- 29 Haziran 2015
- 2.806
- 4.279
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #33.841
İyi geceler canım. Rota aşısı için mi söylüyorsun? Rota aşısı 2. Ve 4. Ay ya da 3. Ve 5. Ay yapılıyor. Hatta 3 doz yapılan rota aşısı bile varmış markası farklıymışİyi geceler kızlar. Aşı olayı bölgeye göre filan değişiklik mi gösteriyo içime kurt düştü bugün kızıma karma ve verem aşısı yapıldı. Dr umuz rotayı da yaptırabilirsiniz diyiyince yaptırdık. Kuzenimin 1.5 yaşında kızı var 5li aşıyı için erken değilmi dedi. Sağlık ocağı ı aradım bu ayda yapılıyo dendi aşı takvimine baktım var hatta 3. Bi alı daha vardı. Bir de ağrı kesici fitil ver demişti dr.umuz aile hekimimz son çare fitil dedi. Yani Türkiye de sağlık çok zor. Kaç doktora gittiysem kızımın deüişik zamanlarında farklı çocuk doktprlarına gittim denemek içn hepsinin tarzı inandıkları değişik. İşimiz çok zor
I izz benim kızımda 3. Gün başlayan 2 ay süren sarılık oldu uzayan sarılık anne sütü sarılığıymış. Ama senin baştan sarılık olmamış. Sonradan oluyor mu bilmiyorumCanım benım dr um ilk 10gunn sarılıkta kritik demişti hatta bızım sınıra yakınn oldugu için biz ıkı gunde bir dr kontrole gidiyorduk. 15. Gun kontrolunde ben sarılık yok insaşlah dediğimde onda bana 15. Gunden sonra sarılık olmaz korkma demişti aynı mantıkla gidersek sarılık için bebıslerımız buyuk olmalılar
Hayırdır canım.Kızlar hepinizin kandili mübarek olsun allah hepimizin bebegıne ve bizlere sağlık sıhhat versin. Artık süt anne oldum ben bi oğlum var :)
biz de az önce olduk cnm, ama 1 ay sonra yine çağırdılar bizi neden acaba
benm de saçım çok dökülüyo acayip, 1 aydır eldiven takmıyorum 3 aylık olucak
Benimde Doğumdan sonra dökülmeye başladı hamilelikte hiç dökülmemiştiDoğumdan sonra saçı dökülen çok kişi duydum ben. Normal bir şey galiba.
Çok güzel. Gözün aydın.Kızzzlaarr ne zamandır mama ve biberon u oğlumdan kesmeye çalışıyordum dün tüm gün biberon vermedim 9.30 da da sadece beni emerek uyudu gece uykusunu. Beş saat de uyudu maşallah. Çok şükür sanırım kurtuldum mamadan
Sarılıklar bazen 2 3ay sürebiliyor biZim 1 aya yakın sürdü benim bebekle kan grubu uyuşmazlığımız vardı o yüzden uzuyormuş çok şükür fazla uzamadıCanım benım dr um ilk 10gunn sarılıkta kritik demişti hatta bızım sınıra yakınn oldugu için biz ıkı gunde bir dr kontrole gidiyorduk. 15. Gun kontrolunde ben sarılık yok insaşlah dediğimde onda bana 15. Gunden sonra sarılık olmaz korkma demişti aynı mantıkla gidersek sarılık için bebıslerımız buyuk olmalılar
Buzlukta kalan sütlerimi paylasmak istediğimi yazmıstım anne sütü bağıs grubuna. Sonra bi anne bana ulastı ve sütlere talip oldugunu söyleyince anlastık sagdıgım sütlerin yarısını kızıma ayırıp kalan yarısını bu anneyle paylasmayı planlıyorumHayırdır canım.
Ya sütleri paylaşmak doğru mu ki acaba canım sonuçta süt kardeşi oluyorlar ilerde ne olacağını bilemeyiz kiBuzlukta kalan sütlerimi paylasmak istediğimi yazmıstım anne sütü bağıs grubuna. Sonra bi anne bana ulastı ve sütlere talip oldugunu söyleyince anlastık sagdıgım sütlerin yarısını kızıma ayırıp kalan yarısını bu anneyle paylasmayı planlıyorum
Canim kademeli olarak gittim olaya. 45 gun yogunbakimda sadece biberonla beslendi. Bana geldiginde ememiyordu 1 dkda uyuyakaliyordu. Yavas yavas her agladiginda 1er dk da olsa meme verdim kalani biberonla takviye yaptim. Sonra 2 dk oldu bu sure biberonla olan sutu azalttim. Zamanla memede kalma suresi arttikca biberonu kestim. Ilk kontrolde mama ver demisti doktor. Ama 20 gunde 880 gram almis gerek yok dedi. Eger dinleseydim tekrar basa donecektimbiberonu nasıl bıraktırdın?
kaan bebeğe acil şifalar diliyorum.
Kızlar hepinizin kandili mübarek olsun allah hepimizin bebegıne ve bizlere sağlık sıhhat versin. Artık süt anne oldum ben bi oğlum var :)
Buzlukta kalan sütlerimi paylasmak istediğimi yazmıstım anne sütü bağıs grubuna. Sonra bi anne bana ulastı ve sütlere talip oldugunu söyleyince anlastık sagdıgım sütlerin yarısını kızıma ayırıp kalan yarısını bu anneyle paylasmayı planlıyorum
Ayy ne guzell bisiy yapmissin canim. Keske bizler de anne sutu alamayan bi kac bebege faydali olabilsek. Bnimki bizim minnosu anca doyuruyor sankiKızlar hepinizin kandili mübarek olsun allah hepimizin bebegıne ve bizlere sağlık sıhhat versin. Artık süt anne oldum ben bi oğlum var :)
Evet dinen kardes oluyorlar biz de kardesi olarak tanıstırırız dedik. Bebegın adı soyadı belli koca istanbulda o bebekle evlenmeyiversin benim kızım da :) ist suan 17 milyonun üstünde kişiyi tasıyor 20sene sonra nüfus iyice artmıs olacak. Bence sütleri sokaga atıp dökmektense bir bebege faydalı olmak cok daha dogru. Her fikre dusunceye saygım var ama benim inancıma göre bir bebegin mamadan kurtulmasını sağlamak 4 gun kaka yapamayan bebege anne sütüyle yardımcı olmaktan daha sevap cok az sey vardır. Ayrıca bir bebegın cinsiyeti yalnızca benım bebegımden farklı diye yardım elini uzatmamak ve geri cevirmek bana hiç dogru gelmiyor. Kendimi o bebegın annesinin yerine koyunca kayıtsız kalamıyorum. Anne sütü nasip kısmet işi sonucta faZla sütleri allah bizr bir amac için verdi devamlı mastit olup hastanelere duselim diye vermiş olamaz demekki o bebege süt anne olmak da varmıs nasibimde. Benim içim o yönden çok rahat zaten türkiyede süt bankası yok anne sütünü parayla satanlar var, birikmiş sütleri tarihi gecince çöpe atan cok arkadasım da var. Herkes fazla sütünü paylassa bebekler mamadan kurtulsa bagısıklıklar guclenir ama nedense insanların geneli allahın kendilerine bahsettiği hediyeleri kimseyle paylasmak istemiyorYa sütleri paylaşmak doğru mu ki acaba canım sonuçta süt kardeşi oluyorlar ilerde ne olacağını bilemeyiz ki
Aynenn canım annem de usuttun mu cocugu deyip duruyor.emdikten 40dk sonra bile hala süt geliyor agZından büyüme ataklarından mı acaba diyorum bendeKizlar bebegim 2 gündur su kusuyor. Bildigimiz seffaf su. Neden olabilir bilen var mi
Ben de simdi netten bakim midesini usutunce su gibi kusarmis ama netteki tum bilgilere de guven olmuyor.Aynenn canım annem de usuttun mu cocugu deyip duruyor.emdikten 40dk sonra bile hala süt geliyor agZından büyüme ataklarından mı acaba diyorum bende
Ben de simdi netten bakim midesini usutunce su gibi kusarmis ama netteki tum bilgilere de guven olmuyor.
Gecmis olsun minige canim biz de dun olduk ve gece atesi yukseldi. Doktorumuz 37.8 i gorurseniz cay kasigiyla calpol verin dedi verdik ve düstu. Gunde 3 kez verebilirmisiz.Merhaba arkadaslar 2. Ay asisini olduk. Ilk kez asi oldu aslinda hepatiti yaptirmadim. Calpol aldim eczaneden ates olursa ne kadar vercem.
2 yıl önce bebeğimi kaybettikten sonra ben de buzlukta ki süslerimi hastaneye bağışlamak istedim. Kabul etmediler. O kadar anne sütüne ihtiyacı olan bebek varken çok yazık. 80 küsur paket vardı. Onları çöpe atmak içime sinmedi ve bir bebeğe faydası olursa acım biraz hafifleyecek gibi geliyordu. Hiç aklıma gelmedi sosyal medyadan paylaşmak. Arkadaşım o ara doğum yapmıştı. Ona verdim. Biraz kullanmış. Benim de süt kızım var yaniBuzlukta kalan sütlerimi paylasmak istediğimi yazmıstım anne sütü bağıs grubuna. Sonra bi anne bana ulastı ve sütlere talip oldugunu söyleyince anlastık sagdıgım sütlerin yarısını kızıma ayırıp kalan yarısını bu anneyle paylasmayı planlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?