Sabah diğer kızlarımı okula kaldırmak için kurduğum saati bazen duymuyorum okadar yani Neyseki eşim işe giderken bırakıyor kızları okula oda kalkmış oluyor en azından.
Hadi bize iyi ninni söylemeler
Emzir,gazını al,ayağında salla nihayet uyuşun...sonra hooop yerine koyarken uyansın prensescnm Allah yardımcın olsn ben de emziriyorum şuan :)
Emzir,gazını al,ayağında salla nihayet uyuşun...sonra hooop yerine koyarken uyansın prenses
Sonra aynı işlemler tekrardan başlasın
Afra Berin'i uyutma seansları
Sağlıklı olsunlar geçecek bu uykusuz yorgun geceler...
Canım evet haklısın ama saydığın çoğu şeyi yapıyorum bir tek babaya bırakıp hiç dışarı yalnız çıkmadım. Eşim eve gelince bakıyor ama kızım onu özlemiş oluyor ve bende ağlayan kız onda gülücükler atıyor uyuz oluyorum :) beni emerken babasını görse gülüyor meme ağzından kayıyor sıpanın. Onun huysuzluğu bana. Bu gece ben saat 19 dan 12 ye kadar emzirmeme rağmen uyumadı eşimi uyandırıp ona sen uyut dedim beşiğe koyup salladı 10 dk da uyudu sinir oldum :)Canım sakin ol. Bu duruma birazda biz getiriyoruz. Eşlerimize güvenmiyoruz. Bebeği bulduğun her fırsatta eşine vermeye çalış. Zorluğunu görsün hemde alışsın. BaZen ben emzirirp altıno değiştirip eşime veriyorum yarım saat çıkıp markete gidiyorum. Banyoda ona aktif rol veriyorum. Koz olmasaydı altını daha çok eşime değiştittirirdim. Haftada bir kez arkadaşlarıyla çıkmasına bir şey demiyorum ama mutlaka fırsat yaratıp berberde çıkıyğruz .arkadaşları eşliyse , erkek erkeğe planlarını eşli plana çeviriyorum.
İşten geldiğinde muhakkak en az bir saat eşime veriyorum kızın seni özlemiş ay da çamaşır katlamam lazım. Ve bir günü kızla ne yağtıysam muhakkak özetliyorum . Sen anlatırken ben yoruldum diyor.
Biz kadınlar bebek doğar doğmaz kaplan gibi anne kesiliypruz.9 ay birlikte yaşamanın bir getirisi sanırım .ama erkekler bebek doğar doğmaz aaa ne güzel bebek diyecek bir kıvamda oluyorlar. BABALIK maalesef öğrenilmesi gereken bir şey ve bizlerde eşlerimize yardım etmeliyiz bu konuda... yoksa gün geçtikçe daha çok yıpranır ve eşimize kin dolarız . Bana bu tavsiyeleri bi abla vermişti. Allh razı olsun bende çok işe yaradı. Eşim şuan bebek bakmanın dışarda çalışmaktan daha zor olduğunu biliyor ve banada ona göre davranıyor.brde emzirme konusunda ben çok rahatlarım . Kadınların yanında bile emzirmem mememi çıkarmma derken her yerde br şekilde emzirebilen bir varlığa dönüştüm:))) uygun kıyafet atkı (benim için başörtü) tamamsa her yerde emzirilebilir. Geçenlerde kızım durmayınca marketin ortasında bir reyona oturdum ve emzirdim. Vs vs :)
NaciZane yazmak istedim
Gazını almadan uyuyarak bıraktığımda rahat uyumuyor gazından dolayı sürekli tıslıyor.ben uyurken hiç gazını almıyorum memede uyudu şu an mesela dalınca beşiğine.. Yanlış mı yapıyorum acaba
Çocuğu boğuyordu resmen bana gelmiş kafası birazcık suya girdi diyor. Ölür müsün öldürür müsün. Sonra gel de güven babaya. Ben de bebeği eşime verince çaktırmadan sürekli takipte oluyorum yanlış bir şey yapmasından korkuyorum.İşte bu yüZden babaya güvenip cocugu bırakıp uyuyamıyorum hep bi gözüm üstünde olacak biseyleri hep yanlıs yapıyorlar hala ve kırk kere soylenmiş şeyler bunlar. Bi de tartısınca ben ne yapabilirim meme veremem ya cocuga diyor benımkı de ne alakaysa emsiriyoruz diye sanki babamınızın evinden ceyiz ile getirdik bu cocugu da kenara cekileyim ben hayatıma bakayım moduna girmeye calısıyorlar. Ilk zamanlar korkudan cekiniyordu bence simdi hersey üstüne kalır diye cekiniyor
Baya az kalmış o zaman canım93 günlüğüz
Bikereliğine sabah erken kaldırsan. Mesela akşam 8 de yatırmak istiyorsan sabah 8 de kaldır yazıyordu bir yerde. Tutar mı acaba sizin minnoştaEveett an itibari ile gece mesaimiz başlamıştırBakalim bu gece saat kaçta uyuyacağız minnoşumla.Şu gece uykularını bir öne çekemedim Sabah diğer kızlarımı okula kaldırmak için kurduğum saati bazen duymuyorum okadar yani Neyseki eşim işe giderken bırakıyor kızları okula oda kalkmış oluyor en azından.
Hadi bize iyi ninni söylemeler
İnan emmenin ve emzirmenin tadına yeni varıyoruz anne oğul bunu kaybetmek istemiyorum. Sık sık emziriyorum.Canım kesinlikle doğrusun. Sen inatla aşkla sevgiyle emZirmeye devam et. Bence kayınvalidene ve annene durumu çaktırma mamayı azalttığını söyleme. Sütün artacaktır. Birde sok emzirmek uzun emZirmekten daha çok memeye süt üret mesajı gönderiyor.ki birde bebeklerin her ağlaması açlıktan değil. Kızım yarım saat emdikten beş dakika sonra ağlayabiliyor.bazen kucak için. Bazen sebepsiz.türlü türlü.
İnşallah meme reddi değildir canım bence bi süre emzik verme dene bakalımCanim meme reddi mi bilmiyorum ama ona benzer bir durum yasıyorum sanki suan bende. Mama falan vermiyorum bitek emzik emiyor ondan mi oldu bilmiyorum ama emzirmekte çok zorlanıyorum memeye gelince ağlıyor. Birde tek göğüs emiyor göğüslerimin arasında çok fark oldu nasıl düzelecek bu durumlar tam bilmiyorum ama düzeltmek icin elimden geleni yapıyorum. O yüzden bu tarz durumlar olmadan önlem almaya calisman güzel bi durum
Benim kızda yapıyor bişey yapmıyorum şu an ısırmalara oğlumdan alıştığım için bunun daha çok can yakanını da diş denemelerinde görecezKızlar benim oğlum iki gündür emerken ısırıyor. Damaklarıyla nasıl beceriyor bilmiyorum ama acıtıyorda sıpa. Diş döneminde naparım allah bilir.sizinkilerde var mı böle bi huy varsa önlem olarak ne yapıyorsunuz
Hiç bişey yapamıyorum Of diyip emzirmeye devam ediyorumKızlar benim oğlum iki gündür emerken ısırıyor. Damaklarıyla nasıl beceriyor bilmiyorum ama acıtıyorda sıpa. Diş döneminde naparım allah bilir.sizinkilerde var mı böle bi huy varsa önlem olarak ne yapıyorsunuz
Çaktırmamaya çalışıyorum çünkü aahhh deyip belli edince daha da sımsıkı yapıp bekliyor. Hep de yara olan göğsüme yaaKızlar benim oğlum iki gündür emerken ısırıyor. Damaklarıyla nasıl beceriyor bilmiyorum ama acıtıyorda sıpa. Diş döneminde naparım allah bilir.sizinkilerde var mı böle bi huy varsa önlem olarak ne yapıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?