- Konu Sahibi angel5angel
-
- #34.021
boynuna akınca siliyoruz mecburAa siliyordum ben. Önlük taktım gerçi
canım burnunun tıkalı kalması daha tehlikeli. doktorumuz otri bebe tavsiye etmiyorum, bebeğin burnu çok hassas ama sık sık serum fizyolojik damlat dedi. her seferinde ikişer damla damlatıyorum. yanlış anlamış olabilir misin doktorun dediğini? bebekler burnu tıkalıyken beslenemiyorlar bile..fazla müdahale edilmemesi gerektiğini biliyorum doktrum öyle söyledi sadece burnu yumusatmak ıcın 3-5 gnde bir bır mıktar serum fizyolojık sıkıyorum o kadar doktorum ancak cok cıddı tıkanma olursa otribebe ile cekmemi söyledi onun dıısnda zarar verecegı ıcın buruna fazla mudahale etme dedi
Allah yardımcımız olsun canım aynen evde tekken hiç bir iş yapılmıyor gercekten 4. Aya gidiğimizde bi düzen gelir insallah85 günlük olduk canım benimde pili bittimisafir gelmeden bi iki gün önce annem geliyo yatılı kalıyo nöbetleşe Belgin e bakıyoruz digerimizde işleri yapıyor kızım çok huysuz sanırım babasına çekmiş evde tek olduğum günler hiç is yapamıyorum. Sağolsun yakinlarimiz da bebek görmeye gelmek istiyorlar mecburen kabul ediyorum ama çok zor. Allah tüm annelerin yardımcısı olsun
Öyle düşünme.. benim bebeğim 2 aylıkken bit kaptı. Ve şuan 3 buçuk aylık 2 kere grip oldu. Olabiliyor. Napalim. Iyiyi düşün sen böyle olmasını istermiydin. Çok şükür tedavisi olan dertler bunlarKizlar cok saolun, dun aksam yatis yaptik ama hastane berbat. Hemsireler cok kotu bebegimin 4 yerini deldiler ve damar yolunu bulamadilar. Bebegim aglamaktan helak olunca ve biz de sinirlenince sabaha kalsin dediler. Ben boyle bi hastane gormedim.
Bu virus temas yoluyla insanlardan geciyormus ve 1 yas alti bebeklerde cok sk gorunurmus. Bebegi bu virusu tasiyan biri opmus olabilirms. Ve virus cok uzun sure canli kalabiliormus
Dun aksam bide ciger filmi cektiler ordan da bi radyasyon aldi offf bi bebege bakamadik(((
burnunu tıkalı bırak demedi zaten canım ben yanlış anlattı sanırım serum fizyolojık damlat gerekırse cok damlat bebegı ters cevır burnundkaıler kendıısı çıkar zaten ancak cok tıkalı dıye düşünürsen kullan dedi yanı sürekli kullanmayı tavsiye etmedi bazı anneler günlük kullanıyorlar ya ben ona karşılık söyledimcanım burnunun tıkalı kalması daha tehlikeli. doktorumuz otri bebe tavsiye etmiyorum, bebeğin burnu çok hassas ama sık sık serum fizyolojik damlat dedi. her seferinde ikişer damla damlatıyorum. yanlış anlamış olabilir misin doktorun dediğini? bebekler burnu tıkalıyken beslenemiyorlar bile..
Ben yan yatırıyorum ama o kendi sırtüstü pozisyona geliyor.kafasını da ben hangi yöne yatırırsam yatırayım o bi kaç dk sonra kafayı döndürüyor rahat olduğu yönde yatıyor.kızlar uyurken bebeği sırtüstü yatırıyoruz ya kafasını sağa sola cevırıyorlar ama vucutlarını hala çeviremiyorlar ya bizim çevirmemiz gerekmiyor mu onlarında heryeri tutuluyor ben hafif yan ceviriyorum zaman zaman ama düzenli yapmıyorum şimdi oğlum yanımda yatıyor baktım geriniyor ayaklarını kaldırıyor belli ki aynı yönde yatmaktan kemikleri acımış aynen biz nasıl hiç yön değiştirmeden yatınca her yerimiz tutulur ya öyle
siz ne yapıyorsunuz bu konuda ?
Canım ben sadece kafasını geçirmiyorum vücudunuza ceviriyorum..kizim öyle rahat ediyor.kızlar uyurken bebeği sırtüstü yatırıyoruz ya kafasını sağa sola cevırıyorlar ama vucutlarını hala çeviremiyorlar ya bizim çevirmemiz gerekmiyor mu onlarında heryeri tutuluyor ben hafif yan ceviriyorum zaman zaman ama düzenli yapmıyorum şimdi oğlum yanımda yatıyor baktım geriniyor ayaklarını kaldırıyor belli ki aynı yönde yatmaktan kemikleri acımış aynen biz nasıl hiç yön değiştirmeden yatınca her yerimiz tutulur ya öyle
siz ne yapıyorsunuz bu konuda ?
çok çok geçmiş olsun canım.
ben bebeğimi eve getirdiğimin ertesi günü komşular kapıya saat sabah 10 da dayandı . elini kolunu sallaya sallaya gelmişler ben dogumdan cıkmısım perişanım zaten zr gectı dogumum bebeğimi emzirecek halde değilim ... neymiş bebek görmeye gelmişler . bu kadar düşüncesiz patavaksız insanlar ben neden iyi davranayım ya da kırılırlar ayıp our diye dşüneyim ki, bu ne saygısızlık ne kendini bilmezlik ya aile üyelerindne olsa neyse komşunun ne işi var ... öyle sinirlendim ki 40 çıkınca bile almadım kimseyi eve mahallede ne tatlı dağıttım ne başka bir şey aannemler dagıttılar kendi mahallelerınde hastanede falan ben kılımı kıpırdatmadım o gün kapıdan kimseyi eve almadım annem hepsine 40 çıkmadan bebek görulmez dedi ben dedirtim 40 çıkınca da beni arayıp gelecegiz dediler müsaitisin dediler hayır değilim şu an da çay içiyorum hiç müsait değilim dedim direk. yani evet müsaitim ama istemiyorum gelmeyin dedim. kızkardeşim yurtdısından doğumum için geldi ve bebeğim ailemin ilk bebeği bebeği 1 kere bile öpmeden bindi uçaga gitti kıyamadı öpmeye kafanından kokladı kuzum gitti daha çok küçük öpülmez ki dedi sevgi böyle bir şeydir. başka insnaların yaptıkları laf olsun dedikodu olsun konu olsun. biz anneler bebeklerimizi korumakla yükümlyüz. belki bir çogunuz ama canım seninkide iş mi ayıp ama diyeceksiniz ama ben tam tersini düşündüm bu bana yapılan ayıptı bütün kadınlar bilir ki , doğumdna çıkmış birinin kapısına dayanılmaz insna bir kendine gelsin kızcağız denir benim bebeğim siizn vitrininiz mi , daha 2 gün önce anne karnındna cıkmış masumu kucaktan kucaga mı verecektik yanii
canım cok cok gecmıs olsun bu onun ilk derdı ve sn derdı olsun koca ömrü kahkaha bolluk bereket neşe ve sagık içinde geçirin inşallah. güzle haberini bekliyorum
İyi dileklerin icin cok saol canim. Doktor geldi bakti geldigi duruka gore cok cok iyi dedi ama cok kucuk oldugu icin hicbiseyi yok gibi gorunurken birden hizlica artabilir oksurugu ve nefes alis verisi sıkınti yaratabilir dedi. Bu gun de burdayiz yani insallah yarina sorun yaratabilecek hicbiseyi kalmaz da cikariz.benım doğum fotoğrafcım benden habersiz instagram, face ve kendi web siteine doğum fotolarını koymuştu düşünsene doğum anını koymuş tesadüfen gördüm daha bebeğimin 40 cıkmamıs onu da geçtim daha ben kendi face me koymamısım sen ne hakla benım özelimi yayınlarsın değil mi bebeğin fotoğrafını geçtim doğum anını koymuş ya ne cesaretse hemen aradım kaldır onları dedim özür bile dilemek yok acıklama bıle yok tamam kaldırırım dedi kapattı telefonu insanlarda nedir bu haddini bilmemek kendini bilmemek bilemiyorum. kıza albüm yaptırtmadım fotoarıda bastırtmadım parasını ödeyip bütün dijital fotolar aldım kızdıgım için.
Haklisin canim, Allah dermani olmayan dert vermesin.Öyle düşünme.. benim bebeğim 2 aylıkken bit kaptı. Ve şuan 3 buçuk aylık 2 kere grip oldu. Olabiliyor. Napalim. Iyiyi düşün sen böyle olmasını istermiydin. Çok şükür tedavisi olan dertler bunlar
canım genelde ağlama saatleri hemen hemen aynı oluyor. ağladığı zaman sürekli emmek istiyor memedeyken iyi ama memeyi bıraktığı an yine ağlıyor. hiç birşeyle avunmuyor. avunmayı bırak gözlerini bile açmıyor bakmıyor o esnada. ayaklarını sürekli yukarı çekiyorCanim bana da birkac kisi kolik galiba dedi. Tanisi nasil koyuluyor?
Ah canim bizimki durmadan kan veriyor karaciger enzimleri yuksek haftada 1 kan derdimiz var. Daha asilara baslamadan delik desik heryeri mor bebegimin. Gercketen zor oluyor tutmasi. Bizimki katiliyor artik aglamaktan.
Benim ki de cok sivi canim. Hatta bugun bezini actim. Karsiya fışkırtıyor beze dogru. Anne sutu aldiklari icin normal diye dusundum.
Canim ben direk yenidogan aparati olan kanguru aldim ona koyuyorum. Onda durmadi. Sling neden almadim zaten eve geldigimizde 2 aylik olmustu nerdeyse. Dedim direk kanguruya geceyim.
geçmiş olsun canımKizlar cok kotuyum
Bebegimin burnu tikandi sonra ayni anda agzindan balgam burnundan sumuk gldi ve tikandi nefes alamadi. Korkudan öldük esimle hemen apar topar hastaneye geldik bi test yaptilar ve RSV virusu diye bisey varmis pozitif cikti((((( doktor sizi eve yollayamam yatis yapacaksiniz dedi 2_3 gun hem de...
Lutfen duaa edin erken iyi oldugna inanirsam erken cikartirim dedi cok uzgunum cok...
İyi dileklerin icin cok saol canim. Doktor geldi bakti geldigi duruka gore cok cok iyi dedi ama cok kucuk oldugu icin hicbiseyi yok gibi gorunurken birden hizlica artabilir oksurugu ve nefes alis verisi sıkınti yaratabilir dedi. Bu gun de burdayiz yani insallah yarina sorun yaratabilecek hicbiseyi kalmaz da cikariz.
İnsanin evi gibisi yok ama yavrum iyi olacaksa kac gun derlerse de kalacagiz tabi.
Bu arada iyi hatrlattin bizim dogum fotografcisinin profiline bakacaktim. İnsanlar malesef dedigin gibi dusuncesiz...
Ayni degldir canim bizimki kusma disinda ateai vardi ve buyuk insanlar gibi öksuruyor cook derinden. Doktor rsv den suphelenseydi hemen test yapardi cunku gercekten bu virus mudahle esilmezse cok kisa surede bronsiolit sonra da astim a ceviriyormusCanım çok çok geçmiş olsun benim bebek te aynı durum var ama doğduğundan beri doktor normal demişti bgamli kusan bi bebek aşırı kusuyor bu durumdan çok sıkıldım bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?