- 28 Ağustos 2008
- 3.068
- 5.755
- 358
- 39
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #33.781
Canim sümüksü kaka bebegin anne sutu alerjisi olunca oluyormus genelde. Yani senin yedigin biseye bebegin alerjisi olabiliyor. Doktoruna sor bir ama bence devam ederse götür. Ha buna birde yuzde kulak arkasinda döküntü egzama falan da eslik edermis. Doktor bana oyle dedi. Ben de suphelendim de yuzundeki seyler egzama falan diye degilmis. O zaman bunu dedi banaKizlar bebegm sabah 6 dan bu saate kadar 8 kere sümüksü kaka yapti dr gotrsm mi
Muhtemelen yanlis bilgi vemislerdir. Cunku saglik bakanligi asi takviminde 3. Ayda asi yok canim. Bi arayip sor istersen
bebek emmek icin uyanipta nasil vermeyeegim? ben yapamam sahsen. videoyu filan daha izleyemedim. ama kücück bebek bütün gece icmeden durmasi nasil olur ki?
evt bende cok yerde okudum gece beslenmesinin bebegi büyüttügünü. cünkü büyüme hormonu gece salgilaniyormus bebek eger gece emerse o hormondan maksimum derecede faydalaniyormus. ki bence sadece aliskanliktan degil ac oldugu icinde kalkiyor bebekler. ben suradan anladim eger kizim saat 10.30 da derin uykuya dalmissa 2.30 da emmeye kalkiyor ama 11.30 da dalmissa 3.30 da kalkiyor,1 yasa kadar hatta bebk zayifasa 2 ye kadar devm edilmeli bnce cnki gece bslenmesi de bebege kilo aldiriyor evet alisknliktan kalkiyorlar zorda oluyor ama cocuklarimiz icin deger bnce
ben derın uykuda olunca sessız sedasız kucagıma alıp memeye verıyorum zaten gerı dalıyor uykuya kendisi yani susamıstır dıye düşünüyrum acıkmasa bılebebek emmek icin uyanipta nasil vermeyeegim? ben yapamam sahsen. videoyu filan daha izleyemedim. ama kücück bebek bütün gece icmeden durmasi nasil olur ki?
canım kafası egrı bugru ınsanlar var ya işte neden bu annenin tek yonlu yatırması tabı dikkat etmek gerekıyor çok önemli benım oğlumda hep benım oldugum tarafa cevırıyor kafasını sureklı cevırmek gerekıyorcanim ben uykudayken cevirmiyorum. uyaniyor cünkü. hep soluna dogru yatiriyordum ama gecn görümcem gösterdi kafasinin sag tarafi disa cikiksolu iceri girik olmus. simdi hep saga yatir gecer dedi görümcem. hep saga dogru yatiriyorum. kafalari cok yumusak oldugu icin dengeli yatirmk lazimmis ben yeni ögrendim
ben bu kaynanalarla anneleri anlayamıyorum doktorlarla agız birliği yapmış bebeklere mama vedirmeye çalışıyor gibiler süt vermeye teşvik etmek zorlamak destek olmak yerine millette nedir bu mama hayranlığ ya anlamadımcanim acaip cailce bir yorum olmus. süt üsütmesi ne demek ya. süt bir kere bebegimizin alacagi sicaklikta geliyor. zaten soguk ya da sicak olsa bebeklerimiz almaz. dinleme kimseyi. bebgin kusmuklu bebekse ne yaparsan yap kusacaktir. benimiide cok kusuyor. sade süt süt kesigi su gibi bazen balgamli. düzenli emmeye devam ediyor kiloda aliyorsa problem yok. mama vermeye devam edersen memeni daha az emecgi icin zamanla sütrün azalacaktir. 78 günlüge kadar gelmisken düzenini bozma derim. annem hep der ki bebkleirn karnini ve ayagini sicak tutarsan üsütmezler. seninkidé normaldir yani. diger yerlerini üsütme. ama süt üsütmesi gercekten saka gibi :)
Bir saat uyutmaya çalış 15 dakika uyusun.Ilk uc ay bebeklerın derın uyku süresi 45dk imiş ve sonrasında yetıskınler gibi yeniden uykuya dalamadıkları için uyanıyorlar. Devamlı pıspısşayarak yenıden uyutabilmek de hem bi meziyet hem de bebegin kendi kendine uykusuna devam etme gerekliliğini es gecip uykusunun devamı için hep bir baskasına ihtiyac duymak zorunda oldugunu bebege öğretmek anlamına gelıyormus. Uykusuzluk mu daha iyi yoksa bu durum mu bilemiyorum artık gundur uykularına cok da mudahale edemıyorum kendı halıne bıraktım. Her uyanmasının ardından 1bucuk saat sonra yenıden uyutuyorum ama iste uyuma süresi az malesef hemen uyandıgı içi uykusunu alamıyor ve uykusuzluktan da huysuzlanıyor ileriki saatlerde
canim ben ekstra bir tarif yapmayi yemedigim bir seyi yedirmeyi düsünmüyorum. benim gördügüm ek tarifleri cok tasiz tuzsuz. kendi uzanmaya basladigi zaman sert ve bogazina kacmayan seylerden vermeye baslayacagim.Kızlar merhaba malum iki üç ay sonra ek gıdaya geçicez. Elinde pdf olarak ek gıda tarifi olan var mı mail ile paylaşsak
ben bu kaynanalarla anneleri anlayamıyorum doktorlarla agız birliği yapmış bebeklere mama vedirmeye çalışıyor gibiler süt vermeye teşvik etmek zorlamak destek olmak yerine millette nedir bu mama hayranlığ ya anlamadım
emzirmek gercekten kolay değil bir de anneyi mamaya gönendirince malesef ya cahillikten ya zorluktan anneler razı oluyor ama gercekten bu bebeğin hakkını yemek demek. Allah bebekle birlikte yiyeceğini ve içeceginide vermiş çok şükür bunu anlamak zormu bilmiyorum ki hastalıktan ya da mecburiyetten mama verılebilir ama sütü varken emmeyi bıakta ne demek ya
şaka değil kötü kabus gibi yazık ya el kadar masumlara mama da neymiş anne sütü varken
Yutkunmuyorsa ben çekiyorum artık memeden uykuya geçiyor emzik niyetine kullandığını anlıyorumKızlar emzirirken bebeğinizin doyduğunu nasıl anlıyorsunuz?
Benim kızım kendiliğinden bırakmıyor ağzından süt akıyor o hala emmek istiyor
3 defa yapması çok değil canım. Yani birde 1 bardak çaydan hemen bir şey olmaz. Saç dökülmesi de normalmiş. Törpü kullanmak gerekiyor canım tırnak için.Eldiven süreklimi takıyorsnuz, tırnaklarunı kestim yinede yüzünü çiziyor iyice kesemedim sanırım. Elleri hep soğuk nedense.birde bende saç dökülmesi başladı doğumdan sonra saçları çok dökülen var mı? Hormon değişiminden diyor etraftakiler ama doktora girmem gerekiyor mu bilemedim. triod var ve ilaç kullanıyorum sürekli.nane çayı içtim bilmiyordum sütü keser dediler araştırdım bebekte ishal yaparmış emzirince. Günde bidefa kaka yapıyorfu dün 3defa yaptı nane çayından mı acaba?
İsteğe bağlı rota virüsü aşısı yaptırdık 3 ayda canım bizMuhtemelen yanlis bilgi vemislerdir. Cunku saglik bakanligi asi takviminde 3. Ayda asi yok canim. Bi arayip sor istersen
sinir bozucu gerçekten o bebeğin rıskı bu sütler bebek yokken süt varmıydı yoktu bebek geldi sütü de geldi bu biizm sütümüz değil ki zaten doğuştan onların hakkı biz sadece aracıyız . bütün koşulları sonuna kadar zorlayarak vermek zorundayız vermemeyi düşünmek hakkımız değil bu adaletsizce. beslenmesi bir tarafa yapay mamanın tadı bile tutmaz sütün tadını yazık bu yavrulara gerçekten yazıkhayir bide benim anlamadigim sanki bu anneler ve kayinvalideelr bebeklerini mamylaa büyütmüsler..
ben de bugün 2. ay aşılarını yaptırdım 3 ve 5. aylar rota virüsü yaptıracağımİsteğe bağlı rota virüsü aşısı yaptırdık 3 ayda canım biz
1 saat uyutmaya calış 3 dk uyusun versiyonu da var bunun sonra gene 1 saat uyutmaya cabala 30 sn uyusun .............. off dersem bebegim incinir sanki onu bile diyemiyorumBir saat uyutmaya çalış 15 dakika uyusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?