- 9 Eylül 2013
- 1.889
- 3.460
- 408
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #33.361
Bizim de hasta bakıcı fotoları çekti o kadar güzel fotolar çekmiş ki profesyonel gibi iyi ki Doğum fotoğrafçısı tutmamışızKızlar ben doğum fotoğrafçısı ile anlaşacaktım ama dr.um (3 kızımıda kucağıma o verdi)telefonumu doğuma girerken doğumhanede bulunacaklardan birine verebileceğimi söyledi okadar mutlu oldum ki.Ve birbirinden güzel resimler çekmiş sağolsun benim anestezi verilmeden masada ,sonra çıkarıldığı an,dr.mun Afra yı ilk totosuna pışpışladıgı silinmeden önceki hallerine kadar çekmiş Hatta doğum saatini oradaki dijital saatten resimlemiş .Allahim bebişlerimiz bence ilk travmayı dışarı ilk çıkarıldiklarında yaşıyor resmen ilk çıkarıldığı zaman şekilleri okadar farklıki şimdi bakıyorum Rabbime şükrediyorum..
Biz tuttuk ve pisman olduk. Hastane ile ortak calisan bi fotgrafciydi onun disinda kimseyle anlasamiyorsun. Cekimler berbat olmus ayni anda arkadaslarim da odada cekim yapmislardi onlarinki fotografcininkinden daha profesyonel olmus. Dogum anini da bi hemsire esimin telefonuyla video cekti onu cok begendim:)Bizim de hasta bakıcı fotoları çekti o kadar güzel fotolar çekmiş ki profesyonel gibi iyi ki Doğum fotoğrafçısı tutmamışız
Canım ben burda model paylaşamıyorum ama solomombaby nin sitesinde var hepsi ben neşeli baykuşlar ı aldım bel kısmını kendine gore ayarladiktan sonra çok rahat kullanımı var ben zorlanmadım hiç takmadaModeli tekrar paylaşabilir misin? Ve kanguruya takması kolay mı?ben sling kullanıyorum eşim kanguru almak istiyor o taşıyacakmış :)
Değilmi ya anne karnından sıcacık yuvasından buz gibi ameliyathaneye çıkmak...resmen travma..Bana sakinleştirici verdiler bebeği aldıktan sonra, pek bişey hatırlamıyorum ameliyathanede. Bebeği gösterdiler sadece kafasını hatırlıyorumŞimdi doğum fotoğraflarına bakıyorum da o sırada ağzından kanlı tükürük akmış. Farketseymişim o an şok olurdum
Benim bebeğim açlıktan değil kesinlikle alışkanlıktan istiyor mama o yüzden kademeli olarak günde bir 60 cc ye kadar düşürdüm. Tamamen kescem inşallah. Ilerde meme reddi olur diye çok korkuyorumSen kimseye kulak asma emzirmeye devam et bence. Banada hastaneden çıkarken direk mama almamı söyledi çocuk doktoru neymiş kilosu çok dusukmus mama takviyesi olmadan olmazmış almadım mama benim sütüm var emzircem dedim. İlk ay kontrolüne mama vermeden gittik doktor az kilo almış mama ver dedi Doğum kilosu 2700 hastane çıkışı 2440 ilk ay kilosu 3500tu. Yine bu doktoru da dinlemedim emzirdim sürekli 2. Ay çok güzel kilo aldı. Ancak bu ay hem ben hastayım hemde bebeğim o yüzden kilo alımı baya yavaşladı sanki sürekli emzirmeye çalışıyorum neyse çok uzattım sanırım demem o ki kimseyi dinleme kendine ve sütüne inan bol bol emzir eğer kilo alıyorsa gerisini bosver canim
Canım yalnız değilsin ben de bu aralar eşime uyuz oluyorum. Ben evde onun anne babasıyla otururken kendisi arkadaşlarıyla buluşmaya gitmek istiyor. Ben bütün gün evdeyim sıkılıyorum dediğim zaman da sen annesin mecbur o çocuğu emzireceksin tabi evde duracaksın dedi inanamadım böyle demesine. Neymiş efendim ben ezmziriyorum diye kendisi de hiç dışarı çıkmayacak mıymış.. iyi dedim senin hayatında hiçbir şey değişmesin sen yine hafta sonları çık gez arkadaşlarınla buluş, ben evde çocuk bakayım. Ne dese beğenirsiniz emzirmek istemiyorsan emzirme, mama veririm çocuğuma
Konu dönüp dolaşıp emzirmeye nerden geliyor anlayamıyorum. Sanki ben emzirmek istemiyorum diyorum. Ya da emzirenler hayattan kopmalılar gibi bir düşüncesi mi var acaba çözemedim
Dün gece de çocuğa banyo yaptırırken travma yaşattık resmenbabasına sen tut ben yıkayayım dedim, demez olaydım. İki kere çocuğun kafasını suya soktu. Boğdun çocuğu dedim, hayır boğmadım sadece kafası biraz suya girdi diyor hey Allahım yaaa. Tabi çocuk çığlık çığlığa ağlıyor falan kabus gibiydi...
Canım kesinlikle doğrusun. Sen inatla aşkla sevgiyle emZirmeye devam et. Bence kayınvalidene ve annene durumu çaktırma mamayı azalttığını söyleme. Sütün artacaktır. Birde sok emzirmek uzun emZirmekten daha çok memeye süt üret mesajı gönderiyor.ki birde bebeklerin her ağlaması açlıktan değil. Kızım yarım saat emdikten beş dakika sonra ağlayabiliyor.bazen kucak için. Bazen sebepsiz.türlü türlü.Kızlar ben mamayı baya azalttım her arandığında emziriyorum bebeğimi. Ama kv veya annem şahit olunca bu duruma aç bu çocuk mama ver deyip modumu düşürüyolar. Ben sadece beni emzirmek istiyorum oğlumu her ne kadar mama diye ağlasa da.
Hic modunuzu dusurmeyin.pes etmeyin.max bir kac gun aglar.sut artirici seyler tuketin.humana nin caylarini alin havuc yiyin yulaf dereotu tuketin.vazgecmeyin.Kızlar ben mamayı baya azalttım her arandığında emziriyorum bebeğimi. Ama kv veya annem şahit olunca bu duruma aç bu çocuk mama ver deyip modumu düşürüyolar. Ben sadece beni emzirmek istiyorum oğlumu her ne kadar mama diye ağlasa da.
İşte bu yüZden babaya güvenip cocugu bırakıp uyuyamıyorum hep bi gözüm üstünde olacak biseyleri hep yanlıs yapıyorlar hala ve kırk kere soylenmiş şeyler bunlar. Bi de tartısınca ben ne yapabilirim meme veremem ya cocuga diyor benımkı de ne alakaysa emsiriyoruz diye sanki babamınızın evinden ceyiz ile getirdik bu cocugu da kenara cekileyim ben hayatıma bakayım moduna girmeye calısıyorlar. Ilk zamanlar korkudan cekiniyordu bence simdi hersey üstüne kalır diye cekiniyorCanım yalnız değilsin ben de bu aralar eşime uyuz oluyorum. Ben evde onun anne babasıyla otururken kendisi arkadaşlarıyla buluşmaya gitmek istiyor. Ben bütün gün evdeyim sıkılıyorum dediğim zaman da sen annesin mecbur o çocuğu emzireceksin tabi evde duracaksın dedi inanamadım böyle demesine. Neymiş efendim ben ezmziriyorum diye kendisi de hiç dışarı çıkmayacak mıymış.. iyi dedim senin hayatında hiçbir şey değişmesin sen yine hafta sonları çık gez arkadaşlarınla buluş, ben evde çocuk bakayım. Ne dese beğenirsiniz emzirmek istemiyorsan emzirme, mama veririm çocuğuma
Konu dönüp dolaşıp emzirmeye nerden geliyor anlayamıyorum. Sanki ben emzirmek istemiyorum diyorum. Ya da emzirenler hayattan kopmalılar gibi bir düşüncesi mi var acaba çözemedim
Dün gece de çocuğa banyo yaptırırken travma yaşattık resmenbabasına sen tut ben yıkayayım dedim, demez olaydım. İki kere çocuğun kafasını suya soktu. Boğdun çocuğu dedim, hayır boğmadım sadece kafası biraz suya girdi diyor hey Allahım yaaa. Tabi çocuk çığlık çığlığa ağlıyor falan kabus gibiydi...
Biz de anlasmadik dogum fotografcisiyla.eşim kafasinda aksiyon kamerasiyla girdi doguma.izleyip izleyip agliyorum ilk ciktigi hali gorunce.hakkatsn yaradana bin sukurKızlar ben doğum fotoğrafçısı ile anlaşacaktım ama dr.um (3 kızımıda kucağıma o verdi)telefonumu doğuma girerken doğumhanede bulunacaklardan birine verebileceğimi söyledi okadar mutlu oldum ki.Ve birbirinden güzel resimler çekmiş sağolsun benim anestezi verilmeden masada ,sonra çıkarıldığı an,dr.mun Afra yı ilk totosuna pışpışladıgı silinmeden önceki hallerine kadar çekmiş Hatta doğum saatini oradaki dijital saatten resimlemiş .Allahim bebişlerimiz bence ilk travmayı dışarı ilk çıkarıldiklarında yaşıyor resmen ilk çıkarıldığı zaman şekilleri okadar farklıki şimdi bakıyorum Rabbime şükrediyorum..
Canım kullanmaya başladığın da bebeğin boyu ne kadardı oğlum 62 cm geldi daha 3 ayın bitmesine 1 hafta var kanguruya binemiyor bacaklar açılmıyor kısa kalıyorBen4 aydan beri kullaniyorum. Hicbir zarari yok dogru kanguruyu secerseniz.
Canım sonra ki mesajını okuyunca anladım seni
Canım yalnız değilsin ben de bu aralar eşime uyuz oluyorum. Ben evde onun anne babasıyla otururken kendisi arkadaşlarıyla buluşmaya gitmek istiyor. Ben bütün gün evdeyim sıkılıyorum dediğim zaman da sen annesin mecbur o çocuğu emzireceksin tabi evde duracaksın dedi inanamadım böyle demesine. Neymiş efendim ben ezmziriyorum diye kendisi de hiç dışarı çıkmayacak mıymış.. iyi dedim senin hayatında hiçbir şey değişmesin sen yine hafta sonları çık gez arkadaşlarınla buluş, ben evde çocuk bakayım. Ne dese beğenirsiniz emzirmek istemiyorsan emzirme, mama veririm çocuğuma
minikhikayem arkadaslar dogum yaptigimdan beri bana gore bir zamanlar melek olan esimin icindeki seytan ortaya cikti.aynen sizin maruz kaldiginiz tavirlara maruzum.surekli anneligimi elestirmeler tenkit etmeler..mevzularin alakasiz yerlere uzamasi...adliye yakin olsa hergun bosarim.allah sabir versin
Dun aksam bizde cok kavga ettik esimle. Normalde anlaşan bir ciftiz esim de sakin mizaçlı. Bizimki durmadan hastaneye gitnek zorunda karaciger enzimleri yukseldi ameliyat sonrasi. Zaten normal takiplerimiz de var. Surekli annem babamla hastanedeyim. Esim ozel sektörde izin alamıyor. Ama o kadar yiprandim ki artik yogun bakim ameliyat hepsi sanki benim omzumdaydi. Dun bir randevu alsana dedim. Doktorlarinin ismini soruyor saati soruyor. Dedim artik bu kadari fazla. O da hakli olarak izin alsam para kesiliyor diyor. Alma diyorsun diyor. Senle gelemeyince de tavir yapiyorsun diyor. Bir yandan maddi olarak bir yandan psikolojik olarak yorulduk. Baya atıştık dun qma simdi baktigimda elinden gelen bisey yok farkindayim. Geldiginde hemen çocuğu alıyor bakmaya calisiyor. Gece uyuyor diye bu sefer sinirim bozuluyor. Dun bana bide senin psikolojin bozulmus dedi ona kırıldım. Anlatirken bile nasil boluk pörçük anlattim ama kafam da boyle. Lohusa depresyonu bu sanirim
Kimseyi kafana takma dicem yinede üzüleceksin tabi..Ama bu zamanlar geri gelmeyecek tecrübeliyim evet 3. Çocuğum ama hepsinin anları farklı..
Sen kafana taksanda kimse anlamayacak seni yine yıpranan sen olacaksın,bebeğinede yansıyacak..O yüzden olabildiğince duyma derim tadını çıkar Mina nın agularıyla mutlu ol hasta olacaklar tabiki ama geçecek..
Rabbim büyük dert vermesin..
Benim eşim neredeyse evde yok inşaat sektöründe kendi işimizi yapıyoruz bu yüzden çok yoğun 3 kızımla da ben ilgileniyorum bu aralar ama tadını çıkarmaya çalışıyorum boncuklarimla
Balgam için bir önerin olacak tabi uygularsan..Çörekotu ve çok az karabiberi ılıttığın zeytinyağıyla önce göğsüne sür temiz bir bezle kapat,bir kaç saat sonra onu silip sırtına aynısını uygula çok faydasını göreceksin.
Sürekli yaptığım ve faydasını fazlasıyla gördüğüm bir uygulama ilaç vermekten daha iyi bence tabiki..
Minaya geçmiş olsun
Değilmi ya anne karnından sıcacık yuvasından buz gibi ameliyathaneye çıkmak...resmen travma..
Bende dr.mun Afra 'yı elinde ters çevrilmiş bacaklarından tutarken ,buruşmuş kanlı vücudunu gördüğümde bir garip olmuştum..
Evet cnn çörekotunu ezeceksin karabiber ve zeytinyağı ile karıştır krem gibi sür 2 saat kalsın en az,sonra onu silip sırtına süreceksin.:)))
valla ebeveynliğin %80i annede bunu gördüm. Sürekli bi isteğin varmı die soruyo ama diğer halleri de sinir bozucu. Çok sıkılıyomus bisi yapamıomus. Sonra aklı basına gelnce üzülüo ama caktırmıo..Cerdil cnm cok sagol hemen deniycem uyansn. Çörekotunu ezeyimmi ?
benm foto çekmemis esim videoya alms kısack cok kızdm tüm dogmda yanmdaydı
Bizler birden bire çok büyük bir değişim içine girdik, çalışırken evde çocuk bakmaya başladık. Elimizde minicik yavrularımız var bize muhtaç. Eşlerimizden normalde olduğundan daha fazla anlayış bekliyoruz. Sinirlerimiz zaten gergin. Bir de eşler anlayışlı olmak yerine tartışmaya girince iyice sinirlerimiz bozuluyor. Ben 3 gündür yalnızım evde ve psikolojim bozuldu daha şimdiden. Bugün 5 saat ağladı kızım ben de onunla ağladım artık elimden bir şey gelmedi. Sürekli emzirdim meme uçlarım yara oldu.Dun aksam bizde cok kavga ettik esimle. Normalde anlaşan bir ciftiz esim de sakin mizaçlı. Bizimki durmadan hastaneye gitnek zorunda karaciger enzimleri yukseldi ameliyat sonrasi. Zaten normal takiplerimiz de var. Surekli annem babamla hastanedeyim. Esim ozel sektörde izin alamıyor. Ama o kadar yiprandim ki artik yogun bakim ameliyat hepsi sanki benim omzumdaydi. Dun bir randevu alsana dedim. Doktorlarinin ismini soruyor saati soruyor. Dedim artik bu kadari fazla. O da hakli olarak izin alsam para kesiliyor diyor. Alma diyorsun diyor. Senle gelemeyince de tavir yapiyorsun diyor. Bir yandan maddi olarak bir yandan psikolojik olarak yorulduk. Baya atıştık dun qma simdi baktigimda elinden gelen bisey yok farkindayim. Geldiginde hemen çocuğu alıyor bakmaya calisiyor. Gece uyuyor diye bu sefer sinirim bozuluyor. Dun bana bide senin psikolojin bozulmus dedi ona kırıldım. Anlatirken bile nasil boluk pörçük anlattim ama kafam da boyle. Lohusa depresyonu bu sanirim
Canım bazen bu lafın icabında kafalarını Duvara vura vura bizim öğretmemiz gerekiyor... yani içlerindekini çıkarmalarına yardım etmek için...Valla ben şu "babalık sonradan öğrenilir" lafının sorumluluktan kaçan erkeklerin uydurması olduğunu düşünüyorum. Bütün hamilelik boyunca eşine destek olan,heyecanlanan, bişeyler öğrenmeye çalışan erkekler nasıl babalığı öğreniyor? Neden sorumluluk almıyorsun deyince de ee ben öğrenemedim. Bi zahmet 9 ayda öğrenseydin
Aynen öyle. Doğuma bir hafta kala eşim hala ben baba olmaya hazır değildim, yok şunu yapmam falan diyordu. Baya sert tartıştık. Artık kendini hazırla, ya da ben tek başıma büyütürüm bebeğimi dedim. Doğumun olduğu gün hastanede bile yapmam dediklerini yapmaya başladı, emzirmede yardımcı oldu. O sırada arkadaşı telefonda napıyorsun dedi, iyi bebek emziriyorum dedi hatta şaşkınCanım bazen bu lafın icabında kafalarını Duvara vura vura bizim öğretmemiz gerekiyor... yani içlerindekini çıkarmalarına yardım etmek için...
Babamız konusunda çok şanslıyım o olmasa ne yapardım bilmiyorum işten gelir gelmez alır ilgilenir emzirirken arkama yastık koyar masaj yapar geceleri de aynı şekilde... mesela efe gece 3 de uyandı 4 e kadar ben oyaladim 5 de o uyandı 6 ya kadar oyalayıp sonra ben kalkıp emzirip uyuttum sabah 7 de de işe gitti... banyosunu hazırlar birlikte yıkarız beni bırakıp hiç bi yere gitmez emzirme önlüğü çok işime yarıyor bu konuda. Eşimin bi hali saha maçı vardı ona da gitmiyordu istemiyorum artık diye bir gün arkadaşı geldi oturmaya baktım eşim beni yalnız bırakmamak için gitmiyormus bende hafta da bir değil mi git dedim ona bile ne kadar seviniyor. Eşimden allah bin kere razı olsun kendisine de söylüyorum bunu... efe ağlama krizine girdiğinde nöbetten çıkıp geldi susturup uyutup tekrar nöbete gittiği oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?