2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Var süt gelmeyince yapıyor galiba. Hiçbir şey yapamıyorum maalesef ısırıyor

Kiyamam yaa..benimki de cok sicriyor sirtustu yatirinca yan yatiriyorum arkasindan onunden destek koyarak artik t yastigi kucuk geliyor.
Bende yan yatirayim belki o zaman daha az hareket eder dimi. bi de ben yastığa yatirmamaya çalışıyorum omurgasi tam gelişmediği için yastıksiz yatirmayi öneriyorlar

Bende yan yatirayim belki o zaman daha az hareket eder dimi. bi de ben yastığa yatirmamaya çalışıyorum omurgasi tam gelişmediği için yastıksiz yatirmayi öneriyorlar
Ben de yastiksiz yatiriyorum.t yastigi yan yatirinca bebek saga sola devrilmesin diye destek icindi.kesinlikle yan yatirin o zaman bir saga bir sola

Kızlar adet olan var mı aramızda? Bi sorum olucakta. Ben adet olduğumda normalde 5 gün olurdu, 3 gün yoğun, 2 gün seyrek şeklinde. Dünden beri bende seyrek kanamalar oluyo. Bi de benim çok sancılı geçerdi şuan sadece kasıklarımda hafif ağrı hissediyorum onun dışında bişey yok. Şimdi ben adet oldum mu olmadım mı? Olmadıysam bu neyin kanaması anlamadım

Benimkide sanki bilioda ucu cok aciyana yapioo bide bezen iairipp cektieiyodaaa hosuna gidio sipanin

5 ekim de kirkimizin çıktığı gün adet oldum bir daha olmadım kasım da olamadım yani

Kızımı aşıya götürdm 2aylık ve 3tane aşı yaptı hemşire hala iç çekiyor yavrum uyurken bile.gögsümde kocaman birşey çıktı mastit dedi doktor antibiyotik verdi o gögsünle emzirme dedi. Zaten çok emziremiyordum ondan tıkandı galiba gögüs kanalım. Benim antibiyotik alerjim var alerji olursan gelirsin dedi :)nasıl gideceksem o halde doktorlarda alem :)mastit anyibiyotiksiz geçermi?

Canım senin bebiş gündüzde uyumuyor du değil mi gece neden uyumuyo acaba benimki gündüz uyumuyo ama gece en geç 12 de artık pes ediyor emmeye kalkıyor 1 yada 2 kez en azndan 7 30 gibi uyanıyor
Evet cnm gündüz azar azar uyuyor yani şöyle yatıp 1 saat derin uyumuyor.Akşamda aynı biraz uyuyup uyanıyor uykusunu almış gibi uyanıyor.Gece sabah 4 e kadar bu şekilde sonra 4 de ancak uyuduğunda 3 saat derin uyuyor.

Kaç aylık oldu, benimki ilk ayında öyleydi. En büyük hatam uyandı sanıp kucağıma almakmış, iyice huysuzlaşıp uykısunu almadığı için beni çok yoruyordu. Nasıl uyutuyorsan tekrarla ben sallıyorum ve şşşt sesi çıkarıyorum tekrar uyuyor.belki ondandır.

Canım doktor o gogsunle emzirme de sag mı dedi? Mastitin gecmesi için aksine sagman hatta antibiyotik bebege zararlı degılse direkt emzirmen lazım. Meme tam bosalamadıgı için süt kanalları tıkanıyor ve tek yolu süt kanallarını acman. Hıcbır pompa benek kadar memeyi bosaltamayacagı için emzirmek sıksık memeyi bosaltmak lazım. 3 kere mastit oldum ve antibiyotik fayda etmeyince sonuncusunu ilaçsız atlattım. Öncelıkle encok ıkı saatte bir emzirdim kalan memeyi sagdım. Herseferınde ıkı memeyi birden emZirdim. Kritik nokta memeyi tersten emzirdim yani sağ mememi emzirirken bebegın bası sol tarafta ayakları sağ tarafta olacak sekilde emzirdim cunku cenenın oldugu yerden bebıs sütü emmeye baslıyor ve benım mastit memenın dıs taraflarında oluyor hep. Memenın iç taraflarıyla bebek doyunca sütler dıs kısımlarda kalıyordu. Memen cok sis ve sert ise ilk gun devamlı olmak uzere sert bolge uzerıne sıcak uyguladım. Sütyenın içine bebekler için olan sıcak su torbasını koydum devamlı kaldı bırtek emzirirken cıkardım ve uyurken cıkardım. Sonrakı gunlerde de 4 saatte bir 15dk sıcak su torbası koydum yine. Insallah cok kotu degılsındır cok can yakıyor bılırım cok gecmıs olsun

Bende babasına veriyorum canım özellikle sabahları zor uyanıyorum babası evde olduğu zamanlarda o benden önce kalkıp oyalıyor spor falan yaptırıyor bende yarım saat fazladan uyumuş oluyorum her fırsatta kucağına veriyorum ki alışsın :)

Teşekkür ederim canım,evet sağ ve bebeğe verme dedi. Antibiyotik ve krem verdi. Ama antibiyotik alerjim var içtim sorun olacak mı diye bekliyorum.Şuan zonkluyor gece acısıdan uyıyamadım. Deneyecegim sıcak kompres ve sağarak geçer belki çok teşekkür.

Meme başı karmaşası yaşıyor olabilir. Emzik, biberon, anne memesi, belki silikon uç derken bebeğin kafası karışıyor. Ben o sorunu yaşadım bebeğimde ve çok zorlandım. Çözümü emzik ve biberonu hayatımızdan çıkararak bulduk. Bebeğim hemen memeyi almadı tabi ki. Bir süre (10 gün kadar) finger feeding yöntemi ile besledim ve her seferinde meme teklif ettim. Sonunda miniğim emmeye başladı. Geçen gün deneme amaçlı emzik verdim ememedi, hiç beceremedi diliyle ittirdi. Ne yalan söyleyeyim çok mutlu oldum :)

Mastit antibiyotiksiz geçer ama bebeğin sık sık emmesi lazım. Dr neden emzirme demiş çok ilginç. Sağmak Bebek kadar iyi boşaltamıyor memeyi. Sıcak duş, soğuk lahana yaprağı, masaj yaparak sağım kanalları açabilir. Çok geçmiş olsun.

Kızlar dün bebeğim kelimenin tam anlamıyla çıldırdı. Sürekli ağladı uyumadı ve emmek istedi. Geceye kadar devam etti bu böyle. Gece de 2 saat emmesine rağmen uyumadı. Eşim sallayarak uyutabildi. Gece tek mememi emzirdikten sonra diğerini sağayım dedim baktım 50 ml süt çıktı. Normalde iki memeden 160 ml çıkıyordu. Sanırım sütüm azalmış o yüzden bebeğim sinirli ve sürekli emmek istedi. Hemen takviyelere başladım. Solgar ve humana kullanmayı bırakmıştım ama sanırım devamlı kullanmam gerekecek.
Belki benim gibi bebeğim sürekli emmek istiyor uyumuyor diyenlerin de süt miktarı azalmış olabilir. Denemek de fayda var. Kimseye sütün yetmiyor mesajı vermek istemem ama böyle bir durum varsa önlemini almak daha iyi olur diye düşünüyorum.

merhaba, solgarın hangi ürününü kullanıyorsunuz? ben galactago damlayla biraz artış sağladım, solgarın ürününü de denemek isterim.

Biberon zaten kullanmıyoruz sadece beni emmeyince sütü sağıp biberonla vermeyi denedim almadı biberonu. Bitek emzik emiyoruz emzikten mi kaynaklı yoksa hastalık ve asilardan kaynaklı iştah kaybı mi oldu anlamadım.

71 günlük olduk..Evet uykusunu alamadığı için sürekli uyutmamı istiyor. Beşiğinde sallıyorum uyanır gibi olduğunda ama yok bir bakıyorum ayılmış tamamen..
Bir düzeni elbet kuracaz ama ne zaman bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…